Ev sahibi olabilmek icin ne yapabilirim sizce?

zoryasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
574
4
46
İstanbul
kızlar şimdi şöyle söylemek istiyorum ben 26 yaşındayım 1 yıllık evliyim maddi durumum çok iyi sayılmaz eşim 600 ben ise 1000 tl alıyorum bi özel şirkette muhasebecilik yapıyorum ,evim kira çocuğum yok ama olmasını çok istiyorum ama maddi durumlar buna müsade etmiyor evim çok küçük balkonu bile yok

hafta içi hergün ve cumartesi yarım gün çalışıyorum kızlar bana akıl verin lütfen benim evim çocuğum olması için ne yapmalıyım ailelerden destek yok onlarında yok zaten eşim bel fıtığından amaliyatlı ben ek iş yapmak istiyorum ama ne yapabilirim kızlar ev işlerinemi gitsem hayyatta yapmadığım şey ama mecbur kalırsam yaparım neden olmasın kimsenin duymasına gerek yok ama ben sadece cumartesi 1 den sonra ve pazar günleri evdeyim eğer ek iş yapmazsam ne evim olur ne çocuğum lütfen fikirlerinize ihtiyacım var

ya işten çıkarsak ya birimizin çıktığını düşün iş bulana kadar elimizdekini yeriz ve çocuk nasıl olabilir bu şekilde nasıl kötü değil evim çok küçük bi yemek masam bile yok misafir çağırmaya utanıyorum balkonu bile yok heryer küf kokuyor 340 a oturuyorum çok küçük evim benim iş yerim iflas etmek üzere korkuyoruz eşimde bende destek olmayınca korkuyoruz işte eşim de bende

durumumuz kötü değilmi burda kiralar en az 500 50 aidatları var bu ev sahibi çıkarsa bizi resmen sokakta kalırız destek yok diyorum sadece fikir istedim çocuk istiyorum dedim işten çıkarsam 600 e nasıl geçinirim kiralar 550 50 tl kalıyo bize :)

birinin mutlaka size yardım etmesi gerek,yoksa zor gibi gözüyo canım.çok üzüldüm.allah yardımcınız olsun.

Canım allah yardımıcnız olsun heleki istdaysanız istanbulda bu parayla çok zor ben hep duyuyorum asgari ücret çolukcocouğu hatat evi olan bile oluyor nasıl yapıyorlar ben onalrdan fazla alırken kendime bile yetmezken diyorudm ama eminimki ve eminim onalrın aileisnden gelen bir destek var yoksa çalışmakla olacak iş değil bunu anladım,canım birde eşin iyileşince başka iş yada o ek iş yapmaya çalışsa sen bayansın sonuçta bunu erkek düşünmeli diye düşünüyorum ama ortada sağlık sorunu varsa birşey diyemem tabi zor gerçekten çok zor alalh yardımcınız olsun

benim bir fikrim var ama bilmem ne dersin, o parayla istanbulda yaşamak zor tabi belki daha küçük ucuz bir şehre taşınabilirsiniz yada ailenizin olduğu yere

canım başka yere taşınmamız mümkün değil ailem bana 1 saatlik mesafede uzak değilki bişekilde iş imkanı bulmam lazım ek iş

ek iş derken bu dergi ile deterjan kozmetik satan vb şeyleri satabilirsin pazar günü temizliğe gidebilirsin istanbuldaysan günlükler 80-100 arası değişiyor aylık 320-400 tl arası ek gelir olur. başka ek iş zor...
tokinin alt gelir grubuna yönelik evleri var taksitleri senin ev kiran kadar hemde ödemeye eve girince başlıyorsun ama bir peşinat var onu bulursun bu şekilde ev sahibi olursun. tokinin internet sitesinden hep takip et. çocuk sahibi olmanda ise çocuk kısmetiyle rıskıyla doyar. onu fazla düşünme eğer bakıcı sorunu yok ise çocuk sahibi olabilirsin. ama baktıracaksan sıkıntı bakıcılar çok fazla ücret istiyor kreşlerde öyle. işten çıkma durumun olursa çocukta bakabilirsin 500-750 belki 1000 tl ye çocuk baktıranlar var bu da fikir olabilir sana ...
en başta bol dua et ümitsizliğe kapılma müslüman ümitsiz olmaz... çok planlama da yapma işlerini ne kadar denk getirmeye çalışsanda bazen planlar tutmayabilir bol dua et ve tevekkül et allaha bırak emin ol en güzel kapıları sana açacaktır

bence eşinizin daha yüksek maaşlı bir iş bulması lazım siz yeterınce fedakarlık yapıyorsunuz bence rtahatsızlığı düzeldikten sonra onun da biraz fedakarlık yapması gerekebilir kendinizi fazla yıpratmayın ilerde çok pişman olabilirsiniz...eğer üni mezunu ise eşiniz bankaların sınavlarına girmeyı falan denesın şu an kazandığından çok dha iyi kazanabilir illa bel kol kuvveti gerektıren işler değil masa başı işler araştırsın ..

canım tokilerde 2+1 yada 1+1 60 70 kadar düşen evler var içinde oturusunuz kira öder gibi ev sahibi olursunuz.
yada anadolu yakasında deprem öncesi mustakil evler var 50-60 milyara onu düşünebilirsin
ek iş için eşin belinden sıkıntılıysa oturarak yapılan işler var oda çaba göstersin biraz yada evde yapılan işler varya hafta sonu beraber yapabilirsiniz

canım o kadar rahatlattınki içimi çok sağol canım ya çok doğru söylüyosun hepsini denemek lazım çocukta bakabilirim aslında kendi evimde

canım lise mezunu bu sene kpss ye giricek kısmet bakalım

hemen araştırıcam canım biraz birikmişimiz var zaten

zoryasamak;

senle çok ortak noktamız var.. meslek, eş, çocuk ve düşünce.. bende aynı sorunu yaşıyorum. aynı dertten muzdaribim.. keşke eşlerimizde bizim kadar azimli olsa benim aşim asgari ücretle çalışıyor. işi çok rahat. günde 8 saat çalışyo ve vardiyalı. istese çok rahat ek iş yapar. ama yapmıyo. onun yerinde ben olsam eminim maaşımı ikiye katlardım ama adamda azim yok. tembel işte napalım.. sevmişiz bi kere ömür boyu ben hep daha çok çabalayacağım.. yoksa herşey çok daha zor..
ama yine de çok şükür halimize. bizden daha kötü durumda olanlar var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…