EV MESELESİ

Aynen şimdiki evin kirasına göz dikmese gidip kendi imkanı ile ev alsa zaten kayınvalide de oradan gelecek kira ile kredisini öder en azından yarısını. O zaman da 3nuz borcu kapatın demez. Konu sahibi hem kirayı vermek ıstemiyor hem borca yardım etmek ıstemiyor. Anne de naparsa yapsın zor mu geçiniyor eve peynir kıyma alırken zorlanıyor mu? Evde oturan bekar kardeş mı ödüyor yoksa hepsini de bu sefer bekar kardeşe hak geçiyor hiçbiri önemli değil. Tek bir kendi hakkım da hakkım diye tutturmuş ama kanun bile ona hak vermiyor aslında evlerde. Eşi de hep evlenmeden önce ödemiş ne ödediyse onda da hakkı yok ama kirada hakkı varmış nedense.
Şimdiki evin kirasına göz dikmiyorum ben. Bizim alacağımız evin kirasını almayı düşünüyorum ben yani alacağımız ev yatırım amaçlı. Paramız boşa gitmesin en azından borcumuz olursa daha iyi birikim yapmış oluruz diye.

Şimdiki evin kirasına göz dikmiyorum ben. Bizim alacağımız evin kirasını almayı düşünüyorum ben yani alacağımız ev yatırım amaçlı. Paramız boşa gitmesin en azından borcumuz olursa daha iyi birikim yapmış oluruz diye.
Hımm ben o evden yeni alacağınız eve taşınacaksınız sandim. Yine de anneye yazık. Hiç biliyor musunuz eline ne kadar para kalıyor. Emekli maaşı ne kadar?

Evlat dört tane değil 3 tane. 4 tane olan ev sayisi. Yani bur ev artıyor bile.

Aa yanlış anlamışım, sağolun.

Kayınvalide bekar evladı evi ayırırsa kendisinin de oturacağı ev olsun diye düşünmüş demek ki.

O zaman bekar olan kardeş evlenmek veya annesinden ayrı bir evde yaşamak isterse adil olması bakımından kalan iki evin de satılması gibi başka yollar bulunur o aşamada.

Kv enayi mi? Oturmadığı evin parasını ödüyor, sıkıntı çekiyor. Neden gelini ev sahibi olsun diye.

Ben kv nin yerinde olsam beni düşünmeyen evladı gelini, ben de düşünmem. Ev borcu bitince 4 evi 2 oğluma veririm. Böyle insana böyle cevap yakışır.

Hımm ben o evden yeni alacağınız eve taşınacaksınız sandim. Yine de anneye yazık. Hiç biliyor musunuz eline ne kadar para kalıyor. Emekli maaşı ne kadar?
Biliyorum ve az bir miktar değil diğer evden de kira aldığı düşünülürse çok rahat. Zaten rahat olmasa söylerdi bunca zaman durmazdı böyle. Artniyet aramamın sebebi biz böyle bir fikirle geldikten sonra bunu demesi. Bana öncesinde söylemiş olsaydı tamam ama öncesinde böyle bir şey yoktu.

AA yanlış anlamışım, sağolun.

Kayınvalide bekar evladı evi ayırırsa kendisinin de oturacağı ev olsun diye düşünmüş demek ki.

O zaman bekar olan kardeş evlenmek veya annesinden ayrı bir evde yaşamak isterse adil olması bakımından kalan iki evin de satılması gibi başka yollar bulunur o aşamada.
Bir de evleneceği kız yani gelin ne hesaplar yapacak o zaman bakalım işler daha da karışabilir. Diğer kardeşinin evinin yeri daha iyi neden orayı almadın annene bir şey olursa o ev bizim diyelim de diyebilir:))) karışık işler bunlar ya.

Biliyorum ve az bir miktar değil diğer evden de kira aldığı düşünülürse çok rahat. Zaten rahat olmasa söylerdi bunca zaman durmazdı böyle. Artniyet aramamın sebebi biz böyle bir fikirle geldikten sonra bunu demesi. Bana öncesinde söylemiş olsaydı tamam ama öncesinde böyle bir şey yoktu.
Nerden emekli olduğunu söylerseniz aşağı yukarı emekli maaşı belli olur. Ama ben hiç yüksek bir rakam.oldufunu sanmıyorum. Belki de kadın sesi çıkmadan ödüyordu ama sizin ev alma planlarini görünce niye tüm zorluğu ben çekiyorum diye bir aydınlanma yaşadı.

Nerden emekli olduğunu söylerseniz aşağı yukarı emekli maaşı belli olur. Ama ben hiç yüksek bir rakam.oldufunu sanmıyorum. Belki de kadın sesi çıkmadan ödüyordu ama sizin ev alma planlarini görünce niye tüm zorluğu ben çekiyorum diye bir aydınlanma yaşadı.
2 tane maaş alıyor. Hem eşinin hemde kendisinin.

Evet hem kendisi emekli hemde eşinden dolayı alıyor.
Kendı maaşı varsa dul maaşı alabılıyor mu onu bılmıyorum hadı dıyelım alıyor bın kusur o maaş ee emeklı maaşı memur ıse 2 küsür değilse daha altı sız farkında mısınız? 1900 kredı oduyor ev için bu kadın o yaşta yıyıp ıcıp gezmesı gerek. Ee kesın altınıydı düğünüydu mobılyasıda yardım etmıştır ev verdıyse kesındır. Ben o kadını başımda taşırım kusura bakmayın

Kendı maaşı varsa dul maaşı alabılıyor mu onu bılmıyorum hadı dıyelım alıyor bın kusur o maaş ee emeklı maaşı memur ıse 2 küsür değilse daha altı sız farkında mısınız? 1900 kredı oduyor ev için bu kadın o yaşta yıyıp ıcıp gezmesı gerek. Ee kesın altınıydı düğünüydu mobılyasıda yardım etmıştır ev verdıyse kesındır. Ben o kadını başımda taşırım kusura bakmayın
Aaa bir de 4. Evin kirasını alıyormuş onun için rahat geçiniyormus aslında...onu yazmayı unuttunuz.

Aaa bir de 4. Evin kirasını alıyormuş onun için rahat geçiniyormus aslında...onu yazmayı unuttunuz.
45 bıne ev sahıbı olacaklar yanı hadı bı bunlar odese gerçekten anlıcam. Diğerlerı butun evlere yardımcı olmuş bunuda olacak. Ilerde 4 ev var her türlü bır ev düşecek dığer evden de pay kalıcak

Oturdugun eve ya kira ver ya da kalan kredisini sen bitir beleşe oturma ondan sonra yatırım amaçlı hangi yeni ev aliyorsan al. Sen yatırım amaçlı başka ev alcan diye kayınvaliden belese oturdugun suanki evin kredisini ödemek zorunda değil. Tek amacın suanki evin kalan kredisini ödemeden,kira vermeden uyaniklik yapıp ikinci evi almak 2 ev sahibi olmak tek amacın bu, git kendi annenin evinde otur kendi annenin evinde yasarken kira vermeden yeni evi rahat alırsın böylece. Kayınvalidende sen bu durdugun evden çıkınca bu evi kiraya verip kira parasıyla bu evin borcunu daha rahat öder, biraz rahat eder kadın

45 bıne ev sahıbı olacaklar yanı hadı bı bunlar odese gerçekten anlıcam. Diğerlerı butun evlere yardımcı olmuş bunuda olacak. Ilerde 4 ev var her türlü bır ev düşecek dığer evden de pay kalıcak
Aynen ama mantıken hiçbiri konu sahibinin olmayacak o da sanırım benim diyebilecegi bir şey istiyor. Ben öyle anladım. Yine de 3-4 yıl beklese hiç böyle durumlar yaşamadan geçinir gider. Zaten Ev almak için mantıklı bir dönem değil. Krediler düşünce ev sahipleri evlerin fiyatını birden arttırdı. E şimdi krediler yükseldi yine ama ev fiyatları düştü mü hiç sanmıyorum. Bir şubata kadar beklemesine fayda var. Yoksa düşük kredi ile belirlenen evin fiyatını yüksek kredi çekerek öder.

ne yapacaksınız biliyormusun ,

ev almaktan vazgeçtik deyip arsa alacaksınız 1+1 alacaksınız yatırım amaçlı
ama kimselere söylemeyeceksiniz , yada her ay kredi taksidi öder gibi altın alacaksınız ,

ama bu ikinizin arasında kalacak

Back
X