Ev Sahibinin İhtar Çekmesi

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
53
Herkese merhaba. Önceki konularımda da bahsettiğim gibi ev sahibi sürekli evden çıkmamız için arıyordu. Biz de bir yandan ev kolileyip bir yandan ev bakıyorduk ve her eve de taşınılmıyor. Bir evin banyosu kötü rutubetli oluyor bir evin yerleri eski mermer duvarları sökük sökük oluyor vs.
Ev sahibi yine ve yine annemi aradı. Ben de dayanamadım ve bize müsade vermesini, zaten ev aradığımızı ve evinin çoğunun kolilendiğini yazdım. Birkaç gün önce şükürler olsun ki ev bulduk fakat ev sahibi bize ihtar çekmiş. Bu durumda ne yapmalıyız? Bir bilginiz var mı?

Zaten ev bulmuşsunuz sanırım, taşınacaksanız yapacağınız ekstra bir şey yok diye biliyorum

İhtar noktasına gelene kdr neler oldu? Yeni sahibi mi? Eski konularınızi bilemeyiz bilmemize de gerek yok ayrinti verirseniz iyi olur
Uyardığınız için teşekkür ederim. Biz şu an eski evdeyiz ve yeni eve taşınacağız. Ev sahibimiz sürekli evden çıkmamızı ve yeğeninin geleceğini söylüyordu. Biz de tamam dedik. Fakat ev sahibi sürekli aramaya devam etti bizi. Ne zaman çıkacaksınız ne zaman çıkacaksınız vs. diye. Benim de okul işlemlerim vardı bu yüzden biraz zaman istedik. En sonki konuşmamızda ise bize ev bulmakta yardımcı olacağını söylemişti çünkü ev bulmak çok zor. Bu konuşmadan 1 hafta sonra da eve tebligat geldi maalesef.
2 gün önce yeni ev bulduk ve kontratı imzaladık. Birkaç güne de evi boşaltacağız

Bu şekilde davranamaz rahat olun istediğiniz zaman çıkın. Muhtemelen Eylül ayı tayin ayını hesaplamis kıranın son güne kadar da anahtarı vermeyin sözleşme bitmeden çıkmanıza gerek yoktu bu işin tadı fazlasıyla kacti Allah akıl fikir versin

Kendi otursa altı ay surenız var ıhtırdan sonra, yegen ne alaka

Kendisi yada çocugu annesi babası vs oturacak olsa anlarım ama yeğen bu kategoride degil. Eger size kendim yada yakınım oturacak deyip sizi evden çıkarırsa ve başka birine evi kiralarsa dava açıp bir senelik kiranızı alabilirsiniz. O kadar kolay mı evden çıkarmak. Sizin durumunuzda ev sahibi haksız

Aslında yasal süreç yeni başlamış ihtardan sonra boşaltmanız için kanunlar size süre veriyor. Çok dert etmeyin zaten yeni yerinizi seçmişsiniz.

Ev sahibinin altsoyu, üstsoyu, kendisi/eşi veya yasal olarak bakmakla yükümlü olduğu kişiler için ihtiyaç belirtilebilir. Yeğen bu kapsama dahil mi avukatların görüş bildirmesi daha uygun olur.

İhtar çekmesi bı anlam ifade etmiyor yasal süreç başlıyor ve benim bildiğim 6 ay içinde taşınma hakkınız var istersen 6. Ayında tasinirsin çıkaramaz. Bizim de ev sahibi kendim geleceğim diye evden çıkartıyor Eylül'ün sonunda sözleşme bitiyor ama ihtar çekmedi ev bulamazsak mecbur ihtar çekecek 6 süre uzayacak daha. Ayriyetten kendim geleceğim dediği için kendi gelmezse onu mahkemeye verme ve yanlış bilmiyorsam mahkemeyi kazanınca 1 yıllık kirayı alıyorsun.

Birşey yapmanıza gerek yok bu durumda, bir kaç güne çıkıyormuşsunuz zaten.

Ne yazıyor ihtarda

Ama bunun için sizin evden tahliye davası sebebiyle çıkmanız lazım.Yani kendiniz ev bulup çıktınız diyelim arkadan birde baktınız ki başkasına kiraya vermiş hadi ben dava aciyim 1 yıllık kiramı alayım durumu yok bunu bilin mutlaka Sizin o evden mahkeme zoruyla çıkmanız lazım ki ondan dolayı o parayı alabilin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…