Ev sahibi ile imtihanimiz lütfen bir akıl fikir verin :(

Benn aldığım ve verdiğim kirayı örnek verdim ki kendi çıkarım için toplum kurallarını hiçe saydığım düşünülmesin. Münferit örneklerin yani sizin canınızın neyi istediğinin bir anlamı da hükmü de yok. Yani istediğiniz gibi davranamazsiniz. Çocuklarınızın riskini başkasına hibe etmiyorsunuz. Hayırda da bulunmuyorsunuz. Bu bakis açısı bir kere cok cirkin. Burada kurabileceginiz cümle "Yatırımım zarar etti" olabilir. Muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz. Asgari ücret arttığı için işçisini çıkaran iş veren de bunu yine hukuka uygun bir şekilde yapmak zorunda. Mesela tazminat vermek zorunda. Belli bir sayının üzerinde personel çıkaramaz çıkarırsa toplu işten çıkarmanın da en az 4 maaş + tazminat gibi şartları var. Komik olmayın.
Bence siz komik olmayın. Sanki bilmiyoruz yasaların ne şekilde çiğnediğini, özellikle iş dünyasın da.
Dediğim gibi, istediğimi yaparım. Yapiyorum da.
Malıma kimse ortak değil. İstemeyen oturmaz, daha uygun ev arar, kimseyi zorla oturtmuyorum. Gerekirse bir süre boş kalır, ama yok parsına kiraya vermem. Siz verin, banane?

Bize / size mi kaldı insanların yatırımını neye yapacağını sorgulamak? Belki emekli ikramiyesiyle aldı, belki tek geliri o ev (emekli maaşlarını bi düşünün burada) Eğer 100 dairesi olup da fırsatçılık yapmıyorsa tabii ki acıyacağım.
Acıma acınacak hale gelirsin

Insanlarin yatirimi bizi ilgilendirmez ama sizin mantiginiza göre örnek verecegim belki önce orda oturuyordu sonra baska bi yere tasindi? Belki ev babasindan kalmadir. Kendiniz söylüyorsunuz Ev almak barinma temel ihtiyac. Insanlar ev almakdan vazgecse kiracilar nerede barinacaklar?
Ahahah evi kiracılar için mi aldılar. Ucuz kredi varken çekeyim evde kanepede yatıp TV izleyip karpuz yerken banka hesabama para yatsın diye aldılar. Enflasyon varmış o zaman kredi borçları da enflasyona göre güncellensin. O olmaz ama değil mi?
Barınma temel ihtiyac herkesin başını sokacak eve ihtiyacı var. Enflasyonla paralel para kazanmak isteyen parasıyla is yapacak riske girecek ticaret yapacak. Ev alıp kiraya veren böyle kısıtlamalarla karşı karşıya kalacağını bilmeli.

3 bin kredi borcu ödedeği eve 20 bin kira isteyen ev sahiplerine acımak...

Dedesinin bir gece vakti gecekondu yapmak suretiyle devlet arazisine çöreklenip sonra oy için tapu alması sayesinde ev sahibi olanlara acımak...

Mahkeme kararı olmadan asla çıkmayın.birakin dava etsin en erken 2 yıla biter dava.Tahliye davası açın mahkeme kararına uyarız deyin.Eger sizi taciz ederse de savcılığa şikayet edin
Eşim yanaşmıyor maalesef olmadı başka ev bakarız diyo

Bu sene bize de %120 zam yapıldı.
Muhit iyi olduğundan mecbur yaptık ama %300 hem açgözlülük hem insafsızlık. Kanunen %25'ten fazlasını yapamaz ama, arayı ılımlı tutmak açısından siz de biraz yukarı çıkıp %50-70 arası yapabilirsiniz zammı.
Ya biz zaten o konuda anlayisliydik 5 6 yapsa raziydik ama bu kadar yükseleceğini tahmin edemedik

3 bin kredi borcu ödedeği eve 20 bin kira isteyen ev sahiplerine acımak...

Dedesinin bir gece vakti gecekondu yapmak suretiyle devlet arazisine çöreklenip sonra oy için tapu alması sayesinde ev sahibi olanlara acımak...
Ben kendimi de düşünmüyorum şu an biliyor musunuz . En azından orta halli geçinip verebilicez para biriktirmeyecegiz o ayrı ama asgari ücretle çalışıp bu kadar kira verip çocuğu olanlari dusunuyorum ne olacak halimiz böyle

3500 olan kirami 12bin tl yapmak istedi ev sahibi. 9bin vereyim orta yolu bulalim dedim, önce 11 bin olsun dedi sonra 10500 de karar kildi:KK70: hayvan pazarinda el sikisan Alici ve satici gibiyiz...Üst katim 22bin tl ye kiraya verildi geçen hafta...10 bin göndereceğim sanirim
22 bin nedir yaaa, şundan 3 5 sene önce 22 binin üzerine biraz daha koyup kel kör bir ev alinabilirdi şu halimize bakın

Kiracılar zor durumda . Yürekten anlıyorum . Ama ev kiralamak çok zorlaştı . Düşününce makul yanı kalmadı . Evimi kiraya vermekten sırf bu yüzden vazgeçtim . Yasalar kiracıyı koruyor . Tam 5 sene sadece %25 zam . Herşeyin fiyatı her yıl 3- 4 katına çıkarken . Ama bu da bir sorun çünkü şimdi kiralanacak ev bulamıyor insanlar. Gerçekten ev yok . Ya da çok yüksekten kiraya veriyorlar çünkü yıllık artış az olacağı için . Yani sonunda bu durumdan kiracılar etkileniyor . İki tarafında çıkarları düşünülmeli . Yoksa bu dengesizlik iki tarafı da çok zorlayacak zaten.
Ben kiracılara birşey demiyorum onlar için de zor fakat yiyecek ekmeği varken lüks yaşarken geçim sıkıntısı yokken zorda kalan birilerine makul bir fiyat da verebilir

Bence siz komik olmayın. Sanki bilmiyoruz yasaların ne şekilde çiğnediğini, özellikle iş dünyasın da.
Dediğim gibi, istediğimi yaparım. Yapiyorum da.
Malıma kimse ortak değil. İstemeyen oturmaz, daha uygun ev arar, kimseyi zorla oturtmuyorum. Gerekirse bir süre boş kalır, ama yok parsına kiraya vermem. Siz verin, banane?
Yoo hic de cigneyemezsiniz. Isveren isci davalarinda %90 isci kazanir. Cezasi var. Yine kendimden örnek vereyim. Calistigim sirkette bulunduğum departman kapandı. Telefonla arayıp yarın ise gelme dediler. Tazminatımi eksiksiz yatirip isime son verdiler. Avukata gittim. Daha dava bile acilmadan 3 yil once 30 bin lira ile anlastim. Çünkü telefon ile bildiremez. Bu yasak. Mahkemeye gitsek çok dağa fazlasını alacaktım. Arabulucuk aşamasında uzatmadım. Sizinde kiraciniz isterse zam yapmaz, istemezse cikmaz. Hiç de bir sey yapamazsiniz. Dava açarsanız kaybedersiniz cunku 2 eviniz var. Uzerine avukat dosya masrafi ile zararli cikarsiniz. Israr eder huzursuz ederseniz hapis cezası var. bence de evinizi kiraya vermeyin, boş kalsın. Malınıza ortak degil ama 10 yıl kullanma oturma hakkı var. Sizin se yok;)

Yoo hic de cigneyemezsiniz. Isveren isci davalarinda %90 isci kazanir. Cezasi var. Yine kendimden örnek vereyim. Calistigim sirkette bulunduğum departman kapandı. Telefonla arayıp yarın ise gelme dediler. Tazminatımi eksiksiz yatirip isime son verdiler. Avukata gittim. Daha dava bile acilmadan 3 yil once 30 bin lira ile anlastim. Çünkü telefon ile bildiremez. Bu yasak. Mahkemeye gitsek çok dağa fazlasını alacaktım. Arabulucuk aşamasında uzatmadım. Sizinde kiraciniz isterse zam yapmaz, istemezse cikmaz. Hiç de bir sey yapamazsiniz. Dava açarsanız kaybedersiniz cunku 2 eviniz var. Uzerine avukat dosya masrafi ile zararli cikarsiniz. Israr eder huzursuz ederseniz hapis cezası var. bence de evinizi kiraya vermeyin, boş kalsın. Malınıza ortak degil ama 10 yıl kullanma oturma hakkı var. Sizin se yok:KK66:
Tamam 😂😂😂😂

Ev sahibi bende kiraciyim gecimim burdan gerekli zammi yapmiyorsa benim evden cikin ben oturacagim derse mecbur cikarsiniz o evden, bu durum kanundada boyle. Bende kiraciyim. Su devirde dusuk kiralar icin %25 zam cok az. Konusup orta yol bulunabilinir. Sikayet etsenizde o evde huzurunuz olarak oturamayacaksiniz. Esas sorun bu zaten. Bu meselenin iki tarafda uzulmeden cozulmesi sart.

Kizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk

Avukat olarak söylüyorum hakkınızı sonuna kadar arayın. Böyle pasif kalıp çıkarsanız herkese yapıyorlar. Git ver mahkemeye tazminatınıda alırsın. 25ten fazlasını kesinlikle yapamaz.
Tamam veriyorum mahkemeye de.

Avukat olarak söylüyorum hakkınızı sonuna kadar arayın. Böyle pasif kalıp çıkarsanız herkese yapıyorlar. Git ver mahkemeye tazminatınıda alırsın. 25ten fazlasını kesinlikle yapamaz.
Tamam veriyorum mahkemeye de.
Ayrıca kendim oturucam yok ailem gelecek dersede tebligat isteyin. Kiraya verirse size tazminat ödemek zorunda.
Kira sözleşmesine bir ay kala size yazılı olarak bildirmessr sözleşme bir sene uzamış sayılır.

Kizlar geçen sene 3.500 e ev tuttuk ve sozlesmemiz bitti ev sahibi kirayı birden 9 bin TL ye çıkardı %25 den fazlasını veremeyeceğimizi söyledik gidin şikayet edin isterseniz bir ton da avukata para verirsiniz bende burada evimde kira ödüyorum bedava oturmuyorum benimde durumlar karışık dedi . ise girdim çalışıp bir araba alırız altimiza diye eşimin maasi kiraya benimki eve gidecek moralim çok bozuk sabahtan beri ağlamakli geziyorum öyle ortada oturduğumuz evde kucucuk ev yani 8 bin etmez napacagim esiminde benimde moralimiz çok bozuk
Avukata danışın istediği çok fazla

Back
X