EV işi yapmak bu kadar önemli mi ?

bebisimsanem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
650
0
0
İstanbul
Kızlar benımkı aslında dert değil ama buraya açmak istedim..
Öncelikle neden böyle bir konu actıgımı açıklamak istiyorum. Ben dayımları ve kuzenımı çok sevıyorum. Bazenleri onlara 1-2 günlüğüne kalmaya gidiyorum. Gecen günlerde yine gittim. Benım kuzenım ayrıca en yakın arkadaşım. Ama kuzenımın 20li yaşlarda bir ablası var. (adı ayşe olsun).. Bunlar temızlık hastası desem yeridir. Ne zaman gitsem, ayşe bana bir iş yaparken '' BAK BAK AZCIK İŞ ÖĞREN'' diyor.. Mesela bilgisayara giriyoruz orada dokunuyoruz doğal olarak.. Ayşe bize '' el izi var burada bunu kim yaptı falan''.. Sinir oluyorum.. Mutfağa giriyorum '' Acık saçla gezme , bizim evimizin kuralı bu'' diyorlar. He birde iş yaparken ayşe yada kuzenım ( onuda kendilerine benzetmışler) etrafta dolaşma, daha yenı sildim , yatağa oturmayın.. Böyle imalı bakışlar falan.. İnsan evine gelen misafire böyle davranır mı ? Bide belirteyim.. Kuzenıme sürekli iş yaptırıyorlar .. Hergün kıza tuvaleti sildiriyorlar, oranın buranın tozunu aldırtıyorlar.. Kız iş yapmaktan ders bile çalışamadı..

Gecen aramızda bir diyalog geçti. Bu ayşe yine iş yapıyordu.. Bana işte iş yapmamamdan falan söz etti. ( Bu arada ben ev işi yapmıyorum ablamlarda yapmaz. Annem bize iş yaptırmıyor biz genellikle ders calısıyoruz) .
Bende : ' Ben iş yapmıyorum yapmamada gerek yok. Hayat iş yapmaktan ibaret degil.. ayrıca benım annemde bu kadar temızlıge düşkün değil , siz nerdeyse evde yatak bozuk diye birbirinizi öldürüyosunuz. Ne benım nede ablalarımın iş yapmaması senı ılgılendırmez. Beni ailem bu şekılde yetiştirmedi '' dedim.

yani kızlar ben bu insanları anlayamıyorum ya ? ev işi yapmak bu kadaar onemli mi ? Ayşe bir gün yatak bozuk diye kuzenımı öldürüyordu az kalsın. Bide biz iş yapmıyoruz ( ben ve ablamlar) kafalarında bizleri pasaklı olarak tasarlamışlar. Oysaki biz gerektiğinde ev işide yapıyoruz, kahvaltıda hazırlıyoruz, annemız rahatsız oldugunda bulaşığından tut banyosuna kadar temızlıyoruz.. Ama bu insanlardaki bir hastalık.. Kuzenımı kadına cevirmişler. Kız daha evlenecek yaşa bile gelmemiş, okumaya öğrenıme yönlendireceklerıne tuvalet temizlettiriyorlar.. Yapmasın demıyorumm, ama bu kadar abartmaya gerek yok . O yaşta bir kıza ev işi yaptırmak ona birşey kazandırır mı ? Bence hayır. Acaba ben mı yanlış düşünüyorum ama haklı oldugumu düşünüyorum..

Bütün gün evde olan başka hayatları ve dünyaları olmayan insanlar oldukları için
kendilerini temiliğe vermiş ve biraz abartmış durumdalar canım....

Son düzenleme:
Temizliğin abartısı hastalık bence

Ama ev temizliği önemli, aslan yattığı yerden belli olur ve bu işler yetişme çağında öğrenilmeli çünkü sonradan oturmuyor bazı şeyler

Şu anda temizliğe mola vermiş durumdayım, kan ter içinde bir bakayım foruma biraz dinlenirim dedim :)

5 yetişkin 4 yavru toplam 9 kedinin ve 3 insanın yaşadığı bir evi temiz tutmaya çalışıyorum, başarılıyım :)

Çok takma kafana, davranışlarından rahatsız oluyorsan gitme evlerine olsun bitsin

Kuzeninin ailesi de senin yanlış olduğunu düşünüyordur.

Yanlışı doğrusu olmaz bunun. Temizlik kişiseldir.

Kimsenin temizliğine veya temizsizliğine eksik fazla demem.

Rahatsız olduğum yere gitmem. Rahatsızlık verdiğimi hissettiğim yere de gitmem.

Sopa yutmuş gibi mi duracağız evde? Yatak bozulmuş halı kıvrılmış koltuk kaymış ..

Ya yatak bozuksa toplayacaksın, koltugu düzelteceksin ben düzeltmesin demıyorum .. Ama birbirlerini yiyecek kadar acil bir durum mu ?
Benı çok sevdıklerını biliyorum, ayşede sevıyor ama bazen gittiğime bin pişman oluyorum ?
bu kadar tutucu olmaya ne gerek var.. ?

Son düzenleme:
senin de dedigin gibi bu bir rahatsizlik.
bekarken temizlik yapmayanlarin evleri evlendikten sonra cop yuvasi haline donusmuyor.
ben de bekarken hic temizlik yapmadim.
ama su an evim tabiri caizse piril piril.
evde anneye guvenerek yapmiyorsun,ama gorerek yolunu yordamini ogreniyorsun.
bundan sonra sen de rahatsiz oluyor ve rahatsizlik verdigini dusunuyorsan gitmezsin evlerine.

okumak da lazım temizlk yapmak da. ve bunu orta yollu yapmak lazım.

evde oturan ve işleri sadece temizlik yapmak olan insanların genel tavırları budur ama canım.
bir ara bende evdeyken elimde toz bezi ile geziyordum.sonra bende fakrettim temizliğin sonu gelmiyor.
tabiki insanlara kan kusturmamak lazım ama işte genelinde bu şekilde oluyor.

Ben temızlık yapmasın falan asla oyle bir imada bulunmuyorum ama sankı bu insanların hayatı temızlık üzerine kurulu. Bu nasıl bir yaşam tarzı ?

hayatı sadece ''ev'' den ibaret olanlar bu sekilde kendilerini önemli hissedip ugras edinme cabasına giriyorlar.

farklı sosyal yasantıları olsa bu derece olmaz.

temizliği hastalık boyutuna getirmişler.

Mesela bakın ben , annem doğuma gittiğinde 3 gün hastanedeydi. Ablamlarla evin her köşesıne kadar temızledık, yemek yaptık. Zaten gerektiğinde temızlık yapıyoruz ve temızlık çok onemlıdır ama bu insanlar o ufacık kızın eğitimini, yaşamını es geçip temızlıklerını ondan üstün tutuyorlar. Birde böyle'' biz temiziz siz degilsiniz siz yapmıyorsunuz da yapanlara neden karışıyorsunuz '' diye bir laf soylemişti ayşe. Çok yazık .

canım valla ben de aynı senin drumdayım desem yeri var ders çalışıyorum die annme bize iş yaptırmazdı gerek de duymadım sonraa başka bi şehre okumaya gitim evde kaldım temizlikte hiç zorlanmadm yapa yapa öğrndim şimdi yine bekar evindeyim yine zor gelmiyo kızlarla hep beraber yapıyoruz evlenince biraz daha farklı olur durum ama bu bir eksiklik değil

işi yok gücü yok o da kendini eve sarmış,yazık...
temizliğe neden haddinden çok önem verirler anlamıyorum.Bazen ailecek misafiliğe gttiğimizde yemekten sonra mutfağa giriyorlar kırk dakika sonra yanımıza geliyorlar,yahu ne gerek var,düzgünce kalabalık yapmayacak şekilde üstüste koy,kapat kapıyı gel misafirlerinin yanına..Ben annemden böyle gördüm,keyfinden ödün vermez,sofrayı kaldırır aile yaşamımıza devam ederiz.Gece de babam yatınca girer mutfağı makinayı çalıştırır,temizliğini yapar...

ev işi yapmak bu kadar önemli mi diye sormuşsun,hayatı evden ibaret olanlar için evet önemli.Benim yeni eski sevgilim de ne zaman tartışması çıksa 'anan gezmeyi öğreteceğine iki bulaşık yıkamayı-temizlik yapmayı öğretseydi sana' derdi.Ona göre büyük meziyetti temizlik yapmak
oysa bence herşeyin yeri ve zamanı var,öncelik anın tadını çıkartmakta

haaa bu arada okulum var ödevim var diye bireyler temizlik yapmasın diyenlerden değilim. bence temizlik de gerektigi ölcüde yapılmalı ve ağac yasken egilir bunun egitimi zamanında verilmeli.

kendi ayakları üzerinde duracak kadar hersey elinden gelmeli insanın.

Heh, aynı benım kafadansın. Benımde ne annem ne babam biribirlerine yiyecek kadar temızlıge düşkün degiller şükürler olsun. Evin kirlenır temızlersin, silersin düzeltirsinde abartmanın ne lüzmu var. ?? Herşeyin fazlası zarardır..
Kuzenlerim 24 saat temızlık hakkında konusuyorlar . Neyse ben kimsenın yaşam tarzını eleştirmek gibi bir amaçla yazmadım . Sadece bu kadar abartının doğru olup olmadıgı konusunda fikir almak ıstemıştım.

Son düzenleme:

temizlik şart , hem kişisel hemde çevresel olarak , ama abartmanın ve bunu bir yaşam tarzı olarak görmenın çok saçma oldugunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…