- 7 Mart 2014
- 513
- 230
- 133
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
Kendi evinize geçmek için neden borcun bitmesi gerekiyor ki. Benim banka kredisi ile ev alan arkadaşlarım eve hemen taşınıp içinde yaşarken borcunu ödediler. O kısmını anlamadım.
kendi evimize geçince 2,000 lira ödeyemeyiz şuanda kirada oradan 750 lira geliyor üzerine 1,250 lira ekleyerek 1 yılda borcumuzu kapatabiliriz diye düşündüm. ama bende onu merak ediyorum acaba banka kalan borcu yine 0,88 den yapılandırır mı yoksa kredi miktarı değiştiği için ödeme planı ile birlikte kredi miktarı da değişir mi?Elinizdeki tüm parayı birleştirip ödeseniz, kalanı tekrar yapılandırsanız? Mesela 20bine ne kadar ödeme çıkıyor baktınızmı?
Yeni eve geçince aylık 2bin ödeyebiliyorsanız ona göre taksit yaptırırdınız
25.000 i yatırıp kalan 45.000 i daha makul birşeye böldürürsünüz. hatta kredi çekin tekrar 20.000 tl madem ayda 2.000 kdr ödeyebilecek eşin kredi çekin bankadan. evi kapatnca bir tek 20.000 tlnin kredisi kalır. oda ayda 2.000 tlden 10 ayda biterkızlar işin içinden çıkamadığım bir konu var, bundan 5 yıl önce 10 yıllık ev kredisi çektik 0,88 den. 1,000 lira ödememiz var her ay, ama daha 5 yılımız daha var. kayınvalidemlerle aynı binada sorun yaşayarak yaşıyoruz. şimdi bizim bu borcu bi an önce kapatıp kendi evimize geçmemiz gerekiyor. aşağı yukarı şuan bankadan borcumuzu tamamını kapatsak 45,000 kadar isteyecekler. elimizde 15,000 liramız var. 10,000 de eşimin iş yerinden alacağı var. eder 25,000 lira... 20,000 kadar açığımız var eşime iş yerinden istemesini ayda 2000 ödeyebileceğini söyledim ama şirket sıkışık diyor. banka 0,88 den 12 aya böler mi acaba kalan tutarı ? şuanda krediler uçmuş durumda. bu borcu en kestirmeden nasıl kapatabiliriz, beynim durdu... işin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz ?
Bankayla bir görüşün ne olur ne olmaz. Çok absürt bir ödeme çıkmıyorsa aylık 1200tl ödeyip yeni eve geçerdim ben olsam. En azından huzurum olurdukendi evimize geçince 2,000 lira ödeyemeyiz şuanda kirada oradan 750 lira geliyor üzerine 1,250 lira ekleyerek 1 yılda borcumuzu kapatabiliriz diye düşündüm. ama bende onu merak ediyorum acaba banka kalan borcu yine 0,88 den yapılandırır mı yoksa kredi miktarı değiştiği için ödeme planı ile birlikte kredi miktarı da değişir mi?
elınızdekı pesınatın ustune tuketıcı kredısı cekın nakıt kapatın borcu, 20000 tl lık kredıyı de 3 yılda falan cok rahat ödersınız..kızlar işin içinden çıkamadığım bir konu var, bundan 5 yıl önce 10 yıllık ev kredisi çektik 0,88 den. 1,000 lira ödememiz var her ay, ama daha 5 yılımız daha var. kayınvalidemlerle aynı binada sorun yaşayarak yaşıyoruz. şimdi bizim bu borcu bi an önce kapatıp kendi evimize geçmemiz gerekiyor. aşağı yukarı şuan bankadan borcumuzu tamamını kapatsak 45,000 kadar isteyecekler. elimizde 15,000 liramız var. 10,000 de eşimin iş yerinden alacağı var. eder 25,000 lira... 20,000 kadar açığımız var eşime iş yerinden istemesini ayda 2000 ödeyebileceğini söyledim ama şirket sıkışık diyor. banka 0,88 den 12 aya böler mi acaba kalan tutarı ? şuanda krediler uçmuş durumda. bu borcu en kestirmeden nasıl kapatabiliriz, beynim durdu... işin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz ?
Bizimde böyle oldu doğru hatırlıyorum demek kiarkadaşlar yanlış yönlendirmeyin. Biz bu ay yaptık. Daha 3 yıl borcumuz vardı. Ara ödeme yaptık ve aynı faiz oranından ödemeye devam edip 10 ay içinde bitireceğiz kısmetse. ancak %1 erken ödeme cezası oluyor ödediğin kadar için. 25000 ödüyorsan 250 TL yani.
Bankalar "borcumuzu daha erken ödeyeceğiz" diyince de mi ceza alıyor? Vay anam vayy...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?