Ev hayalim yine suya düştü

ödeyecek ama piyasadaki ilanlarla kıyaslanınca daha ucuz. 100 bin falan artıyor ev fiyatları haftada.
toki'nin memur maaşı sistemi aşırı saçma zaten ama asgari ücrete endeksli olması da kötü olurdu, önüne gelen asgariye zam yapıyor çünkü :KK70: bu sabit veya enflasyonun bilmem kaçı kadar zamlanacak biçimde olmalı. atyorum enflasyonun beşte biri kadar gibi.

konu sahibi banka kredisi çekemiyormuş öyle yazmış.

izmir selçuk'ta yeni toki yapacaklar, göt kadar evler m2 bazında, 800 binlerden başlıyor.
Memur değilim ben sıradan bir işçiyim.Ben bu daireyi başka bi şahıstan aldım hani dedim istanbulda bişey alamıyorum bari başka yerden alayım az az öderim dedim,fakat baktığımda benim borcum hiç bitmiyor hani bankadan çekersin ödedikçe düşer taksidinde zamanla pul olur ama bu öyle bişey değil hem taksit zamlanıyor hem ana para zamlanıyor.

Memur değilim ben sıradan bir işçiyim.Ben bu daireyi başka bi şahıstan aldım hani dedim istanbulda bişey alamıyorum bari başka yerden alayım az az öderim dedim,fakat baktığımda benim borcum hiç bitmiyor hani bankadan çekersin ödedikçe düşer taksidinde zamanla pul olur ama bu öyle bişey değil hem taksit zamlanıyor hem ana para zamlanıyor.
Nasıl bitmiyor borcunuz allah aşkına? Sonsuz ödemeli toki mi yapmışlar?

aylık taksidin yükselmesini takmış kafaya. kiracı olduğun zaman ev sahibi her sene kirana daha yüksek zam yapmaya çalışıyor. işine gelmiyorsa çık diyor. saçma sapan şeylere karışıyorlar, bizimki karışmaya çalıştı mesela izin vermedik. kafaya göre sebepsiz çıkarmak istiyor, yeni eve taşınmak demek masraf ve yeni kira demek. bin tane dert yani bu haliyle bile tokiyi öpsün başına koysun. biz de düşündük ama yapıldığı ilçede 1 sene ikamet etme şartı vardı, karşılamıyoruz bu şartı. ayrıca bu tokinin kalan ödemesini belli bir süre sonra bankadan kredi çekip kapatan da var. şu devirde ev almak için tl ile borçlanmak mantıksız bir durum değil.
Pardon banka öpücükle kredi vermiyor:)))onun içinde ipotek göstermek gerekiyor ne gösterelim ev zaten benim üzerime değil devletin üzerine biraz mantıklı olsanız tek çalışıyorum zorlanırım ama öderim bi şekilde dedim ama olmadı.

Sizin taksitten ayrı anaparami ödemeniz mi gerekiyor? Yani peşinat mi vermek gerekiyor o mu zamlanmis ?

Pardon banka öpücükle kredi vermiyor:)))onun içinde ipotek göstermek gerekiyor ne gösterelim ev zaten benim üzerime değil devletin üzerine biraz mantıklı olsanız tek çalışıyorum zorlanırım ama öderim bi şekilde dedim ama olmadı.
Tek çalışıyorum derken? Boşandınız mı?

Tek başına asgari ücretle hem çocuk büyütüp hem ev kredisi ödemek mümkün değil zaten.

İşte çocuklarda öyle dedi zaten anne bırak bu kadar kendini şartlamayı olmuyorsa olmuyordr
Olmayacağı açıkmış ama zaten. Hovardalık yapmışsınız. Bunun taksitlerin artmasıyla falan bir alakası yok. Sizin herhangi bir taksit ödeyecek geliriniz yok şu an.

Back
X