- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
Bazı yorumlar çok komik
Arkadaşlar normali bu denmiş ama bu işin nerelere varacağını kimse görmüyor
Daha yeni ucuz kira arayan atama konusu açıldı.
Aldığımız kiraları iyi doktora iyi öğretmene iyi mühendise harcarken ne yaptığımızı anlayacağız
Yada dilini bile bilmediğimiz insanları oturtup sonuçlarına katlanacagiz.
Evet belli sayıda ev sahibi olmaya yüksek vergilendirme gelmeden para ile vatandaşlık kaldırılmadan bu iş çözülmez. Ama sisteme katkımız var ise sonuçları ile karşılaştığımızda kimse ağlamayacak. Kimse bana artık normal bu diye savunmasın normal işler anormal sonuçlar doğurmamali
Barınma hakkı geçim kaynağı değildir iş değildir patron değildir
Eve zarar veren satılan evden yıllarca çıkmayan yada kira ödemeyen insanlardan bahsetmiyorum oda bizim kötü insanlar oluşumuzun başka boyutu.
Emsal kira neyse onu isteyebilir. Yasal olmayan bir uygulama yapmamış mal sahibi. Samimiyetle oğlunu yerleştirecekse zaten çıkmanız gerekir. Kendi ağzınızla diyorsunuz bundan çok daha kötü evler 7.500₺ diye. Sıfır arabanız varmış, çocuğunuzu o kadar düşünüyorsanız bir zahmet model düşün de ev peşinatı yapın.5 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev sahibimiz 15 gün önce aradı oğlumun ev sahibi evini satıyor onlarda kendi evlerine gelmek istiyor dedi ki gelini bizim oturduğumuz evi beğenmedi haspam. Kendileri çok lüks bir sitede oturuyor.
5 yıllık bina 110 metrekare merkezi yer eski kira oranlarına göre biraz yüksekti ama şimdi çok çok uygun fiyata oturuyoruz 2.250 TL.
Zam yapmak istiyor dedik anladık. Ancak bu sürede kiralık evlere bakıyoruz baktığımız evler.
30 yıllık bina 70 metrekare 7.500 TL kira
0 bina 90 metrekare 7.500 TL
15 Yıllık bina içi sıgırlanmış 7.500 TL .
sonra çıkmıcaz dedik ve dün tekrar aradı tahmin ettiğimiz gibi kiraya zam yapmakmış ne kadar dedik 2,250 TL den 9.500 TL diyor.
İnanırmısınız 9.500 TL diyor. Hadi dedik evi bize sat satmıyor. Biz satılık bakalım dedik. Yeni sıfır araç aldık bebeğimi sabah akşam babannesine götürüyoruz. Araba olmadan nasıl götürüp getiricez. İş yeri homeoffice çalıştırmıyor. Homeoffice çalıştıracak iş bakıyorum yeni başlıcam ne kadar güvenli.
Kredi çeksek 500.000 TL yi 1120.000 Tl geri ödüyoruz.
Hukuki tüm yolları araştırdık ama psikolojik olarak çok yıprandım ve yıprandık. Gerim gerim geriliyorum.
Hem işe hem bebeğime hem tüm çevreme yansıyor.
İnanın çok bunaldım.
Biz maaşın %100’ünü veriyoruz kiraya. Yine geçtik ingilizleri, kıskançlıkları hep bundan.Neyse ki kira sorunu sadece bizim ülkemizde yokmuş bakın tüm gelişmiş ülkelerde var biz de gelişiyor muyuz ne
Eki Görüntüle 3152774
Niye veriyon verme? Çadır kur , karton kutu neyine yetmiyo? Bizim ehonomi çogiyi, Engilizler aç aç...Çikar telefonuna bakacamBiz maaşın %100’ünü veriyoruz kiraya. Yine geçtik ingilizleri, kıskançlıkları hep bundan.
ya bunda çok büyük bir saçmalık var. geçen ben de araştırdım biraz. tahliye taahhütnamesindeki tarihleri ev sahibi kafasına göre doldurup kiracıyı bu sebeple mahkemeye verebiliyor. kiracının kendini haklı çıkarabilmesi için, tarihlerin kendinden habersiz doldurulduğunu ispat etme zorunluluğu varmış. ispat edemezse ev sahibinin doldurduğu biçimde geçerli kabul ediliyormuş. bir bonus bilgi daha vereyim, tahliye taahhütnamesi tek nüsha hazırlanıyormuş ve kiracıya verilmiyormuş. e bu durumda atıyorum ben kiracı olarak o sözleşmeye hiç imza atmasam bile, ev sahibi benim imzamı taklit ederek tarihleri de kafasına göre doldurarak tahliye taahhütnamesi düzenleyebilir? ben bunu nasıl ispat edicem mesela? itiraz yolları falan filan var ama çok karışık. usulüne uygun biçimde imzalatan zaten yok. normalde kira sözleşmesi ile aynı tarihte değil, 15-30 gün sonra falan imzalanması gereken bir belge ama kira sözleşmesi yapılırken imzalatıyorlar. günün birinde böyle bişey imzalamak zorunda kalırsam aklıma gelen tek ispat yöntemi video çekmek. zaten mecburen imzalıyorum bari videoya alayım imzalarken, belgedeki her şey gözüksün, hangi kısımlar boş hangi kısımlar dolu göstermiş olayım diye.Heh buldum sonunda
Bunun yerine tarihlerin belirtilerek imza atmanızın mumkun olduğunu söylemeniz daha kolay olmaz mı? Hem karşılıklı güven sağlamış olursunuzya bunda çok büyük bir saçmalık var. geçen ben de araştırdım biraz. tahliye taahhütnamesindeki tarihleri ev sahibi kafasına göre doldurup kiracıyı bu sebeple mahkemeye verebiliyor. kiracının kendini haklı çıkarabilmesi için, tarihlerin kendinden habersiz doldurulduğunu ispat etme zorunluluğu varmış. ispat edemezse ev sahibinin doldurduğu biçimde geçerli kabul ediliyormuş. bir bonus bilgi daha vereyim, tahliye taahhütnamesi tek nüsha hazırlanıyormuş ve kiracıya verilmiyormuş. e bu durumda atıyorum ben kiracı olarak o sözleşmeye hiç imza atmasam bile, ev sahibi benim imzamı taklit ederek tarihleri de kafasına göre doldurarak tahliye taahhütnamesi düzenleyebilir? ben bunu nasıl ispat edicem mesela? itiraz yolları falan filan var ama çok karışık. usulüne uygun biçimde imzalatan zaten yok. normalde kira sözleşmesi ile aynı tarihte değil, 15-30 gün sonra falan imzalanması gereken bir belge ama kira sözleşmesi yapılırken imzalatıyorlar. günün birinde böyle bişey imzalamak zorunda kalırsam aklıma gelen tek ispat yöntemi video çekmek. zaten mecburen imzalıyorum bari videoya alayım imzalarken, belgedeki her şey gözüksün, hangi kısımlar boş hangi kısımlar dolu göstermiş olayım diye.
Resmi belgede imza taklit etmek sahteciliğe girer, aklı olan bunu göze almaz. Sahte imzayı da tespit etmesi çok kolay mahkemenin. O kısım mümkün değil yani.ya bunda çok büyük bir saçmalık var. geçen ben de araştırdım biraz. tahliye taahhütnamesindeki tarihleri ev sahibi kafasına göre doldurup kiracıyı bu sebeple mahkemeye verebiliyor. kiracının kendini haklı çıkarabilmesi için, tarihlerin kendinden habersiz doldurulduğunu ispat etme zorunluluğu varmış. ispat edemezse ev sahibinin doldurduğu biçimde geçerli kabul ediliyormuş. bir bonus bilgi daha vereyim, tahliye taahhütnamesi tek nüsha hazırlanıyormuş ve kiracıya verilmiyormuş. e bu durumda atıyorum ben kiracı olarak o sözleşmeye hiç imza atmasam bile, ev sahibi benim imzamı taklit ederek tarihleri de kafasına göre doldurarak tahliye taahhütnamesi düzenleyebilir? ben bunu nasıl ispat edicem mesela? itiraz yolları falan filan var ama çok karışık. usulüne uygun biçimde imzalatan zaten yok. normalde kira sözleşmesi ile aynı tarihte değil, 15-30 gün sonra falan imzalanması gereken bir belge ama kira sözleşmesi yapılırken imzalatıyorlar. günün birinde böyle bişey imzalamak zorunda kalırsam aklıma gelen tek ispat yöntemi video çekmek. zaten mecburen imzalıyorum bari videoya alayım imzalarken, belgedeki her şey gözüksün, hangi kısımlar boş hangi kısımlar dolu göstermiş olayım diye.
Valla bilemiyorum ben hukukçu değilim. Ben sadece gördüğümü paylaştım. Keşke E egecell gelse de bizi aydınlatsa.ya bunda çok büyük bir saçmalık var. geçen ben de araştırdım biraz. tahliye taahhütnamesindeki tarihleri ev sahibi kafasına göre doldurup kiracıyı bu sebeple mahkemeye verebiliyor. kiracının kendini haklı çıkarabilmesi için, tarihlerin kendinden habersiz doldurulduğunu ispat etme zorunluluğu varmış. ispat edemezse ev sahibinin doldurduğu biçimde geçerli kabul ediliyormuş. bir bonus bilgi daha vereyim, tahliye taahhütnamesi tek nüsha hazırlanıyormuş ve kiracıya verilmiyormuş. e bu durumda atıyorum ben kiracı olarak o sözleşmeye hiç imza atmasam bile, ev sahibi benim imzamı taklit ederek tarihleri de kafasına göre doldurarak tahliye taahhütnamesi düzenleyebilir? ben bunu nasıl ispat edicem mesela? itiraz yolları falan filan var ama çok karışık. usulüne uygun biçimde imzalatan zaten yok. normalde kira sözleşmesi ile aynı tarihte değil, 15-30 gün sonra falan imzalanması gereken bir belge ama kira sözleşmesi yapılırken imzalatıyorlar. günün birinde böyle bişey imzalamak zorunda kalırsam aklıma gelen tek ispat yöntemi video çekmek. zaten mecburen imzalıyorum bari videoya alayım imzalarken, belgedeki her şey gözüksün, hangi kısımlar boş hangi kısımlar dolu göstermiş olayım diye.
insanlar bilinçli olarak boş tarihli imzalatıyorlar, önemli bişey değil, sadece formalite adı altında imzalatıyorlar. imzalamazsanız evi vermiyor. tarihli imzalarsanız da ev sahibinin eline vermiş oluyorsunuz kendinizi tamamen çünkü bu sözleşme kiracıyı çok çaresiz bırakan bir sözleşme. canı istediği gibi çıkarabilir sözleşmede yazan tarihi baz alarak direkt.Bunun yerine tarihlerin belirtilerek imza atmanızın mumkun olduğunu söylemeniz daha kolay olmaz mı? Hem karşılıklı güven sağlamış olursunuz
E işte imzalamazsak da evsahibi çaresiz kalıyor, tanımadığı insanlarla 10 yıl uğraşıyor, o yüzden imzalatiyorlar zaten...imzalamayana evi vermemek hakkını baştan kullanmaları da doğal değil mi bu sistemde...insanlar bilinçli olarak boş tarihli imzalatıyorlar, önemli bişey değil, sadece formalite adı altında imzalatıyorlar. imzalamazsanız evi vermiyor. tarihli imzalarsanız da ev sahibinin eline vermiş oluyorsunuz kendinizi tamamen çünkü bu sözleşme kiracıyı çok çaresiz bırakan bir sözleşme. canı istediği gibi çıkarabilir sözleşmede yazan tarihi baz alarak direkt.
hiç bu konulara girmeyeceğim çünkü bu, insanların tartışmayı bilmediği bir konu. iyi forumlar.E işte imzalamazsak da evsahibi çaresiz kalıyor, tanımadığı insanlarla 10 yıl uğraşıyor, o yüzden imzalatiyorlar zaten...imzalamayana evi vermemek hakkını baştan kullanmaları da doğal değil mi bu sistemde...
Çünkü kabul etmek lazım ki sözleşme imzalandığı andan itibaren fazlasıyla kiracı lehine. Biz ilk evimizi tuttuğumuzda 6 ay sonra orada oturmaktan vazgeçmiştik. Ama ev sahibimiz istese bizi çıkartamazdı. Sözleşmeyi iptal etme hakkının tek tarafta olması bence haksızlık. Bu taahhütname ile iki taraf eşitlenmiş oluyor.E işte imzalamazsak da evsahibi çaresiz kalıyor, tanımadığı insanlarla 10 yıl uğraşıyor, o yüzden imzalatiyorlar zaten...imzalamayana evi vermemek hakkını baştan kullanmaları da doğal değil mi bu sistemde...
Kiracının evden çıktığı anda ev sahibinin uğrayacağı zararla kiracının 1 sene sonunda kapının önüne konması durumunda uğrayacağı zarar eşit değil. ama 10 yıl saçmalığı dünyanın hiçbir yerinde yok. Evin ve insanın omru ne kadar ki 10 yıl sınır konuyor. Sözleşme imzalıyorsun ama taraf olamıyorsun. Bir taraf istediği gibi çalıp oynuyor.3 yıl gibi makul bir alt süre olabilir.yada kiracı ben en az şu kadar oturmayacaksam evi tutmam diyip daha uzun süreli kontrat imzalanır ama iki tarafın da rızasıyla. 3 yıl bilemedin 5 yıl olur da 10 yıl ciddi haksızlık. 10 yılın sonunda dava yolu da açık üstelik 13 yıla kadar uzayabiliyor tahliye.Çünkü kabul etmek lazım ki sözleşme imzalandığı andan itibaren fazlasıyla kiracı lehine. Biz ilk evimizi tuttuğumuzda 6 ay sonra orada oturmaktan vazgeçmiştik. Ama ev sahibimiz istese bizi çıkartamazdı. Sözleşmeyi iptal etme hakkının tek tarafta olması bence haksızlık. Bu taahhütname ile iki taraf eşitlenmiş oluyor.
İnsanların evine ortakmış gibi davranan kiracılardan bana bay geldi artık5 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev sahibimiz 15 gün önce aradı oğlumun ev sahibi evini satıyor onlarda kendi evlerine gelmek istiyor dedi ki gelini bizim oturduğumuz evi beğenmedi haspam. Kendileri çok lüks bir sitede oturuyor.
5 yıllık bina 110 metrekare merkezi yer eski kira oranlarına göre biraz yüksekti ama şimdi çok çok uygun fiyata oturuyoruz 2.250 TL.
Zam yapmak istiyor dedik anladık. Ancak bu sürede kiralık evlere bakıyoruz baktığımız evler.
30 yıllık bina 70 metrekare 7.500 TL kira
0 bina 90 metrekare 7.500 TL
15 Yıllık bina içi sıgırlanmış 7.500 TL .
sonra çıkmıcaz dedik ve dün tekrar aradı tahmin ettiğimiz gibi kiraya zam yapmakmış ne kadar dedik 2,250 TL den 9.500 TL diyor.
İnanırmısınız 9.500 TL diyor. Hadi dedik evi bize sat satmıyor. Biz satılık bakalım dedik. Yeni sıfır araç aldık bebeğimi sabah akşam babannesine götürüyoruz. Araba olmadan nasıl götürüp getiricez. İş yeri homeoffice çalıştırmıyor. Homeoffice çalıştıracak iş bakıyorum yeni başlıcam ne kadar güvenli.
Kredi çeksek 500.000 TL yi 1120.000 Tl geri ödüyoruz.
Hukuki tüm yolları araştırdık ama psikolojik olarak çok yıprandım ve yıprandık. Gerim gerim geriliyorum.
Hem işe hem bebeğime hem tüm çevreme yansıyor.
İnanın çok bunaldım.
Bencede çok adil.Çünkü kabul etmek lazım ki sözleşme imzalandığı andan itibaren fazlasıyla kiracı lehine. Biz ilk evimizi tuttuğumuzda 6 ay sonra orada oturmaktan vazgeçmiştik. Ama ev sahibimiz istese bizi çıkartamazdı. Sözleşmeyi iptal etme hakkının tek tarafta olması bence haksızlık. Bu taahhütname ile iki taraf eşitlenmiş oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?