ev işlerine yetememek

bende senin gibiyim Kocam çalışmiyo.
kamuda memurum..
eşim en büyük yardimcim... eve gelir gelmez yemek yapıyorum.
1,5 yaşinda bebegim var. eşim ilgileniyor oyun oynuyorlar:)
bende yoruluyorum ama yapıyorum boş kalanlari..
haftasonu gelirsek full yapıyorum
ütüsü çamaşiri wc ve banyo temizlemesi... evi toplama süpürme işleri..
zahmetle eşin yardim etsin çocuğa bakiversin..
sende ev işleri yaparsin..

Ya temızlıkçı tutacaksınız yada eşinde yardımcı olucak .
İkinizde çalışıyorsunuz eşitsiniz ..

Benımde evımde bazen herşey bırbırıne girer . Ama umrumuzda olmaz .
Boşaılcak bir sebep değil yanı altında başka birşeyler olabılır..

bende senin gibiyim Kocam çalışmiyo.
kamuda memurum..
eşim en büyük yardimcim... eve gelir gelmez yemek yapıyorum.
1,5 yaşinda bebegim var. eşim ilgileniyor oyun oynuyorlar:)
bende yoruluyorum ama yapıyorum boş kalanlari..
haftasonu gelirsek full yapıyorum
ütüsü çamaşiri wc ve banyo temizlemesi... evi toplama süpürme işleri..
zahmetle eşin yardim etsin çocuğa bakiversin..
sende ev işleri yaparsin..
Af edersiniz ama kocanız çalışmıyorsa, neden yemekleri işten gelip siz yapıyorsunuz? Eşiniz siz gelene kadar evin her işini hallediyorsa, tamam anlaşılır bir durum da... Hafta sonu gelirsek full yapıyorumla, bütün işleri hallediyorum demek mi istediniz? Yani eşinizin yardım etmesinden kastınız, sadece çocuğu oyalamak mı? Ya biz kadınlar olarak, "eşin yardım etmesinin tanımı nedir" mevzusunu ciddi olarak bir masaya yatırmalıyız bence. =(

bu konuyla ilgili benimde açmış olduğum konular var. sonuç mu hala dağınık evim :D
ya eşin kendi yapsın o zaman. şimdi ben sabah 6.30 gibi kalkıyorum. kahvaltı hazırlanıp çocuğu yedirip çocuğu hazırlayıp kendim hazırlanıp çıkıyorum. akşam 18 gibi evdeyim o saatte üstümü başımı çıkarmadan yemeğe dalıyorum. ee yemek bulaşık falan derken saat geçiyor. sonra çocuğun ödevi oluyor falan. he eşim e yardım ediyor ama o benim 2 katım çalışıp uykusuz uykusuz geziyor. o yüzden ona çok bulaşmıyorum. bu sırada ben nasıl elbise toplayım nasıl ütü yapayım nasıl wc yıkayım. yani ancak tuvalete girmişken yıkıyorum banyo yapmışken temizliyorum banyoyu. çamaşırlar atılı ardiye odamda.
bazen bulaşıkları bile toplayamıyorum.
bizde insanız yani hem çalış hem yemek yap hem çocuk hem temizlik kolay mı??
bence kocan kendine çeki düzen versin

çaqlışan kadinlarin kocalari ben çalışıyorum doğrudan tv geçmek yatmak biz de çalıştıkça doğrudan mutfaga koş yemegi yap her işi yap... oh valla ben kıyamet koparirim eşim çalışmadığı halde yaptırıyorum ona. bulaşık makineyi boşatirmisin diyorum. zahmetle evi süpürür diyorum yaptırıyorum her işi.. adam benim yorulduğumu biliyor. çocuk işi mükemmel bir baba. çok şükür . altini aliyor yemegini yediriyo çok güzel oyun oynuyorlar maşallah...
kocalar yardim etsin senin kocan yardim etmiyosa boşa gitsin...
çok mu lazimdi..

Af edersiniz ama kocanız çalışmıyorsa, neden yemekleri işten gelip siz yapıyorsunuz? Eşiniz siz gelene kadar evin her işini hallediyorsa, tamam anlaşılır bir durum da... Hafta sonu gelirsek full yapıyorumla, bütün işleri hallediyorum demek mi istediniz? Yani eşinizin yardım etmesinden kastınız, sadece çocuğu oyalamak mı? Ya biz kadınlar olarak, "eşin yardım etmesinin tanımı nedir" mevzusunu ciddi olarak bir masaya yatırmalıyız bence. =(
yemegi kendim yapmak istiyorum..eşim ev işleri yardim ediyo bana sağolsun. ütüsünü yapmayi sevdiğim için yapıyorum yoksa yapmam:D

Çalışıyorum küçük çocuğum var.
Mutfağım temizlenecek 2 haftasonudur girişemedim.
Ütülerim dolapta üstüste katlı bekliyor. Hiç acelemiz yok.
Giyeceğimizi o sabah işe gelmeden de ütüleyip giyebiliriz. Ben yapmam lazım dedikçe eşim "boşver ya ne gerek var" diyor.
Evde şu anda bir genel temizlik şart ama biz haftasonu eşimle süpürüp, silme, toz alma, wc yıkama, çamaşır yıkayıp katlama dışında bir şey yapamıyoruz.
Yani bu işin sonu yardımcıya telefonla olacak gibi..
Ve inan hiç gerilmiyorum. Her işim yarım.
Akşam yemeğimiz önceden hazır değilse bir şeyler uyduruyoruz.

Eşin bir işin ucundan tutmuyorsa konuşmaya zerre hakkı yok. Hele boşanma ile blöf yapıyorsa asıl sen kapıyı göster. Erkek olması evde sorumluluk almayacağı anlamına gelmiyor.
Söyle sana her hafta yarım gün için yardımcı için para ayarlasın.
Çalışan ve çocuklu kadınlar hep böyle emin ol.

Sana pratik ol diye çok akıl veren çıkar. Ama bu altmetin olarak yine her işi kadın yapmalı demektir. Çok da umursama..

çaqlışan kadinlarin kocalari ben çalışıyorum doğrudan tv geçmek yatmak biz de çalıştıkça doğrudan mutfaga koş yemegi yap her işi yap... oh valla ben kıyamet koparirim eşim çalışmadığı halde yaptırıyorum ona. bulaşık makineyi boşatirmisin diyorum. zahmetle evi süpürür diyorum yaptırıyorum her işi.. adam benim yorulduğumu biliyor. çocuk işi mükemmel bir baba. çok şükür . altini aliyor yemegini yediriyo çok güzel oyun oynuyorlar maşallah...
kocalar yardim etsin senin kocan yardim etmiyosa boşa gitsin...
çok mu lazimdi..

Kocam calismadigi halde yaptiriyorum mu??? Calismayip bir de evde hicbisey yapmayacak miydi zaten?
Ayrica calismadigi halde zaten pek bisey yapmiyor esiniz cocuk oyalamak disinda. Yemegi siz yapip, haftasonlari full siz iş yapinca adama ne kaliyor zaten...
Calismayan birinin ev islerini yardim olsun diye yapmasi degil, buyuk kismini yapmasi lazim.

Bizde calismayan taraf benim, esim calisiyor buyuzden ev isinin buyuk kismi bende esim sadece yardim eder ki zaten biz 2 kisiyiz cok bir is cikmiyor.
Ben de sizin yerinizde olsam kiyameti koparirdim.

Haftaiçi hergün gelen yardımcım var. Evin her işi onda,yemekte dahil. Akşama kadar çalışıyorum birde akşam iş miyapayın ? Çocuğum yokken dinlenirdim akşamları,şimdi daha önemli artık çocuklarım var. Onlarla olabileceğim vakitleri süpürge yaparak geçiremem. Sizde minimum haftada bir mümkünse daha fazla kadın alabilirseniz yardıma işiniz hafifler.

ev dağınık diye kimse boşanmaz. yanlış anlamayın ama kocanızı bu noktaya getiren acaba boşvermişlik ve umursamazlık mı? yani sanki ben yetişemiyordan ziyade, 'yapmak içimden gelmiyor, çocukla ilgilenmek istiyorum' demenizden bir salla gitsin havası sezdim ki bu eşinize çocuk bakmanız konusunda da güven vermiyor olabilir. bir iki kere kadın çağırdıktan sonra düzen kurabilirsiniz diye düşünüyorum. ama evleneli 3 yıl olmuş ve siz bir temizlik rutini kuramadıysanız biraz sıkıntı

seni anlıyorumm...
ama öncelikle artılarını görerek başlamalısın ... (çok şükür işimiz var bir bebeğimiz var bir evimiz var sağlıklıyım gibi)
temizlik sadece senin görevin değil, evi süpürebilir pek ala.. sen de bu boşvermişlikten vazgeçmelisin..
ütüyü biriktirmeden yaparsan daha rahat edersin çok olunca benimde yapasım gelmiyor..
çamaşırı açık renkli koyu renkli beyazlar olarak haftada 3 defa yıkıyorum..(ekstralar için ayrı çalışıyor tabi ki) kuruyunca kaldırıyorum ütülükleri ayırt ediyorum..
yemek dersen evet zor oluyor ama erken evde oluyorsan en azından karnınızı doyurcak birşeyler hazırlayabilirsin.. ya da pazardan 3 çeşit ana yemek yaparsın bir iki gün de kahvaltı gibi bitti gitti...
senin yapamadığında eşin hazırlasın bir zahmet... öyle söylenmeyle boşarımla olmuyor o işler.. ucundan tutacak demiyorum
o süpürecekse sen de sileceksin gibi..
hadi bi silkelen kendine gel sen önce sonra gerisi gelir..

merhaba hanımlar. ben 3 yıllık evliyim. ve evlendiğimden beri ev işlerine düzenli bir şekilde yetişemiyorum. çalışıyorum. akşam evde olmam 6 buçuğu buluyor.doğru düzgün evde yemek pişmiyor, ütüler dağ gibi oluyor, kirli sepeti doluyor, ev dağınıklık içinde. 1buçuk yaşında oğlum var. ve ben işten gelince onunla ilgilenmek istiyorum. iş yapmak içimden gelmiyor. genel olarak mutsuz ruh halinde bir insanım. eşimle artık kavgalar eder haldeyiz. boşanmak istediğini söylüyor. benim çok rahat olduğumu, çocuk bakımı konusunda güveni olmadığını söylüyor. lütfen bana çözüm önerlerinde bulunun kızlar. yoksa evliliğim bitecek bu sebeple...neyi nasıl bir düzene koyabilirim
Planlı olmak zorundasınız.
Yemeğinizi 3 günlük yapın dolaba atın yanına her akşam bir cacık yada salata yapmak beş dakikanızı alır.

Temizlik için birini tutamayacaksaniz her hafta sonu detaylı temizlik yapın.Bebeğiniz olduğu için hafta içi her gün işten gelince sadece evi süpürün, yemek hazırlığını yapın.
Rutini oturtunca baktınız kafanız rahatladı her hafta sonu eşinizden yardım alın o evi süpürür siz silersiniz yada tam tersi..

Mutfağınizi her akşam toplamadan uyumayın bu sizin rutininiz olsun.

Dağınık,pis bir evde pozitif enerji de olmaz
Hep mutsuz,enerjisiz olursunuz

Eşler kolay kolay dağınıklığı dile getirmez demek ki sizin ev çok fena durumda ki eşiniz artık isyan ediyor.

Bende 7 de evde oluyorum gelir gelmez hemen mutfağa girip bişeyler yapıyorum anneme yakınım çoğu zaman annemden alıyorum almadığım zaman corba sebze yemeği gibi şeylerle gecistiriyoruz camasir makinanizda erteleme programı varsa geliş saatinize yakın ayarlayarak çalışabilir geldiğinizde serersiniz utu masaniz açık şekilde dursun biriktirmeden önden yapın mutfagi elinizde toplayın etrafida uyumadan toplarsaniz ev temizliginide izinli gununuzde halledin
Bu sebeple boşanmak isteyen kocanizin ağzına laf vermemiş olursunuz

merhaba hanımlar. ben 3 yıllık evliyim. ve evlendiğimden beri ev işlerine düzenli bir şekilde yetişemiyorum. çalışıyorum. akşam evde olmam 6 buçuğu buluyor.doğru düzgün evde yemek pişmiyor, ütüler dağ gibi oluyor, kirli sepeti doluyor, ev dağınıklık içinde. 1buçuk yaşında oğlum var. ve ben işten gelince onunla ilgilenmek istiyorum. iş yapmak içimden gelmiyor. genel olarak mutsuz ruh halinde bir insanım. eşimle artık kavgalar eder haldeyiz. boşanmak istediğini söylüyor. benim çok rahat olduğumu, çocuk bakımı konusunda güveni olmadığını söylüyor. lütfen bana çözüm önerlerinde bulunun kızlar. yoksa evliliğim bitecek bu sebeple...neyi nasıl bir düzene koyabilirim
Evlendiğinizden beri sürekli yorgun olmanız, ev işleri yapamamanız, mutfak işlerini sevmemenizle ilgili konu açıp duruyorsunuz. Bir de üstüne eşinizle yaşadığınız tartışmalar, kıskançlıklar vs. var. Kıyın paraya artık, bir temizlikçi tutun. Kendinize de bebeğinize de bakacak vaktiniz olur hem.
Sadece konu açmayın, sorulan sorulara cevap da verirseniz sizin için daha faydalı fikirler öne sürebiliriz.

Back
X