ev hanımlığımı iş kadınlığımı...

her gün dua ediyorum bi yerlerden bi para gelse de işi bıraksam diye. bu arada işimde o kadar iyiki. eminim yerimde olmak isteyen milyonlarca insan var ama annelik o kadar ağır basıyor ki. bebeğim anne evde kal işe gitme dediği an içim acıyor. çalışmayı bende hiç istemiyorum ama bırakamıyorumda. konuyu takipteyim.

her gün dua ediyorum bi yerlerden bi para gelse de işi bıraksam diye. bu arada işimde o kadar iyiki. maşallah diyeyim eminim yerimde olmak isteyen milyonlarca insan var ama annelik o kadar ağır basıyor ki. bebeğim anne evde kal işe gitme dediği an içim acıyor. çalışmayı bende hiç istemiyorum ama bırakamıyorumda. konuyu takipteyim.

Kesinlikle iş derim. Hafta içi birkaç gün izin alın isterseniz o evinize yakın devlet okulunu gidip bi gözlemleyin. Şartlarına bakın profile bakın. Çocuğun en çok vakit geçirdiği yer okul oranın profilide çok önemli bence. Şuanda çocuğunuz bir düzene alışmış muhtemelen ilk defa bu sene gitmiyor daha öncede özel okulda eğitim almıştır. Şimdi onun şartlarını değiştirmeniz çocuğu inanın çok olumsuz etkiler. Dediğim gibi gidip bi inceleyin sonra fikrinizi yazın.

İyi bir işiniz var anladığım kadarı ile arkadaşlar da demiş zaten işi de bıraksanız büyük çocuğunuz yine erken kalkıp okuluna gidecek ilgilenme kısmına gelecek olursak haklısınız çalışan kadın evliyse gerçekten zor bende çalışıyorum üstelik çocuğum henüz olmadığı halde kaç parçaya bölünüyorum evin işleri çamasır bulassık yemek temizlik eşi memnun etme sonra işe konsantre olma uykusuz ve yorgun şekilde eve gelme ama bu zamanda çalışmadan da olmuyor dişinizi sıkabildiğiniz kadar sıkın bana kalırsa sizin yerinizde olmak isteyen çok insan vardır eminim :KK51:

Siz böyle yazınca kendi annem geldi aklıma. Biz çocukken hep çok yoğun olduğu için babaanne elinde büyüdük bize pek zaman ayıramazdı şimdiyse öyle sıkı fıkı bir ilişkimiz yok hiçbir zaman da olamadı maalesef ne o beni anlar ne de ben onu

Kesinlikle iş derim. Hafta içi birkaç gün izin alın isterseniz o evinize yakın devlet okulunu gidip bi gözlemleyin. Şartlarına bakın profile bakın. Çocuğun en çok vakit geçirdiği yer okul oranın profilide çok önemli bence. Şuanda çocuğunuz bir düzene alışmış muhtemelen ilk defa bu sene gitmiyor daha öncede özel okulda eğitim almıştır. Şimdi onun şartlarını değiştirmeniz çocuğu inanın çok olumsuz etkiler. Dediğim gibi gidip bi inceleyin sonra fikrinizi yazın.

canım daha önce gittim o okula meb otomatik çocuğun kaydını oraya yapmış naklini şuanki okuluna aldırmak için gitmiştim hatta devlet okulundaki sınıfı 1G dediler merak ettim bi bakayım dedim sınıfta tam 49 öğrenci vardı. kızımın şimdiki okulunda sınıfı 9 kişi elbette devlet eğitimi kolej gibi değil. geçenlerde seviye tespit sınavı yapıldı il genelinde kızım 12000 kişi içinde 380. oldu okulun şartları çok iyi kulupler etütler. galiba sadece ilgi göstermek ve daha vakit ayırmak çocuklar için yeterli değil onların bulundukları şartlarıda daha iyi hale getirmek gerekiyo.
geçenlerde kızımın ağzını aradım seni mahallemizdeki devlet okuluna versem gidermisin dedim anne ozaman beni okuldan al evde sana yardım edeyim dedi şaştım kaldım.

Büyük kızınız kolejde tam gün okuyor nekadar güzel. Siz onun için üzülüyorsunuz ama o çok iyi bir eğitim alıyor allah başarılarını daim etsin. Ufaklığa ise anneniz bakıyor muş ne güzel bakmak istiyor bide size işten sakın çıkma sakın diyecek kadar canı gönülden torununa bakan bir Anneanne.

Ben çocuğum olunca çalışmadım başta çok küçük dedim şimdi 3 yaşında bakıcı ya bırakmam. Annemde ona ayak uyduramayacak kadar yaşlı hasta ya hastaneye gitmesi gerekir vs ama annem daha genç olsa yada bizim afacan biraz daha sakin olsa bende mutlaka çalışırdım.

Düzeninizi oturtmuşsunuz sanıyormusunuz 24 saat evde olunca daha az yorulacaksınız. Mümkünse ev işleri için bir yardımcı tutun. Hafta sonları çocuklarınız ve eşinizle keyifli zaman geçirin. Ama işinizi bırakmayın.

Ben çalışmayı okadar özlüyorum ki anlatamam. Bazen rüyamda kendimi eski işyerimde görüyorum çalışırken.

canım daha önce gittim o okula meb otomatik çocuğun kaydını oraya yapmış naklini şuanki okuluna aldırmak için gitmiştim hatta devlet okulundaki sınıfı 1G dediler merak ettim bi bakayım dedim sınıfta tam 49 öğrenci vardı. kızımın şimdiki okulunda sınıfı 9 kişi elbette devlet eğitimi kolej gibi değil. geçenlerde seviye tespit sınavı yapıldı il genelinde kızım 12000 kişi içinde 380. oldu okulun şartları çok iyi kulupler etütler. galiba sadece ilgi göstermek ve daha vakit ayırmak çocuklar için yeterli değil onların bulundukları şartlarıda daha iyi hale getirmek gerekiyo.
geçenlerde kızımın ağzını aradım seni mahallemizdeki devlet okuluna versem gidermisin dedim anne ozaman beni okuldan al evde sana yardım edeyim dedi şaştım kaldım.

Cimcimeye bak neden öyle dedi ki. Çok mu yansitiyorsunuz acaba ona yetişemediğinizi bir seylere....okulu sevmiyor desek çokta iyi siralama yapmis..
Çocuklarda bir değişik simdi:))))

her gün dua ediyorum bi yerlerden bi para gelse de işi bıraksam diye. bu arada işimde o kadar iyiki. eminim yerimde olmak isteyen milyonlarca insan var ama annelik o kadar ağır basıyor ki. bebeğim anne evde kal işe gitme dediği an içim acıyor. çalışmayı bende hiç istemiyorum ama bırakamıyorumda. konuyu takipteyim.

canım seni en iyi anlayan benim büyük kızım tam okula başladı öncesinde 2 sene kreşe gitti ondan yana rahatladım derken ikinci oldu şimdide küçük için üzülüyorum. ama birçok arkadaşın dediği gibi çocuklar bize sadece 3-5 yıl çok ihtiyaç duyuyorlar ondan sonra kendilerine ait hayatları arkadaş çevreleri oluşuyo şimdi tüm yorumları okudumda galiba onlar için yapacağımız en büyük iyilik onlara sağlam bi gelecek hazırlamak..

Canım sen cevabını bulmuşsun zaten. Eve yardımcı alıyor musun? Almıyorsan hemen almaya başla derim. Alıyorsan da gerekirse sıklığını arttır. Evin tüm işi ( ütü vs dahil) yardımcı yapsın. Sen hafta sonunu direk çocuklarına ayır ve o günleri iyi planla. O zaman inan bana kendini daha iyi hissedersin. benimde iki kızım var büyük 4,5 yaşında küçük 16 aylık. Annem bizimle yaşıyor en avantajlı olduğum nokta o. Haftada bir gün eve kadın geliyor (bana kalsa iki gelir arada annemin yorulmasını istemiyorum ama annem iki gelsin istemiyor) temizlik çamaşır ve ütü işlerini kadın hallediyor. Ana yemeği annem yapıyor geri kalanını ben yapıyorum. Hafta sonu evin bir tek alışveriş işleri kalmış oluyor onu da zaten çocuklarla beraber yaptığımız için sıkıntı olmuyor. Büyüğün sineması tiyatrosu arkadaş buluşması kuzen görüşmesi derken hafta sonumuzu full çocuklara göre ayarlıyoruz. Küçükte her yere bizle geliyor. Sadece sinema gibi bir şeye gidiyorsak ona ya baba ya ben gidiyorum gitmeyen küçükle vakit geçiriyor.

Siz böyle yazınca kendi annem geldi aklıma. Biz çocukken hep çok yoğun olduğu için babaanne elinde büyüdük bize pek zaman ayıramazdı şimdiyse öyle sıkı fıkı bir ilişkimiz yok hiçbir zaman da olamadı maalesef ne o beni anlar ne de ben onu

gerçektenmi bu annenizin yapısı ilemi alakalı yoksa anneniz çalıştığı içinmi. bendemi kızlarımla böyle olurum.

gerçektenmi bu annenizin yapısı ilemi alakalı yoksa anneniz çalıştığı içinmi. bendemi kızlarımla böyle olurum.
Annemin yapısı değil, çalıştığı için böyle oldu şimdi ben de çok korkuyorum çocuğum olduğunda onunla yeterince ilgilenebilecekmiyim diye. Anlayacağınız bir çocuk olarak yaşadığım olaylar hala psikolojimi etkileyebiliyor. Bende aynı korkuyu yaşamaya başladım. Elinizden geldiği kadar çok vakit ayırmaya çalışın çocuklarınıza.

İşiniz çok iyiymiş o yüzden bırakmayı düsünmeyin derin. İlla ileride birakicaksaniz da borclarınız bitsin ve biraz birikiminiz olsun. Benim isim iyi olsa asla bırakmayı düşünmem. Bu devirde iyi is bulmak çok zor. 2 aydır işyerinde yaşadığım stres yüzünden saçlarım dokulmeye başladı, daha iyi bir isim olmasi en çok istediğim sey

offff. hepimizde hemen hemen aynı sorun malesef. cocugum yok ama bizde çocuk istiyoruz.günümüzün şartlari malum. iş mi çocuk mu düşünmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. tabikide öncelik evlat sahibi olmak ama onun geleceğini düşünmek anne babalara düşüyor. maddiyatla igili sıkıntı yaşamasınlar diyoruz. ama anne sevgisinden de mahrum bırakmak istemiyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Benim annem de çok yoğun çalışan bir kadındı , 52 yaşında hala çalışıyor bütün gün toplantılarda.Ben çocukken annem bana bir şekilde vakit ayırırdı ben tek çocuğum, ama bana o vakitler hiç bir zaman yetmedi,yeterli olmazdı.Hep annemi özlerdim kısacası.Ben de özel okullarda, bakıcılarla büyüdüm.9 aylıkken kreşe bırakıyormuş annem beni.Ama annem benim en iyi dostumdur.Çalışmanız çocuklarınızla aranıza mesafe koymaz bana göre önemli olan onları anlayabilmeniz, empati kurabilmeniz,kaliteli zaman ayırabilmeniz.Bütün gün evde olup, ev işlerine koşturup, bir isyan içinde olup bunu çocuklarınıza yansıtırsanız eğer, işte o zaman sıkıntılı olur ilişkiniz.Siz bu bir yılı geçirin sonuçta borç ödüyorsunuz, sonrasında kararınızı verirsiniz.

çocuk sabah 7 den akşam 7 ye kadar çok yorulur ya kıyamam,, biz bile ne kadar zorlanıyoruz..Ama bu kesinlikle sizin suçunuz değil kendinizi suçlamayın..
Şöyle yapabilir misiniz? Koleje vereceginiz parayı bir bakıcıya verin, devlet okuluna gönderin en azından okuldan sonra gelip evde dinlensin uyusun, dersini çalışsın.?

Ben ev hanimligini sectim.
benim de iyi bir isim iyi bir gelirim vardi ama kizimi bakiciya birakmaktansa iaten ayrilmayi sectim. 3 yildir evdeyim, maddi sorunlarimiz oluyor ama asla pisman olmadim, onun ilk adimlarini gormek, ilk kelimelerini duymak, her aninda yaninda olup kendini guvende hissetmesini saglamak pahabicilemez...
eger annemin bakma sansi olsa calisirdim ama bir yanim hep buruk kalirdi, icim içimi yerdi eminim...

Back
X