EV TEMIZLIGI

prettymamyy

Bebegim sen benim mucizemsin ...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2015
272
192
18
Kızlar malesef son zamanlarda sıkıntım derdım bu Allah daha buyuk dert vermesın .. Sabah gec kalkıyorum ve gercekten cok yorgun oluyorum . Gozum satte televızyon ızlıyorum ha kalktım ha kalkacam derken evın ısı kalıyor.. bu durum benım zoruma gıdıyor esımı sız dusunun. Bır de esım bırsey dedıgınde onunla sozlı dalasa gırıyorum.. Ne bılım usenıyorum su son zamanlarda tavsıyelerınız veya benımle yanı durumda olan var mı kı acaba

Bazen insanın kolunu kaldıracak dermanı olmuyor. İnsanız neticede arada olur böyle.

orası oyle canım haklısın canım nasıl duzelecek orası mechul duzelmıyecek gıbıme gelıyor

Ben aşırı titizlerdenim mesela, ama öylesine yorgunumki şu sıralar temizlik şöyle dursun çamaşırı bulaşığı makinaya atıcak halim olmuyor...mevsimseldir geçicidir bu durum merak etmeyin

Bahar yorgunluğundan olabilir.

B vitamini takviyesi almanızı tavsiye ederim, 1 ay kadar kullanıp bırakın derim, daha fazla aralıksız kullanmayın doktora danışmadan, bırakınca halsizliğiniz sürerse doktora gidin. Ya da tabi dilerseniz en baştan gidin. Ama benim sinirsel yorgunluğuma, mevsimsel halsizliğime, stresli dönemlerimde tansiyon problemlerime bile iyi gelir... Doktorum bana böyle bir mevsim geçişinde gittiğimde tüm mevsim geçişlerinde 1 ay vitamin kullanmamı önermişti, yani yılda toplam dört ay. Sinirsel yorgunluk ve stres varsa mutlaka B komplex ya da Bmix-C (2 tane bile aldığım olur), sadece halsizlik olursa da C vitamini alabilirsin demişti. Vitamin dışında bol bol su için derim. Vitamine rağmen geçmezse durumunuz doktora gitmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Evine 1 saat sonra misafir gelecekmiş gibi düşün
Önce yatağını toparla sonra mutfağını çöplerini at makineleri çalıştır (bulaşık ,çamaşır) sonra ortadaki karartıyı kaldır, aç süpürgeyimdaya camları gerisi kendinden gelir

Ah bende de bikkinlik var artik. Senelerdir her allahim gunu uyan evi bk goturuyor. Odalar dagilmis yerde cocuklarin oyuncaklar I kiyafetleri kalem kagit atilmis yerde ne ararsan var. hergun yataklari topla odalari duzelt copu bosalt bulasik yerlestir diz yine yerles yine diz camasir at as topla dur ,hergun cikiyo camasirda. Ne pisircem derdi falan biktim yani soyle zengin olsam tutardim birini valla canim a yetti. Bide cocuklar cok daginik benim. Heryeri talan ediyolar surekli. Cocuklari olanlarin evi hep boylemi ya

Olur mevsim degisikliginden halsizlik oluyor insanda...ertelememeye calis..erteledikce daha da birikecek cunki...aslinda bir baslayiversen,dusundugun kadar cok is olmadigini goreceksin aslinda..

Hepimiz aynıyız bahar yorgunluğu ezdi geçti bizi. Ama geç kalkmak, geç uyumak metabolizmanızı yavaşlatır önce o alışkanlığınızdan bir kurtulun derim. Yavaş yavaş oda oda yapsanız ev mis gibi olur.

Akşamları nasılsınız?Sabahları çoğu kez bende de oluyor.Ben o yüzden akşam yatmadan önce mutfağı toparlarım,makinaya atılacağı atarım,ortada olan oyuncak v.s gibi dağınıkları toplarım.Sabah dağınık bir eve uyanmak insanın motivasyonunu düşürüyor.Kalkınca yatağımı hemen toplarım,sonraya kalınca zor geliyor.Mesela önceden tezgah üstü bayağı doluydu.Çaydanlık,tost makinası,baharatlık,çöp kovası,ketıl ,katı meyva sıkacağı v.s.Mutfağı toplaması da oyalıyordu,çabuk dağılıyordu,hepsini dolap içine kaldırdım,sadece ketılı bıraktım.Şimdi daha çabuk toplanıyor mutfak.Yatak odasındaki dağınıklığı o an toplamayacaksam ,katlanacak çamaşır v.s gardrop içine koyarım,müsait bir zamanda katlarım.Dağınıklık gittikçe ,temizlik te kolay oluyor.

İşler hiç bir zaman tamamen bitmiyor. İmkânınız varsa yardımcı alın, yoksa eşinizden yardım isteyin. Her gün çok az da olsa bir işi bitirmenizi tavsiye ederim.

Gerçekten sadece sözlü dalaşla kalıyo mu? Eşin yoksa vuruyo mu? Doğru söyle. Hatırladım seni ben. Nickini değiştirmişsin. Ozamanda sayfalar sonra şiddet gösterdiğini söylemiştin.

Mevsimlerden dolayıdır ,ben de tam tersi kışın temizlemek istemem ,bir ağırlık gelir,yazın kaldığım yer,evim temiz olsun isterim.
Size tavsiyem işlerinizi sabahtan ve geceden halledin.
Çünkü kahvaltıdan sonra insana bir ağırlık çöküyor ,ben öyle yapıyorum en azından .
Kalkar kalkmaz (İstanbulda kendi evimde olunca) önce yatakları topluyorum ,odamızı .Sonra ara salon,diğer odalardaki dağınıklıkları topluyorum .Mutfak zaten geceden toplanmış oluyor .
Kahvaltıdan sonra da her yeri silip süpüyorum,toz alıyorum ,oda spreyleri falan sıkıp tamamlıyorum
Sonra tuvalet banyonuz,balkonunuz ,kalmadığınız odalarda mutlaka tertemiz olsun .
Bizim mesela kullanmadığımız 2 oda var ,misafir odası gibi biri,diğeri dolap ıvır zıvırın olduğu yer.
Oraları hiç yapmasam haftada 2 kere silip süpürüp tozunu alırım.(Evdeysem)
Ben duramam çünkü dağınık yerde,yemek bile yiyemem .
Hadi kolay gelsin ,he bir de erken kalkmaya çalışın,erken dediğim bu saatte değil ama en azından 10 falan

Arkadaslar özellikle cocuklu olanlar, esyalar en aza indirin. Fazladan ne kadar oyuncak varsa kaldirin dolaplara. Süslük esya da barindirmayin. Arada oyuncaklari verin cocuklara yeniymis gibi sevinirler de. En azindan prtalik da toplayacak cok az esya olur. Ben temizligi aksam yapiyorum. Cünkü ancak o zaman yapilabiliyor. Gün icinde hep dagitiyor kizim. Yani tek isim ortalik toplamak oluyor.
Konu sahibi yorgunlugun icin doktora git. Belenmene dikkat et, bol su ic. Aslinda bir kalksan herseyi halledersin. Cocugun yok galiba. Olsaydi illaki yerinden kalkacaktin.
Gecici bir dönemdir ama kendini salma da. Dur demen lazim. Kalk bir silkelen camlari ac . Ayy evi temizleyip kahvemi elime almayi özlediiimm

Öncelikle bu bitkinliginin sebebini bulmak gerekir ,anemi mi var? Vitamin eksikligi mi var? Ya da bahar yorgunlugu mu? Bunlar icinde doktora gitmelisin tabi ki

Temizlik konusuna gelince nankör bir sey yap yap ayni hele benim ufaklik var,hic yapmamis gibi oluyor yardimci bulabilirsin en azindan gözünde büyümez

benim kizim 11 aylik inan her oda daginik bi odada oyuncaklar ortada mutfakta plastikler tencereler bakliyat posetleri ortada diger odalarda giysileri cikatir atar hee simdi kesfetme karistirma donemi diyede rahat birakiyorum ama heran biyerleri toplama telasindayim daginikligi sevmiyorum.buyuk temizlige baslamak istiyorum camlar perdeler sil supur heryeri inan gozum almiyor ama baslamak gerek..Ramazandan once bitsin 15 gun kaldi Ramazana yetistiririm diyorum hee ben biliyom son zamanlara birakcam olan bana olacak yine..insallah oyle yapmam.

Gerçekten sadece sözlü dalaşla kalıyo mu? Eşin yoksa vuruyo mu? Doğru söyle. Hatırladım seni ben. Nickini değiştirmişsin. Ozamanda sayfalar sonra şiddet gösterdiğini söylemiştin.
Allah razı olsun canımm :) benı dusınup sormussun . Gercekten laflı dalasla kalıyor . Hatta haksız oldugum halde kendımı haklı cıkarıyorım ben ayy valla baakın sımdı yanı uyandım valla delırecem vıtamınelerı doktor tavsıyesı almadan kullansam nasıl olur arkadaslar ? Q Queen of the North

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…