- 6 Aralık 2010
- 2.958
- 2.041
- 398
- 30
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Pesinatiniz ne kadar elinizdearkadaşlar ortalama 90- 100 binlik ev satın alanların aylık maaşı ne kadar? tecrübesizim bu konuda sizden yardım istiyorum.evin çok masrafı olmasa satın aldığımız evde otursak.aylık maaşımız da 3.500 gibi bi rakam olsa ev alabilir miyiz? ayda 1600-1700 tl ödeyebiliriz diye düşünüyorum.9 10 senelik böyle kredi fırsatı sunuyorlar mı?
aklım bunlara pek ermiyo yardım lütfen :))
o peşinat diyelim şimdilik :))P
Pesinatiniz ne kadar elinizde
arkadaşlar ortalama 90- 100 binlik ev satın alanların aylık maaşı ne kadar? tecrübesizim bu konuda sizden yardım istiyorum.evin çok masrafı olmasa satın aldığımız evde otursak.aylık maaşımız da 3.500 gibi bi rakam olsa ev alabilir miyiz? ayda 1600-1700 tl ödeyebiliriz diye düşünüyorum.9 10 senelik böyle kredi fırsatı sunuyorlar mı?
aklım bunlara pek ermiyo yardım lütfen :))
bu faizler çok uçuk ya.teşekkür ederim canımAlacağın evin %70 i kadar kredi çekebilirsin.
9-10 yıl fazla aslında 100 bin için.
Şöyle bir hesap yapayım sana 120 bin çekersen 7 yılda geri ödemeli olarak 2050TL falan ödemen lazım. Bu da kümülatifte 70 bin lira faiz yapar; ciddi para.
Şu an kiradaysan kesinlikle çek kredi ama ödeme konusunda takılırım dersen bir gün hiç bulaşma. Banka o evi yar etmez bu durumda sana.
bu faizler çok uçuk ya.teşekkür ederim canım
ben ilerisi için düşündüm şu an yalım genç evli falan değilim .ihtimal dahilinde sordum bazı şeyleri fikir edinmek açısından :) çok haklsınız.Allah yardım eder umarım :)Maalesef öyle. Banka neden çıkarı olmayan bir işe girip tanımadığı birine nakitte 100 bin versin ki? Hiç birikmişiniz yok mu?
inşallah Allah nasip eder güzel bi ev.konut fiyatları çok arttı.karadeniz sahil küçük bi ilçede oturuyoruz 150 milyardan başlıyor sobalı evler.Yüzde 75 veriyor banka.
Biz de araştırdık daha yeni ama
Çok kasmak tan şimdilik vazgectim
Iyi bi ev çıkarsa bakacagiz
Diyemeyiz:) cunku 100 binlik bi ev icin eger eksber en az eve 100 tl deger vermesi lazim ki diz 25 bin pesinle banka size 75 bin kredi versino peşinat diyelim şimdilik :))
ay çok aydınlandım çok teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsın canım ya Allah razı olsun.çok iyi anladım.Diyemeyiz:) cunku 100 binlik bi ev icin eger eksber en az eve 100 tl deger vermesi lazim ki diz 25 bin pesinle banka size 75 bin kredi versin
Eksber:Bankanin almak istediginiz evin degerini belirlemesi icin gorevlendirdigi kisi(bu isi ekspertiz firmalari yapiyo bankayla alakali degil )
diyelim 25 bin pesinatiniz var kalan 75 bini kredi cekiceksiniz biz 100 tl kredi icin hesaplattik 100 bine ayda 1500 odemeli 10 yila 176 bin tl ye mal oldu faizi ile birlimte tabi bunun o gubku fazi oraniylada alakasi var ..sizinde 75 bine 130 bin falan odemeniz olabilir toplamda...
pesinatiniz yeterli degilse ayri olarak ihtiyac kredisi cektiriyolar bunu normal bankalar yapiyo ..katilim bankalarinda boyle bi durum yok cunku onlar islami sartlara uygun hale getirmeye calisiyolar..
yani ticaret usulu evi katilim bankasi aliyor size o fiyattan satiyor sizde bunu kabul ediyorsunuz .bu sekilde 1 ev ve 1 araba alinabilenecegi konusunda fetva verilmis..
Katilim bankasindan cekmek istediginiz durumda garanti 25 bininiz olmasi lazim ..
Diger bankalarda dedigim gibi farkli kredi altinda (is guvenceniz)varsa veriyolar..
bide arti 5 bin tlniz daha olmasi lazim tapu ve ekspertiz masrafi icin...:)
Odemeye gelincede aldiginiz evde oturacaginiz icin kira masrafi olmadigindan ortalama heray 500 tl cebibize kalir 1000 tl de cok rahat arttirirsiniz ve aldiginiz evi cok rahat odersiniz..
yalniz size tek tavsiyem evi pesin almadiginiz icin evin yerinde sayan degilde deger kazanilabilecek bi ev olmasi daha iyi okur ki odediginiz faiz oranini cikarsin kendi kendine
yani kira vermeyince 1500 tlyle evime gayet iyi bakarım canım .peki kredi çekereken iş durumlarına bakıyorlar ya.biri devlet memuru biri özelde çalışıyor kredi vermeme durumları olur mu?Komşum almış borcunuda ödemiş bitirmiş. 12 yıllık evliler 2 çocukları var gelirleri de sizin ki kadar ama şöyle bir durum var onlar lojmanda kalıyor aldıkları evi kiraya vermişler. Bu sizin geçiminizle, yaşam tarzınızla ilgili bir şey 1800 TL ile geçinirim diyorsanız neden olmasın. Ben şahsen geçinebilirdim olmıycak birşey değil.
az çok kafamda hesap yapıyorum canım çok ince işler cidden.herkes evinin bütçesini kendi bilir..şimdi biz size para yeter deriz ama siz zorlanırsınız yada yetmez deriz çok iyi geçinirsiniz..aylık gezmenize alışverişe faturalara kredi kartlarına vs bağlı...oturup eşinizle ince hesap yapın bence...
emin olun kira ödemekten daha iyi...az çok kafamda hesap yapıyorum canım çok ince işler cidden.
yani kira vermeyince 1500 tlyle evime gayet iyi bakarım canım .peki kredi çekereken iş durumlarına bakıyorlar ya.biri devlet memuru biri özelde çalışıyor kredi vermeme durumları olur mu?
evet gerçekten ben de öyle düşünüyorum.2 katı öderim kiranın ama kendi evm olur diyorum insanın zoruna gidiyor boşa gidiyo para sankiemin olun kira ödemekten daha iyi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?