Ev temizliği-Görev Paylaşımı-İpin Ucunun Kaçtığı Bir Ev

Amann koy g..ne rahvan gitsin

Ben oyle yapiyorum,

Birak daginik kalsin,

esler zorlamayla yarsimci olmuyo genelde , bu yastan sonra da cocuk terbiye eder gibi adam terbiye edemiyosun,

Benim aksam bulasiklarini bile makineye koymadan.yattigim.cok oluyo,basima da bisey gelmedi bu zaman kadar :KK53::KK53::KK53::KK53:

Sanki mis gibi temiz duzenli olunca boynumuzda madalyayla geziyos

ben yazacaktım siz yazmışsınız bana gerek kalmamış

burda okumuştum camlar pırıl pırıl olsa kaç yazar ekmek mi banacağız demişti birisi çok tutmuştum

bu arada ben 10 yıllık evliyim ve çocuğum var

evim dağınık; buradaki çoğu kişiye göre de çooook pis

beni rahatsız etmiyor ama

pratik öneriye gelince geresiz tüm ıvır zıvırı kaldırın şimdi olmasa bile bir kaç yıl sonra en çok tozun onlarda olduğunu fark edeceksiniz

evimde halı yok; bu nedenle toz tutan bir şey de yok haftada bir süpürge çocuklu aile olarak bize yetiyor siz akşamdan akşama eve gelen iki yetişkinsiniz daha az toz olur

çamaşır asma ve katlama yerleri toz olabilir; o tip işleri hep aynı yerde yapın mesela

bir arkadaş eşi ile iş bölümüm yapmıştı; ben yemek yaptım sen mutfağı topla diye bayağı iyilerdi

şimdi ben yemekten sonra mutfak toplamıyorum; akşam 23 sonrası oğlum yatıp ben dinlenip eşimle vs çayımı yudumlayıp sonrasında hurra mutfağa girip bir makina bulaşığı içine atıyorum toplam 10-15 dakika alıyor yemekten sonra yapmaya kalkarsam gözümde büyüyor

sabah çıkarken çamaşır atıyorum; makinayı geleceğim saate ayarlıyorum ve ben gelince makina bitmiş oluyor üstümü değiştirmeden onları asıp bir makina daha atıyorum; üstümü değiştirip yemek yapıyorum; yemek yaparken yahut yendikten sonra makina bitiyor ve yeniden asıyorum bunlar hız ve pratiklik sağlıyor

ütü yapmıyorum; yıllardır gömlek vs çok çok axz giyiyorum; oğlum 5 yaşında onun giysilerinden şimdiye kadar sadece bir kaç gösteri vs kıyafetini ütüledim; günlük giysilerini ütülemiyorum

bir konuda vardı duştan çıkarken kabin ovalayan çekçek yapan her gün lavabo ovan kişiler öyle olamam ben; olmaya da imrenmiyorum açıkçası

hayat felsefem eşyalar bana hizmet edecek, ben onlara değilll

Eşlerimizi de biz alıştırıyoruz aslında.

Tamam ana evinde yapmamıştır iş olabilir, bakın siz de yapmamışsınız.

Ama evlenince yeni bir düzen kuruluyor. Genelde kadınlar bir hevesle tüm işleri kendileri yapmaya çalışıyor, tabi bu arada eş de bu yeni düzeninde de eski rahatlığını buluyor sonra da vazgeçmek istemiyor. En baştan birlikte planlamak gerek bunları.

Örnek vereyim. İl evlendiğimizde eşim her konuda yardımcıydı, özellikle iş paylaşımı yapmazdık, evin ne işi varsa kim uygunsa o yapardı. Sonra çocuk oldu ve ben doğum izni kullandım. Hazır evdeyim, eşim de çalışıyor, akşamları birlikte vakit geçirelim diye, ona hiç iş yaptırmadım, gündüz tüm işlerimi bitirdim. İşe geri dönünce ise eşime yeniden eski düzene dönmek zor geldi. Gerçekten baya sıkıntı oldu, ve eskiden kesinlikle yardımcı tutmaya yanaşmayan adam gitti, şu an haftaiçi haftaiçi bir yardımcımız geliyor. Sadece yemek-bulaşık işimiz oluyor akşamları, ama ona bile üşeniyor beyefendi :)

aynen böyle

iş yapan adamlar sen evde kısa bir süre kalsan bile tamamen geri sarıyorlar

ayda 1 bayan çağırın dip köşe temizliğe.
hiçbirşey benden önemli değil.
ben de para kazanıyorsam keyif yapma hakkı benim de olmalı ayda 150 tl koymasa gerek ...

haftalık da düzenli olunduğu taktirde ev dağılmıyor ben bunu farkettim.
h.sonu 2-3 çeşit yemek yap at buzluğa h.içi çıkar.
sen yemekle uğraşırken eşin salata yapabilir ya da masayı kurabilir.

akşamdan bulaşık kalıyorsa sabah makinaya dizebilirsin boşluk kalırsa.
haftada 1 süpürge vileda toz alma yeter zaten. banyo wc zaten 2 günde bir yapılabilinir.
önemli olan her odaya bir dağınıklık bırakmamak.

ben mesela salon ve mutfağıma çok dikkat ederim. aniden birşey olsa girilecek düzenli bir alan olsun.
bir de ölümü var hastalığı var . sabah çıkıyoruz ama akşam ne halde o eve döneceğimiz belli değil.

geçen sene hiç unutmam sineklik takılacaktı eve adam aradı yarın başka yere gitcem bugün mutlaka takmam lazım sizinkini diye. ve abartısız mutfagımda tezgah komple doluydu bulaşık dağınıklık. evet çalışıyoruz ama eşimle yerin dibine geçmiştik. bir daha asla o halde bırakmadım mutfağı.

En başta şu erkeklerin ev işlerinde birer "yardımcı" oldukları anlayışı değişmeli. Ev işi kadının üstüne mi zimmetli ki, erkek yardımcı olsun? Hayır, ev işleri o evde yaşayan, eli ayağı tutan herkese ait. Dışarıda bir iş hayatı olmayan kadınların ev işlerini daha fazla üstlenmesini kabul edebilirim ama hem dışarıda çalışıp, hem eve gelip yemeği, bulaşığı, çamaşırı nasıl yetiştireceğim diye kafa patlatmak saçmalık. Kadın da erkek kadar insan değil mi, yorulmuyor muyuz?

Eşim ev işlerinde bana "yardım" etmiyor, üstüne düşen görevleri yapıyor. Cam da siliyor, bulaşıklarla, çamaşırlarla da ilgileniyor, evi de süpürüyor. Bir ütüyü beceremiyor. Ben ütü yaparken, o yemek yapıyor mesela.

Yani yerinizde olsam bu kadar işi nasıl yetiştireceğim diye dert etmek yerine, eşime sorumluluklarını hatırlatırdım.

Canimmm.yazik.....Ben de oyleydim.salsta yapamazdim.Simdi kv dahil kimseyi begenmem 40 kisi misafir gelir tek tabak bile kimseye kaldirtmam

Eliniz hizli mifir? Yoksa isin cibe girince basa cikamiuor musunuz?Ben is listesi yapardim.6 gune bolerdim.Ypksa cocuk olursa hiiic yapamazsiniz

Her gün yemek yapmıyorum,
her gün tuvalet banyo ovmuyorum(kaldı ki uzun sürecek bir iş değil ama uğraşmıyorum),
her gün mutfak dolabı silmiyorum. Ama yemekten hemen sonra bulaşıkları makineye atıyorum.
haftada bir cumartesi süpürüp siliyorum (canım istemezse sallıyorum çünkü öğlene kadar çalışıyorum),
her sabah yatağımı kapatmıyorum kapıyı çekip çıkıyorum. Akşam gelince belki kapatıyorum.

Biz kadınlar hayatı kendimiz zorlaştırıyoruz. Evliliğin başlarında çok düzenli olmak için uğraştım. Baktım rutin yapmayınca bu evi pislik götürmüyor olan bana oluyor artık kasmıyorum.

Ev hanımı değilim ki 7/24 titiz tertipli olayım.
Arkadaşlara katılıyorum her gün bir iş olmasa da iki akşamda bir 1 veya 2 iş yapabilirsin. Eşine duygu sömürüsü yap. 'Ben de yorgunum, sen yardım edersen daha çabuk biter' gibi.

Cocugun yoksa herseyin ustesinden gelebilirsin emin ol :confused: isleri rutine baglarsan her gun bir is olur gider. Kocana bakarsan eviniz bekar evine doner. Oyle yetismisse yapcak bisey yoksu saatten sonra bir yapar iki yapar en fazla. Sen kendin icin yap isleri temizligi. Temiz ve duzenli evde daha cok mutlu olursun:KK37:

Tavsiyeleri okurken aklıma @umitli geldi o da evde esine is yaptirmak istediğinde "hadi askim bak sen yaparsın/yakisikli kocam kaslı kocam" tarzi pohpohlamalarla is yaptiriyorum diyordu :))) boyle politik olmak da zor ama

haftada 1 süpürge vileda toz alma yeter zaten. banyo wc zaten 2 günde bir yapılabilinir.

Alıntıyı sizden yaptım ama bir çok arkadaş benzer şeyler yazıyor

gerçekten kirleniyor mu 2 güne bir temizliyor musunuz

benim şimdi çocuğum var ama çocuk yokken eve ikimiz birden akşam 1900 da geliyorduk gece 12 de yatsak 5 saat saat başı tuvalete girsek ki girmeyiz 5 er kere eder bir de sabah kalkınca girdik günde ortalama 10 kere girilmiş olur çekersin sifonu gider iki günde bir tuvaletin neresi kirlenir ki ovalım

2 günde zaten birer kez duş alınır bizim evde atıyorum Pazartesi akşamı alındı ise Çarşamba akşamı alınır eee o arada banyo nasıl kirlendi

yine valla lavaboda sabah elimi yüzümü yıkıyorum bir de eve gelince tuvalete girersem bir de; ne kadar kirlenebilir ki

benim çocuğum var; haftada bir temizlik bana yetiyor; iki kişi iken 15 günde bir temizlik bile yeter

Not: alıntı yaptım dedim ama becerememişim içinden alıntı yapmayı :)

Tavsiyeleri okurken aklıma @umitli geldi o da evde esine is yaptirmak istediğinde "hadi askim bak sen yaparsın/yakisikli kocam kaslı kocam" tarzi pohpohlamalarla is yaptiriyorum diyordu :))) boyle politik olmak da zor ama
Aynen de bu :KK9:Benim de eski bir konum var,bu dertten muzdariptim.Bu tarz pohpohlamalar işe yarıyor. İlk zamanlar sen de dene,sonradan eşin zaten alışacak konu sahibi. Tam da denk geldi,bu sabah yaşadığım bir şeyi anlatayım :) Bilgisayarlarımıza güncelleme yapılıyor,sabah IT departmanından biri bilgisayarımla uğraşırken yere kablo düştü, alırken eline benim 1-2 tel saçım geldi.Bana dedi ki "Eşimin de saçları dökülüyor,evi hep ben makine yaparım da.Kendimi bir an evde hissettim" Helal olsun valla bir de gizlemeden de söyledi.Bazıları gurur yapar,iş yapıyorum bile demez

D damdan wc-banyo deyince haldır haldır ovma değil en azından bizim yaptığımız.

nolur wc'den kalkınca domestos sık iki ovaladır benim demek istediğim :KK53: duşakabini de çek-pas yaparız çıkarken .öyle küvetin içini haldır haldır yıkayıp silemem haftada 2 gün.
lavaboyu da bazen 3 güne bazen haftada 1 ovarız.

Merhaba Arkadaşlar,

Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.

İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden
adamın içinden gelmiyorsa yapmaz, benim eşimde o model düzenlidir ama evde iş yapmaz. çok nadir yaparsa yapar, o da ben soylersem ama yarım yamalak...
ben haftada bır gun esım evde yokken sil,süpür,toz al banyo wc temızlıgı yapıyorum.
balkonları yazın genelde her hafta,kışın arada bır yıkıyorum.
camları 3 ayda bır sılerım...
yemek esım pek aramaz, haftanın ıkı-uc gunu de evde degıl o nedenle her aksam yapmam ama yemek yapmasamda ılla bırseyler yenır ıcılır onları hazırlamak kaldırmak benım ısım oldu ;)
çamasır ve bulasık makıne yıkıyo zaten, bır zahmetı yok.
utu yu de bızde herkes kendısı yapar..
yorulmuyorum bu sekılde, cokta tıtızlenmıyorum temızlık konusunda ama evım her daım duzenlı ve temızdır.

Bunun bi yöntemi yok, insanın içinden gelecek Titiz insanlar değil yorgunum demeyi, iş , temizlik yapınca yorgunluğunun geçtiğini hisseden insanlar var İçinden gelmiyosa uğraşmayla olmaz

Benim annem mesela iş yaparken dinleniyor fakat ben ünv yurtta kalıp evde de annem yapınca hiç öyle temizlikle dinlenemedim ne yazık ki :(

merhaba..
bende çalışan bayanim..bide hamileyim...
sabah kahvaltisina hazirlanmak için 6:30 ta kalkıyorum hergün düzenli olarak...
çayı demliyorum.. domates salatayı doğruyorum peynir zeytin... yumurta....
ohh çok güzel kahvaltı... hazir olduktan sora eşimi uyandiriyorum.:KK60:
sonrasinda tezgahi koyuyorum akşam gelince bulaşıklari yıkarim diye... az oluyor zaten iki bardaklık..
gelince kv de yiyorum akşam yemegimi... çay içiyoruz doğru evime.. gelir gelmez bulaşık yıkıyorum...
mutfagi toparlıyorum...
haftasonu görümcem yapardi ev işleri...
tertemiz mis gibi olurdu..:21:
o konuda iyiyim:KK37:

Alıntıyı sizden yaptım ama bir çok arkadaş benzer şeyler yazıyor

gerçekten kirleniyor mu 2 güne bir temizliyor musunuz

benim şimdi çocuğum var ama çocuk yokken eve ikimiz birden akşam 1900 da geliyorduk gece 12 de yatsak 5 saat saat başı tuvalete girsek ki girmeyiz 5 er kere eder bir de sabah kalkınca girdik günde ortalama 10 kere girilmiş olur çekersin sifonu gider iki günde bir tuvaletin neresi kirlenir ki ovalım

2 günde zaten birer kez duş alınır bizim evde atıyorum Pazartesi akşamı alındı ise Çarşamba akşamı alınır eee o arada banyo nasıl kirlendi

yine valla lavaboda sabah elimi yüzümü yıkıyorum bir de eve gelince tuvalete girersem bir de; ne kadar kirlenebilir ki

benim çocuğum var; haftada bir temizlik bana yetiyor; iki kişi iken 15 günde bir temizlik bile yeter

Not: alıntı yaptım dedim ama becerememişim içinden alıntı yapmayı :)

15 gunde her yer toz kıl olur kız

Merhaba Arkadaşlar,

Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.

İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden
Ahhh güzelim böyle şeyler okuyunca neden evde kaldığımı daha iyi anlıyorum :KK45: ben işten gelicem yorgun argın kocamda bacaklarını uzatıp tv izlerken yemek yapıcam öyle mi :kk77: o bana yapsın yemek erkekler daha güçlü kuvvetli oluyor eminim daha az yorulmuştur sevgili gelecekteki kocacım:-)

1) Yardımcı tutulabilir.

2) Özellikle fiziksel olarak zorlayıcı işler eşe bırakılabilir. Süpürge gibi.

3) Günlük işler tamamen paylaşılabilir. Yemeği siz yapıyorsanız masayı toplamak ve bulaşıklar eşinizde olabilir.

Teşekkür ederim fikirleriniz için,
Yardımcı 2 ayda bir olacak şekilde geliyor zaten eşimin yardım etmesi de evde kendi annesi hiç elini sürdürmediği için eli hiç yatkın değil ve o yapmaya çalıştığında ev daha çok dağılıp" tamam ben hallederim" noktasına geliyorum ve engel oluyorum sanırım. Bunu nasıl aşacağım bir sorun da o sanırım.

Ben de rutinimi yazayim bari. :)) Sabah eşim kahvalti hazirlar uyandirir beni. Cunku erken uyanmayi seviyor. Ben sevmiyorum. Kim musaitse o yapar. Ise gidiyoruz. Ben erken geliyorum. Sofrayi hazirliyorum. Hazirlarken mutfagi silerek kirlileri makineye atarak yapiyorum. Yedikten sonra esimle kaldiriyoruz makineye. Niye birakalim ki sofrada. Zaten 2 tabak. 2 catal kasik. Ben onceden her seyi temizledigim icin pek bi bulasik kalmiyor. Sonra da kime eserse o cay ya da meyve vs servisi yapiyor. Kimseye esmezse uzaniyoruz valla. Bos gunum varsa haftada bir supurge vileda vs yaparim. Yoksa esimle haftasonu yarim gun yapiveririz. Yilda iki kere bahar temizligini de yine tum gun ayirip yapariz. Ince işleri kendim yapiyorum. Erkekler pek anlamaz. Kettlein kirecini cozdur , firini temizle , kitapligin tozunu al gibi. Zaten eşimden once geliyorum. Ara sira ince işleri yapiyorum.

Eşinize hafif nazlanmalarla yaptırabilirsiniz yorgun olduğunuzu yetişemediğinizi ima edebilirsiniz bir süre sonra alışacaktır ufak tefek sofraya yardım etmek çöpleri halletmek arada kuruyan çamaşırları toplamak dışında benimde eşim pek iş yapmaz sanırım içten gelmesi gerek HoppaBende çalışan bir insanım hafta içi 2 günlük yemek yaparım 1 gün ara veririm tekrar yapıp 2 gün yeriz falan böyle yuvarlanırız genelde yeni evli olduğum için şu sıralar sürekli misafir ağırlama evresinde ve ev görme evresindeyim beni siz düşünün bir de:KK70:

Hafta içi maksimum yaptığım bulaşıkları halletmek yemeği halletmek evimiz amerikan mutfaklı tv olduğundan çok rahat oluyor müzikle ya da haberlerle herşeyi halletmiş oluyorum bir de sevdiğim dizi varsa anlamıyorum bile nasıl bitiyor iş:KK53:hafta sonunda ütüm kaldıysa onları tamamlamak gerisi benimle eşime ait:KK37:Cumartesi evin temizliği çamaşırların yıkanması şeklinde değerlendiriyorum pazar günü zamanım varsa ütüyü hallediyorum yoksa hafta içi belli akşamlara bölüyorum:KK16:Lavabolar banyo falan elime geçtiğinde duştan sonra falan halletmeye çalışıyorum göze batmıyor öyle bir de en önemlisi 2 kişi çok dağıtmaz diyip rahat davranmamak hep düzenli toplu davranmak aldığını yerine koymak gibi giyilmeyen kirlileri sepete yarın giyilecekleri dolaba kaldırmak gibi bunu da eşime aşıladım daha düzenli oluyor:KK53:fazla eşyamız yok o yüzden salonda falan ortalarda fazlalık bir şey bulunmaz:KK51:

Eşiniz yapmıyor diye sizde yapmamazlık etmeyin çok ağır geliyorsa yardımcı çağırabilirsiniz ama inat bir yere kadar insanın içi rahat etmez ki:KK51:

Back
X