Biz Ev Hanımlarının hakları varmı eşime dava açmayı düşünüyorum ben evlen evlenme den önce sağlık sorunları olmayan biriydim ama şu anda bir çok sağlık sorunlarım var eşim evlendiğimiz günkü gibi hiç bir sorunuyok BİZ EVHANIMLARINI EŞLERİMİZ tarafın dan emekli olabilmemiz için siğorta yaptırma zorunluluğu olmalı diye düşünüyorum ben ev temizliği çoçuk bakımı vs işleri hiç yadım almadan yapıyorum bunun sonucun da vucudum da sağlık sorunları oluştu belim de fıtık bacaklarım da varis göğüsüm de kist ve bunlar ğibi bir çok sorunlar ben bunca emeğime karşılık eşim den çekinerek para istiyorum kısacası eşime dava açmayı düşünü yorum beni siğortalı yapmadığı için geriye dönük sigortalı yapabilirmi artı gelecek için de ben de eşim ğibi emekli olup kimseye muhtaç olmadan kendi paramı harçamak istiyorum
LÜTFEN BİLGİSİ OLAN CEVAP VERSİN
öncelikle geçmiş olsun ama canım kusura bakmada ben de biliyorum hergün işe gidip gelip o trafiği çekmemeyi, eşim kazansın ben yiyim demeyi, patronun ağız kokusunu çekmemeyi, zamanında yıllarca okullarda dirsek çürütmemeyi bizde biliyoruz yani, ama mantıklı düşünüp katlanıyoruz bunlara
kısa bi süredir evdeyim gerci (evdeyim dediğim de öğrenciyim yani) ama önceden de aman ben rahatıma bakıym eşim çalışsın bana baksın demedim. karnımı doyurur üstümü giydirir tabiki ama malesef ev hanımlarının hiç bi şekilde ulaşamayacağı şeyler var
bahsettiğin gibi bi zorunluluk nasıl olabilirki? kanun karı koca arasına bu kadar da girmemeli bence, kadını korumaya yönelik bişey olsa tabi desteklerim ama, maddi durumu olmayan bi adam bunu nasıl yapsın? maddi durumu varsa da zaten bi kadın eşini buna ikna edemiyosa o onların ilişkilerinin problemidir, bi erkek eşinin iyi şartlarda yaşamasını zaten ister, her şeyi geçtim, o üzülmesin diye yapar yine yapar
neden eşinden çekiniyosun ki? ilk evlendiğimde ben de çekinmiştim ama sen coluk cocuktan bahsettiğine göre, bu kadar hastalık saydıgına göre yeni evli değilsin, bu kadar senede bunu bile aşamadınız mı? çok afedersin yatağını en mahremini paylaştıgın adamdan 3 kuruş için mi çekiniyosun?
eşine dava açtığında dikkat et bu dava aranızı iyice bozmasın, işin yok mesleğin yok emekli maaşın yok, dımdızlak kalma orta ortada çünkü bu mahkemeden bi sonuc cıkmaz üzgünüm
son olarak kimseye muhtaç olmadan kendi paranı harcamak istiyosan, işe girer çalışırsın olur biter, nasıl fikir?
ev işlerini hep desteksiz yaptım diyosun ama, çalıştığı halde desteksiz yapan o kadar cok kişi var ki, sen bu duruma şükret bence, ev işi bence sadece evde oturan kadınların abarttığı bişey bütün gün başka düşünücek bişeyleri olmadıgından, işten gelip evinide tertemiz halledip yemeğini yapan birsürü kadın tanıyorum kendim beceremesemde. bu kadar sorun ediceğine keşke zamanında işe girseydin, haftada 1 de gündelikçi alırdın maaşınla, emekli de olurdun biter giderdi...