Ev meselesi

ben de asgari ücretli biriyle eğlenmiyorum yasama standartlarımiz ayni
Çok rahat yetişmişsiniz şimdi bu rahatınızdan ödün vermek istemediğinizi için de evi istiyorsunuz anneniz bir konuda haklı eşiniz nasıl sorumluluk alacak siz rahat yaşamak istiyorsunuz diye aile apartmanında yaşamak zorunda kalacak belki ailenizle sorunlar yaşayacaksınız. Ayrıca tapu sizin üzerinize değilse ev sizin olmuyor her bir evde her bir aile üyesinin hakkı oluyor. Etsiz bir günüm geçmezdi, yok asgari ücret parasına oyuncak alırdım vs bence sizin evliliğinizde sıkıntılı olur bu kadar rahat alışınca. Dedesinden kalması birşey değiştirmez sonuçta babanız üzerineymiş ev. Satın başa yerden ev alın zor değil.

Herkese 1 ev dusmuyor bildigim kadariyla. Anneniz mirastan %50 alir yani 2 ev onun. Kardesinizle siz %25%25 aliyorsunuz.. Yani birer daire sizin. Anneniz kendi hakki olan dairenin birinde otursun, birini kiraya versin. Sizin babadan kalan yasal hakkiniza bu sekilde mudahele etmeye hakki yok. Kesinlikle dinlemeyin bu konuda annenizi.

Ancak bir acidan annenizin soyledigi de dogru. Rahata alistirma konusu... Oyuzden babanizdan kalan evde otursaniz bile kredi cekip bir daire daha alip esinize odetebilirsiniz. Ya da ortak odersiniz. Nasil uygunsa.
Tam tersi oluyor %25 Anneye kalır bir tereke annenin bizim evin %25 benim 75i kızımın kanun çocuğu dah çok koruyor yukarıdaki arkadaşın dediği gibi anne evlenir gider çocuğun malını korur hatta çocuğun malları koruma kanunu var ayrıca anne çok bencil bende anneyim kesinlikle böyle düşünmem fedakarligi anneler yapar damadına el gibi bakmis

allah allah herkes konu sahibinin yasam standardina takilmış ama çok acayip değil ki söyledikleri :confused:öyle çoook zengin degil orta halli bir ailede normal büyümüş , şu anda da ancak kendini geçindirecek bir geliri var ülke şartlarinda öyle çok acayip degil maaslari, herkes sürünsün istiyor galiba bizim millet , et yemesine bile takılan olmuş:-)çok acayip sahiden

Bu kalan mirasa göre değişir örneğin bana babamdan kalan maaş vardi bir kuruşunu bile almadım tek bir ev olsa sen çık ben oturacağım demem tabii ki ama benimde bir hayatım var zorluk çekmek istemiyorum bu yaştan sonra kira ile de yaşayamam yazık gibi geliyor o paraya hem de evin varken
Ev sizin yasal hakkınız. Sonuçta tapu eşinizin üzerine geçmeyek. Babadan miras olduğu için eşinizin hak iddia da edebileceğini sanmıyorum.
Bir de "sizi okutmuşlar, onlar cefasini çekmiş"vs. lafları çok arabesk geliyor bana. Sonuçta ebeveyn olan onlar. Onlarin kararı ile doğmuşsunuz. Sorumluluk almayı kabul etmisler demek oluyor bu. Cefa çekiyorlarsa bunu da kabul etmişler demek oluyor.
2 yaşında oğlum var. Kendim büyütmek için 2 yıldır çalışmıyorum, maddi olarak standartimiz düştü ama hiç de fedakarlık olarak görmüyoruz. Onu dünyaya getirmeye biz karar verdik. Bizim sorumluluklarimiz var ona karşı, onun bize değil.

allah allah herkes konu sahibinin yasam standardina takilmış ama çok acayip değil ki söyledikleri :confused:öyle çoook zengin degil orta halli bir ailede normal büyümüş , şu anda da ancak kendini geçindirecek bir geliri var ülke şartlarinda öyle çok acayip degil maaslari, herkes sürünsün istiyor galiba bizim millet , et yemesine bile takılan olmuş:-)çok acayip sahiden
Olur mu canım herkes asgari ücretle sıknti çekmeli kimse luks bir hayat yaşamamalı

Olur mu canım herkes asgari ücretle sıknti çekmeli kimse luks bir hayat yaşamamalı
Bizim toplumda kadın eşinin imkanlarıyla super yaşarken; eşinin miras kalmış evinde kirasız otururken sorun yok. Siz miras olan evde yaşamak isteyince sorun var.
Pes yani..

Bunu deyince tabi ki otururum eşimin evi derler.
Eee sizde oturursunuz. Mirasınız olan ev..

Bu çifte standarta gıcık oluyorum.:KK12:

Bence evin tamamen sizin oldugunu soylemezseniz, annemin evinde oturacagiz derseniz hem sizin istediginiz olur hem annenizin. Damat biraz minnettar olur.

Bence evin tamamen sizin oldugunu soylemezseniz, annemin evinde oturacagiz derseniz hem sizin istediginiz olur hem annenizin. Damat biraz minnettar olur.
Yalanlara dayalı ilişkilerinde mutluluklar herkese ama ben evleneceğim insana adan zye hic bir konuda yalan söyleyemem zaten elbet bir gün ortaya çıkacak basit hesap bunlar

Bu birazda erkeğe bağlı mesela benim cevremde kimse kızın ailesiyle aynı apartmanda oturupta hazıra konmaz. Ki gerçekten erkekleri hazıra alıstırmakta iyi değil. Senin yerinde olsam annem vefat edene kadar bir şey talep etmem o evden erkek yapsın. Öyle daha kıymetli oluyorsun emin ol.

Bu birazda erkeğe bağlı mesela benim cevremde kimse kızın ailesiyle aynı apartmanda oturupta hazıra konmaz. Ki gerçekten erkekleri hazıra alıstırmakta iyi değil. Senin yerinde olsam annem vefat edene kadar bir şey talep etmem o evden erkek yapsın. Öyle daha kıymetli oluyorsun emin ol.
Hayatim boyunca artık isimi yapamam degil mi arkadaşım

bence anneniz haklı...
erkekler kıymet bilmiyo... maddi manevi uğraştıklarında daha kıymetli oluyoruz nedense gözlerinde...
saçma gelebilir, bana da saçma geliyor ama durum böyle...
yerinizde olsam kiraya falan verirdim veya annemin maddi hiçbir geliri yoksa o kiraya versin şimdilik derdim...
maddi duruma da bağlı...
hem zaten kiraya da çıksanız eşinizin karşılayamayacak bir durumu yok bence..

Ev artık senin ise annen karışamaz . İster o evde oturursun, istersende kiraya verir kirasını sen alırsın. Annenin paraya ihtiyacı var ise ve müşkil durumda ise bilemiyorum. Öyle bir durum var ise annenin almasına izin verirdim . Ama sanırım o tarz bir durumda yok. Artk gelirin kadını erkeği de yok. Evinde

Kendi bilir yedirirse de. Bu yasima kadar getirmisler miras birakmasalar da olur. Ebeveynler cocuklar icin yaşamaz bencil olabilir. Gönülsüz olabilir. Paragöz olabilir. Birsürü şey olabilir. Onlar da insan.

Gönül kirmamak olarak düşünmüyorum ben. Sonucta o evler alinirken cocugun bir tl bile desteği olmuyor. Kanunen hak olsa da ahlaken gönül yapılması rıza olması lazım.

Ne annem ev hanimi,ne de ben ev hanimiyim. Kanunlar cocugu koruyor annenin evliliğine karşı buna ok. Ama ev hanimligi da en az disarida calismak kadar zor. Ev alinirken cocugun 1 Tl dahi desteği olmazken anne ya da baba sağken miras düşünülmez.
Ben senin gibi düşünmüyorum. Ben kendi ailemizden biliyorum. Miras söz konusu olduğu zaman kimse kimseyi tanımıyor. Sen bu konuya biraz duygusal bakıyorsun. Ama konu sahibinin annesi erkek kardeşine bunu söylememiş. Kıza bu teklifi rahat rahat yapabiliyor ve bence bu cinsiyetçilik. Konu sahibinin annesine maaş kalıyor,kiradan geçiniyor evi var. Ee kız annesiyle aynı binada otursun ne var? İşi pasta ustalığıymış,mutfağını dizayn eder. Çocuğu doğduğunda rahat olur. Konu sahibi kirasını yazmış. 3500 TL kira,1500 TL rahmetli babasından kalan etti 5000 diğer evi kiralayıp 10000 TL alsa ne olacak yani kadın dünya turu mu yapacak bu yaştan sonra? Çocuğu torunu yaşasın bence. Ayrıca ev alınırken çocuğun kıyafetinden,doğumda sünnette takılan altına kadar bozdurup ev alıp kısıyorlar. Aslında çocuğun da hakkı

babamdan aynı binada 4 tane ev kaldı biz de iki kardeş birer tanesini kendimiz için kullanacağız annem birinde oturacak birinden de kira geliri olacak ben evlenmek üzereyim kendi evimde oturmak istiyorum annem kiraya cik adami kolaya alıştırma diyor kız cocugusun sen bana yanlis yapıyorsun elimden gelirimi alıyorsun kocan baksın sana diyor benim aylık gelirim 5 bin kadar hayatımdaki insanında 7 ile 9 bin arası değişiyor 3 bin neden kira vereyim neden bana bu kadar sığ davraniyor
Ev sizinse kirası da sizin olur evlenmenizle,sizin ya da hayatınızdaki kişinin geliriyle bir ilgisi yok bunun.ya oturursun ya kiraya verirsin.tartisilacak yanı yok mevzunun

Ben senin gibi düşünmüyorum. Ben kendi ailemizden biliyorum. Miras söz konusu olduğu zaman kimse kimseyi tanımıyor. Sen bu konuya biraz duygusal bakıyorsun. Ama konu sahibinin annesi erkek kardeşine bunu söylememiş. Kıza bu teklifi rahat rahat yapabiliyor ve bence bu cinsiyetçilik. Konu sahibinin annesine maaş kalıyor,kiradan geçiniyor evi var. Ee kız annesiyle aynı binada otursun ne var? İşi pasta ustalığıymış,mutfağını dizayn eder. Çocuğu doğduğunda rahat olur. Konu sahibi kirasını yazmış. 3500 TL kira,1500 TL rahmetli babasından kalan etti 5000 diğer evi kiralayıp 10000 TL alsa ne olacak yani kadın dünya turu mu yapacak bu yaştan sonra? Çocuğu torunu yaşasın bence. Ayrıca ev alınırken çocuğun kıyafetinden,doğumda sünnette takılan altına kadar bozdurup ev alıp kısıyorlar. Aslında çocuğun da hakkı
Evi alsın konu sahibi de. Bu yaştan sonra dünya turu mu yapacak ne demek? Görüyoruz ülkemizde yaşını başını almış turistleri gayet de dünya turu yapıp dağ bayır geziyorlar. Niye bizim yaşını başını almışlar yapamasin, aaa ama torun buyutecekler degil mi daha işleri bitmedi

Nasıl kötü bı dünyada yaşıyoruz, yazık bize :(
Annemiz babamız kendi rahatladı için bizlerin hakkına göz dikiyor. Evlenmeden daha takı kimin olcak nasıl olucak sinsi sinsi düşünceleri... Evlendigimiz insanla para muhabbetleri yapmalar falan, arkamı sağlama alayım kaygıları vs vs
Aşırı mutsuzum yaf beni 60lara falan geri yollayın:(

Back
X