Öyle. Ben de bu kredi olaylarını biraz araştırmadan işte 900ün üstüne biraz koy ev alcılardandım. Ama kredi olaylarını biraz araştırınca öyle olmadığını görüyorsun. Eşiniz memur, siz de memursunuz. Meslekleriniz garanti. Bence ev alıcam diye çok da kısmayın. Çocuklarınızın ve evliliğinizin en güzel yılları. Zaten emlak piyasası şişirilmiş bir balon deniliyor. Patlayacağı öngörülüyor ama seçimlerden önce patlaması engelleniyor falan filan. Piyasayı iyice araştırmadan 10 yıllık bir borca girmeyin derim.
Canım peşinatı krediyle de ayarlayailirsiniz geliriniz yüksek çünkü sorun olmaz
Atıyorum 120 bine ev alıcaksınız 30 bin peşini tüketici kredisi
geri kalan 90 ı da konut olarak çekebbilirsiniz Çünkü gelir yüksek ödeme gücü varsa illa peşin olucak diye bişey yok
Yani arabanızı satmadan ev alabilrsiniz
Ben bankacıyım antalyada olsam müşterim olurdunuz
vade uzun olursa kira öder gibi alırsınız ama bu seferde faiz çok oluyo diğer türlüde 900 ü ev sahibine veriyosun her türlü gidiyo o para yani
Çok katıldım dediğine tatlım şuan
Ama gerçekten emlk piyasası gümleyecek mi kihmmmm o halde ya sabır diyelim
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Emlak piyasasının balonu patlamadı gitti. Bundan 10 yıl önce Ankara da evler 50 binden başlardı ki o kadar çok ev vardı ki. Şimdi gece kondu 200 binden başlıyor.
Yani ben de gayri menkule para yatıracağım. Diğer yatırım araçları popülariteye göre renk değiştirebiliyor. Ancak emlak sektörü nüfusun artışına bağlı olarak hep değer kazanıyor. Ücra yerlerde alınan evler dahi 5-10 yıl sonra değerlenebiliyor. Bunun fizibilitesini iyi yapmak lazım tabi.
Ankarada Odtü ormanının karşısındaki alan yıllar önce çorak yerdi. Hiçbir şey yoktu. Belki oradan arsa alanlara güldüler. Şimdi orada evler 500 bin.
Gelirleri çok ama arkadaşların üzerinde 2 tane araç bir tane de ihtiyaç kredisi var zaten hali hazırda. Bunların üzerine birikmişleri de yok. Bu şartlar altında dediğiniz biraz zor görünüyor.
Yani tabi yaşam standartları düşer orası ayrı ama 1500 tl tek maaşla 1000 lira konut kredisi ödeyen insanlar var Rabbim bütün evi olmayanlara ev almayı nasibetsin inşallahBu arada evlerin her geçen gün değeri yükselir eskisede ama araba öyle değil biliyosunuz Model eskidikçe değeri düşüyor
Biz de geçen arkadaşlarla onu düşündük. Hani zamanında babam bir arsa alsaydı deriz biz şu an nerden alabiliriz ki? Ama şu farkettik o zamanındaki gibi kolay değil. eskisi kadar ucuz değil. Zaten yakın gelecekte değerlenecek arazilere çoktan kapatılmış durumda. 10 yıl sonra değerleneceklerin de bize hayrı yok üzerine bir ton vergi.
Arsa işi zaten eskilerin işiymiş. Ben kendi adıma iyi yerlerde iyi evlere yatırım yapmak isterim. Bankada duran bona, faiz vs sağlam yatırım aracı değil. Tercih meselesi tabi ama hesap şöyle kirana 850 tl ödüyorsun bankada olan paran sana 850 tl kazandırmaz.
Kaldı ki geçen sene Dikmene taşındı bir arkadaşım 1500TL kira, apartman aidatı vs yani ben şahsen vermem bu parayı. Biz lojmandayız kira vermiyoruz verecek olsam kira ödeyeceğime kredi öderim daha mantıklı.
Birde arkadaşlar yıllardır emlak piyasasında balon olduğuna dair iddialar var... Yok konut fiyatları dip yapacak... Fiyatlar yarı yarıya ucuzlayacak... Piyasalar çökecek... Şirketler batacak... yazan, çizen ve görüş bildirenin haddi hesabı yok... Sonuç ortada... Türkiye'de siyasal istikrar devam ettiği sürece fiyatlarda gerileme olacağını ben hiç düşünmüyorum Ayrıca hep demezler mi büyüklerimiz satan değil alan kazanır diye.
Ben eğer imkan varsa hemen ev alınması taraftarıyım Hani 2.ev için düşünülebilirde Bir ev insanın zorunlu ihtiyacı
İpekçim işte o öyle olmuyor. Bak ben peşinatı tamamen geçtim, 850 lira kira verdiğim evi almak istesem, 10 yıllık kredi çeksem aylık 3-4 bin ödemen gerekiyor. Yani kira 850, kira ödemek yerine kredi öderim dediğimiz rakam 3-4 bin. Keşke 850nin üzerine bir 300-400 daha koyup da ev sahibi olabileceğimiz krediler olsa. Ama değil işte.
Birde arkadaşlar yıllardır emlak piyasasında balon olduğuna dair iddialar var... Yok konut fiyatları dip yapacak... Fiyatlar yarı yarıya ucuzlayacak... Piyasalar çökecek... Şirketler batacak... yazan, çizen ve görüş bildirenin haddi hesabı yok... Sonuç ortada... Türkiye'de siyasal istikrar devam ettiği sürece fiyatlarda gerileme olacağını ben hiç düşünmüyorum Ayrıca hep demezler mi büyüklerimiz satan değil alan kazanır diye.
Ben eğer imkan varsa hemen ev alınması taraftarıyım Hani 2.ev için düşünülebilirde Bir ev insanın zorunlu ihtiyacı
Büyüklerimiz satan değil alan kazanır derken muhtemelen hemen almaktan bahsetmişlerdir. 10 yıllık bankaya borçlanıldığı durumlarda bence çok da kazançlı olmuyor.
Amerikadaki mortgage krizine benzer bir kriz bekleniyor. Şimdilik sıcak para ile seçimlere kadar piyasa düzgün tutulmaya çalışılıyor. Bunu pek çok emlakçı arkadaş da söylüyor malesef. Umarım olmaz tabi ama ederi 200 bin bile olmayan evlere milyar istenmeye başladılarsa, yabancı makalelerde bile bu fiyatlar anlamlandırılmaya çalışılıyorsa bu işte bir terslik vardır.
Fıstık nasıl desem hangi standartlardan bahsetsek bilmiyorum ki birimizin standardı birini tutmaz. Gelir gider hesabı biraz da..Ama sen Ankarada çalışıp eşinle aynı işi yapıyorsan ortalama kazançlarımızı tahmin edebiliriz zannımca.
Bu durumda birkaç yıl biriktirip çekilen krediyi azaltabilirsin. Ya da anadan babadan destekli olup şanslılar vardır. Onlardan para alıp onlara her ay faizsiz ödemek gibi. Tabi bunlar olsaydı zaten yapardın ama bir şeye bağlanmayınca da para gidecek bir yer mutlaka buluyor. Nasıl olsa var diye bol keseden harcanıyor.
Cok karmasik bi olay bence kedinizi dikmayin fazla cocukta olacak 2 yil sabredin sinra kafaniza ne yapıyorsa ounu yaparsiniz birikmisiniz yok 60 tl arabalar etse uzwrinede cekip ev alınabilir Allah yardimciniz olsun bizde kredi cekip araba aldık bidahaki seneye bitiyo bizde onu bekliyoruz bakalım hayirlisi Rabbim herkese nasip etsin insallah
Bu doğru bak; satan değil alan kazanır..
Yıl 95-98 civarında benim babamların bankada olan parası Ankarada bir köşeden başlayıp diğer köşeye kadar olan evleri satın alabiliyordu. Bilmem belki 10 tane..ev almayı küçümsüyorlardı annemler
Noldu sonra babam kalp krizi geçirdi çalışmaya son verdi. Hazır para teker teker suyunu çekti. Artık ellerinde 1 tane ev alabilecek para kaldı bir de maaşı tabi. Allahtan bizim zorumuzla onu bağladı bir eve.
canım dişini sık küçükte olsa eskide olsa ev al.... başınızı sıkacak bi eve girin derim.. ilerde durumun düzelir borcun hafifler satar daha iyisini alırsın ben gecen yıl öyle yaptım... 111 bine ev aldım asansörsüz olması eski olması hiç umrumda değil bak 111 e aldıım 0,74 den kredi cektim şimdi 160 bin oldu eviin değeri ve kredilerde 1,2 ye yükseldi nerden baksan 70 bin kardayım..... bunun borcu bitince Allahım izin verirse daha büyük bi ev istiyorum... kirada 1 sene oturduk acıyorum kiraya verilen paraya. krediler hafif düştü acele et derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?