Ev meselesi

Aslında ev alacak durumda ama ben boşuna banka faiziyle uğraşmak istemiyorum yazlik almayı düşünüyorum aile apartmanı olmasi bir şeyi değiştirmez herkes bilir ki eger annem benim eşime haksızlık yaparsa tas üstünde taş kalmaz
Sayfalar dolusu daha yorum yapılacak. Önemli olan senin vicdanın. Ben elimi yüreğime koyup düşündüm, ben kendi evimin içini yaptırıp bir güzel dayat döşer otururdum. Bir arkadaşta demiş, ölüm hak, miras helal.

Annen üzülerek söylüyorum ama bencillik ediyor. Belki nişanlından çok hoşlanmamış olabilir, belki sadece gelir kaybı yaşayacağını düşünüyor olabilir felan...

Yine ben senin yerinde olsam ne yapardım dedim. Anneme bir kahve yapar karşısına otururdum. Güzel güzel anlatırdım. Yaptığın iş için özel bir mutfağa gereksinim duyduğunu, bu yüzden başka bir evin senin için seçenek dahi olmadığını, hem torun bakmak istiyor ileride bebeği dışarı çıkartmadan rahatlıkla ona bırakabileceğini. Hala sana gelir kaybı derse, elin oğlu baksın derse, yine aynı sakinliğini koruyup anne babamla senin aradan sen ben mi vardı, aynı şekilde eşimle benim aramda da olmayacak, sen de bu durumda bizi zor duruma sokmaz mısın? Ben tatlılıkla çözmek istiyorum, gel ben eve geçeyim, eğer senin zorlandığın aylar olursa ben sana maddi olarak yardım ederim ama sen de beni zor durumda bırakma derdim...

Sakinliğini koruyup kibarca bunları söylersen ve ne derse desin sakin kalırsan İnan çözülecek.

Eğer hala da diretirse anne evime geçiyorum, ben de sana güzelce anlattım, sen de beni anla deyip kestirip atarsın.

dilerim tatlılıkla çözülür

Aslında ev alacak durumda ama ben boşuna banka faiziyle uğraşmak istemiyorum yazlik almayı düşünüyorum aile apartmanı olmasi bir şeyi değiştirmez herkes bilir ki eger annem benim eşime haksızlık yaparsa tas üstünde taş kalmaz
hayırlı evlat.
aferin böyle devam et.

Ben anneyi haklı gördüm. Bazen büyüklerin söylediği seyler ters geliyor ama. Nisanlin gençtir çalışsın yapsın. Yapar da yani isteyen evet rahata alışmasın. Bunu ancak evlendiğinde esin sana danışmasan kredi çekerse,ailesine para yollarsa,birine borç verirse falan,sende konuştuğunda senle kavga ederse işine gelirseee derse ancak o zaman anlarsın. Karıştır bak bdv yi neler neler var :)
Ha tabi inşallah boyle bisey yaşamazsın. Yanlis anlama, belki devir eskisi gibi değil evet bunu kesinlikle kabul ediyorum ama evleneceksiniz oturacaginiz ev senin miras malın olmamalı bence.

Ben anneyi haklı gördüm. Bazen büyüklerin söylediği seyler ters geliyor ama. Nisanlin gençtir çalışsın yapsın. Yapar da yani isteyen evet rahata alışmasın. Bunu ancak evlendiğinde esin sana danışmasan kredi çekerse,ailesine para yollarsa,birine borç verirse falan,sende konuştuğunda senle kavga ederse işine gelirseee derse ancak o zaman anlarsın. Karıştır bak bdv yi neler neler var :)
Ha tabi inşallah boyle bisey yaşamazsın. Yanlis anlama, belki devir eskisi gibi değil evet bunu kesinlikle kabul ediyorum ama evleneceksiniz oturacaginiz ev senin miras malın olmamalı bence.
biz genç değiliz o 40 yaşında ben 32

tamam da ne olursa olsun o para cebimizden çıkacak ben çok rahata alışkın bir insanim kırmızı et yemeden en fazla bir öğün yapabilirim mesela ya da giydiğim çıkardığım markadır ayrica ben evliliğe boyle bir eksikle başlamak istemiyorum hayatimdaki insan yerine koyun kendinizi tamam ben ev satma vs olaylarına zaten girmem de en azından yasamak benim hakkım ayrica ben o evi ona hibe etmiyorum kirada asla yasamak istemiyorum

Bence anneniz dogru söylüyor.Eşinizi binaya sokmayın kendi başınıza bırşeyler çabalayın.zaten ben o gelire sahip olsam hayatta bir yere içgüveysi gibi girmem.Madem evlenecek o zaman yuvasınıda kurmayı bilecek hazıra konmayacak.Ayrica sızde biraz abartiyorsunuz gibi geldi bana.Ayriyetten ne sizin nede eşınızin o parayı aldıgını düşünmuyorum
Adamın evi olsa adam da kadını o eve sokmasın o zaman :D

Ne kadar cok cinsiyetci insan varmis gormemi saglayan konu bu oldu :)

Ev erkegin olsa ve kiraya vericem kirayi annen alacak biz kendi basimizin caresine bakalim dese eminim herkes farkli yorum yapardi.

Anneniz ac acikta kalmiyor konu sahibi, kendi evinizde oturun. Anneniz acgozlu, kirilmayin darilmayin ama anne diye kutsal olmuyor. Basbaya acgozlu. En azindan size krediyle ev alin gelirleriniz yerindeyken, ben aldigim kiralarla sizin kredinize destek olurum diyip sizi yatirima birikime tesvik etmeliydi.

Bu konuyu okudum. Yazmayacaktım ama dayanamadım. Normalde size hak verecek bazı üyeler size muhalefet olmuş.
Nedeni ise; bazıları kalan mirası kıskanmış.:KK70:
O yüzden bazı yorumlar çok ısırıyor.
Konu sahibinin suçu ne?
Bazı dedeler akıllı; zamanında arsa ev bilimum taşınmaz almışlar..
Sonuçta onun faydalarını da sonraki kuşaklar sürer. Miras hukuku bundan var.
Gönül ister herkesin öyle dedesi olsun ama kısmet..
Olmayanda kendi yapmaya çalışacak.. mecbur..

Ev sizin geçin oturun.
Ama anlattığınız gibi konuşan bir anneyle aynı apartmanda bence rahat edemezsiniz.
Sizin anneniz siz laflarını cekersiniz. Peki müstakbel eşiniz nasıl bu lafları çekecek? Çekmez net.
Ben olsam bu konuda annemi ikna etmeden eve geçip oturmam.

Müstakbel eşinize densiz bir laf ederse aranız çok fena bozulur..

Bu konuyu okudum. Yazmayacaktım ama dayanamadım. Normalde size hak verecek bazı üyeler size muhalefet olmuş.
Nedeni ise; bazıları kalan mirası kıskanmış.:KK70:
O yüzden bazı yorumlar çok ısırıyor.
Konu sahibinin suçu ne?
Bazı dedeler akıllı; zamanında arsa ev bilimum taşınmaz almışlar..
Sonuçta onun faydalarını da sonraki kuşaklar sürer. Miras hukuku bundan var.
Gönül ister herkesin öyle dedesi olsun ama kısmet..
Olmayanda kendi yapmaya çalışacak.. mecbur..

Ev sizin geçin oturun.
Ama anlattığınız gibi konuşan bir anneyle aynı apartmanda bence rahat edemezsiniz.
Sizin anneniz siz laflarını cekersiniz. Peki müstakbel eşiniz nasıl bu lafları çekecek? Çekmez net.
Ben olsam bu konuda annemi ikna etmeden evlenmem.

Müstakbel eşinize densiz bir laf ederse aranız çok fena bozulur..
Haklısınız bu konuda en büyük güvencem annemin beni kaybetmekten korkması ne olursa olsun benim annemdir ama evliliğinde asla sorub istemiyorum kimse yuzunden

• Beğen
Reactions: 000
Haklısınız bu konuda en büyük güvencem annemin beni kaybetmekten korkması ne olursa olsun benim annemdir ama evliliğinde asla sorub istemiyorum kimse yuzunden
Ikna yoluna gidin.
"Bak anneciğim; burada oturursam çocuğuma sende bakarsın. Her gün görürsün.. seni çok sever hep anneanne anneanne diye pesinde dolaşır." deyin. Duygusal bir konuşma yapın. Ikna olur bence.

Zaten ona da bir kira parası gelecek. 1500 tl gerçekten az. 5000 tl tek kişiye iyi bir para. Zaten ev kirası da yok. Yeter bence.. acil bir ihtiyacı olursa sizde yardım edersiniz. Hem yakın olmanız aslında onun için de çok avantaj. Bir derdi olunca hemen size ulaşabilir.
Hallolur bence..
Ikna edin. Umarım çabuk ikna olur.

Geçip oturursunuz..

tamam da ne olursa olsun o para cebimizden çıkacak ben çok rahata alışkın bir insanim kırmızı et yemeden en fazla bir öğün yapabilirim mesela ya da giydiğim çıkardığım markadır ayrica ben evliliğe boyle bir eksikle başlamak istemiyorum hayatimdaki insan yerine koyun kendinizi tamam ben ev satma vs olaylarına zaten girmem de en azından yasamak benim hakkım ayrica ben o evi ona hibe etmiyorum kirada asla yasamak istemiyorum
Gün-de 3 öğün ya da 2 öğün et yediginize inanmak istemiyorum 🤢 bu cok kötü ama . Neyse konuya dönecek olursak ev olmadan evlenmek eksiklik degil ki aslında hayatındaki kisinin yerine kendimi koyuyorum ben gurur yapardım sanirim hele erkek olsam . Tamam hibe etmiyorsun zaten o malda hak ta talep edemez ilerde bise olsa ama o uğraşsın bence.

Gün-de 3 öğün ya da 2 öğün et yediginize inanmak istemiyorum 🤢 bu cok kötü ama . Neyse konuya dönecek olursak ev olmadan evlenmek eksiklik degil ki aslında hayatındaki kisinin yerine kendimi koyuyorum ben gurur yapardım sanirim hele erkek olsam . Tamam hibe etmiyorsun zaten o malda hak ta talep edemez ilerde bise olsa ama o uğraşsın bence.
Ben günde 3 ogun et yiyorum demiyorum gecen gün oturup hesap yaptık sadece mutfak masrafimiz 2 3 bine denk geliyor dışarıda yediğimiz haric biraz abarti yasamayi seviyoruz

Babadan kalan bir ev tabiki sizin hakkınız oğlu olsaydı sorgusuz sualsiz oturturdu. Babanızdan kalan ev sizin olduğuna göre siz verin kiraya Alın parayı farklı bit yerde oturun. Bu sizin hakkınız şımarıklık falan değil

Babadan kalan bir ev tabiki sizin hakkınız oğlu olsaydı sorgusuz sualsiz oturturdu. Babanızdan kalan ev sizin olduğuna göre siz verin kiraya Alın parayı farklı bit yerde oturun. Bu sizin hakkınız şımarıklık falan değil
Kirayi alsam yine kiraya çıkacağım mesele kira degil ki yine istediğimi yapamayacağım o evde

Back
X