• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sorunu

ipekcigim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
229
Puanlar
103
Arkadaşlar biz bir yılı bitirdik ikiyi bitireceğiz evlendiğimiz zaman eşimin tarafı düğüne eşyaya masraf yapmadı bize bir ev bıraktılar sonra gelen giden kesildi evden çıkarmaya karar verdiler buna da çok bozulduk buraya dertleşmek amaçlı konu açtım. Ama herkes okuduğunu anlamamış olacak ki ilk mesaja birkaç detay eklemem gerekti çünkü bir kişi yol açmış herkes aynı yerden yorum yapıyor aslında bahsettiğim bize vaadler verilip sonra vazgeçilmesiydi. Biz evlenirken kiraya çıkacaktık bir beklentimiz yoktu ama malları varken oğlu kiraya çıkmış dedirtmek zorlarına gitti (doğulu zengin bir aile herkesin evi yazlığı en güzel yerlerde daireleri var çevreye kötü imaj çizmek istemezler). Kendilerinin bir sürü dairesi varken dedeleri bizi kirada oturtmazmış. sonra daire verdiler bir şey demeden geri aldılar neyse ben verilen sözlerde söylenen yalanlardayım ama herkes gelmiş ben tek kuruş maddi destek almadım diye kendi kahramanlık hikayesini anlatmış. Merak etmeyin biz de destek almıyoruz gayet sıkışık dönemden geçiyoruz ben çalışmıyorum çünkü doktor sürecindeyim her ay masrafımız çok zaten bir de borç ödüyoruz. Kira olmadığı için de borcu bir düzene koyduk. Biz evlenirken bir daireye yerleştirildik çünkü eşimin ailesi zengin dedeleri çocuklarına bir sürü mal bırakmış kendisi yaşıyor 90 küsür yaşında aile şirketi yönetiliyor en büyük torunu 50 yaşında vardır. Kızı 70 yaşında vardır herkesin işi gücü malı mülkü yerinde. Eşimin babası tek erkek çocuk o yüzden babası ona biraz daha mal bırakmış sanırım detayları bilmiyorum ama çok açgözlü bir insan. Biz evlenince de diğer torunlara verildiği gibi bize de daire verildi Ataşehir tarafında güzel geniş bir daire biz de tabii ki geri çevirmedik girdik yerleştik her gelen çok beğendi etti sonra ev görmesi bitince hadi oradan taşının dendi. Eşimin babasının da bir kaç tane dairesi binaları var bizim daireye asla ihtiyacı yok ama gözü doymadığı için çıkın kiraya vereceğim dedi. Biz de hem şaşırdık hem de kızdık. Güvenmekle hata etmişiz orası doğru. Dedenin bize bıraktığı daireye el koydular sormadan etmeden bunu nasl hakları diyebilirsiniz insan ilişkileri böyle mi kuruluyor ben daha önce kimseyi bu şekile görmezden gelmedim bundan sonra da gelmem.

Son düzenleme:
Kpin annesi babası onlara ev de araba da poşet poşet altın da verir ve sizi hiç ilgilendirmez. Bunları değil buraya yazmaya düşünmeye bile hakkınız yok. Size ne adam arabasını nasıl almış, işini nasıl kurmuş.

Evini de istediği gibi yaptırır, size sormak zorunda değil.

Tek haklı olduğunuz nokta madem evi satacaklardı niye sizin taşınmanızı istediler dalga geçer gibi.

Kpin annesi babası onlara ev de araba da poşet poşet altın da verir ve sizi hiç ilgilendirmez. Bunları değil buraya yazmaya düşünmeye bile hakkınız yok. Size ne adam arabasını nasıl almış, işini nasıl kurmuş.

Evini de istediği gibi yaptırır, size sormak zorunda değil.

Tek haklı olduğunuz nokta madem evi satacaklardı niye sizin taşınmanızı istediler dalga geçer gibi.
Uzaklaşınca konu bu şekilde ben de yazarken böyle düşüneceğinizi düşündüm benim söylemek istediğim bu insanlar almaya alışmış ama artık kendileri kayın baba kayınvalide oldular insan diyor ki onlar da sonrakileri düşünsün. Aslında bu da değil başta bir söz söylendi sonra niye o kendi menfaatine çevrilmeye çalışılıyor. Bir sene yeni geçti sürekli orayı kiraya verelim orayı satalım diyorlar sizin bir sürü malınız eviniz var neden bunu yapıyorsunuz size yapılırken sorun yok siz neden bırakamıyorsunuz. Beni alakadar etmediğini söylüyorsunuz belki evet ama büyükler çocuğuna yapmış helal olsun bunlar istemezse yapmasın helal olsun mu oluyor bu. İnsanlar bencilliğe alışırsa öyle devam eder. Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar. İçinde olunca bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç

Size ne ki eşinizin babasına kalan mallardan vs ne çok hesap tutmuşsunuz.
Yok evlenirken büyük eve evet demişsiniz falan.
Kim paragöz burda anlamadım.
Eş ailesi de siz de aynıymışsınız ama mallar onun olunca istediğini yapar.
Eşime kalır ordan bana gelir demişsiniz sanırım ama belli ki onların tasarrufunda olacağı için daha beklemeniz lazım.
Dedenin mallarına,babaannenin altınlarına kadar hesap tutmanız da takdire şayan, ben hiç bilmem ilgilenmedim dedesinin mallarına kadar eşimin

Yani ev verecegiz diyerek size birsey yapmadilar ve simdi evden cikin diyorlar?

Sanirim sikintinizin temel noktasi bu, iste bu sebeple kimseye gebe kalmadan kendi ayaklarimizin uzerinde durabildigimizde evlenmemiz gerekiyor

Anladigim su esyalar sizin aileden, ev onlardan olmus adaletli dagitim yapilmis, ee siz bu evliligin neresinde harcama yaptiniz?

Uzaklaşınca konu bu şekilde ben de yazarken böyle düşüneceğinizi düşündüm benim söylemek istediğim bu insanlar almaya alışmış ama artık kendileri kayın baba kayınvalide oldular insan diyor ki onlar da sonrakileri düşünsün. Aslında bu da değil başta bir söz söylendi sonra niye o kendi menfaatine çevrilmeye çalışılıyor. Bir sene yeni geçti sürekli orayı kiraya verelim orayı satalım diyorlar sizin bir sürü malınız eviniz var neden bunu yapıyorsunuz size yapılırken sorun yok siz neden bırakamıyorsunuz. Beni alakadar etmediğini söylüyorsunuz belki evet ama büyükler çocuğuna yapmış helal olsun bunlar istemezse yapmasın helal olsun mu oluyor bu. İnsanlar bencilliğe alışırsa öyle devam eder. Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar. İçinde olunca bizim açımızdan sıkıntılı bir süreç
Ne kadar üzüldüğünüzü hissediyorum ama tapu sizin olmadığı sürece söz hakkınız yok maalesef. Ölüm hak miras helal, şu an için hiç kimseyle didişmenin faydası olmayacak. Kendi imkanlariniza razı olun. Mal onların yapacak bir şey yok. Baştan dürüst davranmamislar o da onların ayıbı.

Daha adam ölmemiş ki , belki de ölmeden tüm malını mülkünü yiyecek yada vakıflara bagıslayacak eşinize hiç bisey bırakmıcak 🧐

Ortada sadece verilen ve tutulmayan söz var .
eşiniz babasını tanıyor olmalıydı arabasını kullanmasına bile izin vermeyen babası beleşten kocaman evi nasıl bıraktı acaba die bi düşünmeliydi

kesinlikle haksizsin
onca yakinmissin senin ailen ne yapti? madem araba borcunda zorlaniyorsun senin baban versin birkac taksidini de rahatlayin
senin deden de calissaymis babana biraksaymis, baban calissaymis sana ev verseymis yani ailenden gormedigini elalemden nasil bekliyorsun?
uzun zamandir okudugum en haksiz konu sahibi sizsiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Size ne ki eşinizin babasına kalan mallardan vs ne çok hesap tutmuşsunuz.
Yok evlenirken büyük eve evet demişsiniz falan.
Kim paragöz burda anlamadım.
Eş ailesi de siz de aynıymışsınız ama mallar onun olunca istediğini yapar.
Eşime kalır ordan bana gelir demişsiniz sanırım ama belli ki onların tasarrufunda olacağı için daha beklemeniz lazım.
Dedenin mallarına,babaannenin altınlarına kadar hesap tutmanız da takdire şayan, ben hiç bilmem ilgilenmedim dedesinin mallarına kadar eşimin
Bu yorumu çok ön yargılı yapmışsınız çünkü ben bir senedir bunları dinliyorum yazdıysam dinlediklerimi yazdım ve sürekli dedenin cimriliği söylerler bu da hoşuma gitmez eşimin anne ve babası asla doymuyor. Onlar o kadar almaya alışmışken bize evlilik hediyesi olarak yere de bir anda sahip olmaları sormadan sarmaları zorumuza gitti konu asıl bu.

Yani ev verecegiz diyerek size birsey yapmadilar ve simdi evden cikin diyorlar?

Sanirim sikintinizin temel noktasi bu, iste bu sebeple kimseye gebe kalmadan kendi ayaklarimizin uzerinde durabildigimizde evlenmemiz gerekiyor

Anladigim su esyalar sizin aileden, ev onlardan olmus adaletli dagitim yapilmis, ee siz bu evliligin neresinde harcama yaptiniz?
Alınan şeyleri eşim aldı zaten onlar geçtikleri daireyi yenilediler ben de kendi tarafındaki harcamalarda varım ne kadar birikimim varsa. Biz arabamızı da alıyoruz zaten şu an ona borçlandık şu an konu dededen kalan yeri satmaya çalışmaları. Evlilik hediyesiydi

Bu arada bahsi geçen daireler kendilerinin değil büyüklerin malı üzerine konuşuluyor dede zaten torunlara bırakıyor ama onlar bize bırakılan şeyi almak istiyorlar. Daireyi de bize dede bıraktı onlara binayı bıraktığı gibi ama şu an aklına girip bize hiçbir şey söylemeden satıyorlar.
arti olarak dede mirasta torununa mal birakmaz
benim de dedelerim öldü bana zirnik gelmedi - gelemez de hakkim yok
babalar cocuklarina mal birakirlar. cocuklari öldüyse hak torunlara gecer.
sizin kayinbaba masallah sapasaglam yani o ev onun hakki tüm miras da onun. yemedigi satamadığı kadari da onlar ölünce onlarin evlatlarına kalacak
tek bir istisnasi var dede yasarken miras birakmistir - evrak hazirlamistir ya da yasarken tapuyu üstüne gecirmistir. bunlar olduysa zaten ev sizin esinizin olur - söz hakki olur
bunlar olmadiysa da zırnık hakkı olmaz babasi göç edene kadar

Ne kadar üzüldüğünüzü hissediyorum ama tapu sizin olmadığı sürece söz hakkınız yok maalesef. Ölüm hak miras helal, şu an için hiç kimseyle didişmenin faydası olmayacak. Kendi imkanlariniza razı olun. Mal onların yapacak bir şey yok. Baştan dürüst davranmamislar o da onların ayıbı.
İnsanın zoruna giden bu zaten ve köye falan gittik hep eşimden beklediler harcamaları. Ben beklentili görünmüşüm ama asıl onlar öyle. Teşekkür ederim yorumunuz için

Ev onlarin evi..iş onlarin işi..araba onlarin altin onlarin ne verdiniz ki hesap soruyorsunuz he anne baba dir bi iyilik yapiyimder yapar ki yapmista her ay 20 30 bin kira verme derdinden kurtarmış sizi..bide bu cerceveden bakin insanlari kötülemektense..

Benim kp de var iki evi kimse gel birinde sen otur demedi 10 yil kira verdim bi kerede demedim evin birinide bize verin diye verdim kirami kimseye minnet de etmedim kusmedim de..cok şükür borçla harçla bir ay once evimi aldim simdi de borc ödüyorum kimse den destekte beklemiyorum siz neden herseyinizi büyüklerden bekliyorsunuz

İyi de evi satıp yerine yine fazla daire alıp size tapu vereceklermis? Demek ki böylesi onlara karlı gelmiş. Siz büyük evden küçük eve geçeceksiniz diye mi dert ettiniz yoksa ev yapilirken baska eve geçmek zorunda olduğunuz için mi? Kandırılma kısmı neresi? Belli ki sonradan ortaya çıkan bir durum bu eve birisi talip olmuştur vs. Evi size vermişler ama tapuyu üzerinize yapmadıkları icin söz haklari var tabii ki

İyi de evi satıp yerine yine fazla daire alıp size tapu vereceklermis? Demek ki böylesi onlara karlı gelmiş. Siz büyük evden küçük eve geçeceksiniz diye mi dert ettiniz yoksa ev yapilirken baska eve geçmek zorunda olduğunuz için mi? Kandırılma kısmı neresi? Belli ki sonradan ortaya çıkan bir durum bu eve birisi talip olmuştur vs. Evi size vermişler ama tapuyu üzerinize yapmadıkları icin söz haklari var tabii ki
Ben konu sahibini şöyle anlıyorum, yaşadıkları kültürde erkek tarafı birçok masrafı üstleniyor muhtemelen. Kayın aile de diğer şeyleri yapmayıp ev vermiş. Sonradan vazgeçip oradan çıkın evi müteahhite vereceğiz deyince hem düğün zamanı yapmaları gereken şeyleri (benim karşı olduğum bir sistem) yapmamışlar hem de ev konusunda söz hakkı onlarda olunca gelin hanım isyan ediyor. Haklı değil ama kayın ailenin yaptığı da biraz çakallık olmuş.

Maşallah daha geçen yıl evlenmişsin ama kimin nerde, nasıl, ne şekilde mal edindiğine kadar öğrenmişsin. Ben 4 yıllık evliyim daha kayın pederin nerde ne kadar malı var ne şekilde elde etmiş bilmiyorum beni de ilgilendirmez zaten daha adam yaşarken.

Ben sizi anlayamadım konu sahibi. Herhalde düşünce yapımız çok farklı.
Biz evlenirken ne eşim ne ben ailelerimizden bir beklentiyle yola çıkmadık.
Düğüne yakın eşimin annesi strese girdi altın yüzünden. "Biz alır sana veririz düğünde takmak istediğin altını sen mutluluğumuza ortak ol" dedik.
Size kayınvalideniz iki bilezik yapmış üzerine ev vermiş ve "bir şey yapmadı" diyorsunuz.
Geçiverin daha küçük bir eve, ne olacak? Ev yine sizin değil mi?
Mirasçı yine eşiniz değil mi? O yapılan binadaki evler günün sonunda yine size kalmayacak mı?
Yıllardır kira ödeyen, geçinmeye çalışan insanlarız. Şu an ailemizin on tane evi olsa ama bize küçük bir konteyner verse, buna ancak mutlu oluruz.
Bazı şeylerin kıymetini bilmek gerekir.
Bence ne kadar şanslı olduğunuzu yadsımayın.

Back
X