ev işlerine yetememek

Esm_ylcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
51
44
88
35
merhaba hanımlar. ben 3 yıllık evliyim. ve evlendiğimden beri ev işlerine düzenli bir şekilde yetişemiyorum. çalışıyorum. akşam evde olmam 6 buçuğu buluyor.doğru düzgün evde yemek pişmiyor, ütüler dağ gibi oluyor, kirli sepeti doluyor, ev dağınıklık içinde. 1buçuk yaşında oğlum var. ve ben işten gelince onunla ilgilenmek istiyorum. iş yapmak içimden gelmiyor. genel olarak mutsuz ruh halinde bir insanım. eşimle artık kavgalar eder haldeyiz. boşanmak istediğini söylüyor. benim çok rahat olduğumu, çocuk bakımı konusunda güveni olmadığını söylüyor. lütfen bana çözüm önerlerinde bulunun kızlar. yoksa evliliğim bitecek bu sebeple...neyi nasıl bir düzene koyabilirim

Haftada 1-2 kez gelecek gündelikçi herşeyi çözer.
Ben çalışmadığım halde aynı durum var bizde de.
Kocam bunu zerre sorun etmiyor.
Ev temizlenmediği için rahatlık için boşanılır mı hiç?

Maddi durumunuz iyiyse haftada bir yardimci alin yada ayda bir.diger gunlerde esinizle beraber is paylasimi yapin.yemekleri de onceki geceden hazirlayin yada bebeginize bakici bakiyorsa fazla para verin yemegi de yapsin

Yardimci tutabilirsin.
Senin rutinin yok galiba. Haftada 2 kere 3 günlük yemek pişirebilirsin. Çamaşırları makinaya atmak 2 dakika, asmak 5. Bebekle hem oynayip hemde çamaşır işini bitirebilirsiniz.
Evi hergün süpürürseniz ve haftada 2 kere silerseniz genel anlamda temizlenir

Kocanız da ev işlerine yetişemiyorum diye hayıflanıyor mu? İşlerin ucundan tutuyor mu? İkiniz de çalışmanıza rağmen ütü, çamaşır, bulaşık, temizlik sadece sizin sorumluluğunuzda mı? Siz bunlara yetişmeye çalışırken eşiniz nerede ve ne yapıyor? Bir kenarda durup, hımmm işlere yetişemiyorsun, boşanalım mı diyor? Durum buysa, o koca müsveddesini siz boşayın bence.

Bir de neden temizlikçi tutmayı, temizlik ve ev işleri konusunda plan program yapmayı kadın ayarlamak zorunda? Bakıyorum burada konu sahiplerine verilen akıllar genelde bu yönde. Erkeklerin evden bu kadar sorumsuz olmasını reddedin en başta. Bir kere de eh yeter be, ben de insanım, bu işler benim demirbaşım değil, boş boş konuşacağına al eline süpürgeyi süpürmeye başla da eve bir katkın olsun ya da yallah kapı orada, kim kimi boşuyormuş gör restini çekin, bakalım ne oluyor. Hepsi paşa herhalde bu tiplerin, öyle tahtlarına yayılıp, işleri de başkaları görsün bekliyorlar. Tövbe ya...

Maddi durumunuz elveriyorsa haftada bir yardımcı alsanız, siz de dağıtmamaya özen gösterirseniz eviniz gayet temiz olur.

Yardımcı alamıyorsanız sizin planlı hareket etmeniz lazım. Bir gün ev süpürün, ertesi gün bebek uyuyunca yerleri silin toz alın. Bir gün vaktinizi ayırıp 2-3 günlük yemek yapın, birkaç çeşit yapıp sıcakken kavanozlara koyun ters çevirin konserve yapar gibi. Soğuyunca dolaba kaldırın bir haftaya kadar hiçbir şey olmuyor yemeklere. Böylece üst üste aynı yemeği yemek zorunda kalmazsınız.

Çamaşırları eve gelir gelmez atın makineye, bebek uyuduktan sonra asın. Ertesi gün toplayıp yerleştirin.

Anlıyorum sizi bebekli hayat zor, işler yetişmiyor, insan kendini yetersiz hissediyor hiçbir şeye yetişemediğini düşünüyor çoğu zaman.

Sistemli hareket edersiniz herşey yetişir, bebeğinizin zamanından da çalmamış olursunuz.

Bu arada eşinize diyecek kelime bulamıyorum allah islah etsin. Size yardımcı olması gerekirken bir de boşanmaktan bahsediyor kolaysa kendi yapsın evin işini yemeğini.

senin bu kadar sorumluluğunun varken ve bu seni mutsuzluğa itmişken eşin sana destek olup yardım ediyor mu onu merak ettim.

merhaba hanımlar. ben 3 yıllık evliyim. ve evlendiğimden beri ev işlerine düzenli bir şekilde yetişemiyorum. çalışıyorum. akşam evde olmam 6 buçuğu buluyor.doğru düzgün evde yemek pişmiyor, ütüler dağ gibi oluyor, kirli sepeti doluyor, ev dağınıklık içinde. 1buçuk yaşında oğlum var. ve ben işten gelince onunla ilgilenmek istiyorum. iş yapmak içimden gelmiyor. genel olarak mutsuz ruh halinde bir insanım. eşimle artık kavgalar eder haldeyiz. boşanmak istediğini söylüyor. benim çok rahat olduğumu, çocuk bakımı konusunda güveni olmadığını söylüyor. lütfen bana çözüm önerlerinde bulunun kızlar. yoksa evliliğim bitecek bu sebeple...neyi nasıl bir düzene koyabilirim
destek olmayıp köstek olan erkek tipi... valla çocuk önce gelir... öneride bulunun temizliğe yardımcı tutun.. akşam yemeği siz hazırlarken babası çocukla ilgilensin. sonra sofrayı o toplar siz oğlunuzla ilgilenirsiniz. benim çocuğum yok ben de çalışıyorum ben bile zor yetiyorum ev işlerine. bazen isyan ediyorum. eşim bakıyorum almış eline toz bezini. ki sağolsun her işe de yardım eder normalde yani. tüm sorumluluk size yığıldıysa yetişememeniz normal.
yemek için bir öneri daha h.içi pratik şeylere yönelin. pazar akşamdan 3 çeşit sebze yemeği yapın. kaldırın dolaba. yiyeceğinizi çıkarıp ısıtırsınız.işten gelince bir pilav yaparsınız yanına 15 dk da pişiyor. alın size 2 çeşit yemek... benim annem de bir kavanoza pazar gününden soğanları doğrar dolaba atardı. diğer kavanoza da domatesleri. h.içi malzeme hazır doğranmış 5 dk da koyardı ocağa yemeği. bu da bi alternatif... ama temizlikçi şart

evlenirken öyle çok eşya alınıyorki, sonrada temizlik başa bela oluyor...evi devemlı derli toplu tutarsan, kirlide olsa temiz görünür...hergüne bir iş yap..örneğin bir gün ütü, bir gün banwc, birgün cam silme gibi...ayrıca ütü veya cam için saatlik para ödeyeceğin birini bulabilirsin komşulardan...

Ev işi bu aksar. Benim annem hic oturmadan is yapiyor yine bitiremiyor. Yaptikca ürüyor işler sanki. Ben de tam tersiyim. Konunuzu okurken yigilmis ütüleri hatirladim :KK53:

Bebekli hayat zor ama bir gün özeti yapsanız biz de bir baksak ne eksik ne fazla

Mesela ütüler dağ gibi diyorsunuz neleri ütülüyorsunuz ben ütü yapmadan hayatımı sürdürüyorum arada oğlunun okul formasını ütülesem de onu bile 2-3 yıkamada bir ütülüyorum sizinki 1,5 yaşında

Kurutma makinesi yoksa alın

Bebeğe kim ve nerede bakıyor sizin evde ise çamaşır asıp katlayabilir örneğin

Ben sabah atıyorum çamaşırı benim eve geleceğim saate ayarlıyorum o saatte bitiyor ve asılıyor

Yemek bir süre pratik olabilir bir çorba 15-20 dakika pilav 20 dakika et tavuk yarım saat sürer

Çocuk uyumasan iş yapılmaz uyuyunca eşiniz bulaşıkları makinaya atar mesela siz de çamaşır asarsınız sonra da oturup çay kahve için

Temizliğe yardımcı alamasanız da hafta sonu iki koldan yapın

Bunlarla boşanılmaz ama evlilik çocuk odaklı hale gelince gerilmeler yaşanıyor

eşinizde o zaman ev işlerine yardımcı olsun kadınsınız diye ev işi yapmak zorunda değilsiniz. siz evi süpürüyorsanız o da yemek işini halletsin veya bulaşık,ütü işlerine yardım etsin bir zahmet. ataerkil toplum yapısında kadınlar köle olarak görülüyor malesef.

Benim eşim de ilk evlendiğimiz zamanlarda çok sorunlar çıkarıyordu temizlik konusunda ve ben çalışmıyordum. bazı erkekler daha mükemmelliyetçi oluyor ve bu görevlerinin tamamının kadının göreviymiş gibi görüyor. Kesinlikle eşinin de sana yardımcı olması gerekiyor. Eve de 2 haftada 1 temizlikçi alman senin faydana olur. Yemekleri de benim çalışan arkadaşlarım hep akşamdan yaparlardı ertesi gün için. Kendine bir düzen oturtman gerekiyor alıştığın zaman hiçbiri zor gelmeyecek.

boşanmak isteme sebebi sadece ev işlerinin aksaması olmamalı. yani ilk aklına gelen boşanmak ise bu durumda akla başka sorular gelmeli aranızdaki sevgi sorgulanmalı bence. çocuk oyunu mu bu evlilik çocuk falan ...

Back
X