Ev işi yapamıyorum,sürekli üşengeçlik halindeyim

Ya benim anlayamadığım içiniz nasıl rahat ediyor?
Mutlaka müziğimi açar öyle başlarım temizliğe haftada bir genel temizlik yaparım;
hafta arasında da yine ara ara siler süpürür tozları mutlaka alırım...Eşim kıl döken biri zaten hele hele küçük şarjlı süpürge hiç düşmez elimden...Gün aşırı wc'lerimi domestosla fırçalarım,lavabolarım pırıl pırıldır.Çamaşır suyu dayanmaz bana.Eşim:"İçiyo sanki mübarek"der her zaman..:))

Tamam çalışıyorsunuz,kolay değil bende bi kaç aydır evdeyim
ama çalışırken bile evim her daim temizdi..
Haftada 3-4 makine çamaşırım yıkanır,2 haftada bir ütü yaparım aşırı biriktirmemeye çalışırım ütüleri(çünkü eşim XL giyiniyor o gömleklerin yüzölçümünü bir düşünün artık :1: )

Anladım üşeniyorsunuz elinizde değil ama bulaşıkları bari yedikten hemen sonra yıkayın,en tehlikelisi bu durum..Mutfak tezgahım temiz düzgün üzeri bomboş olmazsa uyuyamam zaten..
Bi mecburiyet hissedin kendinizde..

Ben sadece cam silme konusunda biraz üşengecim ama zorluyorum kendimi mecburum çünkü...

Lütfen üşenmeyin,zorlayın kendinizi temizlik kadar güzel birşey var mı yaa.
Şu kırmızı sprey şişelerinde asprin diye bir temizleyici satılıyor alın onu 2,5-3 tl zaten önünüze gelen her yere sıkın silin..Hem daha pratik olur sizin için...

Son düzenleme:
Mutlaka müziğimi açar öyle başlarım temizliğe haftada bir genel temizlik yaparım;
hafta arasında da yine ara ara siler süpürür tozları mutlaka alırım...Eşim kıl döken biri zaten hele hele küçük şarjlı süpürge hiç düşmez elimden...Gün aşırı wc'lerimi domestosla fırçalarım,lavabolarım pırıl pırıldır.Çamaşır suyu dayanmaz bana.Eşim:"İçiyo sanki mübarek"der her zaman..:))

Haftada 3-4 makine çamaşırım yıkanır,2 haftada bir ütü yaparım aşırı biriktirmemeye çalışırım ütüleri(çünkü eşim XL giyiniyor o gömleklerin yüzölçümünü bir düşünün artık :1: )

Anladım üşeniyorsunuz elinizde değil ama bulaşıkları bari yedikten hemen sonra yıkayın,en tehlikelisi bu durum..Mutfak tezgahım temiz düzgün üzeri bomboş olmazsa uyuyamam zaten..

Ben sadece cam silme konusunda biraz üşengecim ama zorluyorum kendimi mecburum çünkü...

Şu kırmızı sprey şişelerinde asprin diye bir temizleyici satılıyor alın onu 2,5-3 tl zaten önünüze gelen her yere sıkın silin..Hem daha pratik olur sizin için...

ne guzel anlatmissin keske temizligi yaparkende boyle anlattigin kadar kolay olsa bi cirpida biti versee:1::1:

ne guzel anlatmissin keske temizligi yaparkende boyle anlattigin kadar kolay olsa bi cirpida biti versee:1::1:

Ya inan içim rahat etmiyor yoksa bende uykucu bi tipimdir mesela ama asla temizliğimi ihmal etmem.Mesela herkes evinde yüzey temizleyici kokusundan bahsetmiş,bende dışardan içeri girince çamaşır suyu kokar bazen bayılırım o kokuya evimin hijyen içinde olduğunu hatırlatır bana..:))

Sende sinirlenince yapıyormuşsun galiba,bende sinirlenince kek,kurabiye,pasta falan yaparım:1:

Ya inan içim rahat etmiyor yoksa bende uykucu bi tipimdir mesela ama asla temizliğimi ihmal etmem.Mesela herkes evinde yüzey temizleyici kokusundan bahsetmiş,bende dışardan içeri girince çamaşır suyu kokar bazen bayılırım o kokuya evimin hijyen içinde olduğunu hatırlatır bana..:))

Sende sinirlenince yapıyormuşsun galiba,bende sinirlenince kek,kurabiye,pasta falan yaparım:1:

bende bayiliyorum o temizlik kokusuna boyle eve girnce her yer camasir suyu deterjan koksun mesela demin banyoyu temizlemem gerekti girdim piril piril yaptim deterjanla camasir suyuyla ciktim yani bi ise baslayinca ya tam bitiriyorum yada hic yapmiyorum evet sinirlenince kendimi temizlige veriyorum bi cirpida temizliyorum evi nasil bittigini ben bile anlamiyorum:1::1:kek kurabiyeyide kafama eserse yaparim biz 2 kisiyiz pek yenmiyor cope gidiyor:50:yarim camasir gunum camasir yikiycam bi yandanda evi temizlerim oh mis :1:
((icimdeki ses derki;insALLAH:60: sabahki ruh halime bagli:86: ))

Ay aynen aynen aynen ya
beğen butonu nerede
bende duramam öyle evim pis pis rahat edemem dürterler beni sanki valla
şimdi bile tertemiz düzenli evim buraya oturmadan önce heryeri toparladım öyle oturdum halbuki bugün
temizlik yapmıştım.

Ay aynen aynen aynen ya
beğen butonu nerede
bende duramam öyle evim pis pis rahat edemem dürterler beni sanki valla
şimdi bile tertemiz düzenli evim buraya oturmadan önce heryeri toparladım öyle oturdum halbuki bugün
temizlik yapmıştım.

anam ben useniom diyince pisligin ortasindada oturmuom herhalde :60:
1 gun supurmem 1 gun kesin supururumm evimi ortaligi toplarim mutfak tezgahini bazen oda lavaboya koyarim kirlileri ama topludur mutfagim...
ortaligi soyle bi toplamadan oturmam rahat edemem
genel temizlikten usengecim ben:1:

anam ben useniom diyince pisligin ortasindada oturmuom herhalde :60:
1 gun supurmem 1 gun kesin supururumm evimi ortaligi toplarim mutfak tezgahini bazen oda lavaboya koyarim kirlileri ama topludur mutfagim...
ortaligi soyle bi toplamadan oturmam rahat edemem
genel temizlikten usengecim ben:1:

kız ne diyon sana pasaklı dedim sankim:27::27::27:
hee yavrim aynen ne yaparsın işte kimse yok yalnızlıktan kendimi temizliğe
verdim valla pasta börek yapıyorum bol bol
ah bi tane bebeğim olsaydı onula ilgilenirdim
oda yok
temizliğe devammmmm

kız ne diyon sana pasaklı dedim sankim:27::27::27:
hee yavrim aynen ne yaparsın işte kimse yok yalnızlıktan kendimi temizliğe
verdim valla pasta börek yapıyorum bol bol
ah bi tane bebeğim olsaydı onula ilgilenirdim
oda yok
temizliğe devammmmm

yok sekerim bana demedindee cevap veresim geldiii:9::9:
he walla kimse yok benimde bi bebem olsa onunla ilgilenirdim...
temizlik felanda umrumda olmazdi ama yok naparsin...:58:
aynen yan gelip yatmaya devam:52:

yok sekerim bana demedindee cevap veresim geldiii:9::9:
he walla kimse yok benimde bi bebem olsa onunla ilgilenirdim...
temizlik felanda umrumda olmazdi ama yok naparsin...:58:
aynen yan gelip yatmaya devam:52:

Biliyorum canım
rabbim bizede nasip etsin inşallah anne olmayı hayırlı bir şekilde tabi
evin parkeleri aşındı artık sile sile:)

Bende iş yapmayı bilmeyen biriydim bekarken, sadece yemek yapardım (Yemek yapmayı hala çok seviyorum). Evlendikten sonra evi nasıl idare ederim der dururdum. Evlendiğimde 6 ay kadar evde oturdum, bir temizlik manyağı oldum çıktım o sıralar. Sonrası eşimle kendi işimizi yapmaya başladık. Maalesef bizim işin gecesi gündüzü yok. Şu saate kadarda PC'de işlerimi hallettim. (İşimiz internetsiz olmuyor) Sonraa dağınık bir kadın oldum ama pis değil asla. Her akşam misafir, işim, dışarı gezmeleri, iş yemekleri derken dağınıklığın ucu baze kaçıyordu. Eşim hep şu lafı kullanmaya başladı "bu ne o..pu bohçası gibi yine, neden evlendim ki. Böyle olacağına bekar kalsaydım". Ama bazen bu lafları haketmediğimi biliyordum çünkü gerçekten çok çalışan ve yorulan biriyim. Hiçte kolay değil yaşamım. Şimdi 10 aylık oğlum var ve ben acayip titizim. Nerdeyse uyumuyorum. Hem ev, hem iş, hem çocuk evim pırıl pırıl. Kızların dediği gibi bir düzen oluşturdum ve şaşmaya niyetim de yok. Kardeşim şöyle diyor "abla sana çocuk yaramış" diye. Eşim çok memnun yeni halimden. Bir silkelenmekte fayda var sanırım. Oğlum gecede 10 kere kalkıyor ve sabah 6 dan sonra uyumak ne mümkün. Akşam 10'dan önce de rahat vermiyor. Gündüzleri hem çocuk hem işler yemek olaylarım ve gezmelerimide yapıyorum şükür, saat akşam 10'dan sonra ise çalışıyorum Gazeteciyim, gazete için çalışmalarıma son hız ve ancak bu saatlerde yatıyorum.Şu anda yine KK'ya takıldım kaldım sanırım :))

cogu kisi senin durumun da canim.bende de 1 yildir bu durum var canim birsey istemiyor üseniyorum kendimi yorgun hissediyorum sürekli.aslinda cok düzenli biriyim,benim cocuklar cok yaramaz evi inanilmaz sekilde dagitiyorlar her yeri karistiriyorlar,bana artik illalah geliyor,sabahlari cok oyaliyorum kendimi tv izleyim oturum derken vakit geciyor bide oglum uyusun diyorum o uyanikken is yapamiyorum bi yerden cok dagitiyor islerim bitmeden uyaniyor yemekmis vs gec oluyor ,canim devamini yapmak istemiyor,birde dedim ya cocuklar cok dagitiyor saatlerce evi topluyorum bende bide simetri hastaligi var saatlerce bi yerle ugrasiyorum.ne yapacagimi sasirdim esim birsey demiyor ama ben cok utaniyorum sitres yapiyorum.millet beni pasakli sanacak pasakli degilim :1:islerimi yetirtiremiyorum,evi tertemiz yapiyorum bi kac saat sonra cocuklar eski haline ceviriyor bu seferde emegime aciyorum biran önce cocuklarim büyüsün uslansin istiyorum.:1::1:

anneme yardımcı olurdum aslında çok titizdim ama ne olduysa evlendikten sonra oldu annem bile şaşırıyor halime

Aslında ev dağınık olduğu içinn bir yerden başlıyamıyorsunn
şöyle yapsann birgünn ailenden birii sanaa yardımm etsee tümm evii camlara kadar bitirisenizzz sonra sen o temiz evinde devam ettirsenn

her yemekten sonra birikmeden buşaık makinasına atıver.
çamaşırlar birikmeden yıka.
pc ye mi oturcan eve ssüpürge açmadan oturma.
vs. yani oturmayı dinlenmeyi işlerin sonuna bırak.
valla ev kötü olunca vicdan azabı oluyo. hem güzel bir görüntüde olmuyor.

Aynenn ebnde öyle eğer pc açıksa beş dakka bakayımm sonra başlıyayım dediğimde 2 saat geçi,veriyor pc başında,o yüzdenn bitirmeden açmayacağım diyorumm bayağı iş yapılmış oluyorr

ve birde şöyle bir sorunum var ben kendimi ev hanımı gibi hissedemiyorum yani sanki arkamdan biri gelipte evi topluycakmış gibi zannediyorum ama bakıyorum değişen hiçbirşey yok sürekli boşverebiliyorum sonrada kendime kızıyorum ama ne fayda

Birgün uykudan kalktığındaa bugün çok farklı kalkacağımm dee öncee pencerelerii perdelerii açaa eve bol oksijen girsinn şöyle kahvenii içç müzikk açç sonra başla işeee inann işe yarıyorrr
çünküü bizlerde bazen öyle oluyoruzz
bende yemekk konuşunda 1 haftalıkk yapacağımm yemeklerii not tutmayla buldumm sorunuu kendimii ogünn şartlandırıyorummm

bazen internette cok etkiliyor
evliliğimin ilk 6 ayında yoktu ben durmadan iş yaapr dururdum
internet baglatıncaa herşey değiştii başına direk gecmeden baslarsam oluyor hersey
ama sabah gelip basına oturursam kalkamıyorum resmen aksama kadar

ayyy ben de acaba benim gibi başka birileride var mı derdimm :):) bazen ben de de acayip bi üşengeçlik oluyor hiç bir şeyy yapmak istemiyorum makinaya bulaşık koymaya bile korkuyorum bu böyle devam ediyor sonra olmuyor kendime gelmeliyim diyorum her yerleri temizliyorum düzenli tertipli oluyorum 2-3 hafta sonra aynı döneme giriyorum öle devam ediyor:1::1::1::1:

siz böyle anlatınca o kadar çok seviniyorum ki okudukça birşeyler kapmaya çalışıyorum lütfen böyle anlatmayadevam edin

ayy uyusukluk hastalık gıbı bıse geldımı gıtmıo bazen bende hııc bı ıs yapamıorum ama ev dagınık olunca benıde dagılıorum resmen psıkoljım bozuluo oyuzden herseyı duzenle yapmaya gayret edıorum bugun mesela
bebısımle bırlıkte sabah 8:30da kalktık heryerı ssupurduk sıldık (tabı bu ıslerı ben yaptım reyyan sadece kostek oldu bana)
balkonları yıkadık bebısımı yıkadım banyoyu temızledım sonra bende temızlendımm sımdıde net. basında keyıfdeım
evımde mıssssssssss gıbı darısı sızlere
ama hep bole olamıorum tabı bazen salıorum bugunlerde boleıom allah bozmasın:nazar:

Evet bazen çok üşengeçli oluyor bendede. Lakin o evi öyle süpürülmemiş silinmemiş görünce sanki sırtımda bir yük hiç inmiyor sürekli sırtımda.kaç haftadır köye gidip geliyoruz haftasonu.e hafta içide işe git gel sadece yemeğimi yapabiliyorum oğlum daha küçük.baktım dün böyle olmayacak bir yerden başlamak lazım.sobada kurulacak bahane oldu.oturma odasından başladık eşimle.alt üst ettik.hem dekor yaptık hem süpürdük sildik toz aldık.banyoyu yıkadım.hol süpürüldü.tuvaletin önündeki lavaboyu cifledim.sabah bi kalktım oturma odama hayranlıkla baktım işte budur dedim.:1:şimdide eve gidince mutfağı bide kaygananın odasını süpürüp silecem.sonra bulaşığım vardı az onları makinaya atacam heryer mis gibin.bende gezmeye gidecem inşallah.

Back
X