Ev temizliği

Pekpekipek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2015
10
8
39
Ya kızlar ben ev temizlemekten nefret ediyorum. Hele tuvalet lavabo temizlerken bildiginiz tiksiniyorum.
Annem çok temiz bir kadin ve hep evi kendi temizlerdi. Temiz eve aliskinim ama gel gör ki ev kendi kendine temizlenmiyormuş.
Mutfak işine bayilirim bulaşik yemek pek sorun etmem ama ah o süpürmek toz almak :KK14:
Şu an evi b.k götürüyor ve yarin misafirim var saat 1 oldu hala kalkip ev temizleyeceğim :KK12:
Bu işi sevmenin bir yolu var mi ya

Yok. :KK70: Ama burda vakit geçirerek olmaz, aslında en basiti anlık olarak sürekli etrafı temiz tutmak.
Bir kadın çağırmaya uygunsa durumun ne ala, değilse sürekli etrafı temiz bırak bence. Atıyorum elini yıkarken lavabonun içine de su at, bir şey içince bardağı hemen makineye at vs. Ucu kaçınca büyük temizlik oluveriyor.
Acil misafir durumları için de görünen yerleri toplamak, silmek en iyi çözüm.
Kolaylıklar,

Ev temizliği bana çok kolay geliyor ama izninle ben de banyo/mutfak temizliğinin kolay yolunu öğrenmek isterim.
Fayans duvarlar,derz araları filan kabus gibi geliyor bana:KK42:

Ya kızlar ben ev temizlemekten nefret ediyorum. Hele tuvalet lavabo temizlerken bildiginiz tiksiniyorum.
Annem çok temiz bir kadin ve hep evi kendi temizlerdi. Temiz eve aliskinim ama gel gör ki ev kendi kendine temizlenmiyormuş.
Mutfak işine bayilirim bulaşik yemek pek sorun etmem ama ah o süpürmek toz almak :KK14:
Şu an evi b.k götürüyor ve yarin misafirim var saat 1 oldu hala kalkip ev temizleyeceğim :KK12:
Kadın tutun. Yarın için geç kaldınız ama.

nefret ederim her türlüsünden
ütüsü,bulaşığı, mutfağı ,yeri tavanı offff tam benlikmiş konu
benim annem hergün siler süpürür, camlar günaşırı anamın kızı olamadım gitti,
evim temiz ve derli topludur ama bunları yapmak dünyanın en zor işi, annem öyle keyifli yapar ki eşyaları yeniler sürekli
ben 5 yılda kendime zigonu zor aldım üşengeçliğimden

Bende senin gibiydim ama temiz ev düzenli ev resimlerine bakıp bakıp sevdim temizliği :) hala tuvalet banyodan tiksinirim onun için de uzun saplı fırça ve eldiven işimi Görüyor :)

Ben severim acikcasi evim temiz olmadan rahat edemem gözüme batar cayimi rahatlikla icemem :KK70: Tabi okul donemlerinde simdi ki kadar temiz kalmiyor ama 2 gunde bir evi supururum, mutfak hergun olur, banyo 2 gunde bir, 3 gunde bir toz alirim, haftada bir gun utu ve camasir gunu vs vs. O zaman mesela gunde sadece 1 is yapsan bile evin temiz kaliyor. Oyle yapmayi denedin mi?

Kendini motive et müzik aç iş yaparken keyifli hale getirmeye çalış şu işim bitsin bi kahve içicem de böyle böyle bi bakmissin bitmiş:) bende bayilmiyorum ama temiz toplu evde oturmayi da seviyorum. Çok fazla dağılma bi de sürekli evi toplarsan zaten pek işin olmaz

Ben sabah eşim gidince mutfagi toplar evi havalandirir süpürge açarım cogu zaman gece yatmadan etrafta ne varsa toplarim günlük iş yaparim dolayisiyla çok kirlenmez.mutfak ve salonu supurmezsem içim rahat etmez.banyo lavabosunu günlük ovar banyo yerini paspaslarim

Ben daha elektrik süpürgesi en büyük zevkim, hele ütü yapmaya bayılırım CV'm de hobilerim arasında. Çamaşır suyunu bakım ürünü olarak kullanıyorum diyen tanımadım. Hiç kimse temizlik yapmayı sevmez ama herkes tertemiz mis gibi bir ortamda yaşamayı ve zaman geçirmeyi sever. Temizlik bir ihtiyaç aslında. Yapmak zorunda olduğumuz bir sorumluluk. Sevsek de sevmesek de. Ama gözünde büyütürsen altından kalkamazsın, işkenceye dönüşür. Herkesin de söylediği gibi bir düzene koyarsan ve her şey başını alıp gitmeden yaparsan ev her zaman temiz kalır. İnan başka bi yolu yok. :KK24:

önce güzel bir karnını doyur, soğuk içeceğini hazırla, tempolu bir müzik aç, yavaştan başla.
başladıktan sonra zaten biter. kendine soğuk içecek molası mutlaka ver, işin bitince de mis gibi duşun kahven.
zaten mutfak işini seviyormuşsun, o kolay.
bak bitti bile, yeter ki biran önce başla bitirirsin.

Bende senin gibiydim ama temiz ev düzenli ev resimlerine bakıp bakıp sevdim temizliği :) hala tuvalet banyodan tiksinirim onun için de uzun saplı fırça ve eldiven işimi Görüyor :)
Saplı fırça dediğin hani şu araba yıkadığımız fırça mı? Banyodaki duvar fayanslarını onla ciflesek sonra yüzey temizliyiciyle ve cam beziyle silsek cillop gibi olur mu ki acaba :110:

Biriktirmeden .Hemen kirlenen odayı yada hergün bi odayi supurup temizleyin.
Her dustan oncede tuvalet banyo yikarim çunku bende tiksiniyorum .Ama hemen dus aldığim icin iyi hissediyorum kendimi.
Ev missss kendim missss oooohhh .

Bende nefret ederim ev temizlemekten.O yüzden sevdiğim şeyle birleştirdim. Yüksek seste sevdiğim eğlenceli cıstak cıstak müzikleri dinlemeye normal şartlarda bayılırım.O yüzden sevdiğim şarkıları bilgisayarda sıralıyorum.Açıyorum sesinide.Hobaaaaaaaaaaa halay çeke çeke oynaya oynaya temizlik.Vallahi insan nasıl bittiğini anlamıyor yahu.Bi bakıyosun ev pırıl pırıl :KK73::KK73:

Çok sagolun kizlar azicik motive oldum. Önce ortaligi topladim. Temiz camasirlari topladim yerlestirdim.makinaya yenilerini attim bir de mutfaga el aticam ardindan supurgeyi acicam. İşte bu işten kurtuluş yok da bir naz bir naz neye kime nazlaniyorsam. Kendi kendime bir triplere giriyorum her hafta boyle.

X