ev kredisi çekenler acil yardım

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kızlar biz geçen yıl konut kresisi çektik.aylık taksiti de otomatik hesaba bağlatttık.şimdi 1 yıl geçti.hayat sigortası,konut ve deprem gibi sigortaların yenilenmesi gerekiyormuş.60.000 lira çekmiştik.yalnız bize bankadan telefon falan gelmedi.bazıları diyor ki otomatik hesaptan sigorta ücretleri kesilmiştir.acaba öyle mi yoksa bizim yatırmamız mı gerekir.tutar nedir bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim.

Konut kredisi çekenler için tekrar borç yapılandırılması varmış..Faizler düşmüş.Borcunuzu yapılandırmak için giderseniz,o zaman sorun...

Ben bankacıyım genelde sigortalar peşin alınır.
ak.... ise yıla bölüyo bildiğim kadarıyla.

bizim banka her yıl arar deprem sigortası için hesabınızdan mı çekelim gelip ödermisiniz diye. bence bir ara sor. yada internet bankacılığı kullanıyorsan incele hesap hareketlerini.

iş arkadaşım ga... banktan çekmişti krediyi. bahsettiğiniz sigorta ücretlerini kendisine haber vermeden ek hesaptan çekip durmuşlar baya sinirleri bozulmuştu.

Hesaptan çekilmişir.Aylık taksidiniz atıyorum 400 tlyse o ayki borcunuz 600 tl gibi yansıyor sigorta masraflarıyla.Biz kredi için kullanılan hesaba internet bankacılığı açırdık.Hesaptan ne çekilmiş ne yatmış inceiyoruz.Tavsiye ederim.Eviniz de hayırlı olsun:nazar:

kızlar biz geçen yıl konut kresisi çektik.aylık taksiti de otomatik hesaba bağlatttık.şimdi 1 yıl geçti.hayat sigortası,konut ve deprem gibi sigortaların yenilenmesi gerekiyormuş.60.000 lira çekmiştik.yalnız bize bankadan telefon falan gelmedi.bazıları diyor ki otomatik hesaptan sigorta ücretleri kesilmiştir.acaba öyle mi yoksa bizim yatırmamız mı gerekir.tutar nedir bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim.

DASK ve konut sigortası tamamda hayat sigortasını kesinlikle kabul etmeyin.

Daha 3 ay önce şirketten bir arkadaş kredi çekti (Finansbank) , hayat sigortası yapmışlar, şart demişler. Ama son tebliğe göre böyle bir zorunluluk yok. Uyarınca, ben bunu iptal edeceğim beni kandırdınız diye telefon açtı. Dilekçe yazın dediler, dilekçe yazdık gönderdi. İptal edilip parası iade edildiği gibi , diğer yıllarda da olmayacak.

1000 liraya yaklaşam bir rakamdan kurtuldu.

Son düzenleme:

Daha 3 ay önce şirketten bir arkadaş kredi çekti (Finansbank) , hayat sigortası yapmışlar, şart demişler. Ama son tebliğe göre böyle bir zorunluluk yok. Uyarınca, ben bunu iptal edeceğim beni kandırdınız diye telefon açtı. Dilekçe yazın dediler, dilekçe yazdık gönderdi. İptal edilip parası iade edildiği gibi , diğer yıllarda da olmayacak.

canım kabul etmeyin diyorsun da ya eşime bir şey olsa ev uçar elimizden.sonuçta her durumu düşünmek lazım.bizim ki zi...bankdan zorunlu dediler ama zorunlu olmasa da yapılmasını isterim güvencede olmak isterim en çok da oğlum için.

bu arada bankaya gittik bugün, sigortalar hesaptan tahsil edilmiş zaten.kredi taksidinin yarısı sigortalara aktrılmış.bize bu durumda 450 lira gibi bir açığınız var dendi.durum bu bilmeyen arkadaşlar için de yazayım.

ayrıca ben hep aynı bankayla devam etmek lazım zannediyordum.öyle değilmiş kredi başka bankaya aktarılıyormuş.şimdi daha düşük faizli bir bankada yapılandırmayı düşünüyoruz inşallah.herkese teşekkürler.öpücükler...:16:

canım kabul etmeyin diyorsun da ya eşime bir şey olsa ev uçar elimizden.sonuçta her durumu düşünmek lazım.bizim ki zi...bankdan zorunlu dediler ama zorunlu olmasa da yapılmasını isterim güvencede olmak isterim en çok da oğlum için.

bu arada bankaya gittik bugün, sigortalar hesaptan tahsil edilmiş zaten.kredi taksidinin yarısı sigortalara aktrılmış.bize bu durumda 450 lira gibi bir açığınız var dendi.durum bu bilmeyen arkadaşlar için de yazayım.

ayrıca ben hep aynı bankayla devam etmek lazım zannediyordum.öyle değilmiş kredi başka bankaya aktarılıyormuş.şimdi daha düşük faizli bir bankada yapılandırmayı düşünüyoruz inşallah.herkese teşekkürler.öpücükler...:16:

Merhaba konut kredinizi yapılandırdınız mı?
Bizde düşünüyoruz da yeniden yapılandırmayı :44:

Son düzenleme:
Bizde kredi ödüyoruz..

Daha yeni 1.yılı doldu, sadece zorunlu deprem sigortamız vardı.. Süresi dolmak üzere diye eşime bilgi mesajı atmışlardı, yeniledik..

Konut kredisi çekenler için tekrar borç yapılandırılması varmış..Faizler düşmüş.Borcunuzu yapılandırmak için giderseniz,o zaman sorun...

Biz de sekiz ay once ev kredisi cektik. Faizler cok dustu. Borc yapilandirmasi nasil oluyo ki acaba, biz de basvuralim.

Biz de sekiz ay once ev kredisi cektik. Faizler cok dustu. Borc yapilandirmasi nasil oluyo ki acaba, biz de basvuralim.

bizde kredi ile ev aldık bütün sigortasını falan herşeyini yaptırdık süresi dolmak üzere iken banka otamtik olarak kendisi çekmiş bizede mesaj geldi sigortanız yapılmıştır diye babam ertesi gün bankaya gitti sordu sanırım içeride para olunca kendileri yeniliyormuş konut kredisi alırken sigorta zorunlu degil ama yapılması gerekir

arkadaşınız keşke iptal ettirmeseydi canım 1000 lirya yaklaşık bir rakamdan kurtuldu diyorsunuz ama şöyle br olay var hadi arkadaşınıza bir şey oldu Allah korusun o zaman ne olacak sigortası olmadıgı için ev elinden gidecek ayırıca sigorta işlerinde eşe birşey olması halinde ödedigi taksitleri eşe geri veriyorlar sigorta şirketi ve banka ve aldıkları ev ellerinde kalıyor eger sigorta olmazsa hem ödedigi parayı alamıyor hemde ev ellerinden alınıyor ve banka tarafından ucuz pahalı satılyor

Ben bankacıyım genelde sigortalar peşin alınır.
ak.... ise yıla bölüyo bildiğim kadarıyla.

mrb ben de konut kredisi çekmek istiyorum bazen memurlara özellikle öğretmenler günü için kampanya yapıyor bunlardan haberdar mısınız acaba

krediyi hangi faiz oranı ile çektiniz mesela 0.90 dan çektiniz diyelim sizin çektiginiz oranın altına düştüyse yapılandırırsınız biz 86 dan çekmiştik sanırım bizimkinin altına düşmesini bekliyoruz

her yıl alınıyo bu tutarlar bizde bu yıl tekrar yatırdık fakat bankadan telefon gelmedi otamatik hesaptada çekilmedi sizin gidip yatırmanız gerekiyo bizim geçen yıl ki tutar bu yıl yatırdığımız arasında 30 lira filan oynamıştım ufak bi rakam değişiyo sadece
siz bir gidip sorun bildiğim kadarıyla cezaya düşüyor bizide aynı durumda olan bir arkadaşımız uyarmıştı otomatik çekilmiyo diye gidip hemen yatırdık

Back
X