• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi

Benim okurken sinirim zıplıyor siz yaşarken nasıl vicdan yapıyor yetmiyor buraya soracak kadar ikilemde kalıyorsunuz 😳

Akıllının gözünü seveyim benim maaşımdan ödenecek diyor, siz maaştan eve beş kuruş harcamayacak mısınız evlenince öyle mi konuşuldu? Hayır öyle bile ütopik olur da evlilik öyle bişey değil çünkü. Ama böyle bişey de değil. Evi kendi üstünüze yapacak olsanız bile evler olmuş kaç para,kendiniz içinde oturmayacaksınız siz kirada olacaksınız, bu iş sıra ile olursa aile ölecek de ev size kalacak bilmem nerenizdeki kıllar ağarınca, siz kendinizden ödün verirken kardeşler kendi hayatına bakacak ohh valla😒hele ev babanın üstüne olursa çifte bir kerizlik o kısmı zaten ayrı girmiyorum bile🤷‍♀️

Ay böyle uzun uzun yazdım da siz seviyorum ediyorum evlenip bu işin içine girerseniz ne diyeyim kendim de bir kız evlat bekliyorum valla üzülüyorum ya

Sevgiliniz resmen sizi kasa olarak görüyor. Yillarca okuyup meslek sahibi olmuşsunuz, tam hayatınızı yaşayacağınız zaman, evleneceksiniz de kayinailesine ev alip birde masraflarini karsilayacaksiniz ve bircok seyden mahrum kalacaksınız. 10 yil sonunda da elinizde kalan bir hiç. Ne kendinize ait bir eviniz, ne arabaniz olacak. Rahat rahat alışveriş bile yapmayacaksınız. Oturup bir düşünün bu hayatı kendinize reva görüyor musunuz?

Yaşlı olabilirler onlar bu zamana kadar ev almadilarsa onların sorunu. Sizin onlar için üzülmenize gerek yok. Sonucta onlar size ev aldiniz diye madalya takmayacak, oğlum aldı diyecekler.

Siz birde sevgilinize bende babama araba almak istiyorum. Arac kredisi çekicem diyin bakalim size nasil tepki verecek.
Aileniz bunu durumu duysa yüreklerine iner yahu!

İroni yapmadım, size neden komik geldi onu da anlayamadım. :)
Peki bir şey sorucam size. Kadın çok güzel bir teklifte bulunmuş ev bizim üzerimize olsun istedikleri kadar anne baban otursun hem kira ev dertleri olmayacak hemde ev parasını ödediği çocukların olacak ki mantıklı olan bu. Onu da kabul etmiyor adam hayır babamın üzerine olacak diyor burada da gerçekten mantık arıyor musun? Niyeti belli değil mi? Kadının bütün maaşı eve gidecek diğer şekil ortak olur miss gibi geçinirlerdi. Ama böyle babaları öldüğünde o ev parasını ödediği çocuğuna değil diğer kardeşlere de miras kalacak hadi çık içinden çıkabilirsen paylaş paylaştırabilirsen... Gerçekten doğru olan bu mu yani?

Bu zamana gelene dek ailesinin ev almamış olması sizin sorununuz değil.

Zaten benim maaşım ile kredi ödenecek senlik bir durum yok diye sizi şimdiden manipüle etmeye başlamış bile sevgiliniz ancak onun maaşı krediye gidince cebine harçlığını bile siz koymak zorunda kalacaksınız.

Kredi ödüyorum diye doğru düzgün eşya almayacak, yarım yamalak bir düğün yapacak muhtemelen altınlarda borca gidecek, balayına gidemeyeceksiniz. Aldığınız maaşla gönlünüze göre bir kıyafet dahi alamayacaksınız çünkü borçtan dolayı hep tutumlu olmanız gerekecek.

Merhabalar erkek arkadaşımla evlilik düşünüyoruz. İkimiz de memuruz. Yalnız erkek arkadaşımın ailesinin herhengi bir mal mülk yok kiradalar ve sevgilim para gonderiyor babasının emekli maaşı var sadece. Danışmak istediğim konu sevgilim ev almak istiyor ailesine . Biz evlendigimizde onun maaşın bı kısmı krediye vs gidecek ya da ben de yardım edeceğim ama istiyorum ki tapuyu kendi üstüne yapsın beraber ödeyelim ailesi otursun en azından bizim de bı evimiz var diyebilelim istiyorum yaslandigimizda başımızı sokacak evimiz olsun . Sevgilim de babasının üstüne istiyor. Allah göstermesin yarın bir gün vefat edilince annesi babası bizim ortak aldığımız ev bölünecek kardeşlere vs bu konu da tereddütlerim var sizce nasıl yol izlemeliyim ?
Erkek arkadasindan seni kosar adim uzaklastiracak olan yolu izleyin lütfen

Sizin ileriye dönük maddi kaygılarınız olmasını anlıyorum, herkes 2 maaşla daha rahat geçinmek ister.
Ama açıkcası henüz evlenmemişsiniz bile ve şimdiden müstakbel eşinizin parasını yönetmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. Yorumları da şaşkınlıkla okudum, ne kadar ayıp şeyler yazılmış...

Eşiniz, onu büyüten belki zorluklarla okutan ailesine ev almak istiyor bunu da size açık açık dürüst bir şekilde evlilik öncesi söylüyor bence saygı duymalısınız bu isteğine. Bence önünüzde 2 seçenek var, ya eşinize saygı duyup onu destekleyeceksiniz ya da borçları bitine kadar evlenmeyeceksiniz geliriniz düşmesin istiyorsanız.

Bir erkek evlenme niyetindeyse o zaman o kizin da karisma hakki doguyor, cünkü ev kredisi cekse en az 15 sene onun maasi ve kredi imkani oraya baglanmis olacak. Maddi yük iki kisiden tek kadinin üstüne gececek. Bu kadar kadinin hayatini, üstüne cocuklarinin hayatini etkileyecek bir konuda "karisamazsin" diyemezsiniz. Öyle biri cünkü iki aileyi maasi ile idare edemez. Ha maasi cok.yüksek olsa bile risk tasir orasi ayri. Madem ailesine ev alacak o zaman onlarla yasamaya devam etsin..baskasinin hayatiyla oynamaya gerek yok.
Ek not: aynisini kadin da ailesine ev almak istese derim

Peki bir şey sorucam size. Kadın çok güzel bir teklifte bulunmuş ev bizim üzerimize olsun istedikleri kadar anne baban otursun hem kira ev dertleri olmayacak hemde ev parasını ödediği çocukların olacak ki mantıklı olan bu. Onu da kabul etmiyor adam hayır babamın üzerine olacak diyor burada da gerçekten mantık arıyor musun? Niyeti belli değil mi? Kadının bütün maaşı eve gidecek diğer şekil ortak olur miss gibi geçinirlerdi. Ama böyle babaları öldüğünde o ev parasını ödediği çocuğuna değil diğer kardeşlere de miras kalacak hadi çık içinden çıkabilirsen paylaş paylaştırabilirsen... Gerçekten doğru olan bu mu yani?
Ben yazılanlardan sizin kadar net anlamlar çıkarmadım açıkcası. Sondan başlayayım, kardeşlerinin nasıl insanlar olduğunu bilmiyoruz ki, belki de Allah korusun bir vefat durumunda kimse paydan söz etmeyecek, sonuçta kardeşler de kimin ödediğini bilecek. Nasıl söz hakkı olabilir ki?
Taksit miktarını da bilmiyoruz, nereden biliyoruz kadının tüm maaşının takside gideceğini? Belki adamın maaşının 1/3 oranı gibi takside gidecek, o pay da ailesine yardım gibi düşünüyor olabilir.
Babasının üstüne almak yerine kendi üzerine de alabilir tabi ki.
Ben sadece empati yapıyorum, benim sevgilim ben ona ilerideki planlarımı anlatırken bence babanın üzerine değil kendi üzerine yap, ilerde bizim olsun, kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım. Ve bu hesapları şimdiden yapan biri benim çok aklımı karıştırırdı. Tabi bu benim düşüncem, doğru budur demiyorum.
Ama adam için kötü niyetli ya da paranızı yiyecek, evlenmeyin vb yorumları da doğru bulamadım.

Böyle bir şey normal olmamasına rağmen mantikli çözüm sunmussunuz, reddedilmissiniz.
Net ayrılık sebebi benim için.
Tek başına ev alsın ödesin.

Evlendikten sonraki 2 yıl içinde buraya açacağın konu başlığını hayal ettim bir an.

Konu: Kendim ettim kendim buldum.

1 henüz evlenmediğin birine daha şimdiden maasını teklif etmissin
2 bu kişi seni değil ailesini daha çok düşünüyor
3 uzak dur bu ilişkiden. He eğer durmazsanda konuş başlığı benden sana hediye

Bir erkek evlenme niyetindeyse o zaman o kizin da karisma hakki doguyor, cünkü ev kredisi cekse en az 15 sene onun maasi ve kredi imkani oraya baglanmis olacak. Maddi yük iki kisiden tek kadinin üstüne gececek. Bu kadar kadinin hayatini, üstüne cocuklarinin hayatini etkileyecek bir konuda "karisamazsin" diyemezsiniz. Öyle biri cünkü iki aileyi maasi ile idare edemez. Ha maasi cok.yüksek olsa bile risk tasir orasi ayri. Madem ailesine ev alacak o zaman onlarla yasamaya devam etsin..baskasinin hayatiyla oynamaya gerek yok.
Ek not: aynisini kadin da ailesine ev almak istese derim
Şu konuda aynı fikirdeyim, konu sahibi istemiyorsa borç bitene kadar ailesiyle yaşasın zaten. Hem konu sahibini de etkilememiş olur.
Taksit miktarını vb bilmiyoruz ki, belki de adamın kendi maaşından rahatça ödenebilecek bir tutardır, ve ailesinin evi bile yokmus belli ki ihtiyaçları var, desteklemek istiyor ben anlayışla karşılardım.
Şu konuda ise sizinle aynı fikirde değilim ; biriyle evleneceğim diye kararlarıma karışma hakkını tamamen vermiyorum ki.Ben aileme ev almak istiyorsam ya da araba ya da küçük bir şey daha evlenmediğim birinin buna karışması, hatta ebeveynlerimin vefat edeceği dönemi bile düşünüp buna göre hesaplama yapması bana doğru gelmiyor.
Tabi ki taksit miktarı, eşinin maaşı önemli, bunları bilmiyoruz.

Ben yazılanlardan sizin kadar net anlamlar çıkarmadım açıkcası. Sondan başlayayım, kardeşlerinin nasıl insanlar olduğunu bilmiyoruz ki, belki de Allah korusun bir vefat durumunda kimse paydan söz etmeyecek, sonuçta kardeşler de kimin ödediğini bilecek. Nasıl söz hakkı olabilir ki?
Taksit miktarını da bilmiyoruz, nereden biliyoruz kadının tüm maaşının takside gideceğini? Belki adamın maaşının 1/3 oranı gibi takside gidecek, o pay da ailesine yardım gibi düşünüyor olabilir.
Ben sadece empati yapıyorum, benim sevgilim ben ona ilerideki planlarımı anlatırken bence babanın üzerine değil kendi üzerine yap, ilerde bizim olsun, kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım. Ve bu hesapları şimdiden yapan biri benim çok aklımı karıştırırdı. Tabi bu benim düşüncem, doğru budur demiyorum.
Ama adam için kötü niyetli ya da paranızı yiyecek, evlenmeyin vb yorumları da doğru bulamadım.
Memur maaşının üçte biriyle hangi evi alabilir sevgili bu devirde? Bu kadar polyannacılık da fazla.

Şu konuda aynı fikirdeyim, konu sahibi istemiyorsa borç bitene kadar ailesiyle yaşasın zaten. Hem konu sahibini de etkilememiş olur.
Taksit miktarını vb bilmiyoruz ki, belki de adamın kendi maaşından rahatça ödenebilecek bir tutardır, ve ailesinin evi bile yokmus belli ki ihtiyaçları var, desteklemek istiyor ben anlayışla karşılardım.
Şu konuda ise sizinle aynı fikirde değilim ; biriyle evleneceğim diye kararlarıma karışma hakkını tamamen vermiyorum ki.Ben aileme ev almak istiyorsam ya da araba ya da küçük bir şey daha evlenmediğim birinin buna karışması, hatta ebeveynlerimin vefat edeceği dönemi bile düşünüp buna göre hesaplama yapması bana doğru gelmiyor.

Türkiyede bir memurun maasi en fazla ne kadar? Kira ayliklarini az cok biliyorum da ama kredi borcuna bir kac bin TL rahat gider diye varsayiyorum. Ha ölüm meselesine gelince: Is ortak islere gelince onlari düsünmek zorundasiniz. Mesele de o zaten: bu aslinda ortak bir is degil. Kadinin söz hakki da yok. Sadece para yetmedigi yerde onun parasi daha cok devreye girecek, gerisine susacak. Oldu. Daha dügün felan, ev kurma felan da olmamis. Ya Türkiyede memur maaslari cok yüksek ve benim haberim yok. Ama simdiden bunlarin Problem olacagini net söyleyebilirim.
Burda ev alan arkadaslar ödedikleri aydatlari bir yazsin, konu sahibi de maaslari..az cok belli olur o zaman

Ya işte senin gibilerle buradaki adam gibiler denk gelmiyor da böyle saf kızların başı yanıyor. Çok üzücü...

Sizin ileriye dönük maddi kaygılarınız olmasını anlıyorum, herkes 2 maaşla daha rahat geçinmek ister.
Ama açıkcası henüz evlenmemişsiniz bile ve şimdiden müstakbel eşinizin parasını yönetmeye çalışıyorsunuz gibi geldi. Yorumları da şaşkınlıkla okudum, ne kadar ayıp şeyler yazılmış...

Eşiniz, onu büyüten belki zorluklarla okutan ailesine ev almak istiyor bunu da size açık açık dürüst bir şekilde evlilik öncesi söylüyor bence saygı duymalısınız bu isteğine. Bence önünüzde 2 seçenek var, ya eşinize saygı duyup onu destekleyeceksiniz ya da borçları bitine kadar evlenmeyeceksiniz geliriniz düşmesin istiyorsanız.
Tam tersi sevgilisi şimdiden kizin maaş hesabını yapıyor. Şu anda bile bir miktar para gönderiyormuş evlenince de devam edecek ve ev kredisini ödeyecek. Bu adam hangi parayla geçinecek? Kızın maaşıyla tabi.
Bir 10 yıl sonunda bu kiza kimse Allah razı olsun demeyecek, herkes oğlum aldi diyecek

Türkiyede bir memurun maasi en fazla ne kadar? Kira ayliklarini az cok biliyorum da ama kredi borcuna bir kac bin TL rahat gider diye varsayiyorum. Ha ölüm meselesine gelince: Is ortak islere gelince onlari düsünmek zorundasiniz. Mesele de o zaten: bu aslinda ortak bir is degil. Kadinin söz hakki da yok. Sadece para yetmedigi yerde onun parasi daha cok devreye girecek, gerisine susacak. Oldu. Daha dügün felan, ev kurma felan da olmamis. Ya Türkiyede memur maaslari cok yüksek ve benim haberim yok. Ama simdiden bunlarin Problem olacagini net söyleyebilirim.
Burda ev alan arkadaslar ödedikleri aydatlari bir yazsin, konu sahibi de maaslari..az cok belli olur o zaman
Bunların cevaplarını bilmediğimiz için varsayımlarla yorum yapıyoruz. Belki de adam, konu sahibinden daha çok maaş alıyor, ve taksit tutarı ailesine kesildiğinde maaşları eşitleniyor? Gayet yüksek memur maaşları da var, miktarları bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Ben sadece adamın ailesine ev alması, yardım etme fikrini anlayabiliyorum. Benim de ailemin evi olmasa belki ben de almak isterdim, daha evlenmediğim eşim de bana bu hesapları yapsaydı çok kırılırdım, sonuçta beni büyüten bana emek veren ailem...

Kardeşlerin nasıl söz hakkı olabilir mi? Mirastan bahsediyoruz. Asıl ayıbı adam tüm masrafı kadına yıkarak yapmış siz hala nasıl kardeşler mirasa ortak olabilir ki diyorsunuz bahsettiğimiz şey lafla ilerleyen değil hukukla alakalı bir durum babanın üzerine olan bir evi bal gibi de diğer kardeşler alır. Orada hakim '' parasını siz ödemişsiniz sonuçta size kalacak ev '' demeyecektir. Kardeşlerin en meleği bile sanmıyorum ki evi kabul etmeyecek. Zaten kardeşi mirası da geçtim karı kocanın bir emeği var ortada. Taksit işlerine nasıl girdiniz anlamadım farkında değilsiniz ama söyliyim yinede bir ev almak şuanda en ucuzundan ne kadar olur?Adam onu ödemekle uğraşacak kadınsa evin giderlerini karşılayacak bu zamanda daha ev almayı geçtim iki maaşla geçinmesi zorken birde üstüne babasının üzerine yapacağı evin giderini karşılacağı için ekstra dünya masraf çıkacak. Bunlar çok ciddi söylüyorum hafife alınacak basit ekonomik hesaplamalar değil hele ki çocuk olursa eyvah. Orada bir geçinemiyoruz kavgaları çıkacak zaten. Hayır benim size şaşırdığım şey eşim kardeşlerin pay istemesin gibi konuşsa çok ayıplardım diyorsunuz ama adamın evlilik sorumluluğundan bi haber şekilde babasına ev alacağını söylemesini ayıp bulmuyorsunuz bu beni adamdan daha çok şaşırttı açıkçası. Ve evet adam net olarak çıkarcı biri. Zaten bunca zaman ev almayıpta kadınla tanışınca ev alacağının tutmasından da belli oluyor niyeti.

Memur maaşının üçte biriyle hangi evi alabilir sevgili bu devirde? Bu kadar polyannacılık da fazla.
Polyannacılık yapmıyorum, benim bu konudaki fikrim bu şekilde.
Adamın maaşını bilmiyoruz, belki üst düzey bir memurdur, belki çok uygun fiyatlı bir ev alacaktır... Maaşının 3'te 1'i derken de zaten belki dedim.

Bunların cevaplarını bilmediğimiz için varsayımlarla yorum yapıyoruz. Belki de adam, konu sahibinden daha çok maaş alıyor, ve taksit tutarı ailesine kesildiğinde maaşları eşitleniyor? Gayet yüksek memur maaşları da var, miktarları bilmediğim için bir şey diyemiyorum. Ben sadece adamın ailesine ev alması, yardım etme fikrini anlayabiliyorum. Benim de ailemin evi olmasa belki ben de almak isterdim, daha evlenmediğim eşim de bana bu hesapları yapsaydı çok kırılırdım, sonuçta beni büyüten bana emek veren ailem...

O zaman otursun iste ailesiyle. Ben mi ekonomist olarak fazla karamsarim, ama Türkiyede yasayanlar su anki durumlarla daha iyi yorum yapabilir.

Back
X