Ev tasırken mutfak sorunu.

Carlii

dünya ahiret acımsın!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
428
848
18
Bu ayin sonunda tasinmaya basliyorum insAllah.
Sorunum ise;benim yasadıgım ülkede mutfak dolaplarını falan her gecdigin eve tasıyorsun,evlerde mutfak olmuyor,kendi mutfagını götürüyorsun..

Cocuklarla ilk tas inmam.
3ve4,5yaslarındalar.

Simdi mutfak önce gitse ben burada mutfaksız kalacagım,öyle bir iki güne hallolacak sey degil malesef,
Once diger esyaları tasınsa,mutfak burda kalsa daha, orada mutfaksız kalacagım yine...
Tek olsak dısardan yeriz tamam ama bebeklerim??
Ben nasıl halledicem bu isi bilmiyorum,fikri olan yazsın.

İkincisi,ev tasırken ne gibi tüyolar verebilirsiniz kolaylık acısından,naklıye yok.Esyaları ben toplayacagım.

Çok ilgincmis,dolaplar her evin mutfağına oluyor mu ? Mobilya gibi o zaman. Eş dost arkadaş yokmu size yardim edecek
Mutfak oda gibi boş oluyor,takıyorsun kendi mutfagını, yok malesef

Dışarıdan yiyeceksiniz, illa fast food olmasına gerek yok, vitamin, protein alabilecekleri şeyleri yedirirsiniz.
Hiç içinize sinmezse 1 haftalık yemek yapıp buzluğa atın. Fırında ısıtırsınız çözülünce.

çocukların yaşlarına dönüp tekrar baktım 3 ve 4,5 yaşlarında iseler

bir kaç gün idare edersiniz mutfaksız

eğer fırın da monteli değil ise fırını bulunduğunuz yere götürür onda pişirirsiniz

fırında yoksa hazır bir şeylerle kahvaltı vs idare edersiniz

bence önce mutfak gitsin siz evi toplarken yemek vs derdine düşmeyin, dışarıdan halledin

benim oğlum 2 yaşında iken her şeyi yerdi sonuçta dışarda da çorba döner vs burada sıkıntı değil

sizin bulunduğunuz ülkenin şartlarını bilemem tabii ama her yerin bir fast food kültür vardır yani paket olup eve gelen

hiçbiri olmuyorsa da pişirin yemekleri atın dolaba

çözdürün ve yiyin

nasıl ısınacak derseniz de kettle da su ısıtıp altına koyun ılırlar

4-5 günlük yemeği buzluga koyabilirsin ama tabii buzdolabinda giderse onlarında buzu cozulmek zorunda olur.Bir yakinin komsunun dolabini kullanamaz misin ?

Aslinda boyle durumlarda cok da stres yapmamak lazim cocuklarda 1 hafta dengeli beslenmesinler hazir yiyecekler yesinler dünyada o kadar ac insan var ben artık hasta fln oldugumda oyle dusunuyorum ac kalmiyacaz ya gerisi teferruat :)

Herkes aynı şeyi demiş zaten. Çorba yapın 2 çeşit dolma yapın pilav yapın. Dolmayı 2 3 gn bekletirsinz dolapta pişmeden zaten. Çorbanında bi türünü buzluğa atın. Pilavda kalır mikrodalgayla ısıtırsınız yedikçe..

Taşınma konusunda her odayı koliledikçe yazın, yatak odası, kıyafetler, kitaplar, ayakkabılar vs diye.

Kolay gelsin

Mutfağın kurulmasıda var media mark ta 2 li ocaklar var normal prize takılan ben ondan almıştm( 25 _30€m )civarì, masa üstüne koy çocuklar olunca taşınmak
Zor, ben öğle yapmıştım kolay gelsin

Ay seyyar mutfak mı olur
Çok acayibime gitti
Biz yine iyiymişiz desenize

Neyse ne diyecektim, tezgahta seyyar değil herhalde ? Götür bi ocak ya da küçük tüp. Az miktar da tabak, kaynat yedir çocuklarına. Yıkar yıkar kullanırsın, sonra gerisi gelir.

Tezgahta seyyar vallah.
Burada tüpte bulamam kimecbur dısarıdan halledicem..
Keske yatıp kalkıp yeni evimde olsam of cok zor lanıcam

Evet cok lanet birsey. Tezgahı,lavaboyu cesmeyi herseyi götürmek zorundayız..

Valla kolay gelsin demekten kendimi alıkoyamadım. .

Hayırlı olsun ben de bu ay sonu taşınacağım inşallah. İnternetten ev ev mesela 2+1 için taşınma setleri oluyor ben onlardan aldım bugün başladım kolilemeye. Siz de çocuklar uyurken yaparsınız. Benim avantajım eşyam az ve çocuğum yok.

Yemeklerinizi yapın dolaba koyun, küçük piknik tüpünde ısıtırsınız, tek kalan buzdolabı olur. Arada bir dışarda yersiniz.

Yeni taşınmış biri olarak, mutlaka kolilerin üstüne içinde hangi eşyalar olduğunu yazın. O kargaşada ne nerede aramayın. Kırılma riski olan eşyaları güzelce sardıktan sonra aralara kumaşlar sıkıştırın. Hatta kazak, penye, yorgan vs. bunları kullanmadiginiz bezlerin icine koyup, tabak çanak arasına sıkıştırın.
Kolilerde boşluk bırakmayın.

Tezgahta seyyar vallah.
Burada tüpte bulamam kimecbur dısarıdan halledicem..
Keske yatıp kalkıp yeni evimde olsam of cok zor lanıcam
Eger illa tup alacaksan aklinda bulunsun kamp ve piknik malzemeleri satan magazalarda bulabilirsin.Turkiyedeki gibi buyuk olmaz.

Dolap filan neyse de tesisat falan nasıl oluyo, gider boruları şu bu, değişikmiş, arkadaslara katılıyorum ama ben olsam dışardan söylerim sana da mola olur bikaç gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…