• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mevzusu

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.660
113
Ankara
Herkese merhaba
İnşallah evleneceğiz. Bu süreçte de nişanlımın ailesi kendilerine ait bir evde yaşamamızı önerdi. Biz de tabiki bu ekonomik koşullarda kabul ettik. Miras yolu ile kaldığından evin içini bilmiyoruz. Yıllar önce bir aileye kiralanmış. Sözleşme nisansonunda bitiyor. Bu arada ev çok eski olduğundan ve nişanlımın ailesinin kiraları çok arttırmadığından semte göre kirası çok çok düşük. Yani yaşadığımız semti bilseniz yok artık dersiniz.
Konuma gelecek olursam biz bu evi dışarıdan
(Müstakil) gördük ve çok büyük bir masraf gerektiğine kanaat getirdik. İçini de görebilmek ve kiracıyla görüşmek için aradılar. İlkinde karantinada olduğunu, ikincisinde ise müsait olmadıklarını söylediler. 2 haftamız böylece geçti . Bugün tekrar aradıklarında ise reddedip arayacaklarını mesaj ile ilettiler ama aramadılar .
Aslında biz erkenden haber vermek ve yazın ev bulmak daha zor olduğundan şimdiden haber vermek istemiştik. Ama açıkçası bu tablo bize kiracının yokuş yapabileceğini düşündürüyor . Düğünü de bu duruma göre çözmek istiyoruz çünkü içinde nasıl bir tadilat var bilmiyoruz. O evi dışarıdan gördüğümüz kadarıyla 2 ay demiştik ama içini bilmediğimizden ve kiracının ne zaman çıkabileceğini konuşamadığımızdan dolayı elimiz kolumuz bağlandı.
Mobilyaları Şubat olmadan seçmek istiyorduk %25 zam gelebileceğini duyduk şimdi evin koşullarını bilmediğimizden ona da karar vermek zor.
Şimdi biz hangi yolu izlemeliyiz ? Prosedürleri okudum fakat çok iyi anlamadım. Bu şekilde devam ederse mülk sahibinin evi görmesi için ne yapması gerekir ? Protesto mu çekmeliyiz ? Sözleşme bitmeden ihtarname gibi bir yazı göndermek gerekiyormuş. Sözleşme biter bitmez evden ayrılmaları mı gerekir ?
Yorumlarınızı bekliyorum

6 yıllık.
Nisan sonu bitiyor yıllık sözleşme.
1 ay önceden ihtar çekmek gerekiyormuş sanırım yoksa otomatik uzuyormuş
6 ay önceden ihtar çekmek lazım diye biliyorum. Sözleşmenin bitimine 6 aydan uzun süre varsa 6 ay içinde daha kısa süre varsa sözleşme bitiminde evi boşaltmalı. Ama uğraştırmak isterse 1-1.5 sene kadar oyalar. Siz bu işlerde yetkin bir avukatla hareket edin bence.

Ev sahibinin o bolgede ya da o sehirde baska evi yoksa, ugrasip cikarirsiniz muhtemelen, ama yokusa surdulerse surec davalik olup uzayabalir
Var. Ama orada da kiracı var :)
Yani çok komik geliyor bana bu durum. Bir sözleşme var ve bu bitiyor . Ortada bir haksızlık durumu yok. Mülkümüzü artık kendimiz kullanmak istiyoruz. Bunun için neden davalık olup, iş yokuşa sürülüyor .
Bir de muhitte başka evi olması da tuhaf. Yani orada da kiracı oturuyor :) E bu durumda bu adam yokuşa sürse diğer kiracı da aynı durumdan yararlanıp yokuşa sürse mülk sahibi kirada mı oturacak :)

6 ay önceden ihtar çekmek lazım diye biliyorum. Sözleşmenin bitimine 6 aydan uzun süre varsa 6 ay içinde daha kısa süre varsa sözleşme bitiminde evi boşaltmalı. Ama uğraştırmak isterse 1-1.5 sene kadar oyalar. Siz bu işlerde yetkin bir avukatla hareket edin bence.
Çok tuhaf.
Elbette o kişi de mağdur olmasın. Ama burada onu mağdur edecek birşey yapılmıyor ki. Sadece sözleşme bittğinde artık o mülkü kullanmaması isteniyor . Nasıl oyalayabiliyor ?

Çok tuhaf.
Elbette o kişi de mağdur olmasın. Ama burada onu mağdur edecek birşey yapılmıyor ki. Sadece sözleşme bittğinde artık o mülkü kullanmaması isteniyor . Nasıl oyalayabiliyor ?
Dava yoluna gidiyor. Ülkemizde davalar yıllarca sürdüğü için dava süresince evde oturmaya devam ediyor. Kazanacağından değil zaman kazanmak için yapar bunu sizin durumunuzda muhtemelen

Dava yoluna gidiyor. Ülkemizde davalar yıllarca sürdüğü için dava süresince evde oturmaya devam ediyor. Kazanacağından değil zaman kazanmak için yapar bunu sizin durumunuzda muhtemelen
Benim aklım böyle ince hesapları almıyor :)
Ben yaz dönemi ev bulmak zor şimdi daha kolay bulur erken söyleyelim dedim. Ve hatta erken çıkmak isterse gerekirse son kirayı almayın dedim. Ama sanırım biz fazla iyi niyetliyiz

Çok tuhaf.
Maalesef ayni dertten muzdaribim, biz satistan döndük bu yüzden, hala kiracimizlar, satamadik evi, baktik hep yokusa suruyolar vazgectik,10 senenin dolmasını bekliyoruz, kanun kiracidan yana, yapacak bisey yok, eger cikmak istemezlerse 6 seneyi gectikleri icin, kirayi rayici oraninda arttirabilirsiniz, belki bu cikmalarina sebep olur.

Ben yaz dönemi ev bulmak zor şimdi daha kolay bulur erken söyleyelim dedim. Ve hatta erken çıkmak isterse gerekirse son kirayı almayın dedim. Ama sanırım biz fazla iyi niyetliyiz
Yani bu hak kiracıya verilmiş, yapacak bir şey yok o yüzden. Siz de yasal yollardan ilerleyin vakit kaybetmeden.

aynısını bir arkadaşım yaptı. adam aynı tutarda kira ödesin diye yaşamak istediği bölgede tek tek ona ev dahi aradı.
adam da başta gönüllü gibiydi.
nolduysa vazgeçti.
ihtarname, dava, vs 1,5 sene beklediler.
adam o arada kirayı ödemedi.
en sonunda artık evden zorla çıkarılacak noktaya gelince bir gecede taşındı.
taşınırken evdeki lavaboları kırdı, tavanları dahi boyamış pastel boya ile.
yani evliliğiniz bu eve göre şekillenecekse düğünü 2023'e planlasanız yeri.

Maalesef ayni dertten muzdaribim, biz satistan döndük bu yüzden, hala kiracimizlar, satamadik evi, baktik hep yokusa suruyolar vazgectik,10 senenin dolmasını bekliyoruz, kanun kiracidan yana, yapacak bisey yok, eger cikmak istemezlerse 6 seneyi gectikleri icin, kirayi rayici oraninda arttirabilirsiniz, belki bu cikmalarina sebep olur.
İnanın semtteki kira oranı evin kirasının 3 katıdır. Ama ev yapılı değil. Kira bedeli 1000 TL bile değil. 4 odalı bir ev. Ki biz şehrin en iyi semtlerinden birinde yaşıyoruz.
Çok tuhaf. Ortada bir sözleşme var ve biteceği bir tarih var. Buna rağmen nasıl çıkamıyorlar Benim aklıma almıyor :)

aynısını bir arkadaşım yaptı. adam aynı tutarda kira ödesin diye yaşamak istediği bölgede tek tek ona ev dahi aradı.
nolduysa vazgeçti.
Oha pislik😳😳😳

nolduysa vazgeçti.
Yuh diyorum . İnsan bu kadar kötü kalpli olur mu ? İyi veya kötü senin barındığın bir ev olmuş. İnsan anılarına kıyıp yapamaz böyle birşey
Ödenmeyen kira bedeli ne oldu peki ?
Bu arada bu semtte o kiraya ev bulması imkansız.

Back
X