Ev kaporası

ben ferah tutmaya çalışıyorum içimi eşime de dedim garantiye almak istiyor vericek bence dedim,o kadar muhabbettimiz yardımımız var.ama işte ya vermezse diyor eşim.e az çok tanıdık 1 senede biraz paragöz biri.sözleşmede bahsediliyor paradan evet.ben de verir diye umuyorum ama kötü ihtimalleri de düşünüyorum işte ister istemez.aslında elinde parası var biliyor musun,evi başka birine kiralamış hemen kaporayı da aldım dedi.ve durumu gerçekten iyi.

bizimde kiracımız evi ay sonnda boşaltacak, gidip evi kontrol edeceğim, ödenmemiş aidat , elektrik , su, dogalgaz parası kalmışmı ona bakacagım bunlarıda çıktıgı gün : hemen halledebilirsem hemen, 1-2 gün sonra halledebilirsem 1-2 gün sonra parasını verecegim depozito parasına acil ihtiyacı varsa bu onun sorunu, birisinden bir haftalıgına borç alsın.

ben depozitoyu kontrol etmeden hemen versem ben nereden bulacagım sonra onu?

( bu satırları eski ev sahibimden alamadıgım 3 kira bedeli depozitoya ragmen yazıyorum)

bizim durumumuz sizden farklı.biz farklı bir yere gitmiyoruz,yeni evimin yerini bile biliyor ev sahibim,ben öğretmenim eşim de belediyede memur yerimiz yurdumuz belli.biz ona anlayışlı davrandık her yönden.aynısını da ondan bekliyoruz.alt katımda oturuyor istediği an gelip evin her yerine bakabilme şansı var.doğalgaz,elektirik,su faturaları da onun üzerine her ay gününde ödeyip eline makbuzları veriyoruz.böyle bir durum varken son günü beklemesi anlamsız geliyor sadece.

bu yazı hepimize yardımcı olacaktır.
konuyu açan arkadaşa da teşekkürler yasemincafe ye de.
bilgim yoktu bu konu da çok güzel bir yazı olmuş.

Demek ki sizde zamanında yapmışsınız ki sizede kendi ev sahibiniz yapmış. Ya nasıl bir cümle kullanmışsınız yıllarca kiracınızdan kiranızı aldınız, onunla komşuluk belki yaptınız ama öküz öldü ortaklık bitti diye acil paraya varsa bu onun sorunu derken hiç mi vicadanınız sızlamaz. Dünya malı gelir geçer kalan iyilikler bakidir. Tabiki kendinizi garantiye alacaksınız ama taşınan insanlarında durumu belli. Valla ben kiracıdan yanayım Rabbim herkesi ev sahibi yapsın bu gibi insanlara muhtaç bırakmasın. Kötü ev sahibi kiracıya ev aldırır

sizin dediğiniz kaporo değil, depozito.. depozito ise şayet evden çıkarken( evde herhangi bir hasar yoksa) alınması gerekir.. mesela siz eve girerken badanalıdır temizdir.. siz evden çıkarken pis bırakırsınız, o zaman depozitodan keser..

biz de ev aldık :) çok şükür kendimizi kurtardık sayılır kiracılıktan hiç niyetimiz yoktu almaya ama evi rutubet yapıyormuş ve bize hiç söylemedi.bir de ev doğalgazlı sözde ama ısınamadık evin içi kış günü 21-22 dereceydi.bir ayda 500e yakın doğalgaz ödedik.o kadar söyledik ısınamıyoruz,ev de rutubet yapıyor duvarlarda ağlama var diye,hiç demedi tamam yaza ben yalitim yaptırayım da hepimiz rahat edelim ki durumu iyi çok rahat yaptırabilir.dedik kirada uğraşmaktansa sıkalım kendimizi. bir daha konuşucaz bakalım umarım anlayış gösterir de verir.yoksa kimse keyfinden ev değiştirmiyor.

haklısın depozito oluyor.biraz netten bakındım da kapora farklı bir şeymiş.kaporayı verme gibi bir zorunluluk yokmuş eğer mağdur durumdaysa karşı taraf.depozito arkadaşın dediği gibi oturmadığımız ay için vermiş oluyoruz.

bizde ev sahibimize 250 € depozito verdik. eve girerken badanalı değildi, biz yaptırdık.. o yüzden çıkarken de badana yapmayacağım. yalnız siz evden çıkmadan depozitoyu vermemesine kızmayın bence, işini garantiye alıyor o da.. ne insanlar var, neler duyuyoruz.. o yüzden şahsi almayın bence.

az çok huyunu bildiğim için tedirgin oluyorum biraz.yoksa elbette garantiye alacak,ne insanlar var dediğin gibi evi ahır gibi kullanıp çıkan.ama işte evime girip çıkan insan,görüyor her şeyi,kirayı faturaları da aksatmadan ödüyoruz.samimiyetimize karşı aynı şeyi bekliyoruz ama hata ediyoruz sanırım.

Benim her zaman savunduğum ve ev sahiplerine anlatmaya çalıştığım buydu. Kardeşim evinizden bir gelir elde ediyorsan bunun karşılığında hizmetini iyi vereceksin. Kiracın rahat ve huzurlu olduğu için gönülden verecek zaten kiranı. Sen ısın kiracın ısınmasın, sen rutubetsiz otur yazık o romatizma olsun ama olmaz ki aldığın parayı hak edeceksin ki kul hakkına girmesin. Allah yeni evinizde hayırlı oturmak nasip etsin. Borç biter merak etme en akıllısını yapmışsınız canım.

haklısın tşk ederim güzel dileğin için.
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış hesabı,eşim konuştu gelince.su,doğalgaz elektirik abone olucaz şimdi verirsen çok iyi olur dedi anlattı güzelce tamam dedi kadın da.neyseki aksilik çıkmadı.geldi eve de baktı.aldık paramızı :) ben az çok tahmin etmiştim zaten komşunun biri akıl vermiş ona anahtarları teslim alınca ver parayı diye:)
neyse ki güzellikle hallettik :)

çok sevindim, insaniyetli kadınmış evsahibiniz, hayırlı olsun

tşk ederim..dedim ya aramız iyi,yeni evine de hayırlı olsuna gelicem derdi,niye böyle aksilik çıkarıyor diye üzüldüm ama neyse ki aklına başkası girmiş durumu anlatınca anlayış gösterdi.artık iş taşınmaya kaldı :)

depozitoyu istemek sizin hakkınız elbette isyeceksiniz bunun için kavga etmeye gerek yok ama eğer kem küm ederlerse evde bi ay daha oturacağınızı ve kira vermeyeceğinizi söyleyin

alakası yok bundan bir öncki kiracım evdeki 3 lü seti söküp sattı(1000 tl degerinde) , yeni evli diye acıyıp depozito almamıştım

sütten agzım yandı, bu işin kuralı bu depozito denen şey böyle olaylardan ortaya çıkmış

kural neyse onu uygulayacaksın , yoksa üzülen sen olursun

depozito veren herkes biliyorku depozito evin boşaltıldıgı günden önce verilmez:)

Sen tam okumadın heralde biz depozito almasın demiyoruz sende hata yapmışsın almamakla. Herkes üzerine düşen görevi yapsın diyoruz. Kiracı verecek depozitoyu ev sahibide eksik olmadığı taktirde kiracının depozitosunu geri iade edecek. Burdaki hiç kimse depozit alınmasın demiyor tekrar oku istersen. Evde hiç bir eksik yokken paragöz ev sahiplerinin depozito parasını yemesinden bahsediyoruz arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…