Kızlar kaç haftadır bu konuyla yatıp kalkıyoruz eşimle sizlere danışayım istedim
5 aylık hamileyim 2 yaşında bi çocuğum daha var
Şimdi kirada oturuyoruz 900 tl ye ısınma klimayla(yazlık bölge) evin yeri güzel ama dam akıyor resmen sıvalar dökülüyor ve çok büyük soğuturken ve ısıtırken zorlanıyoruz
İkş araba var ikisinin de kredisi 2 seneye bitiyor sonra ev almayı düşünüo eşim onları satıp
Kızım kasımda yani kış başı doğacak ev sahibine çatıyı söyledik eylülde bakarım dedi sorularım şöyle
1) 2 sene bekleyelimmş bu eve dayanıp
2) başka biryere taşınalımmı (o hengame beni öldürüyor(()
3 ) şimdi kredi çekip 2+1 bi ev alıp dişimizi sıksak da 2 sene sonra satıp krediyi kapatsak yeni daha büyük bir ev mi alsak?
Bu arada hiç birikmiş yok:/
Arkadaşım allah kolaylık versin. ilk cümlem bu.
kendi olayımı anlaytayım, eşimle ikimiz çalışıyoruz. 1 sene kirada oturduk 2009-2010 senesinde. 400 kira + 150 aidat veriyorduk. 550 tl verip millete kazandırmak bi süre sonra sıkmaya zor gelmeye başladı. düşündük taşındık düğün hasılatını bozdurduk peşinat yaptık üzerine de kredi çektik. çektiğimiz kredi miktarı 83000 tl idi. 10 yıllık. fakat biz yaklaşık 2 sene neredeyse zor geçindik diyebilirim. aylık ödemelerimiz 1100 civarıydı. 1 yıl sonra faizler düştü yapılandırdık 1300 ödemeye başladık 2 sene de seneden düşürttük.
şimdi 3 yıl 10 ay kaldı. ama çektiğimiz sıkıntılara değdi. çünkü kendi evimizdeyiz. ve krediyi bitireceğimiz zaman yavaş yavaş yaklaşıyor. mutlu ediyor insanı.
gelelim senin konuna.
işin zor baştan söylemek lazım. 2 araba taksiti demişsin iki de çocuğun var zaten belirli bir masrafınız mevcut. evindeki sıkıntı da seni oldukça rahatsız ettiğini yazmışsın. eğer ev almayı netleştirirseniz bence istediğiniz evi almaya çalışın. yani gerekirse bu eve katlanın (tadilatları yapılsın ama!) ama 2 sene için başka yere taşınmaya değmez. bi de hamilesin. hiç sıkıntıya girme. bu benim fikrim. 2 yıl hemen geçer.