• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Hanımlığına Alışamadım :(

Depresif polyanna ne güzel özetlemişsin durumu,
süper kadın ütopyasının gerçekmiş gibi sunulmaya çalışılmasını anlamıyorum bende.
''Çocuk da yaparım kariyerde'' sloganı günümüz kadınını uçurdu resmen.
Kimse kimsenin anneliğini,evinin düzenini tertibini,temizliğini sorgulamıyor ki.
Sadece ''ben süperim,her yere her şeye yeterim''düşüncesinin gerçek hayata geçirilemeyeceğini söylüyoruz.Limon ağacının topiğinde uzun uzun anlattım.
Tekrar yinelemeyim buyrun bakın.

bende bir çok ev hanımından daha daha temizim lafına illet oldum
yahu burada kim daha temiz çalışan mı yoksa evde oturan mı
diye bir başlık açmadım ki...
Şuanda çok yenisin enerji full
zamanla pilin bitmeye kendine bile yetmemeye başladığında düşüncelerin böyle
olmayacak...para kazanmak tabii ki güzel birşey ama hırsa dönüşmemeli :))

Nasıl çalışmayan kadınların "ben salak ve sadece tv izleyen biri değilim" ispatı çalışması oluyosa çalışanların da " ben hiçbi şeyimi ihmal etmiyorum, herşeye heryere yeterim" ispatı çabası oluyor. İnsan içgüdüsü, kendini savunmak, vicdanını rahat ettirmek ister. Amaaaa, buradaki öngörüm şu: Daha muhtemelen işe başladığından beri adet bile olmamış ve sancı çekmemişsin sevgili sarıböcek. Daha duuur, bi kış gelsin, o çocuk hasta olmaya başlasın, sen kendini robotlaşmış hissetmeye başla, bi kaç yıl geçsin, çocuk okula başlasın, ödevleri olsun, iş yerinde de sorunlar başlasın bi taraftan, o zaman daha farklı düşünmeye başlayacaksın. Haa çelik gibi sinirleriniz varsa 3ünüzün de (eş ve çocuk da dahil çünkü yaşananlara) o zaman helal olsun. Sen şanslı ya da ultra mega becerikli azınlıktansındır.

bende bir çok ev hanımından daha daha temizim lafına illet oldum
yahu burada kim daha temiz çalışan mı yoksa evde oturan mı
diye bir başlık açmadım ki...
Şuanda çok yenisin enerji full
zamanla pilin bitmeye kendine bile yetmemeye başladığında düşüncelerin böyle
olmayacak...para kazanmak tabii ki güzel birşey ama hırsa dönüşmemeli :))

Aynen bende ona takıldım ve ''eskiden annelerimiz bilinçsizlermiş''cümlesine.
Çalışmayan kadın bilinçsiz mi oluyor yani?
Ya da bilinç neye göre bilinç?
Eğitimle alakalıysa çalışmayanlar olarak bir çoğumuz 2. üniversiteyi okuyor hali hazırda!
Ve ben bir yorumumda ''çalışan bir annenin çocuğuydum''dedim
Bir arkadaş''bende çalışan anne çocuğuydum gayette normalim''demiş!
Allah aşkına anormallikten bahseden oldumu ki?
Aksine yine söylüyorum çalışan annelerin çocukları çok daha olgun ve hayata karşı dik olurlar,çünkü çok küçük yaşlarda kendi kendilerine yetebilmeyi öğrenmişlerdir.
Çok şükür bende anormal değildim gayet normalim:)
Birbirimize cvp verirken biraz daha duyarlı ve mantıklı şeyler sunalım.

konu epey sapmış ama ben her iki durumu da yaşayan biri olarak konu sahibi arkadaşa fikrimi söylemek isterim. ilk kızım birbuçuk yaşındaydı işe başladığımda.. önceleri akrabalar falan baktı sonra kreş hayatı. ayda bi kaç defa hastalanmlar sürekli antibiyotik kullanmalar. hastalanınca kreşe gidemiyor kim bakacak. haydaaa çağır anneyi memleketten. çok zor günlerdi kızım büyüdü 12 yaşında. bu arada işyerimdede 10. yılım ve ben geçen yıl bebek yapmaya karar verim ve şuan 1 yaşında ve ev hanımıyım. o kadar sıkıntılar çekmeme rağmen nerdeyse işe geri dönüyodum çalışan arkadaşlarımı çok kıskandım. ama kendi kendime dur dedim. bu çocuğu çok istedim kendim büyütücem kendim bakıcam diye kendi egolarım için bırakamam dedim. şuan birlikteyiz. ev hayatı hala bana göre değil gibi geliyor. çok iyi bir ev hanımıda olduğumu düşünmüyorum zaten. ama çocuğuma çok iyi bakıyorum çok eğleniyoruz birlikte. bu arada komşuluk ilişkilerimi geliştirdim sıkıldıkça onlarla görüşüyorum. dışarılara çıkıp geziyoruz. hava alıyoruz. hem ev hem iş hem de bebek gerçekten çok zor. arkadaş şuan sağlık sorunları nedeniyle evdeymiş. biraz iyileşince muhakak kurs falan araştır kendine bence. en kaliteli zaman geçirme yöntemi bana kalırsa. saatlerimi ayarlayabilseydim ben bile düşünmüştüm.

Nasıl çalışmayan kadınların "ben salak ve sadece tv izleyen biri değilim" ispatı çalışması oluyosa çalışanların da " ben hiçbi şeyimi ihmal etmiyorum, herşeye heryere yeterim" ispatı çabası oluyor. İnsan içgüdüsü, kendini savunmak, vicdanını rahat ettirmek ister. Amaaaa, buradaki öngörüm şu: Daha muhtemelen işe başladığından beri adet bile olmamış ve sancı çekmemişsin sevgili sarıböcek. Daha duuur, bi kış gelsin, o çocuk hasta olmaya başlasın, sen kendini robotlaşmış hissetmeye başla, bi kaç yıl geçsin, çocuk okula başlasın, ödevleri olsun, iş yerinde de sorunlar başlasın bi taraftan, o zaman daha farklı düşünmeye başlayacaksın. Haa çelik gibi sinirleriniz varsa 3ünüzün de (eş ve çocuk da dahil çünkü yaşananlara) o zaman helal olsun. Sen şanslı ya da ultra mega becerikli azınlıktansındır.

Allah dermansız dert vermesin..Hayatımın her alanında söylediğim şeydir bu söz...
Haftada iki gün kreşe gideceğine haftanın 5 günü babannesine gider ki babannesi zaten o zaman kreşe salmaz.Zaten sizin dediklerinizi yaşadığım anda ben bırakır tekrar mutlu mesut ev yaşamıma dönerim..Sonra tekrar çalışırım filan..Relaksım bu konuda:13:
Agresifleşmişim ya hayır aksine hayatımın en sakin dönemlerini yaşıyorum belki yanlış anlaşıldım buraya yazdığım direk birilerine değildi,tamamen kendi düşüncelerimdi.Ama üzerine alınan varsada alınabilir.:8:Şaka yapıyorum :)
Neyse konu biz değiliz konu sahibi bende değilim..Benim yazdıklarım direk birinede değildir..

Son düzenleme:
Aynen bende ona takıldım ve ''eskiden annelerimiz bilinçsizlermiş''cümlesine.
Çalışmayan kadın bilinçsiz mi oluyor yani?
Ya da bilinç neye göre bilinç?
Eğitimle alakalıysa çalışmayanlar olarak bir çoğumuz 2. üniversiteyi okuyor hali hazırda!
Ve ben bir yorumumda ''çalışan bir annenin çocuğuydum''dedim
Bir arkadaş''bende çalışan anne çocuğuydum gayette normalim''demiş!
Allah aşkına anormallikten bahseden oldumu ki?
Aksine yine söylüyorum çalışan annelerin çocukları çok daha olgun ve hayata karşı dik olurlar,çünkü çok küçük yaşlarda kendi kendilerine yetebilmeyi öğrenmişlerdir.
Çok şükür bende anormal değildim gayet normalim:)
Birbirimize cvp verirken biraz daha duyarlı ve mantıklı şeyler sunalım.

Mutluluk 84cüm,
Çalışmayan anneler bilinçsizmiş demedim eğer yazdıkların banaysa canım..
Eskiden anneler bilinsizmiş dedim.Yalan mı,şimdiki kadar kitap okuyup bebeği için araştıran kaç anne vardı o dönem.Benim annem çalışan kadındı bilinçsizdi dedim.Onun yaptığı hataları ben yapmamk için direniyorum dedim.
Eğer yazdıkların bana ithafense tabi.

valla ben çalışan anne çocuğuyum hiç de anne yokluğu falan çekmedim ama benim annem gerçekten çok fedakar bir annedir bir nevi süper annedir 32 yaşındaki kızı tiroid gibi basit bir ameliyat olduğu halde (ameliyatın ertesi günü hastaneden çıktım evde hoppidi zıppıdi geziyordum bilgisayar başına oturdum falan) bir ay ameliyat öncesi bir ay sonrası elini sıkcak sudan soğuk suya sokturmayacak kadar canla başla annelik yapar benim annem

haa bu arada annem o zaman var olan her tür sağlık ansiklopedisi aile ansiklopedisi vs. şeyleri alıp okumuş bizi yetiştirirken öğretmen olduğundan o da meraklıdı ah o zaman internet olsaydı taze bilgim olurdu der hep :))

bu tamamen size bağlı bence ben evliyim de çocuk yok bekara karı boşamak durumundayım yani ama ben her ne kadar çocukla düzgün zaman geçirmenin yeterli olduğuna inansam da ben çalışsam da çalışmasam da bu kadar fedakar saçı süpürge bir anne olamam kızkardeşim olur ama ben olamam bu iş biraz da yapı meselesi benim yapı sakat :))

haa bu arada annem babam yüzünden hergün taze yemek yapar börek çöreği eksik etmez hatta bazen babamın yemeğe habersiz getirdiği insanları da ağırlardı herkes de derdi dörtdörtlük ev hanımıdır diye ama benim babam da o zamanlar bile anneme yemek hariç her konuda yardım ederdi cam bile silermiş halen de yapar

beni sorarsanız ben evdeyken bile dört dörtlük ev kadını olmadığımdan çalışırken zaten değilim dört dörtlük anne olur muyum bilmem ama çabalarım bunun da çalışıp çalışmamakla ilgili olduğunu düşünmüyorum

evet ben de konuyu saptırdım ama ben özellikle ameliayatımdan sonra (çünkü tiroid kanseriymişim) insanın kendini mutlu ve huzurlu hissedeceği durum ne ise öyle yaşaması gerekitği kimsenin de kimseyi yargılamaya hakkı olmadığını düşünüyorum

valla ben çalışan anne çocuğuyum hiç de anne yokluğu falan çekmedim ama benim annem gerçekten çok fedakar bir annedir bir nevi süper annedir 32 yaşındaki kızı tiroid gibi basit bir ameliyat olduğu halde (ameliyatın ertesi günü hastaneden çıktım evde hoppidi zıppıdi geziyordum bilgisayar başına oturdum falan) bir ay ameliyat öncesi bir ay sonrası elini sıkcak sudan soğuk suya sokturmayacak kadar canla başla annelik yapar benim annem

haa bu arada annem o zaman var olan her tür sağlık ansiklopedisi aile ansiklopedisi vs. şeyleri alıp okumuş bizi yetiştirirken öğretmen olduğundan o da meraklıdı ah o zaman internet olsaydı taze bilgim olurdu der hep :))

bu tamamen size bağlı bence ben evliyim de çocuk yok bekara karı boşamak durumundayım yani ama ben her ne kadar çocukla düzgün zaman geçirmenin yeterli olduğuna inansam da ben çalışsam da çalışmasam da bu kadar fedakar saçı süpürge bir anne olamam kızkardeşim olur ama ben olamam bu iş biraz da yapı meselesi benim yapı sakat :))

haa bu arada annem babam yüzünden hergün taze yemek yapar börek çöreği eksik etmez hatta bazen babamın yemeğe habersiz getirdiği insanları da ağırlardı herkes de derdi dörtdörtlük ev hanımıdır diye ama benim babam da o zamanlar bile anneme yemek hariç her konuda yardım ederdi cam bile silermiş halen de yapar

beni sorarsanız ben evdeyken bile dört dörtlük ev kadını olmadığımdan çalışırken zaten değilim dört dörtlük anne olur muyum bilmem ama çabalarım bunun da çalışıp çalışmamakla ilgili olduğunu düşünmüyorum

evet ben de konuyu saptırdım ama ben özellikle ameliayatımdan sonra (çünkü tiroid kanseriymişim) insanın kendini mutlu ve huzurlu hissedeceği durum ne ise öyle yaşaması gerekitği kimsenin de kimseyi yargılamaya hakkı olmadığını düşünüyorum

geçmiş olsun,tiroid kanseri hiç önemli değil..tiroid bezinin tamamını alırlar ve sadece ömür boyu tefor veya levatiron alman gerekir o kadar..o da her eczanede kolayca bulunan çok ucuz bir ilaç....hipotiroidi olursun..ilaçlarını aldın mı sorun yok..yani ölmezsin,endişe etme...:29: çocuğun da olur,hayatını zora sokacak hiç bir şey olmaz...Allah beterinden korusun..En şanslı kanser hastalarıdır tiroid hastaları...yani dramatize edilecek durumları yoktur....

bunu 14 yıl önce papiler ca teşhisi ile tiroidlerinin tamamı alınan eski bir tiroid kanseri hastası olarak yazıyorum..:16:

Son düzenleme:
Arkadaşlar bırakalım hadi kim nasıl ev hanımı
çalışan mı ,çalışmayan mı?
dediğim gibi yıllardır çalışan biri olarak
evde oturmaya başlayan biriyim
bu durumdan kendime mutsuzluk çıkarıyorum
sizler neler yaptınız,neler yapıyorsunuz?
kendinizi nasıl hissettiniz?
mutlumu sunuz?Mutsuz mu?
evde oturmak gerçekten kötü birşey mi?
ruh halim alıştıktıktan sonra düzelecek mi vs.vs...
bunları tartışalım derim ben.

çünkü;
derdim bu,bana yardımcı olacak cevaplarda bunların cevapları
yoksa kimin nekadar iyi,süper,herşeye nasıl yetiştiği değil...
dediğim gibi çalışan tecrübesine sahibim
çalışan insanın neler yaşadıgını biliyorum
evde oturanların tecrübesine sahip değilim
bunu anlamak istiyorum hadi bakalım
.

Son düzenleme:
bu asla bitmeyecek olan bır tartışma daha da dogrusu bır cekismedir..
çalışanın çalışmayanı ezme cabası..komiktir benim gözümde..
oyle yada böyle bu kisinin kendi tercihidir..buna ne buradaki biri nede yakın çevremden birinin laf söylemeye hakkı yoktur..
Allah a şükür maddi bır zorunlulukta yoksa ortada,çalışmak sadece hobidir..ahşap boyama da bır hobidir :)
kendim için konuşacağım,
Allah a şükür çalışsamda alamayacağım maaşı evimde oturarak alıyorum..
çalısmayı denedim,mutsuz oldum,ağladım zirladim bunalıma girdim..
sigortam var,kendi gelirim var..
şimdi klasik çalışan bayanın laflarına gelelim..
kendi param olsun gönlümce harciyayim; şükür buna sahibim..
sosyal ve aktif bır insan olmana yarıyor çalışmak; bır sürü kursa giderek hem kendimi geliştiriyor yeni bır seyler öğreniyorum bende aktif ve sosyal oluyorum...
koca parası yemek bana göre değil; kendi parani kazansan da koca parası yemiyor musun?ikiniz yemek alışverişlerinizi ayrı ayrı mı oduyorsunuz??
cocuğuma ornek olmak istiyorum; annem benim için on numara bır örnektir..çalışmadığı halde ve lise mezunu olduğu halde gündem ve siyaset hakkında herkese tas çıkarır..
gibi gibi bır çok bahaneye cevap verebilirim..
ha cevap vermek zorunda da değilim ya neyse :)
okudum mu?okudum..mezun oldum mu?hemde dereceyle..ama çalışmıyorum..herkes çalışacak bır kanun var da benim mı haberim yok?
hayat zaten bır kadin için yeterince zorken,benim bunu daha da zorlaştırmaya niyetim yok..yok arkadasım ya Allah Allah :) sana ne bundan?sana mı düşer benim yaşamımı irdelemek?kimsin ki sen?
herkesin idealleri başka..
benim idaelim,kocama yemek yapmak evde oturmak..belki sadece evde oturmak..olamaz mı yani?
senin idealin,calismakken ben sana niye çalışıyorsun diyor muyum?o zaman sende bana evde oturuyorum diye hesap soramazsin,elestiremezsin..bu ne senin ne de bır baskasının haddi değil..

ne zaman bu tarz bır konu açılsa hep bu noktaya geliniyor..nedense?!
bu durum da bana oldukça komik,mantiksiz ve sacma geliyor..

ya Allah askına çalışsam sana bır getirisi var mı?seni ilgilendiriyor mu?vallahi sen çalışıyorsun ya benim ruhum duymuyor :) bana ne calismissin calismamissin..e kusura bakma aynen de sana ne yani calismisim calismamisim..
evimde ne eksik ne değil bunun yorumunu yapmakta buradaki hiç bır insana düşmez..siz mı yasıyorsunuz benimle?:)))

herkes kendini nasıl iyi hissediyorsa onu yapsın

Eklentiler

• $73081_457337730689_185615510689_5321873_8352514_n.webp
    $73081_457337730689_185615510689_5321873_8352514_n.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 56
Back
X