Ev mevzusu

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.069
198
Karar vermekte güçlük çekiyorum daha doğrusu nasıl düşüneceğimi bilmiyorum. Konuya giriyim ben en iyisi;
erkek arkadaşım ev almak istiyordu, uzun yıllardır birlikteyiz,( evlenmemize 2 yıl var aşağı yukarı belki doğmamış bebeye don biçmek de diyebilirsiniz bilmiyorum ama Allah'tan bir şey çıkmazsa, Allah korusun bir ayrılık yaşanmazsa o ev bizim yuvamız olacak.
Ev arayışındaydık, istediğimiz semtten denizi gören yerler 110-130 metrekare 160binden başlıyor. Ben de hep pencereden bakınca güzel bir şeyler görmek istiyordum yani öyle hayal etmiştim. tabi 160binden başlayan bu evlerin tadilat ihtiyacı da var.
şimdi ise bir ev bulunmuş, 180 metrekare 135 bin. çok fazla tadilat ihtiyacı yok full yapılı. istediğimiz semtten değil ve pencereden baktığımızda hep bina görülüyor yani manzara 0. çok da kötü değil aslında marketler mağazası da yakın ama bilemedim. bir de mutfağı bir odaya açılıyor. ama ev hakikatten dekorasyon için uygun gibi. sevgilim fikrini söyle diyor ama onun fikri çok açık kredi çıkarsa kaçırmak istemiyor. İstediğin gibi dekore et, beğenmediğin yerleri değiştir diyor yani bilmiyorum. Ben de burun kıvırsam haksızlık gibi geliyor. Hem manzarası olmayan hem mutfağın bir odaya bakıyor olması ne biliyim pek hoşuma gitmedi. Bir yandan da hiçbir katkım bulunmayacak bir ev için söz söyleme hakkı bulamıyorum kendimde.

siz olsanız bu evi onaylar mıydınız? bir de mutfak odaya açılma durumunu nasıl hallederdiniz?

Neresi orası. İstanbul'la baya fiyat farkı var. önce bütçenize uygun olanı alın. Adamı zora sokmanın anlamı yok.

ben para yardımı yapmayacağım için kesinlikle bişey diyemezdim..
evlenip evlenmeyeceğiniz bile garanti değilken kimseye sebep olma derim.

evlendikten sonra sende çalışırsın o evi satıp istediğin gibi bir ev alırsın belki.

yok hiçbir şey demedim ben, bir de buraya sormak istedim

Vala ev fiyatları çok uçuk, deniz manzarası görme olayı lüks kaçar açıkçası, onun yerine duvar kağıdı alırsın deniz manzaralı öyle idare edersin ciddiyim bak
Mutfağa açılan oda büyükse salon yapabilirsin orayı, ya da oda yeterliyse kiler de yapabilirsin erzakları koymak için.
Tadilat gereken evi alırsanız zaten 160 binmiş tadilatla birlikte 180 bini bulur zaten pahalı yani.

2 yıla daha çok var adam şimdi alabildiğini alsın..
2 yıl sonra işlerinizin yerine göre karar verip satarsınız başka yerden alırsınız yada oturursunuz..
hem değerlenir 2 yıla kadar.

mutfak odaya nasıl açılıyorn

gözümde canlanamadı

yani oda ile amerikan mutfak gibi mi

bir bağlantılar mı var

yoksa eskiden salona bağlı odalar olur salondna odaya geçilirdi

mutfağa öyle mi geçiliyor

bir de oda ve mutfağın ayrı ayrı pencereleri var mı

ayrı bir salon var ve baya büyük. kiler için de baya büyük sanki

Fiyatlar süper yalnız. Sakın şimdiden ev alma işine girişme. Bu fikirlerde hep erkeklerden çıkıyor. Ben sana anlatayım gerisini. Krediyi o çekecek. O yüzden ev de onun üzerine olmak zorunda olacak. Sakın para verme. Sabretsin biraz.

Sana gayet gzl bir çözümde sunmuş istediğin gibi değiştir demiş en olmadı bir iç mimara danışır fikir alır mutfagın odaya açılma sorununa çözüm bulursunuz bencede sevgiliniz kaçırmak istemediği kadar var 180 metrekare 135.000 cok cok iyi..

ayrı ayrı penceresi var, yarım bir duvar var nasıl anlatsam bilemedim, amerikan gibi.

para vermeyeceğim için, bir şey söylemedim zaten..

ayrı bir salon var ve baya büyük. kiler için de baya büyük sanki
Orayı kapalı balkona çevirirsiniz ilerde, güzel hasır bi masa takımı atarsın saksılarda çiçekler koyarsın duvarı da kaplayan deniz manzaralı duvar kağıdı koyarsın ohh kebap

teşekkür ederim

ayrı ayrı penceresi var, yarım bir duvar var nasıl anlatsam bilemedim, amerikan gibi.

ee tamam işte

orası yaşam alanı olur bence müthiş olur

bir nevi oturma odası

yani biriniz yemek yaparken diğeriniz salonda yayılmaz da orada olur

çocuk olur mesela göz kulak olursun ona

salonun da yarıca olur böylelikle yemek kokusu vs salonuna da dolmamış olur

ayy alırsa foto at

hep öyle bir ev hayalim var

fiyat da iyiyimiş ben mi alsam evi acaba :)

teşekkür ederim :) alırsa buraya dekor fikri için bir konu daha açarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…