ev hanımlığımı iş kadınlığımı...

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
133
Evlendim ve bu işe girebilmek için okadar çok emekler verdimki okadar çok iş kovaladımki dualar ettim benimde bi işim olsun diye sonunda rabbim dualarımı kabul etti ve bi iş nasip oldu kurumsal bi şirkette çalışıyorum memur statüsünde. sonra iki kızım oldu şuanda biri 7 diğeri 2 yaşında. büyük kızımı okula getirip götürmek sıkıntı olmasın diye tam gün özel bi koleje verdim sabah bizle çıkıyo evden akşam bizimle dönüyo. yani sıkıntım çocuklarımla istediğim gibi ilgilenemiyorum akşamları çok yorgun oluyorum ne büyüğün derslerine nede küçüğün bakımına vakit ayırabiliyorum nede evimle tam olarak ilgilenebiliyorum. eşim sağolsun oda elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyo ama yükün çoğu benim omuzlarımda. büyük kızım okulda tam gün olduğundan oda çok yorgun oluyo akşam yemekten sonra başını kaldıramıyo bi çizgifilm izlemeye bile vakti yok. sabahları 06:30 da hepimiz kalkmak zorundayız çocukları o sıcak yataklarından kaldırırken okadar içim acıyoki. bazen acaba işi bıraksammı diyorum ama 6 yıldır çalışıyorum ve çalıştığım kurum dışardan herkezin girmek istediği bi kurum ve saygın bi işim var. sosyal bi çevre kazanabileceğim bi iş. eşimle konuştum konuyu oda 1 yıl daha idare et ondan sonra istersen bırak diyor çünkü borçlarımız var ancak bir yıla toparlanır. bilmiyorum kararsızım çocuklarım için üzülüyorum..

İyi ama siz çalışmasanızda büyük kızınızı zaten erken kaldıracaksınız okul için..
Bence borçlar bitene kadar bekleyin 1 yıl nedir ki?
Küçük kızınız kreşemi gidiyor orasını bulamadım yazınızda

borçlarınız varmış.
o zaman zaten şu durumda bırakmanız pek uygun olmaz.

benim de 7 yaşında bir oğlum var. onun dersleriyle istediğim gibi ilgilenemiyorum diye ben de ara ara işten çıkmayı düşünüyorum ama herkes "bu yaşa kadar getirdin artık, bu saatten sonra işten çıkıp napacaksın, çocuk tüm gün okulda" diyor.

maddi imkanlar dört dörtlük olsa çalışmayın derdim ama işiniz hem iyiymiş hem de ihtiyaç varmış.

bence devam edin.
dualarınız karşılık bulmuş hem. :)

Bir yıl daha çalış bence borclarınızı bitirn sonra çıkarsın çocuklarına vakıt ayırman gerekıyor evlat candır her seysır ihmal etmeyin kuzucukları

İyi ama siz çalışmasanızda büyük kızınızı zaten erken kaldıracaksınız okul için..
Bence borçlar bitene kadar bekleyin 1 yıl nedir ki?
Küçük kızınız kreşemi gidiyor orasını bulamadım yazınızda

kızım sabah 06:55 te serviste olmak zorunda ama ben çalışmasam yakınımızda bi devlet okulu var 08:30 da ders başlıyo biraz daha uyur. küçük kızım haftada 2 gün babaannede 3 gün anne annede kalıyo akşam alıp sabah bırakıyoruz

Evlendim ve bu işe girebilmek için okadar çok emekler verdimki okadar çok iş kovaladımki dualar ettim benimde bi işim olsun diye sonunda rabbim dualarımı kabul etti ve bi iş nasip oldu kurumsal bi şirkette çalışıyorum memur statüsünde. sonra iki kızım oldu şuanda biri 7 diğeri 2 yaşında. büyük kızımı okula getirip götürmek sıkıntı olmasın diye tam gün özel bi koleje verdim sabah bizle çıkıyo evden akşam bizimle dönüyo. yani sıkıntım çocuklarımla istediğim gibi ilgilenemiyorum akşamları çok yorgun oluyorum ne büyüğün derslerine nede küçüğün bakımına vakit ayırabiliyorum nede evimle tam olarak ilgilenebiliyorum. eşim sağolsun oda elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyo ama yükün çoğu benim omuzlarımda. büyük kızım okulda tam gün olduğundan oda çok yorgun oluyo akşam yemekten sonra başını kaldıramıyo bi çizgifilm izlemeye bile vakti yok. sabahları 06:30 da hepimiz kalkmak zorundayız çocukları o sıcak yataklarından kaldırırken okadar içim acıyoki. bazen acaba işi bıraksammı diyorum ama 6 yıldır çalışıyorum ve çalıştığım kurum dışardan herkezin girmek istediği bi kurum ve saygın bi işim var. sosyal bi çevre kazanabileceğim bi iş. eşimle konuştum konuyu oda 1 yıl daha idare et ondan sonra istersen bırak diyor çünkü borçlarımız var ancak bir yıla toparlanır. bilmiyorum kararsızım çocuklarım için üzülüyorum..

2 yaşında olana kim bakıyor. Farzedin işten çıktınız o zaman kızınızın okulunu mu değiştireceksiniz. Yarım gün gideceği bir okula mı yollayacaksınız daha az yorulsun diye? Alıştığı okuldan almak ne kadar mantıklı olur? Eğer okulu değiştirebiliyorsanız, küçüğe kim bakıyorsa öğleden sonra büyük de onun yanına gitse olmaz mı?

Kendinizden biraz daha ödün vererek çocuklarınızla kaliteli zaman geçerebilirsiniz. .
Temizliği yemeği bir düzene koyup akşam eve gelir gelmez çocuklarınızla eğlenceli aktiviteler yapabilirsiniz. .
Görüştüğüm pedogog sadece 15 dakika pür dikkat çocuğunuzla ilgilenmeniz bile ona yetebilir dedi . . .
Zorlu bir süreç sizin için ama madem bu kadar iyi bir işte çalışıyorsunuz bırakmanızı tavsiye etmem

Kolej çocuklarının hepsi kızınız gibi. Hatta benim bir öğrencim var, okuldan çıkıp bana özel derse geliyor bir de. Bu devirde böyle büyüyor bu çocuklar yapacak bişey yok. Hem işi bırakırsanız koleje gönderebilecek misiniz?

İşinizi bırakmayın. Çalışan anneler hep böyle üzmeyin kendinizi. Ne güzel sevdiğiniz bir işiniz var. İlk başta zor gelir ama alışırsınız zamanla.

bence işe devam et bırakma zaten okulu var zaten okula gitcek erken uyanmak zorunda. bizde iş için o saatte kalkıyoruz hayat bu.. dua et Allahım kolaylık verir inşallah..

Korkularımı anlatmışsınız. Benimde yaza doğru işe başlama durumum var 27 aylık kızım için çok üzülüyorum. Daha dün konu açtım bununla ilgili ve dedimki bir yorumda iş çıkışı yorgun, bezmiş bir anne olarak gelirmiyim eve, kızıma vakit ayıracak takatim olurmu?
Sizin eşiniz destek oluyormuş bu açıdan şanslısınız, ben o desteği görememektende korkuyorum açıkçası.
1 yıl çok uzun bir süre değil, biraz daha dayanın bence, çünkü borçlarımız var demişsiniz,1 yıl sonra belki durumlar farklı olur gerek bile kalmaz ayrılmanıza, kızınız 1 yaş daha büyümüş olacak ki zaten işten ayrılsanız bile bütün bir günü okulda geciriyormuş, gündüz sizinle olmayacak yani.
Kolaylıklar dilerim.

kızım sabah 06:55 te serviste olmak zorunda ama ben çalışmasam yakınımızda bi devlet okulu var 08:30 da ders başlıyo biraz daha uyur. küçük kızım haftada 2 gün babaannede 3 gün anne annede kalıyo akşam alıp sabah bırakıyoruz
ama şimdi o çocukta o okula o şartlara alışmıştır. Çünkü özel okulla devlet okuluarasında uçuçrum var resmen..
Bence bu düzene bir süre daha devam edin.. Hem ufak kızınız da eminim iyi bakılıyordur. Hayat şarları maalesef çok zor , hele iki çocukla..

Bence işinizi bırakmayın

Haklısınız ilgi beklıyorlar ama sizde onların geleceği için çabalıyorsunuz

Bazen bişeylerden feda etmek gerekıyor

Evde de yoruluyorsunuz ve illakı okula gıdecekler ha 1 saat önce ha 1 saat sonra

Üstelik o kadar yoruluyorsunuz taktır edende olmuyor nasıl olsa evdesın muhabbetleri

kardeşim borçlarınız bitsin ayrıl madem . Zaten emeklilik yaşı 80 e filan dayanacak .Ne kadar çalışmazsan yanına kar bu sistemde . Hatta ne yap biliyor musun iş yerinle anlaş .Seni işten çıkarsınlar bir kaç ay da işsizlik aylığı al . Böylesi gerek .Canın istedikçe ara ara çalışır elbet tamamlarsın gününü

çalışan annelerin en büyük sıkıntısı bu zaten çocuklarımıza fazla vakit ayıramamak fakat hayatın gerçekleri de var unutmamak gerekiyor.
büyük çocuğunuz siz çalıştığınız için koleje gidiyor iyi bir eğitim alıyor siz çıktıktan sonra devlet okuluna devam edecek peki alışabilecek mi ? kolejle devlet arasında dağlar kadar fark var.
küçük çocuğunuzda büyümüş sayılır ilerki günlerde kreşe başlar. 1 yıla kadar onlara bir düzen oluşturacaksınız.
1 yıldan sonra siz işten ayrılsanız ne olacak ??
mecbur olmasak hiç birimiz çalışmayız herhalde iyi düşünüp karar verin derim...

Back
X