• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi

Aslında araba aldı ilk simdii ev sahibi zam yapıyor artık ev almak zorlanıyor diyryeni dank etti ev alma isteği açıkçasi
Valla kardeşim yüzyılın şark kurnazına denk gelmişsin, evlenirsen kendini yakarsın benden söylemesi. Maşallah çok akıllıymış sevgilin. Biraz erkek olmayı denesin, karısının maaşıyla ev alıp bir de tapuyu babanın üzerine yapmak hangi vicdana sığıyor sen onun cevabını ver bence, "vicdansızlık mı yapıyorum" diyeceğine. Vicdansızlığı kimin yaptığı belli.

Aslında araba aldı ilk simdii ev sahibi zam yapıyor artık ev almak zorlanıyor diyryeni dank etti ev alma isteği açıkçasi
Hayır tâbi, evlenirim, karım evi gecindirir bende aileme ev alırım düşüncesi dank etmiş aklında. Tamamen duygusal yani. Birileri akıl vermiş bile olabilir.

Benim arkadaşım ailesine ev alacaktı. Her kardeş bir miktar katacakti. İş ciddiye binince kimse oralı olmadı. Kızın eşi de destekledi. Ama evi kendi üstlerine aldılar. Üstelik kredi ödemesinin bir kısmını kızın babası ödediği halde. Ailesi hayat boyu oturacak ama vefat va durumunda ilerde kendi çocuğuna kalsın diye kendi adına aldı.

Bunu net kabul etmezdim. Adam "benim maasimdan kesilecek" diyor, ama sizin eve giren para ortak olacak, yani herseyi size yükler sonra. Ben evlenmeden önce bütün kredileri felan kapattirdim, cünkü ben baskasi icin yapilan kendileri evliligime tasimam. Kendimiz araba ve ev aldik. Cocuklarma kendim baktim. Ne kimseden para aldik bunu yaparken nede simdi para alirim. Bunu neden yapabiliyoruz? Cünkü bir yere borcumuz yoktu. Üstüne ev sizin üzerinize bile olmayacak. Ben sizin yerinizde olsam evlilik kararini askiya alirdim cünkü.simdiden onun ailesi ön planda. Sizin sirtinizdan "hayirli evlat olucak". Dügün masraflari ve ev kurma masraflari icin parasi var mi?

Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Kardeşlerini bırakın yarın herhangi bir boşanma durumunda senelerce kredisini ödediğiniz evde hakkınız olmayacak. Nişanlınız sizden mal kaçırıyor. Sizde ailenize araba alın nasıl fikir? İllaki senin ailenin de eksiği vardır. Hiç mi yardımın dokunmasın.

Son düzenleme:
Siz yine iyi niyetlisiniz. Yardım etmeyelim almayalım bile demiyorsunuz. Tapu sizin adınıza olması çok çok normal. Bunu bile kabul etmiyorsa tekrar düşünün evliliği.

Benim babam öyle dedemle ortak arsa almis. Yarı yarıya vermiş hemen hemen. Diğer 2 erkek kardeş de ortak oldu tabi. Yıllar sonra müteahhite verildi. Birer daire düştü herkese. 15-20 Mt2 çok da kullanışlı olmayan bir dükkan da pazarlıkla aldı müteahhitten babam. Hayır gonulle o da. Yıllarca o arsanın üstündeki evin vrgisini bile babam ödemiş. Ortanca amca beş yıl bizde kalmış eve ekmek bile almamış maaşını biriktirmis etmiş. İçlerinde tek bizim evimiz yoktu o derece.

O dükkan için bile.kavga ettiler bir de kustuler. Sonra sen almıştın etmiştin olmuyor hiç. Baştan tapu konuşulmalı.

Sen bu adama "madem senin maaşından ödenecek, şimdiye kadar da maaşın vardı. Neden bu zamana kadar almadın? Ev almak için neden evlenmeyi bekledin?" diye sordun mu? Ev kredileri öyle 2-3 bin değil en az 10-11 bin ki kredi vermiyor şu an bankalar. Krediler daha makulken neden almamış? Yaşlı ana babayı düşünmek için neden evlenmeyi bekledi?
Acaba ne cevap verirdi ya nasıl merak ettim şuan🙄

Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Madem yıllardır kiradalar yine devam edebilirler. Siz de alabiliyorsanız ev alırsınız, kira yerine kredi ödersiniz, ailesine de yine destek olursunuz hatta tüm kardeşler her ay az bir miktar koyup ailesine gönderse onlara ciddi katkı olur zaten.

Siz yine iyi niyetlisiniz. Yardım etmeyelim almayalım bile demiyorsunuz. Tapu sizin adınıza olması çok çok normal. Bunu bile kabul etmiyorsa tekrar düşünün evliliği.

Benim babam öyle dedemle ortak arsa almis. Yarı yarıya vermiş hemen hemen. Diğer 2 erkek kardeş de ortak oldu tabi. Yıllar sonra müteahhite verildi. Birer daire düştü herkese. 15-20 Mt2 çok da kullanışlı olmayan bir dükkan da pazarlıkla aldı müteahhitten babam. Hayır gonulle o da. Yıllarca o arsanın üstündeki evin vrgisini bile babam ödemiş. Ortanca amca beş yıl bizde kalmış eve ekmek bile almamış maaşını biriktirmis etmiş. İçlerinde tek bizim evimiz yoktu o derece.

O dükkan için bile.kavga ettiler bir de kustuler. Sonra sen almıştın etmiştin olmuyor hiç. Baştan tapu konuşulmalı.

Bizim sülalede ölenin arabasi icin kardesler birbirine girdi 🤦🏻‍♀️ sonra kimse "benim onda param yok" demiyor. Yeterki kagit üstünde babanin olsun. Sonra mirasci cok cikiyor

bana bu soru çok tuhaf geldi . nişanlınızın aylık geliri 50 bin civarımı yada fazlamı . ona göre yazayım

Gerçekten hala şaşırıyor olmama şaşırıyorum. Boşanmış 2, 3 çocuğu olan adamla evlenip bakıcılık yapmak isteyenler. Anama babama senin paranla ev alacağım diyenlerle evlenmek isteyenler. İşini bırak, aileme hizmet et diyenlerle evlenmek isteyenler. Adamlar yüzünüze yüzünüze söylüyor hiç utanmadan. Ben olsam bunu kim kabul eder ki deyip utanırım söylemeye. Adamlardaki cürete bak. Kadınlardan alıyorlar bu cesareti. Yapmayın arkadaşım ya. Yüzünüze bunu çekinmeden söylemesi bile ayrılık sebebi. İlla ev almak istiyorsanız kendi ailenize alın. Aileniz sizi gidin elaleme ev alın diye okutmadı.

biz genciz çalışırız karşımızdaki insanlar yaşlı başlı bu konu da da sikintiliyim
Deli deli olmayın ya. Cidden nasıl insanlarsınuz siz? Anne babanız sizi büyütürken nasıl bir hata yaptı da bu kadar saf ve gözü kapalı olabildiniz? Lütfen söyleyin de çocuklarımızı böyle yetiştirmeyelim. Erkek arkadaşınız çoook uyanık. Birine ev alacaksanız kendi anne babanıza alın. Azıcık uyanık olun ya. Evlendikten sonra benim maaşım senin maaşın yok. Onun maaşı anne babasına gidecek siz de onu besleyeceksiniz. Köpek alın daha iyi. En azından sadık olur. Aldatmayacağını bilirsiniz. Daha az masraflı olur hem de sizi salak yerine koyup söğüşlemeye kalkmaz. Evet evet. Köpek daha iyi bir fikir.

Halen kirada olan anne babasının evi olsun isteyebilir, ama bu şekilde olmaz..ya tüm kardeşler toplanıp eşit miktarda para koyacak ya da kendi alıp ev nişanlınızın üzerine olacak..ama siz katkıda bulunmayın..ev fiyatları malûm,nasıl alacakmış, ömür boyu öde öde bitmez,size de yazık..bunlar ilerde büyük sorunlar yaratır..

Haklısınız vicdansizlik mi yapıyorum acaba diye kafamı kurcaliyordu bu konuu

Ya bu adamlar sizin gibi birilerini nereden buluyorlae, özel olarak ariyor olmalilar. Nerede boyle kurnaz tip var, sizin gibi "ben de mi suç var?" Diye kendini sorgulamaktan baska bir sey goremeyen bir kadinla birlikte oluyor. 🙄

Back
X