Konu sahini öncelikle mutlaka iyi bir avukat bulun.
6 senelik kiracının kontrat bitme tarihi 4 yıl sonra

. 1 yıldan sonra kontrot 1 yıl uzuyor gibi görünüyor ama o kiracı için. Ev sahibi 6.yıl kontrat bitmeden önce isterse 1 yıl önceden ihtar çeksin çıkartamaz. 10 yılın sonunda ancak hiçbir gerekçe göstermeden çıkartır. Yani kontrat tarihine asla güvenmeyin. Kanun böyle.
Bence o kiracılar hayatta çıkmaz. Ama bu demek değil ki yapacağınız bir şey yok. Bir kere 5.yıl bittiği için DAVA AÇARAK evin kirasını çevredeki benzer evlerin kirasına çıkartırsınız. Atıyorum 1000 ödüyorlar dediniz. Dava açarsınız. Benzer eve komşusu 5000 ödüyorsa evin kirası 5000 e yakın değere birden çıkartılır. Böylece kiracı bunu ödeyemeyeceği için kendi isteğiyle evi terk edebilir. Ama öderim derse ve düzenli de öderse yine çıkmaz haberiniz olsun

ama aradaki farkla siz de 4 yılınızı kirada geçirip sonrasında o eve taşınırsınız.
İkinci seçenek oğlum oturacak seçeneği. Aynı semtte 2 evi olduğu için bu olur mu bilmiyorum ama avukat yönlendirir. Bunu da ancak DAVA AÇARAK sağlıyorsunuz.
Kısaca ihtarla çıkartma diye bir durum yok. Başımızda bir kiracı belası vardı da yeni kurtulduk evi satıp. Oradan çok iyi biliyorum. Bizim kiracı kira ödemiyordu

hiçbir zaman zamanında yatırmadı. 2-3 ay geriden parça parça yolluyordu düşünün onu bile çıkartamıyorsunuz. 2 ihtar çektik ama anlamı yok

ihtara ben geç de olsa ödüyorum diye itiraz etti tahliye yapılamadı. İlla mutlaka dava açmak şart oldu. Yani dava açmadan kendi istemezse asla çıkmıyor kiracı. Dava da 1 sene sürüyormuş ona güveniyor. 1 sene daha kurtarıyor yani. O yüzden acilen avukat tutun, yolunuzu çizin ve o evde yaşayacağınızı düşünmeden başka kiralık evlere bakın

inşallah bizim kadar sinir olup uğraşmazsınız.