• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev işerini bitirmek

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
33
ev işlerini bitirebiliyormusunuz hanımlr

benm çocugum olmadığı halde hiç işim bitmiyor hergün bişey çıkıyor hertarafı temzliyorm 1 gün sonra yine birsürü iş çıkıyor heryer tozlanıyor vs eşimde dağınık değil birgün rahat oturamıyorm yemek yap çamaşır ütüle çamaşır ser çamaşır at makinaya çamaşır topla bulaşıkları makinaya koy temileri diz kirlileri koy toz al evi süpür çöpü çıkar ortalığı topla lavaboyu yıka kendime vakit bulamıyorm nerdeyse okadar yapıyorm yinede bitmiyor dolaplarımn içi dışı vs off evkadınlığndan sıkıldım artık nerdeyse siz nasıl başarıyorsunuz evi temiz tutmayı yada rahat rahat oturmayı

benm çocugum olmadığı halde hiç işim bitmiyor hergün bişey çıkıyor hertarafı temzliyorm 1 gün sonra yine birsürü iş çıkıyor heryer tozlanıyor vs eşimde dağınık değil birgün rahat oturamıyorm yemek yap çamaşır ütüle çamaşır ser çamaşır at makinaya çamaşır topla bulaşıkları makinaya koy temileri diz kirlileri koy toz al evi süpür çöpü çıkar ortalığı topla lavaboyu yıka kendime vakit bulamıyorm nerdeyse okadar yapıyorm yinede bitmiyor dolaplarımn içi dışı vs off evkadınlığndan sıkıldım artık nerdeyse siz nasıl başarıyorsunuz evi temiz tutmayı yada rahat rahat oturmayı

ben de aynı senn gibiyim henuz bebeğimizin olmamasına rağmen iş bitmiyor

çocuğum olmadan bir işi 3 günde, yavaş yavaş her odayı farklı gün temizlerdim. üşenirdim ama şimdi bir fırsat bulup birisi çocuğa baktığında 3 günde yaptığım işi 3 saatte hiç aralıksız hatta nerdeyse koşa koşa bitiriyorum.

Dağınık ve pasaklı olmak diye bir konu vardı o konunun son sayfalarina bi bakarsaniz MELTEMKS adlı kullanıcıdan ev işlerini duzene koyma konusunda çok fazla yardım alabilirsiniz

Canim ben ev islerini bi kismini hafta ici olmassa hafta sonu hallediyorum...günlúk toz alip silip süpürúyorum evi malum bebekli ev... camasirlari hafta sonu genellikle...ütüyú biriktirmiyerek bazen elde degil birikiyor gece bebegi yatirdimi rahat rahat yapiyorum ....acil yikanmasi geren bebegin camasirlari felan varsa hafta ici hallediyorum yoksa camasir genelde hafta sonu yika as topla ütüle yerlestir vs vs camlarimi felan esim evde oldugu bi gún siliyorum iki saatlik is o cocugu oyaliyor gezdiriyor yediriyor lavobuyuda günlük cifliyorum sabahlari kalkar kalkmaz bebegim is yaptigimi anlarmis gibi uslu uslu kendi kendine oynuyor evde yanlizsak :nazar:
ardindan kendime vakit bulabilirsem gün icinde bebisim uyurken süslenip püsleniyorum tabi bu herzaman olmuyor :)

çocuğum olmadan bir işi 3 günde, yavaş yavaş her odayı farklı gün temizlerdim. üşenirdim ama şimdi bir fırsat bulup birisi çocuğa baktığında 3 günde yaptığım işi 3 saatte hiç aralıksız hatta nerdeyse koşa koşa bitiriyorum.

Keşke benim bebeğime bakacak biri olsa da ben de 3 günde bitirdiğim işi 3 saatte bitirsem :(

off aynı konudan muzdaribim hiç bitmiyo hiç temizlenmiyo.Hele akşamları heryer karışıyo.Eşimde çok tertipli temiz ama yook ben mi dağınığım acaba.Sabah süpriz misafir gelcek diye ödüm kopuyo.Ben mi üşengecim bilmiyorm ama çookkk sıkıldımmmm.Bu hayat hep böyle mi gidicek.:50::50:

amaaan bitermi iş..
eve 7 de geliyorum hemen bi etrafta sabah cıkarken dagıttıklarımı 10 15 dk da toparlıyorum, sonra yemek faslı genelde 7 30 gıbı sofradayız.. 8 gıbı bulasıklar makınaya ertesı gunu yemegı ocaga koyulur bu arada gelır gelmez makınaya camasır attyısam onları asarım oldumu saat 9 hadı cay yda meyve bı yandan yer bı yandan gozume batanlar varsa onları elden gecırırım, yıkanan bulasıklaır yerıne dızer pısen yemeklerı dolaba koyarım ertesı gün için.saat oldu 10.. biraz dinlenir ertesi gün ne giyeceksek hazırlanır bırtek evdekı utuyu esım yapar ben nefret ederım, o ütü yaparken ben wc lavobo vs temızleerım.

ewdekı tum mobılyalarım krem oldugundan toz almayı haftada bır yapıyorum gozume batmıyorlar.
çarşamba cuma ve pazar evi silip süpürürüm. camlara da ayda bır kez yetiyor bana göre ev 10. kat ve kalabalıktan cok uzakta oldugundan oda cok kırlenmıyor.

herseyın bır saatı var ve ben artık zamanla yarısmaktan cok yoruldum, bu şartlarda da asla cocuk dusunemıyorum...becerebilenleri de gercekten ayakta alkıslıyorum..

yanı zaman hıcbırsekılde yetmıyor ve zaman evde temızlenecek bırseyler cıkıyor..........

Son düzenleme:
amaaan bitermi iş..
eve 7 de geliyorum hemen bi etrafta sabah cıkarken dagıttıklarımı 10 15 dk da toparlıyorum, sonra yemek faslı genelde 7 30 gıbı sofradayız.. 8 gıbı bulasıklar makınaya ertesı gunu yemegı ocaga koyulur bu arada gelır gelmez makınaya camasır attyısam onları asarım oldumu saat 9 hadı cay yda meyve bı yandan yer bı yandan gozume batanlar varsa onları elden gecırırım, yıkanan bulasıklaır yerıne dızer pısen yemeklerı dolaba koyarım ertesı gün için.saat oldu 10.. biraz dinlenir ertesi gün ne giyeceksek hazırlanır bırtek evdekı utuyu esım yapar ben nefret ederım, o ütü yaparken ben wc lavobo vs temızleerım.

ewdekı tum mobılyalarım krem oldugundan toz almayı haftada bır yapıyorum gozume batmıyorlar.
çarşamba cuma ve pazar evi silip süpürürüm. camlara da ayda bır kez yetiyor bana göre ev 10. kat ve kalabalıktan cok uzakta oldugundan oda cok kırlenmıyor.

herseyın bır saatı var ve ben artık zamanla yarısmaktan cok yoruldum, bu şartlarda da asla cocuk dusunemıyorum...becerebilenleri de gercekten ayakta alkıslıyorum..

yanı zaman hıcbırsekılde yetmıyor ve zaman evde temızlenecek bırseyler cıkıyor..........

Evdeki tek düşmanım çamaşır sepeti ya bi boş göremedim evlendiğim günden beri ömrüm çamaşır yıka as topla utule geçiyor

Ben çalıştığım için cumadan cumaya dip köşe silerim. Zaten çamaşırı iki günde bir açıyorum. As kurusun. Ütüleme işini bazen akşam yaparım. Eğer yemeğim varsa iş çıkışı bir gün yaparım. Ütüleri biriktirmem. Hergün gömlek değiştiren bir kocam var. Bu yüzden birikirse ütü bıktırıyor beni. Toz işini hiç sorma. Evin cadde üstünde arAçlar tozu kaldırdığı gibi eve. Hele o balkon hergün yıkanmak istiyor ama mümkün değil hergün yıkamam. Ya bizim gibi çalışan kadınların işi zor. Çocuk yok ama belki de olsa daha düzene girer işler. Belki daha hevesli oluruz işlere ne bileyim. Hergün işyerindeyken ne yemeği yapsam diye düşünüyorum. Erkeklerin tek derdi var o da eve para getirmek. Bi her şeye yetişmek zorundayız....

Tavsiyem ise

Bulaşık bırakma tezgahta çıkanı kaldır hemen.

Ütü biriktirme çıktıkça ütüle kaldır.

Boş zamanlarında çekmece dolap düzenleme hobin olsun:))

Akşam yatmadan topla dağınıklığı.

Heran misafir gelecekmiş gibi düşün.

Ev işi bitmez bunuda unutma kendini yıpratma.

calisan bayanim ama tatildeyom su an tatilden ist oldugum muddett yemin ediyorum hic bos durmuslugum yoktur sabah kalkilir önce cocugumu yefiririm sonra ev isleri maraton baslar bugün mesela salonu temizledim cam sildim perde attim yerleri sil duvarlar sil sonra salonu kapaytim oh mis gibi diger odalari elden cikardim yani en fazla 4saatde hepsi bitti isin püf noktasi Daginik olmamak eger daginik olursak mesela örnek benim buzdolabim cpm düzenli durmuyor ya cok pisleniyor bugun birde buzdolabiyla ugrastim
yani daginik olunmazsa isler cabuk bitiyor cocugum var üstelik bu yüzden
evde her gun bana temizlik gunu kacis yok yani birsey dökulse hemen alitim kiri tozu birde camasiri biriktirmekde iyi olmuyor ara ara bunu yikamak en iyisi yani

Dagınık olmak kadar pis bişey yok bence..kesınlıkle dagınıklıgı halletmek gerek once...

amaaan bitermi iş..

Ömür bitiyor temizlik bitmiyor canim haklisin :27:
Ben bebek olmadan bi seneye yakin calistim o súrede sabah 8de is'de olmam gerektiginde 5-5.30da kalkiyor bi saat camasir varsa camasir yikiyor asiyordum simdiki gibi camasir isini haftasonuna atmiyordum oda su an bi acil'liyeti yoksa lavoba takintim haala var her sabah elden geciriyorum bi gúzel..evi toparliyor hazirlanip cikiyordum aksam 5de gelir gelmez yemege girisiyordum 8de esim evde olmadanda silip súpúrúyordum etrafi yarinki sabah yine aksiyon erken kalk ütú yap oluyordu tekrar camasir varsa camasir evin ici ooooooo bitmez bu.... anneligi erteleme neler kaciriyosun bi bilsen :16::16::16: ev isi aksiyor evet ama yapcak bi sey yok gün asiri o uyurken oynarken bi seyler yapmaya calisiyorum bi yandanda onunla ilgilenmeyi ihmal etmiyorum allah kolaylik veriyor

Ömür bitiyor temizlik bitmiyor canim haklisin :27:
Ben bebek olmadan bi seneye yakin calistim o súrede sabah 8de is'de olmam gerektiginde 5-5.30da kalkiyor bi saat camasir varsa camasir yikiyor asiyordum simdiki gibi camasir isini haftasonuna atmiyordum oda su an bi acil'liyeti yoksa lavoba takintim haala var her sabah elden geciriyorum bi gúzel..evi toparliyor hazirlanip cikiyordum aksam 5de gelir gelmez yemege girisiyordum 8de esim evde olmadanda silip súpúrúyordum etrafi yarinki sabah yine aksiyon erken kalk ütú yap oluyordu tekrar camasir varsa camasir evin ici ooooooo bitmez bu.... anneligi erteleme neler kaciriyosun bi bilsen :16::16::16: ev isi aksiyor evet ama yapcak bi sey yok gün asiri o uyurken oynarken bi seyler yapmaya calisiyorum bi yandanda onunla ilgilenmeyi ihmal etmiyorum allah kolaylik veriyor

öyle tabi bitermi..anneliği ertelemek?? ay bilemiyorum etrafımdaki herkes annem kayınvalıdem akrabalarım yap bı cocuk dıyorda.... ben nasıl bakıcam o bebeğe.. kıyamama ki nasıl zaman ayırıcam nasıl baskasına bırakıcam nasıl ayrı kalıcam derken geldım 30 yasına bılemedım..

inan canım sen anneliği erteleme dediğinde içim bi cız etti..... bu kadar değerli bir şey mi annelik??yasayamadıgımdan bılmıyorum tabı.... e yas ta gecıyor,bılmeıyorum kafam cok karısık bu konuda.. saol cnaım onerın ıcın

Bende yetiştiremezdim, bir odadan 2 saatte çıkamazdım gerçi ben evlenir evlenmez hamile kaldım. Çocuk olunca elin hızlanıyor. Onunla ilgilenmen lazım ya o yüzden hızlı hızlı yapıyorsun :34:

Tavsiyem ise

Bulaşık bırakma tezgahta çıkanı kaldır hemen.

Ütü biriktirme çıktıkça ütüle kaldır.

Boş zamanlarında çekmece dolap düzenleme hobin olsun:))

Akşam yatmadan topla dağınıklığı.

Heran misafir gelecekmiş gibi düşün.

Ev işi bitmez bunuda unutma kendini yıpratma.

İşte işi kolaylaştıracak liste :40: evdeki en bereketli şey bulaşık :50: benim eşim takmasa bile ben sanki onu titizmiş gibi düşünüp o gelmeden evi temizliyorum :9: birde ya aniden ölürsem diye düşünüyorum :14:

Back
X