• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi kira mı :/

Kızlar kaç haftadır bu konuyla yatıp kalkıyoruz eşimle sizlere danışayım istedim
5 aylık hamileyim 2 yaşında bi çocuğum daha var
Şimdi kirada oturuyoruz 900 tl ye ısınma klimayla(yazlık bölge) evin yeri güzel ama dam akıyor resmen sıvalar dökülüyor ve çok büyük soğuturken ve ısıtırken zorlanıyoruz
İkş araba var ikisinin de kredisi 2 seneye bitiyor sonra ev almayı düşünüo eşim onları satıp
Kızım kasımda yani kış başı doğacak ev sahibine çatıyı söyledik eylülde bakarım dedi sorularım şöyle
1) 2 sene bekleyelimmş bu eve dayanıp
2) başka biryere taşınalımmı (o hengame beni öldürüyor :((()
3 ) şimdi kredi çekip 2+1 bi ev alıp dişimizi sıksak da 2 sene sonra satıp krediyi kapatsak yeni daha büyük bir ev mi alsak?

Bu arada hiç birikmiş yok:/

Arkadaşım allah kolaylık versin. ilk cümlem bu.

kendi olayımı anlaytayım, eşimle ikimiz çalışıyoruz. 1 sene kirada oturduk 2009-2010 senesinde. 400 kira + 150 aidat veriyorduk. 550 tl verip millete kazandırmak bi süre sonra sıkmaya zor gelmeye başladı. düşündük taşındık düğün hasılatını bozdurduk peşinat yaptık üzerine de kredi çektik. çektiğimiz kredi miktarı 83000 tl idi. 10 yıllık. fakat biz yaklaşık 2 sene neredeyse zor geçindik diyebilirim. aylık ödemelerimiz 1100 civarıydı. 1 yıl sonra faizler düştü yapılandırdık 1300 ödemeye başladık 2 sene de seneden düşürttük.
şimdi 3 yıl 10 ay kaldı. ama çektiğimiz sıkıntılara değdi. çünkü kendi evimizdeyiz. ve krediyi bitireceğimiz zaman yavaş yavaş yaklaşıyor. mutlu ediyor insanı.

gelelim senin konuna.
işin zor baştan söylemek lazım. 2 araba taksiti demişsin iki de çocuğun var zaten belirli bir masrafınız mevcut. evindeki sıkıntı da seni oldukça rahatsız ettiğini yazmışsın. eğer ev almayı netleştirirseniz bence istediğiniz evi almaya çalışın. yani gerekirse bu eve katlanın (tadilatları yapılsın ama!) ama 2 sene için başka yere taşınmaya değmez. bi de hamilesin. hiç sıkıntıya girme. bu benim fikrim. 2 yıl hemen geçer.

Orası öyle biraz bol keseden harcıyoruz. Açıkçası maddi imkansızlıklarla büyüdüğüm için bir şeylerden kısma fikri bana korkutucu geliyor. Çok sağlıklı bir fikir olmayabilir ama zaten bütün gençliğim hayatımı erteleyerek geçti, hep evlenince yapacağım şeylerin hayali vardı, bir de onları 50-60 yaşımdan sonrasınra bırakmak istemiyorum. Ağustos böceği gibi olmak da istemiyorum ama hayat ertelenmemesi gereken bir şey bence. Benim teyzemler sürekli geleceğe yatırım yaptı, ama sonra teyzem genç yaşında vefaat etti. Yeri geldi kocasının eski atletlerini giydi ama ev aldılar dükkan aldılar çocukları için. Değdi mi. Onun yerine dünya gezisi bile yapabilirlerdi. Tabi bir arasını bulmak lazım ama bilemiyorum.

Tabi bu da mantıksız. Benim kardeşim yaptı bu mantıksızlığı. Evlenirken 150 bin kredi çekti. Ödeyeceği miktar 236 bin.
Kazancı ne tasarruf etmeyi öğrenmek, en başından kendi evini dekore etmek.
10 yıl vadeli çektiler sanırım. Ama bazı kurumlar çok iyi para veriyor. Mesela bunların çalıştığı kurum 4000 bin veriyor 4-5 yıllık mühendis bunlar.

Offf 236 bin miiiiiii bunu duyunca benim koca kar mı edicez zarar mı der ama belki 10 yıl sonra daha fazla olur yaa evin değeri karamsar olmamak lazım

Arkadaşım allah kolaylık versin. ilk cümlem bu.

kendi olayımı anlaytayım, eşimle ikimiz çalışıyoruz. 1 sene kirada oturduk 2009-2010 senesinde. 400 kira + 150 aidat veriyorduk. 550 tl verip millete kazandırmak bi süre sonra sıkmaya zor gelmeye başladı. düşündük taşındık düğün hasılatını bozdurduk peşinat yaptık üzerine de kredi çektik. çektiğimiz kredi miktarı 83000 tl idi. 10 yıllık. fakat biz yaklaşık 2 sene neredeyse zor geçindik diyebilirim. aylık ödemelerimiz 1100 civarıydı. 1 yıl sonra faizler düştü yapılandırdık 1300 ödemeye başladık 2 sene de seneden düşürttük.
şimdi 3 yıl 10 ay kaldı. ama çektiğimiz sıkıntılara değdi. çünkü kendi evimizdeyiz. ve krediyi bitireceğimiz zaman yavaş yavaş yaklaşıyor. mutlu ediyor insanı.

gelelim senin konuna.
işin zor baştan söylemek lazım. 2 araba taksiti demişsin iki de çocuğun var zaten belirli bir masrafınız mevcut. evindeki sıkıntı da seni oldukça rahatsız ettiğini yazmışsın. eğer ev almayı netleştirirseniz bence istediğiniz evi almaya çalışın. yani gerekirse bu eve katlanın (tadilatları yapılsın ama!) ama 2 sene için başka yere taşınmaya değmez. bi de hamilesin. hiç sıkıntıya girme. bu benim fikrim. 2 yıl hemen geçer.

Çok sağol canım evet işimiz zor gerçekten ama 2 sene bekleyelim diyorsun ben de artık bu fikre katılmaya başladım ama bi arkadaş da 1 senede 70 bin kara geçmiş ev alarak :// bazı şeyler içinde geç kalmak istemiyorum püfff:43:

Son düzenleme:
Arabanın birisini satıp 1 kredinizi kapatabilirsiniz.

Millet haklı yalnız, o kirayla ev alırsınız gerçekten de. :34:
Toki evleri yok mu şehrinizde onlar normal evlerden farklı olarak peşinatsız olabiliyo ya kredi çekmeden kira öder gibi taksitle.
Arabaları şu an satmadan taksitle bu şekilde toki den ev alabilirsiniz 1000 lira gibi bi taksitle. Bi taşla iki kuş yani.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kredi faizleri düşüşe geçmiş dün öğrendim. Biraz daha bekleyip bu sıra araştırıp ev almanız mantıklı... yalnız ipotekli arabalar nasıl satılır? o birikim nasıl ayarlanır bilmiyorum ama ne kadar erken ev taksidine girerseniz o kadar iyi olur bence...

Çok sağol canım evet işimiz zor gerçekten ama 2 sene bekleyelim diyorsun ben de artık bu fikre katılmaya başladım ama bi arkadaş da 1 senede 70 bin kara geçmiş ev alarak :// bazı şeyler içinde geç kalmak istemiyorum püfff:43:

ben tüm cevapları okuyamadım canım. o diyen arkadaşla senin kriterlerin aynıysa sen de yapabilirsin. ama halihazırda iki araba taksitiniz var. tüm gelir ve giderlerinizin hesabını yapıp ona göre karar vermeniz daha doğru olur benim fikrimce.

kiran da az değil senin. biraz peşinatın olsa daha kolay alırsın. iki versiyonu da düşünmelisin. yeni ev alıp taksiti ödeyebilir miyim?, 2 sene dursam sonra alsam daha mı rahat ederim? diye düşünmen lazım.

ama illaki 3+1 istiyorsan, önce 2+1 alsan kısa zaman sonra değiştireceksen bence mantıksız olur. ya da şöyle yap. araştır çok güzel büyük 2+1'ler var. salonda oturur, 1 odayı çocuk diğerini yatak odası yaparsın gül gibi de geçinir gidersin. kafan rahat olmuş olur.

insanın kendi evi gibisi yok canım. Allah'ım yardımcın olsun tez zamanda evin olsun. :34::34::34::34:

aa hayırlı olsun tatlım ya süper çıkış 1 senede faiz oranı da çok iyiymiş hangi banka buuuuu

sağol canım .. Ben şeker banktan cektim ama sana devlet bankalarını önerrim... Faiz şuan düşüşte daha düşeceğini sanmıyorum ne yap et bi eve gir canım

bende 11 aylık evliyim ben mali müşavirim eşim öğretmen..

bizde 4 ay önce evimizi aldık ... ondan öncesinde ufacık eve 700 tl kira ödüyorduk..

şimdi alık kredi ödememiz 2.000 tl- 10 yıl da ödeyeceğiz...

bende şunu anladım ki kiradayken bizde gelen parayı tutamıyormuşuz.. Pekala geçinebiliyoruz şlimdi....
öncesinde korkuyorduk ya ödeyemezsek diye ama şimdilik sorun yok..

yeterki cesaret edin..allah gerçekten yardımcı oluyor..:1::1:

hakkınızda hayırlısı olsun...:34:

bende 11 aylık evliyim ben mali müşavirim eşim öğretmen..

bizde 4 ay önce evimizi aldık ... ondan öncesinde ufacık eve 700 tl kira ödüyorduk..

şimdi alık kredi ödememiz 2.000 tl- 10 yıl da ödeyeceğiz...

bende şunu anladım ki kiradayken bizde gelen parayı tutamıyormuşuz.. Pekala geçinebiliyoruz şlimdi....
öncesinde korkuyorduk ya ödeyemezsek diye ama şimdilik sorun yok..

yeterki cesaret edin..allah gerçekten yardımcı oluyor..:1::1:

hakkınızda hayırlısı olsun...:34:

Canım öncelikle hayırlı olsun
Bana da sanki birikim yapamayacaz gibi geliyor kiradayken :((( girelim diyorum cesaret lazım eşime de biraz bişeler satıp peşinat yapabilsek iyi olacak 2 sene sonra da rahatlarız arabaların kredisi bitince
Bi arkadaş toki demiş de tokinin olduğu yer öyle bir yer ki burda:)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sağol canım .. Ben şeker banktan cektim ama sana devlet bankalarını önerrim... Faiz şuan düşüşte daha düşeceğini sanmıyorum ne yap et bi eve gir canım

Şuan internet hesabına göre garanti görünüyor en düşük faiz ziraat falan devlet bankası galiba

ben tüm cevapları okuyamadım canım. o diyen arkadaşla senin kriterlerin aynıysa sen de yapabilirsin. ama halihazırda iki araba taksitiniz var. tüm gelir ve giderlerinizin hesabını yapıp ona göre karar vermeniz daha doğru olur benim fikrimce.

kiran da az değil senin. biraz peşinatın olsa daha kolay alırsın. iki versiyonu da düşünmelisin. yeni ev alıp taksiti ödeyebilir miyim?, 2 sene dursam sonra alsam daha mı rahat ederim? diye düşünmen lazım.

ama illaki 3+1 istiyorsan, önce 2+1 alsan kısa zaman sonra değiştireceksen bence mantıksız olur. ya da şöyle yap. araştır çok güzel büyük 2+1'ler var. salonda oturur, 1 odayı çocuk diğerini yatak odası yaparsın gül gibi de geçinir gidersin. kafan rahat olmuş olur.

insanın kendi evi gibisi yok canım. Allah'ım yardımcın olsun tez zamanda evin olsun. :34::34::34::34:

Ben de 2+1 de otururm diyorum eşime ama niye 2sene bekleyip adam gibi bi evde oturmuyosun 10 sene 2+1de mi oturcan diyor..bana da 2 sene çok uzun geliyor püff

Ev sahibi evi yaptırmaz mı

Arabalar ne kadar eder

2 sene sonra birikim yapabılecekmısınız

900 az para değil üzerien biraz katıp kredi ödemek daha mantıklı

İki araba var.İkisinin borcu devam ediyor.900 lira kira var.Bir çocuk var,bir de doğum olacak.Kenarda birikim yok.900 ün üstüne para katıp kredi ödemekle bitmiyor ki iş.Herkes genelde aynı görüşle bakıyor.Bu kadar kira ödeyeceğime ev alırım diye.Ama kenarda peşinata sayacak paran varsa olur o iş.Kredi çekebilecek misiniz,banka üzerinizde borç gözükürken kredi verir mi,verse ne kadar verir.Yani çok natıklı gelmiyor şu an ev almak.Kirada otururken borca girip 2 tane araba almanızda iyi olmamış aslında.

İki araba var.İkisinin borcu devam ediyor.900 lira kira var.Bir çocuk var,bir de doğum olacak.Kenarda birikim yok.900 ün üstüne para katıp kredi ödemekle bitmiyor ki iş.Herkes genelde aynı görüşle bakıyor.Bu kadar kira ödeyeceğime ev alırım diye.Ama kenarda peşinata sayacak paran varsa olur o iş.Kredi çekebilecek misiniz,banka üzerinizde borç gözükürken kredi verir mi,verse ne kadar verir.Yani çok natıklı gelmiyor şu an ev almak.Kirada otururken borca girip 2 tane araba almanızda iyi olmamış aslında.

Haklısın canım ama işe gitme açısından yerim burda çok ters olduğu için arabayla daha ucuza ve daha rahata geldi ulaşımım ev alma fikri yoktu aklımızda pek:/ ama sonra kiraları böyle yüksek verip durdukça düşünmeye başladık
Bekliyoru

Iki sene neki cabuk gecer zaten.
Arabalar icin zaten kredi cekmissiniz biter ondan sonra bakarsiniz hem yukunuz biraz hafiflemis olur.
Iki cocuk sonucta daha masrafli olacak biraz disinizi sikin bence.
Hem su an 2+ 1 alsaniz dahi hemen sat denince satilmiyor.
Krediyle alindiktan sonra satilinca zaten masraflari karsilamiyor.
Daha cok zarara ugrarsiniz.
Ben sizin yerinizde olsam beklerdim, ev sahibine biraz baski yapardim catiyi onarmasi icin.

Iki sene neki cabuk gecer zaten.
Arabalar icin zaten kredi cekmissiniz biter ondan sonra bakarsiniz hem yukunuz biraz hafiflemis olur.
Iki cocuk sonucta daha masrafli olacak biraz disinizi sikin bence.
Hem su an 2+ 1 alsaniz dahi hemen sat denince satilmiyor.
Krediyle alindiktan sonra satilinca zaten masraflari karsilamiyor.
Daha cok zarara ugrarsiniz.
Ben sizin yerinizde olsam beklerdim, ev sahibine biraz baski yapardim catiyi onarmasi icin.

Çok teşekkürler ben de böyle düşünüyordum da mahalle baskısı işte :)

bence bir kac yil icerisinde emlak krizi olmasi kacinilmaz.Bu gidisat onu gösteriyor.Bekleyin bence borcunuzu bitirin hatta birikim yaparsiniz biraz ve cok fazla faiz ödemeden gönlünüze göre ev alirsiniz.Bakmayin siz kou komsunun ne dedigine, agzi olan konusuyor.Su anda alelacele sikinntiyla alinacak kücük bir ev ilerde sizi mutsuz edebilir.

İşte herkes bu kiraya ev alınıyor diye diye başımızın etini yiyor:/ araba eşiminki şuan 55 bin benimki 17 bin ama düşer
Ev almak için de illa nakit olması lazım biraz da olsa şimdiden arabaları satsak ipotekli eşiminki krediyle alındığından ipoteği kaldırsak öle satsak falan bilemiyorum ya:( bir an önce almak istiyorum ben eşim de başka yere kiraya çıkarız diyor ev sahibi yaptırcam diyor ama açıkcası pek güvenemyiorum
Teşekkürler cevap için

Eşinizin arabasını satın, sizinki kalsın. Hele ki 2 çocukla, araba büyük ihtiyaç.. Kredinin bir kısmını ödemişsiniz belli ki. Arabayı sattığınız parayla eşinizin arabasının kredisini kapatın ve kalan parayı peşinat olarak kullanıp dediğiniz gibi küçük ama işinizi görecek bir eve taşının. Eminim evin kredisi aylık 1.000 TL civarı olacaktır ki kira ödediğiniz parayı ve evin ısınma, soğuma durumunu düşünürsek (küçük evde ısınma-soğutma gideriniz de düşecektir.) rahatlıkla ödersiniz. Ama arabayı satmak için acele edin bence çünkü yaz aylarında araba fiyatları yüksek oluyor, bu arada elden çıkarmaya bakın. Kışa kalırsa hem modeli düşecek hem de kış aylarında araba fiyatları çok düşüyor... Muayenesiydi, vergisiydi derken üzerinize daha fazla yük bindirmeyin... Bu arada altınınız veya bir miktar birikmişiniz varsa az bir miktar kenarda tutun ki sıkıştığınız bir durumda kullanabilin...

Eşinizin arabasını satın, sizinki kalsın. Hele ki 2 çocukla, araba büyük ihtiyaç.. Kredinin bir kısmını ödemişsiniz belli ki. Arabayı sattığınız parayla eşinizin arabasının kredisini kapatın ve kalan parayı peşinat olarak kullanıp dediğiniz gibi küçük ama işinizi görecek bir eve taşının. Eminim evin kredisi aylık 1.000 TL civarı olacaktır ki kira ödediğiniz parayı ve evin ısınma, soğuma durumunu düşünürsek (küçük evde ısınma-soğutma gideriniz de düşecektir.) rahatlıkla ödersiniz. Ama arabayı satmak için acele edin bence çünkü yaz aylarında araba fiyatları yüksek oluyor, bu arada elden çıkarmaya bakın. Kışa kalırsa hem modeli düşecek hem de kış aylarında araba fiyatları çok düşüyor... Muayenesiydi, vergisiydi derken üzerinize daha fazla yük bindirmeyin... Bu arada altınınız veya bir miktar birikmişiniz varsa az bir miktar kenarda tutun ki sıkıştığınız bir durumda kullanabilin...

Canım bunu da düşündük araba ipotekli oluyor krediyle alındığından ipoteği kaldırmayla uğraşcaz bid e :(( ama bu fikri ben de tutmuştum bi ara bilemiuorum ki:(((

Atladığım birşey var ki ben ücretsiz izne ayrılcam çocuk doğunca :// yani maaş alamayacam doğumdan 2 ay sonra :///

Back
X