Ev sahibiyle tek başına kavgam

Ay gerçekten bazıları ne kadar da kendinden emin konuşuyor. İlk sene çıkmiyorsunuz bu evden, 3 sene olmuş. Ev sahibine evi bosaltmadan haber vermeniz lazımdı, verdiyseniz gerekli teslimleri yapıp çıkabilirsiniz. Siz her şeyi ödediyseniz, depozitoyu da aldıysanız tekrar muhatap olmanıza gerek yok anahtarı emlakciyla iletirsiniz çıkarken.

1 ay önceden çıkacağınızı bildirirseniz şikayet edemez. Sözleşme her yıl yenilenir evet. Ama kiracı istediği zaman 1 ay önceden haner vermek koşuluyla çıkabilir. İstersen dava aç deyin. Dava açmayacak. Sizi korkutmak ve para koparmak için yapıyor.
En fazla kaporanıza yatar.

bu yazılı bildirimin en garanti yolu, ihtar gibi görünüyor. bence siz ihtar için gidin. zaten orada da sizi yönlendireceklerdir. bunun gibi birçok vaka ile karşılaşıyorlar.

Türkiye de kanunlar her zaman kiracıdan yanadır. O yüzden gayrimenkulun hiç bir zaman yatrırım aracı olmaması gerekir.
olmaması gerekirse millet çadırda mı yaşayacak ?
Birilerinin barınma hakkını sağlamak için madem yatırım aracı degilse niye ev alsın adam ?

Bunu neden burada soruyorsun ? Bu alanında uzman bir hukukçunun cevaplayacağı soru farkında mısın ?
Sakin olun. Buradaki çoğu konu hukukla ilgili. Başına gelen biri var mı, nasıl olur anlamında yazdım. Çünkü gerçekten ne yapacağımı bilemedim ki zamanı gelince avukata da danışırım

Merhaba arkadaşlar, yalnız bir kadın olarak şirret ev sahibiyle tek başıma kavga ediyorum. Ben eve ağustos 2021’de girmiştim, şimdi de evden çıkıyorum. Bana diyor ki yazın kira ödeyeceksin. Neden diyorum ağustosta girdiğim içinmiş. Yazın ev boş kalıyormuş zarardaymış, yoksa beni dava edermiş. Daha önce de eski komşularımı dava etmiş. Bu adamın böyle bir hakkı var mı Allah aşkına? Zaten yalnızım tek başıma mücadele ediyorum zaten boşanma davam da var. Hem anahtar teslim edip hem de kira ödemek istemiyorum. İftira atmasın diye evdeki elektronik eşyalar çalışırken videoya aldım. Ne diyorsunuz ne yapmalıyım..
Kira sözleşmeleri her yıl otomatik yenilenir, taraflardan birisi yenilemek istemiyorsa kontratın bitim tarihinden 45 gün önce evi boşaltacağını, ya da kontratı yenilemeyeceğini karşı tarafa yazılı olarak bildirmek durumundaymış. Ev sahibiniz sizi dava ederse hukuki olarak %100 haklı maalesef .. Uzlaşmaya çalışın bence ,
Bu kadar bilgiyi nereden biliyorum .. çünkü aynısı benimde başıma geldi, evden çıkmama rağmen 2 kira bedeli aldı ev sahibi.. Avukata danıştığımda dava ederse kesinlikle ev sahibinin haklı olduğunu söyleyince .. ödeyip kurtulmuştum ama benim de çok ağırıma gitmişti .

Sen çıkınca zaten kaç katına kiraya verecek çıkıyorsun diye sevineceğine yaptığına bak ya 😀

Yorumlarda tek bir doğru bilgi okumadım. Kira hukuku gibi hukukun en karmaşık ve bilgi gerektiren alanda bir avukat danışmak yerinde niye tahsillerinin hukuk olmadığı belli olan kişilerden akıl alıyorsun ?

Mesleğinizden dolayı bu kira ev konularında çat diye gelip "doğrusu bu" mesajlarınıza bayılıyorum ben ya :D
Cidden gözüm arıyor. İyi de oluyor.

3 yıldır oturuyormuşsunuz hiçbir şey yapamaz diye biliyorum. Muhtemelen para istiyor. Sakın kaporani falan almadan çıkma. Avukat bul

Mesleğinizden dolayı bu kira ev konularında çat diye gelip "doğrusu bu" mesajlarınıza bayılıyorum ben ya :KK70:
Cidden gözüm arıyor. İyi de oluyor.
Turşu limon suyuyla mı yapılır sirkeyle mi tartışması gibi şu an hukuk dünyası belirli süreli kira sözleşmesi belirsiz süreli kira sözleşmesine dönüşür mü dönüşmez mi onu tartışıyor. (Bence dönüşmez ) burada patır patır 1 yıl geçtiyse sözleşme uzamıştır yazıyorlar kira hukuku profesörü gibi gsgsgsgsgs 😃😃
Bir sözleşmenin süresinin uzaması onun başta tabi olduğu mahiyeti değiştirmez.
Belirli süreli kira ve belirsiz süreli kiranın tabi olduğu fesih şartları farklıdır.
Her olayın da kendi içinde farklılığı vardır. Makul süre diye de bir kavram var. Yani sen sözleşmeyi erken feshettin hadi 6 ay daha kira öde denilemez çünkü tbk ve mk der ki herkes hak ve yükümlülüklerini kullanırken dürüstlük kuralına bağlı kalmalıdır.
Ki kira hukukunun en net tanımı istisnanın istisnasının istisnasıdır. Öyle karışık ve teknik bir alan. Ben cezacıyım dolayısıyla benim bile tam anlamıyla hakim olmadığım bir alan.
Ama maşallah hanımlar burada doktrin dersi vermiş konu sahibi de hepsini dinlemiş ggsgsgsg
Avukata son raddede başvurulmaz öncelikli ve acil olarak başvurulur gel de bunu anlat halkımıza 😔😔

Sizden kaç aylık kira istiyor ki. Zaten haziran ayında taşınınca k ayın kirası almıştır. Şimdi değilde 2 ay sonra taşınacak olsanız yani Ağustos başında zaten o ayın kirası yatmaz. Bir tek temmuz kirası kalıyor geriye. Bir iki kira için bu kadar olaya ne gerek var. Zaten avukat masrafı, dosya masrafı alacağı para gidecek.

Geçen haftadan beri haberi var. Çık sıkıntı yok ama kirayı öde dedi

Üzerime olan her şeyi kapattırdım, bugün de ikametgahı başka yere alacağım
ev sahibine bu kadar geç haber verme sebebin nedir ?
geçen hafta haber vermişsin, abonelikleri kapatmışsın bugün de ikametgahı sildiriyorsun
bunun usulü bu değildir yani
ciddi ciddi taşınma niyetine girdiğin an haber vermek lazım ki o da kendini ayarlasın
sen 1 haftada olayı bitirip gitme modundasın.

2-3 kere okudum.

Yalnız ve boşanmış bir kadın olmanızın konuyla zerre alakası yok. Yanlış seçimlerinizle alakalı olabilir belki ama onun da bu kira ev sahibi konusuyla alakası ne

Merhaba arkadaşlar, yalnız bir kadın olarak şirret ev sahibiyle tek başıma kavga ediyorum. Ben eve ağustos 2021’de girmiştim, şimdi de evden çıkıyorum. Bana diyor ki yazın kira ödeyeceksin. Neden diyorum ağustosta girdiğim içinmiş. Yazın ev boş kalıyormuş zarardaymış, yoksa beni dava edermiş. Daha önce de eski komşularımı dava etmiş. Bu adamın böyle bir hakkı var mı Allah aşkına? Zaten yalnızım tek başıma mücadele ediyorum zaten boşanma davam da var. Hem anahtar teslim edip hem de kira ödemek istemiyorum. İftira atmasın diye evdeki elektronik eşyalar çalışırken videoya aldım. Ne diyorsunuz ne yapmalıyım..
Yalnız olduğunuzu belirtmeniz iyi olmuş.

Ev sahibi sizi biraz saf görmüş olmalı. Böyle birşey yok öncesinden haber vermişsiniz çıkacağınızı. Yeni kontrat yapılmamış. Kış ayında çıkan yaz ayını öder diye bişe olsa siz o evden ebedi çıkamazsınız adam alemin tek akıllısı sanki. Bu ay içinde çıkacaksanız da kiranın tamamı yerine oturduğunuz gün kadarını verin

Back
X