Ev mi kira mı :/

Zerroo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
586
141
73
Antalya
Kızlar kaç haftadır bu konuyla yatıp kalkıyoruz eşimle sizlere danışayım istedim
5 aylık hamileyim 2 yaşında bi çocuğum daha var
Şimdi kirada oturuyoruz 900 tl ye ısınma klimayla(yazlık bölge) evin yeri güzel ama dam akıyor resmen sıvalar dökülüyor ve çok büyük soğuturken ve ısıtırken zorlanıyoruz
İkş araba var ikisinin de kredisi 2 seneye bitiyor sonra ev almayı düşünüo eşim onları satıp
Kızım kasımda yani kış başı doğacak ev sahibine çatıyı söyledik eylülde bakarım dedi sorularım şöyle
1) 2 sene bekleyelimmş bu eve dayanıp
2) başka biryere taşınalımmı (o hengame beni öldürüyor (()
3 ) şimdi kredi çekip 2+1 bi ev alıp dişimizi sıksak da 2 sene sonra satıp krediyi kapatsak yeni daha büyük bir ev mi alsak?

Bu arada hiç birikmiş yok:/

Ev sahibi evi yaptırmaz mı

Arabalar ne kadar eder

2 sene sonra birikim yapabılecekmısınız

900 az para değil üzerien biraz katıp kredi ödemek daha mantıklı

İşte herkes bu kiraya ev alınıyor diye diye başımızın etini yiyor:/ araba eşiminki şuan 55 bin benimki 17 bin ama düşer
Ev almak için de illa nakit olması lazım biraz da olsa şimdiden arabaları satsak ipotekli eşiminki krediyle alındığından ipoteği kaldırsak öle satsak falan bilemiyorum ya bir an önce almak istiyorum ben eşim de başka yere kiraya çıkarız diyor ev sahibi yaptırcam diyor ama açıkcası pek güvenemyiorum
Teşekkürler cevap için

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sizde çalışıyormusunuz aylık gelriniz ne kadar istanbuldamısınız?

bence ya sabredin 2 sene hem bebek biraz da olsa ele avuca gelmiş olur yada kredi çekip taşınmadan oturabileceğiniz evi alın derim ama böylede zor olur hem araba kiraları hem yeni bebek masrafı iyisimi siz sabredin he birde şimdi hamileyken taşınamk zor geliyor anladım peki ikince bebiş doğduktan sonra siz ne ara ev toplıcaksınız ne ara bebişle ilgileniceksiniz

sizde çalışıyormusunuz aylık gelriniz ne kadar istanbuldamısınız?

Canım ben öğretmenim bebek doğunca ücretsiz izne ayrılcam ama, istanbulda değilim Antalyadayım öpretmenin aylık geliri belli ücretim yok maaş karşılığı derslere girdim,eşim doktor 6000 lira alıyor şöyle bir durum var ki kredi kartları 3 kredi( iki araba bir ihtiyaç kredisi) giderler kira falan da oluyor ama çok şükür durumumuz iyi tek sıkıntımız birikmiş yok bizde

İşte aynen ben de bunları düşünüyorum kara kara bi yandan da mahalle baskısı ev de sinir etmeye başlayınca beni ....

6 000 tl ile taksitle alırsınız bence

6 000 tl ile taksitle alırsınız bence

Canım evet alabiliriz diyoruz da bankalar uçuyor bir de bir kısmını nakit istiyorlar o nakti arabaları satıp elde etmeye kalksak hemen de satılmıyor işte
Biz geleni yiyen tiplermişiz bunu anladım

beklemen daha uygun gibi geldi

Antalyadaki 2+1 evler ne kadar?

Şimdi öncelikle 200.000 civarında ise 10 yıllık kredinin aylık ödemesi 2-3 bin arası bir şey oluyor. Şu anda elinizde böyle bir para kalıyor mu? Eşinizin maaşı iyi ama insanın gelirine göre gideri oluyor ve şu an 2-3 bin (hadi 900 kirayı düşelim 1-2 bin) arttıramıyorsanız bu yola çıkmak zor olabilir. Üstelik yeni bebeğin masrafları da cabası.

2 arabanın parasını peşinat yapın ..
aylık 3 bin 3 bin ödersiniz 3 bin yeter size kirada yok .. :13:
bizde günlük yiyip içen kenara 5 kurus koymayan modelleriz ..

Birikmiş yoksa iki araba+ev kredisi ödemek zorlayabilir. Zorlamasa bile hayatın A ve B hali vardır ben göze alamam. Daha garantici bir yaklaşımla birini bitirip birine başlarım.
Yakınlarınızdan biriden borç alıp arabalardan birini satıp elden aldığınız borcu ödedikten sonra eve peşinat yapsanız daha mantıklı sanki.2 sene uzun bir zaman kira ödemek için..

Ayrıca 100 bin TL ana para için yaklaşık olarak 36 ayda 136 bin ödeme yapıyorsunuz. Bu da ayda 3500 küsür yapar. Kaldı ki alacağınız ev 100 bin den daha fazladır. Ben krediyle ev alma işinden yana değilim. Ancak iyi bir peşinatın olacak da kalan için bir şeyler yapacaksın.

200000 çok :) muhite göre değişiyor fiyatlar şehirden çok uzaklaşmadan ddiğiniz gibi olsa dahi elimizde çocukların masrafını saymazsak 2 bin falan kalıyor aynen dediğiniz gibi gider de çok oluyor:/ arttırmak için birşeyler denicem bankalar ev parasının 4 te 1 ini peşin istiyor tamamına kredi yok,zaten olsa feci zarar 100. Çekip 300 ödüyorsun
Az önce baktım ödeme planı falan çıkardı garanti internetten ölesine bi tutar girdim aylık 900 lira faiz diyor ya !!

İşte ben de bu fikri sundum eşim borç alma taraftarı asla değil !! Zaten herkes ağlıyor anlamadım .
2 sene de işte 1000 lira desek kiraya 24000 lira kira verecez bana da çok geliyor ..

Bize bu evde kalma yolu göründü galiba :/

Öyle. Ben de bu kredi olaylarını biraz araştırmadan işte 900ün üstüne biraz koy ev alcılardandım. Ama kredi olaylarını biraz araştırınca öyle olmadığını görüyorsun. Eşiniz memur, siz de memursunuz. Meslekleriniz garanti. Bence ev alıcam diye çok da kısmayın. Çocuklarınızın ve evliliğinizin en güzel yılları. Zaten emlak piyasası şişirilmiş bir balon deniliyor. Patlayacağı öngörülüyor ama seçimlerden önce patlaması engelleniyor falan filan. Piyasayı iyice araştırmadan 10 yıllık bir borca girmeyin derim.

Canım peşinatı krediyle de ayarlayailirsiniz geliriniz yüksek çünkü sorun olmaz
Atıyorum 120 bine ev alıcaksınız 30 bin peşini tüketici kredisi
geri kalan 90 ı da konut olarak çekebbilirsiniz Çünkü gelir yüksek ödeme gücü varsa illa peşin olucak diye bişey yok
Yani arabanızı satmadan ev alabilrsiniz
Ben bankacıyım antalyada olsam müşterim olurdunuz
vade uzun olursa kira öder gibi alırsınız ama bu seferde faiz çok oluyo diğer türlüde 900 ü ev sahibine veriyosun her türlü gidiyo o para yani

Ahaha:) keşke burda olsaydın o zman:)bak bunu da söyledim eşcağızıma bu sefer 5 kredi ödeyecez yuh falan dedi :)

Gelirleri çok ama arkadaşların üzerinde 2 tane araç bir tane de ihtiyaç kredisi var zaten hali hazırda. Bunların üzerine birikmişleri de yok. Bu şartlar altında dediğiniz biraz zor görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…