ev kredisinin kalan borcu...

zaten bankaların kuruluş amacı para satmak. Para satmaktan para kazanamayınca, yani sen erken ödeyip kazancına mani olunca ceza verir tabi. Aslında hiç bulaşmamak lazım da öyle de olmuyor maalesef.
Ya ne bileyim,sonuçta borç alıyorsun erken götürüp veriyorsun sevinmeleri lazım.Benim kafa o şekilde çalışıyor
Neyse şaka yapıyorum.

Siz 20bin lira ara ödeme yapıp,yeniden yapılandırma yapabileceksiniz. 25bin lirayı 0.88den yapılandırırlarmı bilemem ama taksitleriniz azalır,vadede kısalır. Aylık ne kadar ödeyebileceğinizi söyleyin bankaya,size fiyat verirler. Faiz,aylık ödeme, vade vs.
Ödeme plani uymazsa size,20bin lirayı kenarda tutarsınız. Oradan aldığınız kira ne kadarsa her ay ekler banka kredinizi tamamlar ödersiniz. 800 alıyordunuz sanırım,buda sizin 25 aylık ödemenizi tamamlar zaten kira alır gibi.
Düzeltme;750 liraymış. 26 aylık kira bedeli cebinizdeymiş gibi olur.
Iki türlüde hesaplayın. Hangisi daha hesaplı gelirse ona yönelirsiniz.

Konu sahibi ben sana bilgi aktarayim, bildiğim kadarıyla. Örnekle şöyle anlatayım; toplam 50 bin konut kredi borcunuz kaldı diyelim(faizi ile birlikte) elinizde de dediginiz gibi 15.000 var diyelim. (10000 e bile gerek yok) . 15.000 TL borcunuz kalan temel paradan yanı faizsiz oradana düşer. Sonrada o paraya denk gelen faiz oranı ortadan kalkar. Şöyle ki;
35 bin borç
15 bin faiz
35-15=20
8 bin de faiz .
28 binlira borcunuz kalır.
Kalan yiliniz 5 yıldı değil mi? Aynı faiz oranında yapılandırarak kalan bu 28 bini 5 yılda odersiniz. Dolayisiyla odeyeceginiz miktar düşecektir.
Not; faiz oranı dustugunde isterseniz yapılandırarak bundan yararlanabilirsiniz ama yükseldiğinde size pek etki etmez. Yapılanma yapılsa bile kendi faiz oraniniz üzerinden yapılır. 1000 mi oduyorsun 500 odersin.

Not 2; istersen sonra yine elinde para birikirse ara odeme yaparsın. Yine aynı oran uygulanır.

Son düzenleme:
Peki ayda 1000 tl odemek varken eşine ayda 2000 tl öde işyerinden borç al demişsin. O nasıl olacak onu da anlamadım.
canım ayda 1000 lirayı 5 yıl daha ödememiz gerekiyor. ama şirketten alırsa kalan tutarı evde kiracı da varken 1 yılda şirkete olan borcumuzu kapatırız diye düşünmüştüm. 5 yıl ödeyeceğimiz evin borcunu 1 yılda kapamış olacaktık.

Toptan kapatmak isterseniz cezali kapatirsiniz.
Fazladan faiz odersiniz.
Elinizdeki atiyorum 20000 mi onu toptan odeyin sonra borcu yeniden yapilandirin.

değişik kişiler değişik uygulamalardan behsetmiş
bunun şöyle bir sebebi var:
krediler değişik :)
bazı krediler "esnek" ödemeye izin veriyor, mesela bu ay 3 bin yatırdın onu gelecek ayın borcundan düşüyor ara ödeme yaptın aynı faizle yeniden yapılandırıyor gibi gibi
ama her kredi böyle değil benim kredimde mesela ben erken ödesem erken ödeme cezası var ve fazla fazla ödeme yapsam gelecek aylardan düşmez, benimki böyle. ben bu yüzden zaten kısa vadeli çektim krediyi 5 yıl değil 3 yıl çektim zaten ancak ödüyorum erken ödeyemem. ama erken ödeyecem desem de banka ceza alsa içime otururdu
bu arada tüketici kredileri erken ödedin diye ceza yazmaz ama konut kredilerinin hepsinde erken kapatma cezası var diye biliyorum.
bankanın kalan kısmı yine eski faiz oranından yapılandıracağını maalesef sanmıyorum çünkü .88 çok iyi oranmış şimdi faizler uçtu...bence bankayla görüşmeden hangisi hesaplı olur emin olmazsınız bu krediyi tüketici kredisi ile kapatmayı düşünebilirsiniz.

Anladim, cok ucuza kredi almissiniz ve 25 bini ödeyip zaten 2 yıl daha 1000 tl ödersiniz kredi bitecek galiba. Boşu boşuna kendinizi sıkıntıya sokmayın derim ben.

Hatta hesap yapın. Şu anda faizler yüksek. Yani bu 25 bini faize verseniz 2 yıl 1000 tl ödeyip 2 yılın sonunda faizeden gelen para ile pat diye kapatıp belki faizeden 3-5 bin tl de elinizde kalabilir. Ya da ona göre belki 24 ay da değil de 20 ayda bile kapatabilirsiniziz.

Bence git baka ile konuş sana güzel bir çözüm sunarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…