Ev temizliği-Görev Paylaşımı-İpin Ucunun Kaçtığı Bir Ev

heyecandorukta

EVLİ, MUTLU <3
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
826
1.344
63
Merhaba Arkadaşlar,

Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.

İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden

Kişi ile alakalı bir durum canım o.Ben ev o kadar dağınıkken asla rahat edemem ve ne tv nede nete takılamam.
Bir gün evi topla ,diğer gün sil,diğergün vc banyo temizle,
Yemeklerini hafta sonundan hazır et at buzluğa.Misal köfte yap at,dolma biber doldur at.Yemekte harcadığın zamanı temizliğe kaydır.

Hani hayat müşterekti? Kadin sabahtan aksama is yerinde yorulsun gelsin yemek yapsin ardindan mutfagi toplasin yorulsun ama koca yattigi yerden yorgunum desin! Oldu!
Böyle tembel erkek yetistiren annelere selam olsun
Ben iste bu yuzden evlenmek istemiyorum kimsenin arkasini toplamak için gelmedim dünyaya

çalışıyorum, hamileyim, evim dublex

eşim öyle çok ahım şahım yardım etmez pis ve dağınık değil buşalık makinasını falan boşaltır haftalık temizliğimde koltuk falan çeker

cumartesi öğleden snra büyük temizliğe ayırıyorum vaktimi (sil süpür toz al banyo mutfak) aylık cam sil mutfak detaylı temizlenir vs bunun için kadında tuabilirsiniz, onun dışında her akşam evde düzenli yemek yapıyorum mutfagımı toplar tv odamıza geçeriz haftada 2 3 kere banyo lavabo vs ovarım elim sürekli üzerinde olduğu için dağılmıyor pislenmiyorda

1 yıllık evliyim:)

Amann koy g..ne rahvan gitsin

Ben oyle yapiyorum,

Birak daginik kalsin,

esler zorlamayla yarsimci olmuyo genelde , bu yastan sonra da cocuk terbiye eder gibi adam terbiye edemiyosun,

Benim aksam bulasiklarini bile makineye koymadan.yattigim.cok oluyo,basima da bisey gelmedi bu zaman kadar :KK53::KK53::KK53::KK53:

Sanki mis gibi temiz duzenli olunca boynumuzda madalyayla geziyos

Merhaba Arkadaşlar,

Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.

İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?

instegram filan sosyal medyanın reklam kaynağı
emin ol çalışan hiçbirkadının ev işleri 4 4 lük olmuyor
tabiki en azami çabayı göstererek derli toplu kalmayı başaran insanlarda yok değil
ben çözümü tabletimde buldum
:)
mutfağa yatak odasına banyoya taşıyorum
işlerimi yaparken sevdiğim bir dizi ye de göz ucu ile bakıyorum
dizi mi seyrediyorum ev işimi yapıyorum net olmasa bile :)
günün sonunda dağınıklığım kalmıyor
işin açıkcası yorulduğumu farketmeden işler bitiyor
birde
iş dönüşü önce bir oturup dineleneyim yapmıyrum
çünki kalkmak çok zor oluyor
gelir gelmez önce mutfağa sonrada diğer odalardaki derleme toparlama işlerine girişiyorum
sil süpür filan hafta sonuna kalıyor
ev dağınık olmayınca
yorucuda olmuyor

Hem çalışıp hem ev ..
alkışlıyorum. .
En zoru ikisi bir arada ..
Günlük rutin işleri yaparsan birikmez. .
Mesela birgün süpür..
Birgün toz al ..
Birgün wc yıka ..
Düzene oturtmak ..
Çok yorulmazsın rutin olursa. .
Eşinde yardımcı olmalı ..

Ben evden calisiyorum.
Gun icinde evet is yapabilirim ama bazi gunler ciddi yogunum cakilip kaliyorum pc basina.
Ben sadece esin yardim etmesi icin nasil yaklasman gerektigini soyleyebilirim ki, icinde yoksa zor.

Istegimi direk soyluyorum ben kisaca. Ornegin;
-bugun cok yogunum biliyorsun ki, isini erken bitirip yemek isini halleder misin?
-salata yapiyorum masayi hazirlar misin? Aciktim fazla beklemek istemiyorum.
-masayi topladim, makineye bulasiklari yerlestirecegim o arada oturma odasini bi supurur musun? Supurge yatak odasinda.
-perdeler gri oldu iyice, ben onlari yikayayim sende camlarj sil yorgun degilsen? (4. Katta oturuyorum disaridan silemiyorum)

Esime cok fazla is yuklemiyorum aslinda. Boyle soyleyince ben oturuyorum adam ev isi yapiyor gibi duruyor ama kendim musaitken elimden geldigince yardim istememeye calisiyorum. Cunku o da cok yoruluyor. Ben yorgun degilsem her seyi hallettigimi bildigi icin istegimi geri cevirmez. Ama haftada 3 gunu falan tamamen bu sekilde goturuyoruz.

Aslinda esime daha cok evi dagitmamayi ogrettim. Kirlisini sepete atmasi gerektigini, gece yattigi sortu katlayip benche koymasi gerektigini, banyodan cikinca banyoyu islatriysa paspasi asmasi gerektigini, havlusunu odanin ortasinda birakamayacagini, gece sigara ictigi kullugu bosaltmazsa esek olusu gibi kokacagini biliyor. Zorluk cikarmiyor.

Merhaba Arkadaşlar,

Tüm çalışan kadınlarda aynı sorun var. Sabah evden çıkıp akşam gelmek..

Bu boşlukta evin temizliği, yemek yapılması gibi şeyler kendiliğinden olmadığına göre evde olunan vakitlerde yapılacağı kaçınılmaz bir gerçek.

Eşin bunu nasıl görmez ki? Sonuçta sen evde olsan tamam ama çalışıyorsun. Sana yardım etmezse sen tek başına yaparsan bir kere haksızlık olmaz mı?

Benim eşim de severek yapmıyor ama başka çaresi yok. Diyorum: gönül isterdi işten gell şöyle masa hazır olsun, sonra tv nin karşısına zıpla. Ama o zaman kendi aldığın maaşla yetinmeyi bilmen lazım. Hepsi bir arada olmuyor. Çalışmayan biriyle evlenecektin, ya da çalışmasını istemeyecektin…

Bu işler böyle maalesef.

Eşlerimizi de biz alıştırıyoruz aslında.

Tamam ana evinde yapmamıştır iş olabilir, bakın siz de yapmamışsınız.

Ama evlenince yeni bir düzen kuruluyor. Genelde kadınlar bir hevesle tüm işleri kendileri yapmaya çalışıyor, tabi bu arada eş de bu yeni düzeninde de eski rahatlığını buluyor sonra da vazgeçmek istemiyor. En baştan birlikte planlamak gerek bunları.

Örnek vereyim. İl evlendiğimizde eşim her konuda yardımcıydı, özellikle iş paylaşımı yapmazdık, evin ne işi varsa kim uygunsa o yapardı. Sonra çocuk oldu ve ben doğum izni kullandım. Hazır evdeyim, eşim de çalışıyor, akşamları birlikte vakit geçirelim diye, ona hiç iş yaptırmadım, gündüz tüm işlerimi bitirdim. İşe geri dönünce ise eşime yeniden eski düzene dönmek zor geldi. Gerçekten baya sıkıntı oldu, ve eskiden kesinlikle yardımcı tutmaya yanaşmayan adam gitti, şu an haftaiçi haftaiçi bir yardımcımız geliyor. Sadece yemek-bulaşık işimiz oluyor akşamları, ama ona bile üşeniyor beyefendi :)

Hani hayat müşterekti? Kadin sabahtan aksama is yerinde yorulsun gelsin yemek yapsin ardindan mutfagi toplasin yorulsun ama koca yattigi yerden yorgunum desin! Oldu!
Ben iste bu yuzden evlenmek istemiyorum kimsenin arkasini toplamak için gelmedim dünyaya

Benim kayinvalidem ne esime ne diger ogullarina bir tabak kaldirtmis degil. Suyu bile kiz kardesten, anneden istiyorlar.
Ama kv pisman olmaya basladi, esi yapmadi, 3 oglu yapmadi, kizlari boguldu. Herkes ona yuklendi. esime her firsatta "yemek secme, ev isi yap, slime boyle seyler icin agzinda tek laf ciktigini duymayayim" esim de dalga gecmek icin "bunu bunu yaptim yorulduuuum" falan dediginde aldigi tepki belli. "Essek gibi yapican slim senin arkani toplamak slim her gun sana bebek gibi bakmak zorunda degil"

Haaa bide lafi var unlu, onu unutmusum. "Kadin erkek gibi calisip para getiriyorsa sende kadin gibi calisacan"

Benim kayinvalidem ne esime ne diger ogullarina bir tabak kaldirtmis degil. Suyu bile kiz kardesten, anneden istiyorlar.
Ama kv pisman olmaya basladi, esi yapmadi, 3 oglu yapmadi, kizlari boguldu. Herkes ona yuklendi. esime her firsatta "yemek secme, ev isi yap, slime boyle seyler icin agzinda tek laf ciktigini duymayayim" esim de dalga gecmek icin "bunu bunu yaptim yorulduuuum" falan dediginde aldigi tepki belli. "Essek gibi yapican slim senin arkani toplamak slim her gun sana bebek gibi bakmak zorunda degil"

Haaa bide lafi var unlu, onu unutmusum. "Kadin erkek gibi calisip para getiriyorsa sende kadin gibi calisacan"
O annenin elleri opulur ne mutlu
Benim de erkek kardeslerim var ve ben is yaparken onlar hizmet bekler anneme kizarim o da gulu seven dikenine katlanir der ben de bu devirde kimse kimseye katlanmiyor kusura bakma derim hakli bulur ama is isten gecti iste

6 senelik evliyim.Bir kizim var ve ogrenciyim.Hergun okula gitmesemde evde cok calismam gerekiyor ve ev islerine fazla zaman ayiramiyorum.Ben pazar gunleri temizlik yapiyorum.Supurme,toz alma,buzdolabi,mutfak temizligi gibi.Hafta icleride yatmadan once ortaligi hizlica toparliyorum.Sabah uyandigimda.ev toplu oluyor ve gun icinde sadece yemek ve camasir yikama vs yapiyorum.Hafta ortasinda evi tekrar supurup,banyo tuvaleti temizliyorum.

ben de temizliği sevmem ama düzen takıntım vardır mecburen de temizlik yapıyorum tabi ki öyle pisliği sevmiyorum yanlış anlaşılmasın yapması sıkıcı:D şöyle yapabilirsin çok detaylı bir temizliğe gerek yok önce evi elektrik süpürgesi ile süpür ardından da vileda ile odaları falan geç şöyle bi al sana temizlendi :D bi toz beziyle de tozunu alırsın ıvır zıvırın. daha ne olsun ben böyle yapıyorum şahsen :D

O zaman napıyoruz biricik oğluşlarımızı paşa gibi yetiştirmiyoruz.En Büyük KK

Tam gün çalışıyorsan eşinin yorgunum deme lüksü yok.nitekim eşine göre yaratılış olarak daha naifsin. o yoruluyor da sen superman misin.onu alıştıracaksın sen yemek yaparken evi toplayacak.yada yemekten sonra toplamayı bulaşığı ona bırakıp sen temizlikle ilgileneceksin

Back
X