Ev sahibimiz..

ninaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
331
11
26
Edirne
Ev sahibimiz bi kaç gün önce eşime bir yıllık kirayı peşin istediğini söyledi, üstelik kirayı da arttırdı.. Aramızda sözleşme yok evde ikinci yılımız doluyor, bu yaz tayin isteyecektik yani durumumuz kesin değil, kalıp kalmayacağımız belli olmayınca dedik ki yaza kadarki kirayı peşin verelim fakat kabul etmedi en az 8 aylık kirayı istiyorum diyor..
Paraya sıkışmasının sebebi evin su aboneliği şantiye tipinden kullanıyorduk aboneliği alacakmış, başkada vergi vs. Borcu da olabilir ev ile ilgili.. Diğer kiracıları da var apartmanda onlar kabul etti parayı peşin ödeyecekler diyor.. Arkadaşlar az buz para değil 7.000 lira.. Kabul etmediğine göre evden çıkın diyecek ne yapıcaz kara kara düşünüyoruz.. Akıl verin lütfen

Hukuki olarak pek bisey yapamaz diye düşünüyorum sonucta kira dediğin aylik olur pesin vermek zorunda değilsiniz evden de cikaramaz diye düşünüyorum ama yinede bi avukata danisin isterseniz ha deyince o o kadar para verilmez ki hem kalacağınizda kesin değilmiş Allah yardımcınız olsun

Teşekkür ederim cevap için taşınmaya kalksak temmuzda tekrar taşınmamız gerekecek o kadar masraf ve yorgunluk, eşyaların yıpranması da cabası.. ev sahibi siz parayı verin evde kalmazsanız ben size geri öderim demiş senet yok bişe yok nasıl güvenicez..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bukadar anlamsız bir talep olabilirmi ?Allah aşkına bana denk gelse asla vermem nereden bulayım kardeşim bu kadar nakiti ayrıca diyelimki buldum canım istedi başka yere taşındım Yada tayinim çıktı.ben olsam ne çıkarım bede peşin veririm çıkarabiliyorsa buyursun denesin onada masraf olsun.burası bir hukuk devleti isteyen istediğini yapamaZ

Bukadar anlamsız bir talep olabilirmi ?Allah aşkına bana denk gelse asla vermem nereden bulayım kardeşim bu kadar nakiti ayrıca diyelimki buldum canım istedi başka yere taşındım Yada tayinim çıktı.ben olsam ne çıkarım bede peşin veririm çıkarabiliyorsa buyursun denesin onada masraf olsun.burası bir hukuk devleti isteyen istediğini yapamaZ

Adamın arkası sağlam eşim bu evde kalsak bile huzursuz eder diyor böyle şeylerde beni bulur hep bende öyleyse sen topla eşyaları benim iki kere taşınmaya gücüm yetmez dedim.. ben çıkmıyvam gerekirse cevabını veririm eşim benden yumuşak yüzlü malesef

Ev sahibimiz bi kaç gün önce eşime bir yıllık kirayı peşin istediğini söyledi, üstelik kirayı da arttırdı.. Aramızda sözleşme yok evde ikinci yılımız doluyor, bu yaz tayin isteyecektik yani durumumuz kesin değil, kalıp kalmayacağımız belli olmayınca dedik ki yaza kadarki kirayı peşin verelim fakat kabul etmedi en az 8 aylık kirayı istiyorum diyor..
Paraya sıkışmasının sebebi evin su aboneliği şantiye tipinden kullanıyorduk aboneliği alacakmış, başkada vergi vs. Borcu da olabilir ev ile ilgili.. Diğer kiracıları da var apartmanda onlar kabul etti parayı peşin ödeyecekler diyor.. Arkadaşlar az buz para değil 7.000 lira.. Kabul etmediğine göre evden çıkın diyecek ne yapıcaz kara kara düşünüyoruz.. Akıl verin lütfen

ninaa hanım bir hukukçu olarak size şunları söyleyebilirim. Öncelikle ortada bir kira sözleşmesi yok ve kiraya verenin talebinin yasal bir dayanağı da yok. bununla birlikte yapılan zammın neye dayanarak yapıldığı bile belirli olmadığı için isterseniz fahiş zammı dahi ödemeyebilirsiniz. sonuç olarak sizi evden çıkarması mümkün olmadığı gibi daha önce zamlı kira vermemiş ve zammı kabul etmemiş iseniz eski kira bedelini ödemeye de devam edebilirsiniz.

Bizim yaşadığımız şehirde de kiralar yıllık ama biz aylikla oturuyoruz ama aylık olanı Yıllığa cevirse keyfine göre başka ev bakardim..hem sene dolmadan çıkılsa o kadar para gidecek hemde ha deyince 7bin tl zor

ninaa hanım bir hukukçu olarak size şunları söyleyebilirim. Öncelikle ortada bir kira sözleşmesi yok ve kiraya verenin talebinin yasal bir dayanağı da yok. bununla birlikte yapılan zammın neye dayanarak yapıldığı bile belirli olmadığı için isterseniz fahiş zammı dahi ödemeyebilirsiniz. sonuç olarak sizi evden çıkarması mümkün olmadığı gibi daha önce zamlı kira vermemiş ve zammı kabul etmemiş iseniz eski kira bedelini ödemeye de devam edebilirsiniz.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için ev sahibimiz zaten aynı apartmanda oturuyor kirayı elden alıyor, yani ortada delil de yok.. bu bize ders oldu sözleşme olmadan ev kiralamam artık..

Bizim yaşadığımız şehirde de kiralar yıllık ama biz aylikla oturuyoruz ama aylık olanı Yıllığa cevirse keyfine göre başka ev bakardim..hem sene dolmadan çıkılsa o kadar para gidecek hemde ha deyince 7bin tl zor

Burada kiralar aylık ödeniyor, ilk defa böyle birşey duyuyoruz.. zaten bana mantıksız geldi fakat diğer kiracılar nasıl vermiş anlamıyorum, herhalde 7 bin lirayı yastık altında tutuyorlardı. Şimdi kredi çeksen faiziyle birlikte kira daha da artmış olacak..

Ev sahiplerinin böyle bir hakkı var mı? Bunu öğrenmek lazım..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aklıma geldikçe uykularım kaçıyor.. Allah herkesi ev sahibi etsin inşallah

Vermek zorunda değilsiniz. Herkesin kenarda 7000 liraı bulunacak diye bişey yok.
Ha diyincede çıkaramaz öyle merak etmeyin, ama huzursuzluk çıkar ne yazıkki.

Back
X