• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanımı

Evlendikten 6 ay sonra işi bıraktım, şimdi ev hanımıyım. İlk zamanlarda iyiydi, geç kalkıyordum, istediğim zaman iş yapıyordum istediğim zaman gezip dinleniyordum. Ancak son zamanlarda müthiş derecede canım sıkılmaya başladı. Ev iş yapıyorsun ama nereye kadar? Geç kalkmak vaktimi almaktan başka bir işe yaramıyor. Ben de kurslara yazıldım, iki tane yoğun bir şekilde çalışmam gereken kursum var :66:

evlendikten sonra isimi biraktim baska ülkeye geldim cünkü.cokta renkli her genc kizin aklindan gecirdigi ve toplumda guzel görülen bir isim vardi. simdi 2 yildir ev hanimiyim. ev hanimi olmak rahat, sonucta evin hanimi sen oldugun icin ne zaman ne yapilmasi gerektigine sadece sen karar veriyorsun ( en cok sevdigim bu , cünkü annem erkenden kaldirirdi, sofra bulasik temizlik istemeden yapardim cogu zaman) ama simdi evin hanimi sensin canin ne zaman ne isterse o....
ben cok keyfine düskün biriyim , sabah kahvaltimdan sonra 2 saat garanti cay kahve ve pc basinda gazete okur KK okur keyif yaparim, esim evde olsun olmasin, ondan sonra isime gücüme bakarim, kendimi hic sikmam temizlik yapmak icin, evim genelde temizdir ama asla pis degildir.
temizlik icin yasayan kadinlardan asla degilim, carsiya giderim alisveris yaparim, birseyler bakarim yemek yerim yada eve yemek getiririm ..esim gunduz calistigi zaman..evimde duzenlemeler yaparim.
forograf hobim var, fotograf ceker , programlarla duzenlerim ve kendi evimde kendim basarim, evimi süslerim o fotolarla esim bayilir, gelen misafirlerde:)
bazan gun cabuk biter bazan gecmek bilmez.. canim her zaman yemek yapmak istemez disardan yeriz.
bazen günüm cok verimli gecer bazende bombos gecer..
daha cok sey yapan cok hamarat kadinlar var bazan özenirim mutfaga gecer pastalar börekler yaparim...ben hayattan keyif almaya calisirim her sekilde........sanada öneririm bunu..
su an hamileyim dogumum yakin, hayatim degisecek..bakalim:)

eğer başında hiçbir dert yoksa rahat bir hayatınız varsa yani maddi manevi sıkıntılar yoksa muhteşem :)
benm için öyle valla
özgürüm istediğim zaman yemek yapıorum yioruz çoğunlukla hazır yioruz ev temizliğini eşimle yapıorum 2 kişi olunca pek dağılmıo zaten erken kalkmıoruz süper yani birbuçuk yıllık evliyim bu arada

aynen sana katılıyorum arkadaşım
eğer kendin için yaşayıp hayattan zevk almak istiyorsan o kendini temizliğe bağlamış kadınlardan olmamak gerekio
komşularımız vardı
sabahtan akşama kadar temizlik yapıyorlar her hafta perde yıkarlar kuruturlar ütülerler halı silkmeler 2 günde bir koltukları dağıtıp silme her hafta mutfak dolaplarını boşaltıp silip tekrardan yerleştrme
hergün çamaşır yıkamak kurutmak ütülemek yemek yapmak
ooofff kabus yaa
sonra diyorlar ki niye bizim hiç sosyal aktivitemiz yok hiç zamanımız kalmıyor ev kadınlığı çok kötü
sen kendini robot gibi yaparsan kötü tabi
evlendikten sonra isimi biraktim baska ülkeye geldim cünkü.cokta renkli her genc kizin aklindan gecirdigi ve toplumda guzel görülen bir isim vardi. simdi 2 yildir ev hanimiyim. ev hanimi olmak rahat, sonucta evin hanimi sen oldugun icin ne zaman ne yapilmasi gerektigine sadece sen karar veriyorsun ( en cok sevdigim bu , cünkü annem erkenden kaldirirdi, sofra bulasik temizlik istemeden yapardim cogu zaman) ama simdi evin hanimi sensin canin ne zaman ne isterse o....
ben cok keyfine düskün biriyim , sabah kahvaltimdan sonra 2 saat garanti cay kahve ve pc basinda gazete okur KK okur keyif yaparim, esim evde olsun olmasin, ondan sonra isime gücüme bakarim, kendimi hic sikmam temizlik yapmak icin, evim genelde temizdir ama asla pis degildir.
temizlik icin yasayan kadinlardan asla degilim, carsiya giderim alisveris yaparim, birseyler bakarim yemek yerim yada eve yemek getiririm ..esim gunduz calistigi zaman..evimde duzenlemeler yaparim.
forograf hobim var, fotograf ceker , programlarla duzenlerim ve kendi evimde kendim basarim, evimi süslerim o fotolarla esim bayilir, gelen misafirlerde:)
bazan gun cabuk biter bazan gecmek bilmez.. canim her zaman yemek yapmak istemez disardan yeriz.
bazen günüm cok verimli gecer bazende bombos gecer..
daha cok sey yapan cok hamarat kadinlar var bazan özenirim mutfaga gecer pastalar börekler yaparim...ben hayattan keyif almaya calisirim her sekilde........sanada öneririm bunu..
su an hamileyim dogumum yakin, hayatim degisecek..bakalim:)

oğlum doğana kadar çalıştım, 10 aydır evdeyim ama ev kadını olamadım yavrumun peşinde koşmaktan :) malesef hiç boş vaktim kalmıyor ve ben işe geri dönmek istiyorum artık...

aynen sana katılıyorum arkadaşım
eğer kendin için yaşayıp hayattan zevk almak istiyorsan o kendini temizliğe bağlamış kadınlardan olmamak gerekio
komşularımız vardı
sabahtan akşama kadar temizlik yapıyorlar her hafta perde yıkarlar kuruturlar ütülerler halı silkmeler 2 günde bir koltukları dağıtıp silme her hafta mutfak dolaplarını boşaltıp silip tekrardan yerleştrme
hergün çamaşır yıkamak kurutmak ütülemek yemek yapmak
ooofff kabus yaa
sonra diyorlar ki niye bizim hiç sosyal aktivitemiz yok hiç zamanımız kalmıyor ev kadınlığı çok kötü
sen kendini robot gibi yaparsan kötü tabi

temizlik kötü birsey degil ama sizinde dediginiz gibi temizlik icin yasayan hanimlar var. hic anlayamiyorum walla..evliligimin hamilleligimin hayatimin esimin herseyin tadini cikaramya calisiyorum, yasacak kadar temizlik yeter bence, Allah sükür evimde bir süpürsem hemen gösterir kendini :)
o dediigniz isleri hergün yapan bir komsumuz vardi bekar evimde annemlerin evinde yani..tek konustugu temizlik yemek vs baska birsey yok..ilginc:P

Yaklaşık 1 senedir ev hanımıyım,özel sebeplerden işimi bıraktım.

İlk zamanlar kabus gibiydi evde oturmak,alışamadım çok zor geçti.

Şimdi alıştım sanki,arada yine offlamalarım oluyor ama sonra geçiyor.

Temizlik hastası biriyim,hergün temizlik yaparım.

Gayette aktif ve sosyal bir insanım.

Sabah eşimi işe gönderdikten sonra uyumam,kahvemi içer temizliğe başlarım.

En geç saat 10'da işim biter ve geri kalan zaman benim.

Gezerim,alışverişe giderim ,sahile arkadaşlarla kahvaltıya giderim,sinemaya gideriz,

kitap okurum,bowling oynamaya giderim,bazende hiçbirşey yapmak istemem evden çıkmam.

Zamanım hep böyle geçiyor...

Maddi bir sıkıntın yoksa,manevi açıdanda huzurluysan evde olmak keyif verebiliyor.

eğer başında hiçbir dert yoksa rahat bir hayatınız varsa yani maddi manevi sıkıntılar yoksa muhteşem :)
benm için öyle valla
özgürüm istediğim zaman yemek yapıorum yioruz çoğunlukla hazır yioruz ev temizliğini eşimle yapıorum 2 kişi olunca pek dağılmıo zaten erken kalkmıoruz süper yani birbuçuk yıllık evliyim bu arada

canım eşimle temizlik yapıyoruz demişin.eşin çalışmıyormu nasıl yardım ediyor:)

oh valllaaa yemek disardan
temizligi kocanla yapiyosun ne guzel:-)
ben gunde 10 saat calisiyorum aksam ustu 4te eve gidiyorum kocama yemek
hazirliyorum,
evi temizliyorum saat aksam 8 oluyo kocam ise gonderiyorum,
1 saat oturuyorum,
sonra yatiyorum ertesi gün yine aynisi:-(
hem is kadiniyim hemde ev hanimiyim:-)

benm için öyle valla

yazik adama evi bari siz temizleyin :1:

3 senedir ev hanımıyım.8 aylık kızım var.Kızım doğmadan önce ev işi bile doğru dürüst yapmazdım.Farklı bir şehire geldiğim için alışamamıştımda.Öğlen kalkar yemek yapar ortalıgı şöle bi toplar gerisine aman derdim.

Ama kızım olunca değiştim.Şimdi o uyuduğu sürelerde bende uyuyorum o kalktığında yürütecine koyup işimi yapıyorum.Düzene oturdu herşey.Evimi daha düzenli tutuyorum.Yatma kalkma saatlerim belli.Yani bu şekilde ev hanımlığı güzel.Ama merkezde yaşamayınca dışarı çıkmayınca zor oluyor o ayrı.

Sizde ev hanımı olunca işlerrinizi düzene sokup öyle oturursanız kendinize kalan vakti iyi değerlendirmiş olursunuz:)

ben de ev hanimiyim.5 aylik bebegim 2 yasinda kizim var.bebegimin uyku saatleri cok düzensiz oldugundan ne yatis ne kalkis saatlerimiz belli. benim de esim cok sükür anlayisli biri maasallah nazar degmesin.istedigimde ev temizligini yapiyor isten geldiginde.ya da ben de bossam birlikte yapiyoruz cabucak. vaktim olursa yemek yapiyorum yapamadiysam disaridan yiyoruz.bu arada yurt disindayim.kardesim var ögrenci.onun ve esim disinda hic kimsem yok burada.evimin temizligi cok kolay.kutu gibi bir evde yasiyoruz.yukarida yatak odasi banyo, asagida salon mutfak wc.bahcemiz var yemyesil.kucuk bebegim hala cok agliyor.sanirim bir kac ay daha elimiz kolumuz bagli.yani gunlerin nasil gectigini anlamiyorum.yasadigimdan da pek bisey anlamiyorum.sosyal aktiviteler falan su siralar donmus vaziyette.ev-alisveris-yürüyüs.tek hayatim bu ucgen su siralar.ama cok sükür mutluyum.Allah beterinden saklasin. :nazar::nazar::nazar:

temizliği birlikte yapıyoruz eşim temizlik yapmayı dağılan biryeri toplamayı sever daha doğrusu pis gördüğünde biryeri dayanamaz hemen siler
3 yıl 3 erkek baba kardeş o yaşadıklarından yemek yapmak ev temizlemek herşeyi benden iyi biliyor

birde eşim gece çalışıyor 20:30-02:00 arası sonra eve geliyor uyuyoruz gündüz dışarı çıkıyoruz ya da evde oturuyoruz birlikte vakit geçiriyoruz çoğu zaman

yazik adama evi bari siz temizleyin :1:

canım eşimle temizlik yapıyoruz demişin.eşin çalışmıyormu nasıl yardım ediyor:)

Son düzenleme:
evet tatlım 25 yaşındada böyle bir tanıdığım var ya temizlik işlerinden sonrada yorgun olup uyumaktan kocasıyla araları soğumuştu bir ara söylüyoruz fazla abartıosun yok
birde şöyle bir alışkanlığı vardı eve dışarıdan gelen birinin çoraplarını çıkartır ya değiştrtir ya da alır balkonda silker silker öyle oturturdu inanılmaz manyak yani
şu an çocuğu var oyuncak ev gibi odası ama bir tanesi bile yerinden kımıldamıyor oynayacaksada sadece birini alıp balkonda oynayıp sonra yerine koyup başka birini almak şartıyla :D
mutfak batmasın die 100 metre ilerideki kayınvalidesine yemek yapmaya gidiyor orda yapıp orda yiorlar kahvaltı dahil yemin ederim
evi hala yeni gelin evi gibi yeni çeyiz dizilmiş hali vardır ya herşey inanılmaz düzenli uyumlu aynı 7 yıllık evli

temizlik kötü birsey degil ama sizinde dediginiz gibi temizlik icin yasayan hanimlar var. hic anlayamiyorum walla..evliligimin hamilleligimin hayatimin esimin herseyin tadini cikaramya calisiyorum, yasacak kadar temizlik yeter bence, Allah sükür evimde bir süpürsem hemen gösterir kendini :)
o dediigniz isleri hergün yapan bir komsumuz vardi bekar evimde annemlerin evinde yani..tek konustugu temizlik yemek vs baska birsey yok..ilginc:P

evet tatlım 25 yaşındada böyle bir tanıdığım var ya temizlik işlerinden sonrada yorgun olup uyumaktan kocasıyla araları soğumuştu bir ara söylüyoruz fazla abartıosun yok
birde şöyle bir alışkanlığı vardı eve dışarıdan gelen birinin çoraplarını çıkartır ya değiştrtir ya da alır balkonda silker silker öyle oturturdu inanılmaz manyak yani
şu an çocuğu var oyuncak ev gibi odası ama bir tanesi bile yerinden kımıldamıyor oynayacaksada sadece birini alıp balkonda oynayıp sonra yerine koyup başka birini almak şartıyla :D
mutfak batmasın die 100 metre ilerideki kayınvalidesine yemek yapmaya gidiyor orda yapıp orda yiorlar kahvaltı dahil yemin ederim
evi hala yeni gelin evi gibi yeni çeyiz dizilmiş hali vardır ya herşey inanılmaz düzenli uyumlu aynı 7 yıllık evli

kocasına yazık vallahi uzuldum ben kafayı yerdım heralde oyle bırıyle yaşasam:Dbu arada eşinin gece çalısması ıyı oluyodur gunduz berabersınzı ne guzel

inanmiyorum yaaa..walla hem kocasina hem cocuguna yazik..arkadasiniz ciddi hasta bence..benim kücük ablamda biraz oyle , o yuzden evine gitmeyi hic sevmiyorum, sürekli tedirgin , sinirli asabi..cocuguda var kücük 5-6 yas sanirsam eve girmeden daha yegenim soyluyor ayakkabinizi hemencikartin suraya koyun annem temizliky apti yine diye.boyle insanlar kendi hayatlarini rezil etsinler bana bulasmasinlar walla. dayanamiyorum..sirf bu sebeple annemlerde diger ablamalrda kucuk ablamin evine gitmeyi yük sayiyorlar..asla boyle bir kadin olmam walla..hayata temizlik yapmak icinmi geldik yada temizlik icinmi evlendik:):)

ben evden çalışıyorum.ev hanımı sayılırım.ama halimden memnunum.eşimi işe gönderince eğer dışarı çıkmayacaksam uyurum 11 e kadar.sonra evi şöyle bi toparlarım.çoğu zaman anneme giderim öğlen yemeğine ya da dışarıda arkadaşımla veya ablamya yeriz.eşim gelince yemek yeriz pc başına geçeriz ya da beraber film izleriz.canım istemezse yemek yapmam.ev hanımıyım ama aktifim.arkadaşlarımla buluşurum hobilerim var dediğim gibi evden çalışıyorum bilgisayarda program yapıyorum.şimdi hamileyim.genelde dinlenerek geçiyor...ben memnunum hayatımdan..çalışma hayatını da biliyorum uzun süre çalıştığım için çok zordu eve geç geliyordum yorgunluk stres.en iyisi evden çalışmak dedim ve çıktım.çoook memnunum

evet tatlım ilk böyle bir iş teklif ettiler kabul edeyimmi die sorduğunda ben yalnız kalırım sen yorulursn tüm gün uyursun vakit geçiremeyiz demiştim maaşıda iyi die 3-4 ay çalış en fazla dedm
şimdi tam 1 yıl oldu ve işten çıkarmadıkları sürece çalış diorum eşimde aynı düşünüo süper birşey sadece izin yok hiçbirzaman bayram veya hafta sonu şehir dışına gidemioruz hiç benmde memleketm istanbul dışı ailem orda o yüzden tek zorluğu o

kocasına yazık vallahi uzuldum ben kafayı yerdım heralde oyle bırıyle yaşasam:Dbu arada eşinin gece çalısması ıyı oluyodur gunduz berabersınzı ne guzel

Back
X