Ev Meselesi

olympiass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2016
1.476
1.772
133
Merhaba arkadaşlar.kanalıma hosgeldınız dmdkfkkd. Merhaba deyınce arkasından geldi..
Biz aylardır ev bakıyoruz. Sitelerde ev srarken filtrelıyorum ama beynımde filtreleyemıyorum. Yanı soyle kı, merkeze ısıme yakın olsun bıraz eskı mı olsun.. Uzak olsun genıs mı olsun
.merkezden bıraz uzak olsun fıyatı uygun olsun az bıraz genıs mı olsun.. Para oldukca ıcını yaptırıeız falan.. Ya da 10 yıllık uc artı bır yerınesıfor bına olsun ıkı artı bır mı olsun. Ne olsun. Nasıl dusınmek mantıklı. Siz olsanız neye gore karar verırdınız.

Merhaba arkadaşlar.kanalıma hosgeldınız dmdkfkkd. Merhaba deyınce arkasından geldi..
Biz aylardır ev bakıyoruz. Sitelerde ev srarken filtrelıyorum ama beynımde filtreleyemıyorum. Yanı soyle kı, merkeze ısıme yakın olsun bıraz eskı mı olsun.. Uzak olsun genıs mı olsun
.merkezden bıraz uzak olsun fıyatı uygun olsun az bıraz genıs mı olsun.. Para oldukca ıcını yaptırıeız falan.. Ya da 10 yıllık uc artı bır yerınesıfor bına olsun ıkı artı bır mı olsun. Ne olsun. Nasıl dusınmek mantıklı. Siz olsanız neye gore karar verırdınız.
Beynimden duman cikti

En güzeli işe yakın olması ben iki km uzağa gitmiyorum işimizden. Çok da rahat oluyorum. Hafta içi işe giderken sıkılmadığımız için hafta sonu uzak yerlere gezmeye gitmek arkadaşa gitmek zor gelmiyor. Mesaiye kalmak zor gelmiyor çıkınca iki dk ya evdesin.

Bu kadar az ayrıntıyla fikir vermek çok zor. Şahsen, bir depremzede olarak bütün evleri depreme göre değerlendiriyorum. Örnek vermem gerekirse; İstanbul'da yaşıyorum. Asla eski binada, çok katlı binada, bir binanın kotunda bulunan katlarda oturmam. Bedava verseler de oturmam, çadırda yaşarım daha iyi. Merkezi bir yerde evimiz vardı, sıfır bina olsun istediğimiz ve bütçemiz de ancak ona yettiği için 55 m2 evde oturduk 5 sene. Sonra 2 çocuğumuz oldu, hem fay hattından uzaklaşalım, deprem anında daracık sokakların tehlikesinden kurtulalım, hem yeni, güvenli bir bina olsun, hem de geniş olsun diye düşündük, eşimin işine çok yakın olmamasına rağmen epey kuzeye doğru çıktık. Arkadaş çevremizden epey koptuk, sokaklarda insandan çok köpek var, bir iki market manav dışında alışveriş yapılacak yer yok. Ama değdi, zira önceliklerimiz farklıydı Şimdi, sizin öncelikleriniz ne, hangi şehirdesiniz, aileniz kaç kişiden oluşuyor? Ve kendi aracınız var mı?

Uzak ama içi düzgün ve geniş ev derim. Çünkü o eski evlere girince bugün yarın derken tadilat işleri genelde kalıyor.

Evimi değiştirecek olsam ,müstakil bahçe içinde bir ev tercih ederdim kesinlikle .Yakınlık ve uzaklık ikinci planda kalırdı .Zira pandemi süresince bunu çok net anladım .

Evimi değiştirecek olsam ,müstakil bahçe içinde bir ev tercih ederdim kesinlikle .Yakınlık ve uzaklık ikinci planda kalırdı .Zira pandemi süresince bunu çok net anladım .
Aslında müstakil ev herkesin hayali ama müstakil ev almak çok zor. Çok pahalı ve şehir merkezlerinde yok denecek kadar az

Herkesin önceliği farklıdır, hatta aynı kişinin zaman içersinde öncelikleri de değişir.

Mesela şu an taşınmaya kalksam(bütçem yetse keşke) daha geniş ve çocukların okullarına yakın bakımlı bir ev olurdu. Ben merkezi bölgeleri severim, ama çok yakım arkadaşım merkezdeki büyük evini sattı(3 bloklu yeni bir siteydi) daha uzağa(bence dağın başı) bir kent şeklindeki devasa siteye geçti, ki diğer evine göre daha küçük bir ev. O evine bayılıyor ben hala diğer evi ziyan ettiklerini düşünüyorum🤣

Bir de işe uzak diyorsunuz, İstanbul’da işe uzak olmak başka bir şey, mesela Tekirdağ’da uzak olmak başka bir şey. Kısaca sorunuzun cevabı sizde, biz cevaplamak için çok az veriye sahibiz...

Ilk kural is yerine mesafe. Saatleriniz yolda gecmesin. Max 45 dk olmali ise ev.
2. Kural genişlik. Genis ev ferah ev candir. Tikis tikis olmasin.
3. Kural yenilik. CoK eski olmasin.max 10 yil. Ve mutlaka bina saglamlik durumuna baktirin eger eski bir ev ise.

O kadar saçma bir soru ki. Buna cevap vermek için sizi tanıyor olmak gerek. Yaş kaç, evli misiniz ,çocuk var mı, çalışıyor musunuz , kaç çocuk var, hangi şehir, iş yerleri nerede , kronik sağlık sorunu var mı , en en önemlisi bütçe ne kadar ?
Cok haklısınız

Evet cok haklısınız. Ben evlıyım. Cocuk su an yok. İst da degilim.buyuksehırde yasıyorum. Butcem 400 bin tl. Maks.
Dortyuze yenı uc artı bır yok. 10 yıllık bına planı kotu cogunun 410 420 vs..
Merkeze yakın sayılabılecek noktalardakı fiyatlar. Of ne bıleyım sehırden uzaklastıkca sessizleşiyor her yer. Galıba bıraz bakım ısteyen bes on yıllık bır ev bulup surası kucuk mutfagı dar demeden almalıyız.
Beynım yandıgı ıcın sızım de beynınızı yaktım. Aylardır arıyoruz. Ev sahipleri insafsız.herkes evını şato sanıyor mubarek.

Bu kadar az ayrıntıyla fikir vermek çok zor. Şahsen, bir depremzede olarak bütün evleri depreme göre değerlendiriyorum. Örnek vermem gerekirse; İstanbul'da yaşıyorum. Asla eski binada, çok katlı binada, bir binanın kotunda bulunan katlarda oturmam. Bedava verseler de oturmam, çadırda yaşarım daha iyi. Merkezi bir yerde evimiz vardı, sıfır bina olsun istediğimiz ve bütçemiz de ancak ona yettiği için 55 m2 evde oturduk 5 sene. Sonra 2 çocuğumuz oldu, hem fay hattından uzaklaşalım, deprem anında daracık sokakların tehlikesinden kurtulalım, hem yeni, güvenli bir bina olsun, hem de geniş olsun diye düşündük, eşimin işine çok yakın olmamasına rağmen epey kuzeye doğru çıktık. Arkadaş çevremizden epey koptuk, sokaklarda insandan çok köpek var, bir iki market manav dışında alışveriş yapılacak yer yok. Ama değdi, zira önceliklerimiz farklıydı Şimdi, sizin öncelikleriniz ne, hangi şehirdesiniz, aileniz kaç kişiden oluşuyor? Ve kendi aracınız var mı?
Merhaba.aynı ben. Burası deprem bolgesi. 99 depremını yasadık malesef.Allah yasatmasın ınsallah. Afetlerden hepımızı korusun. Bende maks 4 katlı bına bakıyorum.ı da maks.
Ben burada nereye gidersem gideyım deprem bolgesi. Tepe kısımlardakı yerlesımler olabılır ama oralar da cok ıssız. Sız tercıhınızı ona gore yaomıssınız.aslında huzurla oturmak da paha bıcılemez.yatarken esım ayagını sallasa lambaya bakıyorum.fobi buradakı herkeste tabı..
Kucuk ev cok zoe suankı evım kucuk gunes de almıyor. Yanı sız yenı bınadan yanasınız.mesela uc artı bır on yıllık bına yerıne ıkı artı bır yenı bına mı dersınız..

Herkesin kriterleri farklidir. Benim icin semt onemli cunku cocuk olunca cocuk yetistirmesi ve okul acisindan semti dusunurdum. Yani cocuk olunca oncelik okul ve semt oluyor. Ikincisi ev yeni olamiyorsa da yeniye yakin 3+1, ve mumkunse de tabi isime mumkun oldugunca yakin olmasini isterdim.

Herkesin kriterleri farklidir. Benim icin semt onemli cunku cocuk olunca cocuk yetistirmesi ve okul acisindan semti dusunurdum. Yani cocuk olunca oncelik okul ve semt oluyor. Ikincisi ev yeni olamiyorsa da yeniye yakin 3+1, ve mumkunse de tabi isime mumkun oldugunca yakin olmasini isterdim.
İyi semtlerde sitelerde evler deli para.. 500 falan .cok degil mı ya

Daha orta halli olabilir o zaman. Hangi sehir oldugunu bilemedigim icin birsey deyemeyecegim. Ama en azindan cocugumun iyi bir ortamda yetismesi, kotu arkadaslar edinmememesi icin uygun bir yer dusunurdum.

Benim yaşadığım şehirde, ev baktığım semtte site içindeki güzel evler 800binden başlıyor. :KK53: 500e bulsam hemen atlarım.
Pahalı tabi ki, ev yani altı üstü ama piyasa çok kötü maalesef. Kıçı kırık evlerine servet istiyorlar.

Benim yaşadığım şehirde, ev baktığım semtte site içindeki güzel evler 800binden başlıyor. :KK53: 500e bulsam hemen atlarım.
Pahalı tabi ki, ev yani altı üstü ama piyasa çok kötü maalesef. Kıçı kırık evlerine servet istiyorlar.
Ya sormayın.. O ne arkadas o kadar para.. Genısmolsun gunes gorsun falan yeter.bugun bı eve gittim mutfak oda bir.mutfak ufacık.salonda tv unıtesı koymaya yer yok.dubleks.terasın onunde bına var.400 diyor saka mı ya. Kulubede yassrım o parayı wermem.delırmıs mıllet.herkes tok satıcı

Back
X