Ev sahibi ile imtihanimiz lütfen bir akıl fikir verin :(

hibbo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2023
191
277
18
Kizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk

Şikayet edin hiç bişey yapamaz yüzde 25 zam yapıp gönderin kendisi de şikayet etsin aynen böyle söyleyin.
Evet yüzde 25 hiçbir işe yaramaz ama fahiş zam da yapmaması lazım hadi bir yapıldı iki yapıldı sürekli böyle devam ediyor.

Ev sahibiniz hiçbir şey yapamaz. Daha bir senelik evde 2 katından fazla para isteyemez. Yüzde 25 düşük nir milyar evet normalde orta yolu bulun derdim ama sizin ev sahibi haketmiyor. Yüzde 25 fazlasını yatırın kanun sizden yana.

Normalde iyi niyetli olma taraftarıyım.
Kendi kirama da %25 yapmadım ev sahibinin söylediğini kabul ettik.
Ama deseydi ki %300 yapıyorum.
Yürüsün gitsin başka kapıya %25 yapardım uğraşsın dursun diye.
Eski kiracı değilsiniz, geçen sene 3500'e tutulan ev bu sene 10000 olmadı akıl var mantık var.
Her sene sarı siteden şişik ilanlara bakıp da rayiç bedel şovunu bıraksın şu ev sahipleri de.
8 etmez dediğiniz için söylüyorum, rayiç 8 ise sizin 5500-6000 yapmanız uygundur.
Kabul etmiyorsa küsüratlı bile kalsa %25.

Şikayet edin hiç bişey yapamaz yüzde 25 zam yapıp gönderin kendisi de şikayet etsin aynen böyle söyleyin.
Evet yüzde 25 hiçbir işe yaramaz ama fahiş zam da yapmaması lazım hadi bir yapıldı iki yapıldı sürekli böyle devam ediyor.
Şikayet edeceğim gerekli yerlere avukat arkadaşım da var ama eşim yanaşmak istemiyor sinir oluyorum

Şikayet edeceğim gerekli yerlere avukat arkadaşım da var ama eşim yanaşmak istemiyor sinir oluyorum
Benim eşimde yanaşmıyor aman üç beş hesabı yapma diyor ama olmaz ki böyle nereye kadar.
Evet zaten zam yapma yada az yap demez kimse ama fahiş de yapılmasın ya.

Kizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk

Yeni kiracıya birden yapılan bu zam neyin geliri gideri anlamıyorum ekonomi evet çok yükseldi ama maaşlara o zammı aldık mı ? %25 i de savunmuyorum haksızlık ama 3500 olan bir evin olacağı fiyat en üst 6-7 bin olsun.

Ev sahibi de kiracıda makul olmak zorunda

Adam da kiracıymış sanmıyorum ki ona da cüzi bir artış olsun, kol gibi zamlanmıştır kirası. 3500’e kümes tutamazsınız %25 de vicdanınıza sığıyorsa yapın uğraşın durun adamla. Sözüm on onbeş tane dairesi olup krizi fırsata çevirenlere değil ama siz de makul olun lütfen 4500’e ne kaldı? Sanki ülkede enflasyon bir kiracıya var ev sahibine yok gibi davranmayın.

Ev sahibi para kazanmak istiyorsa parasıni daha karlı işlere yatırabilirdi. Barınma temel ihtiyaç olduğu için böyle durumlar için kısıtlamalar mevcut. Hem hiçbir riske girmeyim hem de enflasyon oranında paramı kazanayım olmuyor. Ev sahibine acıyanları anlayamıyorum.

Ev sahibi para kazanmak istiyorsa parasıni daha karlı işlere yatırabilirdi. Barınma temel ihtiyaç olduğu için böyle durumlar için kısıtlamalar mevcut. Hem hiçbir riske girmeyim hem de enflasyon oranında paramı kazanayım olmuyor. Ev sahibine acıyanları anlayamıyorum.

Bize / size mi kaldı insanların yatırımını neye yapacağını sorgulamak? Belki emekli ikramiyesiyle aldı, belki tek geliri o ev (emekli maaşlarını bi düşünün burada) Eğer 100 dairesi olup da fırsatçılık yapmıyorsa tabii ki acıyacağım.

Back
X