- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
- Konu Sahibi BitterKuzucuk
-
evde bir zarar ziyan vs. varsa kaporadan karşılanır, yoksa ev sahibinin iade etmesi lazım, ama o parayı verenine rastlamadım ben daha, zimmetlerine geçirmeyi tercih ediyorlar
zaten bir sene oturduk.biz istesek son kirayı vermeyebilirdik sırf bozuşma olmasın diye oluruna gittik.ama onun böyle yapması kötü oldu.evin bir yerine mana bulup para mı kesicek veya dediğin gibi zimmetine mi geçirecek anlamadım.
Biz daha önce emlakçıdan kiralamıştık evimizi... O kaporayı yeni kiracı bulduğunda vermişti bize... Eğer ev sahibinizle aranız iyiyse durumunuzu izah edebilirsiniz...Paraya ihtiyacınız olduğunu söylerseniz anlar diye düşünüyorum...:26::26::26:
Kaporayı veren de var vermeyen ev sahipleride var evi tutarken sözleşme yapmışmıydınız acaba
kontrat yapmadınızmı, orda yazar evin durumu, parkeler, dolaplar, kombi vs. şu şekilde diye durumları belirtilir zaten. Onlarda bir hasar vs. varsa kesilir, yoksa kendisi uydurup kesemez, üzerine giderseniz alırsınız.
yaptık kendi aramızda imzası var üzerinde ama noter onaylı değil.
kontrat var.bahsettiğin şeyler yazmıyor canım eşim hazırlamıştı kontratı.kendileri de hani evi şöyle verdik böyle isteriz muhabbeti de hiç yapmamışlardı.ama yok ya üzerine gideriz elbet 500 lira az para değil.
kapora ev sahibinin kendini bi nevi sigortaya alması gibi,
örneğin bazıları eve girmeden ev boyalıdır ev sahibi kiracı çıkarken yine boya yapılmasını ister, yada herhangi bir sıkıntı varsa onu halletmesini ister
eğer onları yapmazsa kaporasını vermez
ben sana başımızdan geçeni anlatayım,
biz ev boyalı girmiştikk, çıkarkende boya yaptırcaz, kaporaada 600 falan, boyayı yaptırdık, son gün neymiş bu boya kötü siz şu boyayla 3 kat yaptıcaktınızda şöle de bölede, dediği boyada 1000 lirada aşağı değil bunun usta parası var masrafı var, ki biz duvara bi çivi bile çakmadık, artı olarak tabi kirlenmde olur ama gerçekten mis gibi bıraktık evi boyanmasına bile gerek yoktu,
biz boya parasını verdiğimizle kaldık, adam beğenmedi, bizde 600 olmasada, doğalgazı ve elektiriği yatırmadan çıktık kaporayı vermeyince, onun üzerineydi çünkü ve oda ağzını açıp birşey diyemedi, çünkü haksız olduğunu biliyor, ödemiştir zaten, bizde haksız bişey yapmadık, çok enteresan insanlar var, sizde halinizi bildirmişsiniz ama parayı adam vermeyince vermiyor, dava ediceksin, yada gözünü korkutucaksn,
Bizde eski ev sahibimizden kaporamızı alamamıştık. Allahda yedirmesin ona. Ve bizi mahkemeye vermişti kira ödemediler diye. Tek suçumuz kirayı elden ödemek oldu. Allahından bulsun böyle yapan ev sahipleri...
Bizde eski ev sahibimizden kaporamızı alamamıştık. Allahda yedirmesin ona. Ve bizi mahkemeye vermişti kira ödemediler diye. Tek suçumuz kirayı elden ödemek oldu. Allahından bulsun böyle yapan ev sahipleri...
bizim de ev boyalıydı.ama hiç demedi çıkarken boyayın diye.hatta evi rutubet yaptı getirdim gösterdim bak benim yaptığım bişi değil evin rutubet yapıyor dedim zaten yaza çıkınca olan yerleri kendimiz boyadık.baktığı yerde birşey bulamaz.işte bende sana yapılandan bana da yapılcak diye korkuyorum.hiç yoktan bir şey çıkartır diye.hatta faturaları ödücez,anahtarı da vericez öyle vericekmiş kaporayı.dedim hiç mi güvenmiyorsun bize,güveniyorum da işte böyle yapalım diyor.altlı üstlü oturuyoruz zaten her şeyimizi biliyor görüyor.eşim merkezi bir yerde çalışıyor.bir yere kaçmıyoruz yani.insanları anlamak gerçekten zor.
İşte biraz önce arkadaşa anlatmak istediğim buydu. Kesinlikle elden kira yatırmayın kesinlikle hakim belge istiyor. Bizim cami imamı vardı ev sahibi depozitosunu vermek istemedi araları bozuldu, birde gitti adamı mahkemeye verdi kiramı hiç ödemedi diye. Hakim tabi haklı olanı biliyordu biri din adamı ama belge varmı oğlum dedi bizim hoca yok dedi elden verdiği için. Neyse 4 bin lirayı paşa paşa ödedi. Ama ilahi adalet bir gün tecelli edecek inşallah...
Şimdi ben sana elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum eski bir emlakçı olarak. Bu mesleği 13 yıl yaptım ama bu hak yiyen insanlar yüzünden nefret geldi bıraktım. Evet genelde vermek istemezler, verecez derler herşey anahtarı alana kadar. Şimdi öncelikle verdiğiniz kira bedelleri için umarım her ay makbuz almışsınızdır. Bu çok önemli dava falan açarsa kesinlikle haksız oluyorsunuz. İkincisi kira bedeli ilk girişte verilince oturmadığınız ayı veriyorsunuz son çıkarken ki ay kira ödemiyorsunuz. Bu almak istediğinizde kapora değil depozit parası. Şayet elektirik-su ve evde herhangi bir zarar ziyan yoksa depozitonuzu yasal olarak almalısınız. Evi son boşaltığınız haliyle mutlaka resimleyin her ihtimale karşı. Şimdi kendi yöntemlerimizle depozitonuzu nasıl alacaksınız. Öncelikle evde bir parçada eşya kalsın ve depozito karşılığı anahtarı vereceğinizi içerde eşya kaldığını götürecek paranızın olmadığını söyleyin ve kapıyı kitleyin gidin. İster aylarca vermeyin anahtarı o eve giremez. Girdiği zaman çok büyük suç işlemiş olur sakın kontratı yırtmayın. Paşa paşa depozitonu verecektir. Ve son ödediğiniz su ve elektirik faturası sizde kalsın. Allah yardımcın olsun .
kontrat yaptiysaniz o parayı vermek zorunda. öğrenciyken ev sahibim acayip uğraştırmıştı hatta deli gibi ağlamıştım da öyle vermişti paramızı. pis paragöz. öğrenciyiz sonuçta o paraya ihtiyacımız vardı..
sonradan ev tuttuğum yerlerde Allah'a şükür hiç öyle problemlerle uğraşmadım.. evden çıkmadan paramı aldım öyle anahtarı teslim ettim. paramı vermese anahtarı vermeyecektim ve evde eşyalarımı bırakacaktım. başka anahtarla girse suç sonuçta. şikayet ederim diyodum. ama ev sahibi hemen yeni kiracı buldu ve ben çıkmadan paramı verdi..
Keşke noter onaylı yapsaydınız vermezseniz dava açarız derdiniz ozaman nasıl veriyor inşallah alırsın canım paranı 500 lira az degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?