- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.380
- 798
- Konu Sahibi senguler0011
-
Ortak alınma gibi bir şey yok, ev kimin üzerine ise onundur, parasını kimin ödediğine bakılmaz.İyi de ben plan yapmadım bunlar kv kp eşim kaynım arasında geçen bi konuşma herkes hakkını elbette alacak evler zaten ortak alındı
O evde bir kızın olduğunun farkındalar mi bakalımRazı olmaz umarım hakkını söke söke alır. Siz o kızı yok sayarak plan yaparken, hakkını ezip geçerken vicdanen rahat mısınız?
BakınO evde bir kızın olduğunun farkındalar mi bakalım
Baktım
ya bide o degil, kaynim torpille ise girmis diye dedikodusunu yapicam, bir de yine kaynimdan ev almam icin yardim isticem, esim kabul etsin diye ugrasicam. Yok mu bi tezatlik? Konu sahibi bana iyi akşamlar dedigi icin size yazdimRazı olmaz umarım hakkını söke söke alır. Siz o kızı yok sayarak plan yaparken, hakkını ezip geçerken vicdanen rahat mısınız?
Keşke özelden yazsaydınızya bide o degil, kaynim torpille ise girmis diye dedikodusunu yapicam, bir de yine kaynimdan ev almam icin yardim isticem, esim kabul etsin diye ugrasicam. Yok mu bi tezatlik? Konu sahibi bana iyi akşamlar dedigi icin size yazdim
Konunuzu neden sildiniz ki , banlanacaksınız ve konu da geri gelecek
Konunuzu neden sildiniz ki , banlanacaksınız ve konu da geri gelecek
ya bide o degil, kaynim torpille ise girmis diye dedikodusunu yapicam, bir de yine kaynimdan ev almam icin yardim isticem, esim kabul etsin diye ugrasicam. Yok mu bi tezatlik? Konu sahibi bana iyi akşamlar dedigi icin size yazdim
İki kızım var herşeyim onlarınKız çocuğu anne-baba hastalanıp yatağa düşünce değerli oluyor bu ülkede
Simdi kaynin 70 bin verip tapuyu alacaksa sizde 70 bin verin sizde oturdugunuz evin tapusunu alin kayinpederinizde biraz para katip gorumcenize toplu bi daire alin boylece borca girmezsiniz bana mantiksiz geldi size 70 bin verip tapuyu almasi bunun karsiliginda siz elinizde avucynuzda ne varsa harcicak ve borca gireceksiniz elinizi tasin altina koyacaksaniz herkes koymaliKızlar iyi akşamlar
Öncelikle 6 yıldır evliyiz iki tane çocuğum var
Biz kpnin evinde oturuyoruz. Kira falan ödemiyoruz. Eşimler 2 erkek bi kız kardeş benim oturduğum ev kaynanamın üzerine bi ev daha alındı oda kpnin üzerine.
Kpnin üzerine olan Evde de evlenince kaynım oturacak. Kv kp yaylada yaşıyorlar.
Bunları konuyu daha iyi anlamanız adına yazdım.
Şimdi mesele şu bizim biraz birikimimiz vardı benimde düğünde takılan altınlar falan derken biz bi ev almaya karar verdik eşimle sonuçta bu ev bizim değil burada kira vermeden oturduğumuzu kâr sayarak birikim yapmıştık. Biz şimdi bi ev bulduk çok güzel eşim biraz da kredi çekecek evi Almk istiyoruz. Eşim ailesine söyledi ev alacam falan diye 120 bin kredi çekecek kv kredi çekme kardeşin sana 70 bin versin sen ona alınan evin hakkından çık sen 50 bin kredi çek demiş. Eşim razı olmamış yok ben kredimi çekerim demiş ( eşimin razı olmama sebebi kardeşine emrivaki yapılıyor olabilmesi)
Kv ile kp de yok öyle olacak demişler.
Ben kabul et diyorum nerede 50 bin kredi nerede 120 bin bunun bide faizi falan var 50 çekerse 3 yıllığına çekecek 120 çekerse 10 yıl
Eşim kararsız
Siz olsaydınız ne yapardınız..
Anladım öyleyse mantıklı tabiki ama madem bir birikim yaptınız bence onu yine de değerlendirin mesela bugün faiz indirme kararı gelecek ve şuan içinde olduğumuz ekonomik şartlar ikiye katlayacak. Elinizdeki parayı ona göre değerlendirin derimBen kimsenin tapusunu üzerime almıyorum ben alacağım evin tapusunu alacağım oturduğum ev ortak kaynıma alınan evin tapusunu kaynım alacak kız kardeş de ev aldı kp bi miktar yardım etmişti yani hak yiyecek bi adam değil
Onun için 10 yıl içinde ölmesi gerekmiyor mu babasının?İnşallah evin kızı baba öldükten sonra "Mirastan mal kaçırma davası" açar da hakkını çatır çatır alır. Başka bir diyeceğim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?