Ev ipotek etmek

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar selam

Anneannemin üzerine olan bir evi ondan habersiz dayım ipotek ettirebilir mi? Anneannemin kimlik fotokopisi dayımda varmış ve de tapuyu anneannem dayımın kasasına koymuş. Dayım da sözü geçebilecek biri, ricayla işini halledebilen biri. Ne olursa olsun anneannem olmadan böyle bir şey gerçekleştirilebilir mi?

Yapamaz.
O tapu bende de olsa anneannenden habersiz hiçbirşey yapılmaz.

Anneanneniz mirasçı mı?
Dayınız evi anneanneniz olmadan ipotek edemez
Büyük ihtimal tepkilerden çekindiği için haberim yok demiştir

Eşinizi ne konumda burda anneniz yok mu?

Yok eşim mesleği gereği tapuda çok işi olan biri ona sordum bildiğim kadarıyla kimse tapu sahibi olmadan böyle bir şey yapamaz dedi. Ondan rica etmişti anneannem, Ben de öğrenemem tapu lazım dedi. Annem yok vefat etti.

Evet o da ondan korkuyor işte hatırlamıyor çünkü
Anneannenizin notere gitmesi lazım vekaletname için, notere gidip gitmediğini hatırlamıyorsa, sağlık durumu elverişliyse bir sabah alın tapu dairesine götürün tapudan sorgulattırırsınız ipotek var mı yok mu veya anneannenize E-Devlet şifresi alın turkiye gov tr'den tapu sorgulama yapın.

E devlet sifresi almak kolay artik online bankaciliktan bile giriliyor.En kisa yol bence e devlet ten ogrenmek

Anneannenizle tapuya gidip takyidat belgesi isteyin ordan anlasilir zaten ipotek var mi yok mu birde e devlet şifresi alın.Vekalet kısmını iyi düşünsün anneanne verdiyse bir şekilde hatırlar yani sürekli yapılan bir iş degil ki notere gitmek.

E-devletten bakalım, tapuya gelemeyebilir. annemin vefatında hepimiz dayıma vekalet verdik diye hatırlıyorum ben. Çok teşekkürler herkese.

Back
X