ev hanımları?

boncukgumus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
760
136
323
ev hanımları mutlumu merak ediyorum? şuan 5yıldır çalıştığım bi işten ayrılmak üzereyim ama içimde bi burukluk var ev hanımı olmakta cazip geliyor ama pişman olmaktan da korkuyorum. benim durumumda olup çalışma hayatından sonra evde duranlar mutlu musunuz? içim içimi yiyor şuan tecrübelerinize ihtiyacım var

banamı seslendi birisi ...bekarken çalışıyordum ama evlendikten sonra çalışmadım.bazen maddi yönden sıkıştığımız zaman çalışsammı diyede düşünüyorum.eşim asla istemiyor 1 maaşla bu zamanda geçinmek zor ama biz idare ediyoruz.yoksa ev hanımı olmanın avandajlarıda var eşimi işe yolladıktan sonra vuruyorum kafayı yatıyorum aşağı uyuyorum ohhh sonra canım nezaman istesem dışarı çıkıp geziyorum iş engelim yok.evde sıkılmıyorum işimi yapıyorum,geziyorum sonrada eşimin işten gelmesini bekliyorum.çalıştığım zamanlar o soğukta sabahın köründe işe hem uykulu hemde titreye titreye işe gidiyordum.en çokta evde olmanın iyi yönü bu.sıcacık evinde geç kalkmak yavaş yavaş keyifli kahvaltı yapmak.

Alışmaya bağlı ,maddi açıdan rahatsanız bide boşluğu dolduracak bir şey bulursanız arkadaş çevresi kurs vs gibi ev tabi ki rahat ,sevgiler.........

ben işimi seviyorum.
tatiller eşim de evde benimleyse güzel.
eğer o işte ben evde olsaydım çok bunalırdım.
yaz tatillerinde kendimi çok salıyorum. işe giderken toparlanıyorum en azından.
daha düzenli bir hayatım oluyor.

ama iş saattlerim 9-5 ve masabaşı
eğer daha yoğun olsaydı çok yorulur ve çalışmaktan soğurdum sanırım

çalışma saatlerinin böyle olması çok iyi, sanırım hafta sonu tatilin de var, kamuda mı çalışıyorsun

ben de senn gibi yaptım ama ben özel sektörde uzun saatler ve yoğun çalışma ortamında çalışıyordum ve eşimle ne çıkış saatlerimiz ne de tatillerimiz uyuşuyordu maddi problemimiz de yok sayılır bu nedenle daha fazla yıpranmak istemedim. eğer sen de bu şartlar altında çalışıyorsan olabilir ama kamudaysan bence iki kere düşün

aslında bende işimi seviyorum ama çok yoğunum çok stresli ve maaş düşük artık çok sıkıldım ortamıda sevmiyorum. özel sektör işte ne olacağı belli olmuyor ama bırakırsam daha mı kötü olur acaba diye düşünmekten uyuyamaz oldum

çalışma saatlerinin böyle olması çok iyi, sanırım hafta sonu tatilin de var, kamuda mı çalışıyorsun

evet, kamunun mesai saatlerini, seviyorum.
28 ekim yarım gün tatil ama bizim kuruma tam gün

eğer özel sektörde daha uzun çalışma saatleri olan bir iş olsaydı yapamazdım sanırım.
gücüm yetmezdi yani.

gerçekten yoğun bir tempoda, sürekli yorulmak insanın iş tatminini yok eder.
işe ara vermek istemek ya da ayrılmak istemek doğal, eğer ağır bir iş ise.
işten ayrılınca boşluğa düşüp pişman olmamak için şimdiden planlar yapmak lazım.

kamu değil özel sektör evimiz kira değil eşim memur tek masrafımız şuan bebek için uğraşıyoruz tüp bebek tedavi masrafları var bunu düşünüyorum

kamu değil özel sektör evimiz kira değil eşim memur tek masrafımız şuan bebek için uğraşıyoruz tüp bebek tedavi masrafları var bunu düşünüyorum

durumunuz iyi maşallah
bebek için stresli olmaman lazım diye biliyorum.
iş de stresli diyorsun.
biraz kenara birikim koyabilirseniz ayrılman sizi çok etkilemez sanırım.

hımm... o zaman kendinize yakın ve uzak vadeli ekonomi planı çıkarın kendinizin sağlığını da düşünerek karar vermeniz kolaylaşır

kesinlikle her durum için b planı olmalı

kim ne derse desin ev hayatı insanı çekiyor içine
bu sefer düşüne düşüne kafayı yiyor insan ve
hiç sonu gelmeyen işler temizlikler kemirmeye başlıyor kafayı
bi bayanın ilgi odağı bu olmamalı sadece
ben çalışmayan ve öğrenci bi bayan olarak bunu söylüyorum
sanırım işi bırakıp evde oturmak daha da fena gelir
evdeyken rahat ederim şunu bunu yaparım demeyin 3günü aşmıyor tüm bu planlar..
tatilin ve evdeki keyfin tadı ancak dışarda olunca anlaşılır öbür türlü hep bitmeyen bi tatilin içindesin zaten

hımm... o zaman kendinize yakın ve uzak vadeli ekonomi planı çıkarın kendinizin sağlığını da düşünerek karar vermeniz kolaylaşır
,

eşim kredi çekeriz bi şekilde ödenir falan diye düşünüyo beni destekliyor da yinede kendimi kötü hissediyorum. teşekkür ederim cevaplarınız için

,

eşim kredi çekeriz bi şekilde ödenir falan diye düşünüyo beni destekliyor da yinede kendimi kötü hissediyorum. teşekkür ederim cevaplarınız için

rica ederim, eşinizin sizi desteklemesi çok önemli, bunu gerçekten söylüyorsa, önce sağlığınızı ve bebeğinizi düşünün bebeğiniz olduktan sonra sıkılmaya vaktiniz olmayacak:)

uzun bi süreden sonra insanın evde canı sıkılabilir bunun farkındayım ama çok çalışıpta az maaş stres insanı ev hayatına da yöneltiyor tabiki dediğiniz gibi zaten bunun ikilemini yaşıyorum

rica ederim, eşinizin sizi desteklemesi çok önemli, bunu gerçekten söylüyorsa, önce sağlığınızı ve bebeğinizi düşünün bebeğiniz olduktan sonra sıkılmaya vaktiniz olmayacak:)

benim 2. tüp bebek denemem olucak tüp bebek tutma ihtimalim de çok yüksek değil bu tedavi denemelerimin artık 4,5 e çıkmasından da korkuyorum

uzun bi süreden sonra insanın evde canı sıkılabilir bunun farkındayım ama çok çalışıpta az maaş stres insanı ev hayatına da yöneltiyor tabiki dediğiniz gibi zaten bunun ikilemini yaşıyorum

tabi ki içinde bulunulan durumlar çok önemli
zaten bi yerde stres varsa ordan hemen kaçmak lazım
bi de evi herkes seviyor ama dediğim gibi yapacakların listesi çıksa 3günü aşmıyor
zamanınızı daha aktif ve dolu geçirirseniz bu sizi daha da rahat ettirir
bu arada eşinizin destek olması tabi ki çok hoş
umarım rahat ve stressiz yaşarsınız bu herşeyden de önemli

benim 2. tüp bebek denemem olucak tüp bebek tutma ihtimalim de çok yüksek değil bu tedavi denemelerimin artık 4,5 e çıkmasından da korkuyorum

umarım en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz hamilelik haberini aldıktan sonra da bırakabilirsniz

Ben de evlenmeden önce çalışıyordum. Evlendikten sonra farklı bir şehir, farklı ortamlar ve ev hanımlığı 1-2 yıl zor alıştım. Bunalımdaydım o zamanlar resmen. 8 yıldır ev hanımıyım ve sıcacık yuvama çok alıştım. Şimdi de karşıma bir iş fırsatı çıktı. Eşimin de çok hoşuna gitti. Ama bu sefer de ben çok korkuyorum. 2 çocuk, çalışma saatleri düzensiz bir kocayla acaba düzen kurabilir miyim diye. Evde çok mutluyum... Demem o ki çalışmak insanın hayatına bir düzen getiriyor. Bir de başka insanlarla devamlı görüştüğün için kafan dağılıyor. Ama evde düzeni sağladıktan sonra ev hanımlığının da tadı başka be güzelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…