• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadinligi mi yoksa sagliksiz bir evlilik mi?

hicbisi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
856
24
26
İstanbul
Merhaba, o kadar zor durumdayim ki. Ben cok iyi bir universiteden mezun oldum, yurt disinda okudum. Esimle de universitede tanistik. Onun da benim de cok iyi bir isimiz var, ama esimle farkli yerlerde calisiyoruz ve ikimizin de isi yurtdisinda gorevlendirilmeyi gerektiriyor. Bu nedenle senenin yarisi birbirimizden ayriyiz adeta gocebe gibi yasiyoruz, bu nedenle cocuk da yapmadik.

Simdi ben istifa edip surekli onun yaninda dursam bunun icin mi okudum diyorum, ve onun bulundugu ulke de is bulmam da zor. Ileride bir gun bosansam tekrar Turkiye'ye donsem kariyerimde koca bi bosluk olacak, devam etmem zor zaten 31 yasindayim. Onun da istifa etmesi zor. E boyle de evlilik olmaz. Ne kopabiliyoruz ne birlikte yasayabiliyoruz, bugun yine skype uzerinden konustuk. O beni istifa etmeye zorlayamaz, neticede sen et derim, ama boyle de olmuyor. Ne yapicam ben ya :43:

yerinde olsam istifa eder eşimin yanına giderim, başka bi sektöre atılırım madem çok iyi bi üniversiteden mezun oldun donanımlısın, ben olsam böyle yapardım yani, çocukta mutlaka yapardım

İçimden geleni söylüyorum;
Ben olsam işi bırakırdım..
Tamam maddiyat, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek, ekonomik özgürlük çok güzel bir şey fakat insan sevdiğine sarılamadıktan sonra bunların hiç biri bir önem taşımıyor benim için.
Bazı kararları mantıksal değil de duygusal vermek gerekir..

Sevdiğim bir söz var.

"Kariyer muhteşem birşey , ama
soğuk bir gece de ona sarılıp
uyuyamazsın."

:34:

Yerınde olsaydım esım ıcın ısımden vazgecmezdım :ssz:

Diyorum ki istifa etsem gidip o ulkede doktora yapsam, ileride universitede is bulabilirim. Gerci simdi de yuksek lisansim var, ogretim gorevlisi olabiliyorum sanirim. Ama kariyerime toptan elveda demek, gelecegimi kocama teslim etmek coook zor benim icin

yerinde olsam istifa eder eşimin yanına giderim, başka bi sektöre atılırım madem çok iyi bi üniversiteden mezun oldun donanımlısın, ben olsam böyle yapardım yani, çocukta mutlaka yapardım

Esimde ben de yurtdisindayiz, ama farkli ulkelerdeyiz. Onun bulundugu yerde is bulurum ama mevcut isim gibi olmaz. Sacma sapan bir is olur herhalde. Tum deneyimim, lisansim yuksek lisansim bosa gidecek

Yerınde olsaydım esım ıcın ısımden vazgecmezdım :ssz:

Ama boyle nereye kadar ileride cocuk olsa, benimle birlikte mi dolanacak kocamla birlikte mi yoksa Turkiye'de annemlerin yaninda mi kalacak :SSSSSSSS Gercekten icim sisti. Bugun cocuk istedigini soyledi, ben de istiyorum am bu kosullarda nasil buyutucez

Esimde ben de yurtdisindayiz, ama farkli ulkelerdeyiz. Onun bulundugu yerde is bulurum ama mevcut isim gibi olmaz. Sacma sapan bir is olur herhalde. Tum deneyimim, lisansim yuksek lisansim bosa gidecek

bunu bilemezsin be canım böyle çok mu mutlusun

Ama boyle nereye kadar ileride cocuk olsa, benimle birlikte mi dolanacak kocamla birlikte mi yoksa Turkiye'de annemlerin yaninda mi kalacak :SSSSSSSS Gercekten icim sisti. Bugun cocuk istedigini soyledi, ben de istiyorum am bu kosullarda nasil buyutucez
suanda varsayımlar uzerıne konusuyorsunuz umarım guzel bır ıs bulabılırsınız esınızın oldugu ulkede
zaten egıtımınız varmıs bulabılırsnz dıye dusunuyorum
ama bn olsam bnm tercıhım ısımden kesınlıkle vazgecmem ıs bnm ıcın bırıncı sırada gelır bu yuzden bu cevabı verdım

Bir de ben universitede bile burslu okudum, sonra is hayati yani babamdan para istemem bile liseden sonra cok nadir, simdi benim icin bambaska bir duzen esin eline bakmak. Yanlis anlasilmasn kucumsemiyorum benim annem de ev kadini. Ama surekli calismis bir insan icin isi birakmak cok zor. Hem evde bulunmak hem de maddi olarak esime bagli olmak. Yani tum 30 senelik cabami silmem bir yana ev kadinligi da bana zor gelir buyuk ihtimalle, kazanmyi rekabeti hirsi seviyorum.

bende çok objektif olamadım sanki hamile olduğum için bebek konusunu hemen öne alıyorum ister istemez :17:

bende çok objektif olamadım sanki hamile olduğum için bebek konusunu hemen öne alıyorum ister istemez :17:

Yani soyle dusun, su an memursun sen sanirim eski konularindan oyle hatirliyorum. Esin atiyorum Guney Kore'de calismaya baslayacak tum emegini bir kenara birakip istifa edip pesinden gider misin, ama onun isi de daima oralarda bir taraftan senede cooook nadir goruseceksiniz. Sanirim gidersin. Ama cok zor iste

Yani soyle dusun, su an memursun sen sanirim eski konularindan oyle hatirliyorum. Esin atiyorum Guney Kore'de calismaya baslayacak tum emegini bir kenara birakip istifa edip pesinden gider misin, ama onun isi de daima oralarda bir taraftan senede cooook nadir goruseceksiniz. Sanirim gidersin. Ama cok zor iste

giderim canım, şöyle diyim benim eşim polis ben sağlık yönetimi mezunuyum normalde özel sektör düşünüyodum ama eşim memur diye memuriyeti seçtim bu beni ezik bi kadın mı yapar bilemedim ki :17:
pişman değilim ama, doğru yanlış yok bu konuda kendini dinlemelisin

Ben evli değilim haliyle hamile de değilim.:1:
Çalışıyorum bende kendi paramı kendim kazanıyorum.
Ama şöyle bi bakınca zaten bu şekilde mutlu değilsiniz ki.
Sürekli ayrı ayrı.
Beraber olduğunuz zamanlar kısa..
Oysa insan eşiyle her şeyi yaşamak ister.
Gezmek, tozmak, eğlenmek..
Eğitimli bir insansınız.
Her yerde er ya da geç iş bulmanız mümkün.
Fakat bu yaşınıza tekrar dönüp , kaçırdığınız güzellikleri tekrar yaşamak mümkün değil..:50:

genelde alışkın olmadığımız bir durum çevremizde. seni anlıyorum. kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum. ben sanırım evladımın olması, bana anne demesi için kariyerime ara veririm. bu halinle de hamile kalsan zaten bir şekilde ara vereceksin. sadece bu sefer biraz daha gözü kara davranıp daha uzun bir ara vereceksin, şirketinden vazgeçerek. ve kocamın yaşadığı ülkeye gider, orada düzenimi kurup bir an önce çocuk sahibi olmaya çalışırım. hem donanımın var; neden korkuyorsun hayatında bir yenilik yapmaya. kocanla aranda birşey olsa bile bu kararının karşılığında evladın olacağı için kendini zarar etmiş görmezsin; yani ben görmem. ve hem eski kariyerin hem sendeki donanım hem de evladının gözlerindeki ışıltıyla kariyerini yeniden oluşturursun. hem ben 35 yaşından sonra kadınların iş hayatlarında bir yenilik yapmaları gerektiğine inanıyorum hep.

mesela ben 34e giriyorum, inşallah anne olacağım yeni yılda. ve kesinlikle iş hayatımda bir yenilik yapacağım işe tekrar geri döndükten sonra. ya departmanımı değiştireceğim ya da şirketimi. 35-36da bunu yapacağımı düşünüyorum açıkçası. (şimdi ev hayatımda ciddi sorunlar yaşıyorum, beklemediğim şekilde ters ve kötü gidiyor herşey. evdeyim, işte değilim. yazdıklarımı okursan diye söylüyorum şu anki psikolojimle bunu söylemiyorum. gerçek bakış açım bu.)

korkma; aile ol... çok güzel birşey aile olmak. işi kotarırsın :7:

bence sizin yapınızdaki bir insan icin ev kadınlıgı cok zor

adım gibi eminim su an ki durumdan daha mutsuz olursunuz

yükseginiz varmıs simdiden esinizin yasadıgı ülkelerdeki üniversitelrei bir arastırsanız akademik olarak kariyer yapabilirsiniz

ya da baska bi sektöre gecmek istermisiniz :S

bu arada mesleginiz nedir

genelde alışkın olmadığımız bir durum çevremizde. seni anlıyorum. kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum. ben sanırım evladımın olması, bana anne demesi için kariyerime ara veririm. bu halinle de hamile kalsan zaten bir şekilde ara vereceksin. sadece bu sefer biraz daha gözü kara davranıp daha uzun bir ara vereceksin, şirketinden vazgeçerek. ve kocamın yaşadığı ülkeye gider, orada düzenimi kurup bir an önce çocuk sahibi olmaya çalışırım. hem donanımın var; neden korkuyorsun hayatında bir yenilik yapmaya. kocanla aranda birşey olsa bile bu kararının karşılığında evladın olacağı için kendini zarar etmiş görmezsin; yani ben görmem. ve hem eski kariyerin hem sendeki donanım hem de evladının gözlerindeki ışıltıyla kariyerini yeniden oluşturursun. hem ben 35 yaşından sonra kadınların iş hayatlarında bir yenilik yapmaları gerektiğine inanıyorum hep.

mesela ben 34e giriyorum, inşallah anne olacağım yeni yılda. ve kesinlikle iş hayatımda bir yenilik yapacağım işe tekrar geri döndükten sonra. ya departmanımı değiştireceğim ya da şirketimi. 35-36da bunu yapacağımı düşünüyorum açıkçası. (şimdi ev hayatımda ciddi sorunlar yaşıyorum, beklemediğim şekilde ters ve kötü gidiyor herşey. evdeyim, işte değilim. yazdıklarımı okursan diye söylüyorum şu anki psikolojimle bunu söylemiyorum. gerçek bakış açım bu.)

korkma; aile ol... çok güzel birşey aile olmak. işi kotarırsın :7:

Canim mesajin cok iyi geldi, tesekkur ederim. (Konuma cevap veren herkese tesekkur ederim ayrica)

bence sizin yapınızdaki bir insan icin ev kadınlıgı cok zor

adım gibi eminim su an ki durumdan daha mutsuz olursunuz

yükseginiz varmıs simdiden esinizin yasadıgı ülkelerdeki üniversitelrei bir arastırsanız akademik olarak kariyer yapabilirsiniz

ya da baska bi sektöre gecmek istermisiniz :S

bu arada mesleginiz nedir

Ben ozel sektorde denetim isindeyim canim. Akademik kariyeri ben de dusunuyorum ama benim yasitlarim asistan profosor oldu, simdi istifa etsem 1 sene de ancak kabul alirim bir universiteye, 32 sinde doktoraya baslamis olucam :((( Zaten akademik kariyer de hic istememistim

canım yaşın küçük değil.hele çocuk istiyorsan bence biraz ara ver çocuk için bırakmış olursun.eminim daha iyi bir iş çıkar karşına sonuçta aile olmanın en güzel yanı birlikte olmak.alışman biraz zor olur ama ilk defa iki aydır evde oturan biri olarak söylüyorum fena bir deneyim değil:1:

denetçiymişsin, karar vermen daha da kolay. aşkolsun sana :D , neden bu kadar kararsız kaldın. şuan ki aktif pozisyonundan uzaklaşarak şirketinde veya diğer sertifikasyon şirketlerinde teknik çevirmenlik yapar veya raporlama vb yaparsın. uzaktan erişimle, üçüncü taraf danışmanlık gibi.

Back
X