- 14 Eylül 2014
- 22.130
- En iyi cevaplar
- 1
- 108.566
- 798
Bizim sülalede böyle ayrımcılıklar yok. Siz bu konuda rahat olun.Ya siz gerçekten saçmalıyorsunuz dede hayatta yaşıyor ne mirasından bahsediyorusnuz kendi parasını çocuğuna torununa veriyor bu sizi ne ilgilendirir? Biz mirastan hak mı istiyoruz dedik okuduğunuzu anlayın lütfen. Biz zaten başımızın çaresine bakacaktık dede kendi ev verdi eşimin babası geri aldı. dedenin kızı evleneli 50 sene olmuş torundan torunu var ben onlara ne yaptı bilmiyorum herkesin köyde şehirde yeri var demek ki bir şeyler yapmıştır. Bu ailede genelde erkeklere yapılıyor onu biliyorum o yüzden yazdım ama kızını mağdur etmemiştir siz merak etmeyin o insanlar sizin göremeyeceğiniz imkanlarla yaşadılar ve devam ediyorlar yargılayıcı konuşup sürekli konuşu çekiştirmeyin lütfen. Üstelik kendiniz de ev sahibi olmak İçin çalışmak yerine ailenizin dairesinde oturuyorsunuz başka kardeşiniz yok mu mirasa konmuşsunuz hemen. (Benim konuma sizin bakış açınızın aynısı. Annem verdi yazmayın ben her mesajda dede verdi yazdım anlamamakta ısrarcısınız.)
Benim rahmetli dedem tek oğlu altı kızı olduğu halde vefat etmeden önce oğlu dahil hepsini toplayıp hepiniz evinizi düzeninizi kurdunuz işiniz var. Ablanız yaşadığı sürece ev ve tarla geliri onun hakkıdır o ölmeden miras paylaşmayın diye vasiyet etmiş. Tüm kardeşler de buna seve seve katıldı. En büyük ablaları da 50 yaşından sonra artık tarla gelirini eşit paylaşmak istedi. On senedir yine mahkemelik olmadan bir gün kavga etmeden eşit paylaşım yapıyorlar. Bizim ailede böyle sana verdim ay aldım durumu da olmaz. Erkek çocuk ayrımcılığı da olmaz. Kırgınlık da olmadan senelerdir böyle devam ediyoruz.
Erkek çocuk ayrımcılığına karşıyım bu nedenle bugün bana yapılsa susup da yemeye devam etmek istemem.
Ayrıca tekrar söylüyorum benim kendi ailemden gelenler beni ilgilendirir. Eşimin ailesinin malını mülkünü konuşmam. Bu konuda sitemim kızgınlığım da olmaz.
Siz kendi ailenizin malı mülkünü konuşmak yerine mirasçısı olmayacağınız bir evi bilmem neyi konuşuyoruz. O evde kardeşlerin hakkı var sizin yok. Size laf düşmez.
Keşke siz de anne babanızın malını konuşsanız yani size düşmeyen konuları konuşmak yerine.
Kız diye kardeşleri yok sayan sizsiniz