ev işlerine yetememek

SALON VE BANYO TOPARLAMA EŞİME AİT.
BEN YATAK ODASI VE MUTFAK..

ÇOCUK ODASINI DA BİZİM UFAKLIĞA TOPLATIYORUZ AKŞAMDAN.

YEMEĞİ EŞİM HAZIRLAR 1 GÜN
DİĞER GÜN BEN.

HAYAT MÜŞTEREK.
ÖYLE LAFLA OLMUYOR.

EŞİNİ ÇALIŞTIRIYORSAN ,
EVDE OLSA DAHİ ÇOCUK BAKIYORSA DESTEK OLUNACAK. ADAMLIK BÖYLE OLUR.BOŞANACAĞIM DEMEKLE DEĞİL.

Valla haftada bir yardimci al demisler ama burada 150 tl ayda 600 tl Yi buna herkes ayiramaz en fazla ayda bir alsan belki yetistirirsin kolaylar biraz isleri senin icin ama gunluk yemek bulasik mevzuna yetismek kolay degil tatilini yemege ayirmazsan planlamazsan yetismiyor

Haftasonu ne yapıyorsun? Çocuk yoksa haftaiçi aşırı bir temizlik yapmana gerek yok. Haftasonuna bırak bu işleri. Haftaiçi daha çok yemek gibi işlerle uğraş.

Çocuk varsa da ya çalışmayacaksın, ya da bakıcı tutacaksın.

Bu yetişememe sorunu eşin ile arandaki bağları da koparıyor sanırım. Sadece bu sebepten boşanmak istediğini belirten birini ilk defa duyuyorum.

Ahahaah kocaya bak. Kocaniza deyin ki, 10 ay karnimda tasiyip bağıra cagira çıkardım bu çocuğu. Herkesten herseyden daha iyi bakarim. Densiz adam.
Ben sinir oluyorum boyle insanlara. Hamileyim şimdi ya, bazen esim bazen arkadaslarim geliyor, ay onu yeme cocuga iyi gelmez ay onu giyme çocuk sikisir. Lan oğlum, kimsiniz lan siz. Ben taşıyorum onu içimde. Siz ne kadar parcasi olabilir ne kadar anlayabilirsiniz. Ben dusunmuyor muyum bu haldeyken de siz düşünceksinjz.
Eve temizlikci alın. İsinizden falan sakin ayrılmayın. Size guvenmeyen insanlari da rica ediyorum konuşturmayin.

merhaba hanımlar. ben 3 yıllık evliyim. ve evlendiğimden beri ev işlerine düzenli bir şekilde yetişemiyorum. çalışıyorum. akşam evde olmam 6 buçuğu buluyor.doğru düzgün evde yemek pişmiyor, ütüler dağ gibi oluyor, kirli sepeti doluyor, ev dağınıklık içinde. 1buçuk yaşında oğlum var. ve ben işten gelince onunla ilgilenmek istiyorum. iş yapmak içimden gelmiyor. genel olarak mutsuz ruh halinde bir insanım. eşimle artık kavgalar eder haldeyiz. boşanmak istediğini söylüyor. benim çok rahat olduğumu, çocuk bakımı konusunda güveni olmadığını söylüyor. lütfen bana çözüm önerlerinde bulunun kızlar. yoksa evliliğim bitecek bu sebeple...neyi nasıl bir düzene koyabilirim
Gündelikçi alacaksin haftada 1 kez . Yetmiyorsa iki kez . Kendini de parcalamayaksın. Sen evin kadini, cocugun annesisin. Hizmetci degilsin. Eşin önce bunu idrak etsin. Elli kere yazdim burada su adamlara bu kadar yüz vermeyin djye. O kadar sikayetciyse kendi yapsın. Boşanacakmış bir de

eşinizde o zaman ev işlerine yardımcı olsun kadınsınız diye ev işi yapmak zorunda değilsiniz. siz evi süpürüyorsanız o da yemek işini halletsin veya bulaşık,ütü işlerine yardım etsin bir zahmet. ataerkil toplum yapısında kadınlar köle olarak görülüyor malesef.
Köle kısmına kesinlikle katılıyorum. Yardım kismina ise kismen. Ben evde 4 erkekle yasiyorum. Bastan koydum tavrımı. Yardim falan degil bu kendi islerini kendileri görecekler. Kirliler sepete atilacak, sofra kurulacak, yemek birlikte yapılacak, camasirliktan ucarak dolaba girmiyor o camasirlar. Insaniz biz ya herkes ustune duseni yapacak. Kimse kusura bakmasin. Zaten calisiyorum el mecbur yapiyorlar.

Siz de esinize soylenin bu evin hali ne boyle, ne bicim adamsin sen bi evi cekip ceviremiyorsun diye...

Esiniz neler yapiyor ev isi olarak, ya da cocukla ne kadar ilgili? Olmuyor oyle, kadin hem disarda calissin hem eve ve cocuga baksin. Cocuk da dahil (cok kucuk degilse) herkes bir isin ucundan tutmali. Haftaici bulasik haric pek ev isi yapmam, bulasigi da bazen ben bazen esim yikar, geri kalan vaktimizde oglumuzla oyun oynariz, ben banyosunu yaptiririm, babasi da yatirir. Haftasonlarinda temizlik ve yemekle ugrasiriz.

Sen neden suçlu gibi duruyorsun ya çalışıp eve katkıda bulunuyorsun çocukta yapıp büyümüşsün daha sen napıcak sın kendini sıkmıcaksın rahat bi nefes alıcaksın. Eşin anlayışsız erkek adam iş yapmaz kafasında biriyse yardımcıda tutamıyosan bazı lüksleri hayatından çıkarıcaksın ütü ve sulu hergün güzel yemek gibi. Tm ev dagınık oldumu huzur olmaz zaten. Haftada bir tatil günü temizligi yapıyosundur zaten. Geri kalan günlerde de eşine çocugu bırak sofranı topla. Bulaşık makina yoksa hemen al . Makinaya yıkanacakları at istersen kirli sepetinde biriktir istersen çıkanı hemen Makinaya at sonra ayırmayla ugraşma. Evin nasıl bilmiyorum ama parkeli pimapenli tavanı duvardan bi ev çok batmaz zaten hergün sil süpüre gerek yok ama mutlaka topla etrafta bişey görünmesin. Tuvaletlerede çamaşır suyu dök az gece yatarken yıka. Yemek işide markete gittigin de mutlaka hazır köfte tavuk et al buzluga da arada sarma börek boş vakitlerinde at hazır mantı makarna menemen kızartma arada kahvaltılık falan işte bu. Sen bunları yaparsın eşin hala boşanmak istiyorum derse başka bişey vardır onda. Sende gayet sakin relaks bi şekilde hayatım adım hıdır elimden gelen budur güle güle git aç davanı ben mahkemeye gelirim de zaten böyle bi adam senin ömrünü yer. Sende Çalışıyomuşsun kendi kaybeder herkes çekmez böyle yani canını sıkma sen makina degilsin şarzın yok yani. Bi yerde pilin bitiverir kendini kimseye üzdürme sakın işini bırakma sana özgüveni veren o zaten

merhaba hanımlar. ben 3 yıllık evliyim. ve evlendiğimden beri ev işlerine düzenli bir şekilde yetişemiyorum. çalışıyorum. akşam evde olmam 6 buçuğu buluyor.doğru düzgün evde yemek pişmiyor, ütüler dağ gibi oluyor, kirli sepeti doluyor, ev dağınıklık içinde. 1buçuk yaşında oğlum var. ve ben işten gelince onunla ilgilenmek istiyorum. iş yapmak içimden gelmiyor. genel olarak mutsuz ruh halinde bir insanım. eşimle artık kavgalar eder haldeyiz. boşanmak istediğini söylüyor. benim çok rahat olduğumu, çocuk bakımı konusunda güveni olmadığını söylüyor. lütfen bana çözüm önerlerinde bulunun kızlar. yoksa evliliğim bitecek bu sebeple...neyi nasıl bir düzene koyabilirim
Ya yardimci ol ya da haftada iki kere twmizlige evi toplamaya utuye yardimci gelsin diyebilirsin. 14 aylik kuzum var. Haftada iki kere temizlige kadin geliyor. Gerektiginde esimden yardim istiyorum. Her seye yetisme zorunlulugumuz yok. Biz de insaniz. Kendimize vakit ayirmaya ihtiyacimiz var.

Kendi bir şeyler yapıyor mu ?
Yoksa çayını alıp ayakları uzatıp sana zart zurt emirler mi veriyor?

Ben çalışmıyorum bir bebeğim var
1 haftada 3 kez hali sildiğimi biliyorum ona rağmen bir gün sonra aynı sanki
Yada sorun bende :KK53:

Öyle dışardan höt höt konuşmak kolay ama ev işleri üzerine çocuk hiç kolay değil..
Çalışmıyorum ama eşimde yardim ediyor ve yapması gerekenleri de yapıyor hizmetçi miyim :temizlik:

Çocuk bakımı konusunda güveni yok ama ona söyle boşanırsanız mahkeme çocuğu sana verecek, yani güvenmediği kadın bakacak yine çocuğa.
Çok yetişebiliyorsa kendş tutsun bir işin ucundan bir zahmet.

Kocanız da ev işlerine yetişemiyorum diye hayıflanıyor mu? İşlerin ucundan tutuyor mu? İkiniz de çalışmanıza rağmen ütü, çamaşır, bulaşık, temizlik sadece sizin sorumluluğunuzda mı? Siz bunlara yetişmeye çalışırken eşiniz nerede ve ne yapıyor? Bir kenarda durup, hımmm işlere yetişemiyorsun, boşanalım mı diyor? Durum buysa, o koca müsveddesini siz boşayın bence.

Bir de neden temizlikçi tutmayı, temizlik ve ev işleri konusunda plan program yapmayı kadın ayarlamak zorunda? Bakıyorum burada konu sahiplerine verilen akıllar genelde bu yönde. Erkeklerin evden bu kadar sorumsuz olmasını reddedin en başta. Bir kere de eh yeter be, ben de insanım, bu işler benim demirbaşım değil, boş boş konuşacağına al eline süpürgeyi süpürmeye başla da eve bir katkın olsun ya da yallah kapı orada, kim kimi boşuyormuş gör restini çekin, bakalım ne oluyor. Hepsi paşa herhalde bu tiplerin, öyle tahtlarına yayılıp, işleri de başkaları görsün bekliyorlar. Tövbe ya...
Aynen bunları yazmaya geldim. Sen yazmışsın zaten benim yerime aynen katılıyorum.
Paşalar sadrazamın yaverleri ya.. Bu nasıl bir lüks erkeklerdeki?
Konu sahibi de akıl verin evliliğim bitecek diyor tövbe yarabbim. Adam imzayı atıp köle kontratı imzalamış zaten. Boşanmak özgürlük olur bu durumdaki kadınlar için. Evde besleyip bakacak bir kişi eksilir.

Aynen bunları yazmaya geldim. Sen yazmışsın zaten benim yerime aynen katılıyorum.
Paşalar sadrazamın yaverleri ya.. Bu nasıl bir lüks erkeklerdeki?
Konu sahibi de akıl verin evliliğim bitecek diyor tövbe yarabbim. Adam imzayı atıp köle kontratı imzalamış zaten. Boşanmak özgürlük olur bu durumdaki kadınlar için. Evde besleyip bakacak bir kişi eksilir.
Valla kafam almıyor. Düşünün kadın ve erkek çalışıyor. Erkek işten dönünce tv karşısına yayılıyor, kadın çocuğuma mı baksam, yemek mi yapsam, yoksa temizlik mi diye kendini paralıyor ve bunun normal olduğunu düşünüyor. Yani bir dönüp koltuğa çökmüş adama şöyle bir baksa, bunun benden fazlası ne ki diye düşünse? O adamın da utanması lazım kadın kendini bu kadar paralarken ama... Saygı duyup, sevmemek lazım böylelerini.

Eşiniz akşam geldiğinden itibaren yatıncaya kadar ne yapıyor?

Bu karım hem çalışsın para getirsin hemde evde dört dörtlük olsun diyen kocalara sinir oluyorum.maden öyle çalışmasın kadın evine çocuğuna baksın dört dörtlük.mümkünse yardımcı al canım en azından genel temizliğini ütünü çamaşırını halledecek birini bulursan işin kolaylar biraz.çalışmıyorum ama yeri geliyor benim ütüm de dağ gibi oluyor çamaşır keza öyle.robot değiliz sonuçta.

Ev islerinden oturu bosaniliyorsa siz onu bosarim diye tehdit edin.
Sizden fazla ev isi yaptigini sanmiyorum.

Kocan ne yapıyor? Biriniz yemek biriniz temizlik yapsanız sorun kalmayacak aslında

Back
X