Ev tutacağız ama semt sorunu yaşıyoruz....

Escircassian

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
850
202
133
41
Merhabalar hemen sorunuma girmek istiyorum

Nişanlıyım ve ekimde düğünüm var yavaş yavaş ev bakmaya başladık ama problemimiz hangi semtte oturacağımıza dair.

Ben annemin oturacağı semtte oturmak istiyorum bunun içinde geçerli sebeplerim var. 1. si annem MS hastası ve sürekli bir gözüm onun üzerinde olmalı ben iş dönüşü kapıdan da uğrasam onu gözetlemek zorundayım. temizliğini yapmak zorundayım 2. si çok ta problem değil aşamıyacağım bir durumda değil ama işe giderken benim sevris güzergahım bu semtten geçiyor, yani asıl takıldığım konu anneme yakın oturmak isteyişim.

Nişanlım da belki haklı olarak kendi doğduğu büyüdüğü yerde oturmak istiyor ama dün akşamki uslübu beni çok üzdü.''Ben iç güvey mi geleceğim, seni ben alıyorum vs..''hiç beklemediğim bir tarzda konuşmaydı gözümde vicdansız olarak gözüktü bu konuda objektif düşünemiyor. Ben evleniyorum evet onun soyadını taşıyacağım ama hayatı bana zorlaştırmaktan başka bir şey değil ki bu..Kaldi ki artık iş inada biniyor.

Kısaca özet geçtim bayanlar bu konuda sizce nasıl bir yol izlemeliyim.İyi yada kötü yorumlara açığım çünkü çözüm bulmak istiyorum

nişanlına,beni sen almıyorsun,birlikte evleniyoruz,ne demek iç güveysi diyeceksin.annen rahatsızmış,nişanlının anlayış göstermesi lazım.biraz ajitasyon yap

ne alakası var canım güveylikle...
aynı evde yaşamayacaksınız ya...
biraz kaba davranmış....
üstelik annenin durumu ortada anlayışlı olması alazım...
o halde anneninde sizinle yaşaması gerektiğini söyle ona...
nişanlının istediği yerde tututn annende sizle yaşasın kabul edermi bakalım...

Tabi ki annene yakın birde tutacaksın, orta olsun, başka semt olsun demek gibi bir lüksünüz yok. Kimse ağaç kovuundan çıkadı ve annene yakın bir yerde oturmak için hastalık gibi geçerli bir sebebin var.

Eğer bu sebebi bile anlayamıyorsa, anlayış üzerine kurulu olması gereken bir evlilik nasıl yürür ?

Son düzenleme:
Ayy bende bu kızın babasının evınde oturmamasına ragmen guveyım dıyenlere sınır oluyorum benım eşimde benım oturdugum ilçeye geldı bagcılarda oturuyordu atasehıre geldı imkanı varsa senın eşinde gelmeli bence

Orta bir yerde tutun evi..

Biz öyle yaptık , kafamız rahat
nişanlımda öyle söylüyor ama işte malum sebebim belli

nişanlına,beni sen almıyorsun,birlikte evleniyoruz,ne demek iç güveysi diyeceksin.annen rahatsızmış,nişanlının anlayış göstermesi lazım.biraz ajitasyon yap
Dün akşam aynılarını söyledim tumamadım kendimi ağladım bile ben seni anlıyorum sebebini de biliyorum ama sana gitme gelme diyen yokki diyor.. yani yine bildiğini okuyor

Sözde kabul ederim diyor ama sözde işte:2:

Aynen bende öyle düşünüyorum..Ve çok hayal kırıklığına uğradım içim soğudu, üzüldüm

Bence de ama nasıl gerçi zorlamak istemiyorum ikna etme çabasına da girmeyeceğim burda ikna etmek önemli değil kendiliğinden beni düşündüğü için gelmeliyldi..Beni kırdıktan sonra değil

seninle aynı konudan muzdaribim ve ne yazık ki nişanlımı ikna edemedim. annemi benim semte taşıyacaktım ama annemi komşularından ayırmak istemedim. mutsuz olmasını istemedim çunku gun boyu çalışıyorum ben.
erkekler bu konuda çok bencil ne yazık ki

en nefret ettiğişey içgüveysimiymiş benimki de sürekli söyler durur da onun semtinde tuttuk artık susturdum sonunda, ama tabi ki senin farklı bir durumun varr , aynı semt o kadar rahatsız ediyorsa sana yakın bir semtte tutulmasında ısrar et derim özel durum sonuçta bir de servisin ordan geçiyormuş bir bayan olarak bunu sıkıntı olarak görmen çok normal

Evet çok benciller öyle ki 8 senelik sevdiğim adam sırf kendi egoları ve çevresindeki baskıları düşündüğü için kendinden soğuttu...Halbuki ben böyle bir problemim olmasa hiç düşünmeden sorgu sual etmeden giderdim...Onu sevmemin sebeplerinden biri de vicdanlı oluşuydu ama ne yazıkki öyle değilmiş

Bir de kiracı olacağız ne kadar kalıcı olabilirz ki kiracıyken...Belki de tucağım evi sevmeyeceğim başka semte taşınmak zorunda kalacağım... Ama bulmuşken neden kaçırayım..

Normalde olsa iki tarafa yakın oturmayın ayrı bir semtte oturun derdim ama sizinkisi bir sağlık problemi ve nişanlınız neyin derdinde .Bence bir kere daha düşünün hayatı gerçekten paylşmak istediğiniz adam bu mu size ve annenize ne kadar saygısı var .

Haklısınız bir kere daha düşünmekte fayda var gibi çünkü benim sevdiğim adam bu değildi...

Ev fiyatları nasıl her 2 semtte de? Belki sizin oturduğunuz yerde daha pahalıysa evler onu bahane ediyordur bilemiyorum :44:

Ayrıca çok kızdım ne demek "seni ben alıyorum, iç güveysi mi olucam" filan Ben de sözlüyüm, annemle babam bize ev almak istiyorlar ve büyük ihtimalle benim aileme yani şuan da oturduğumuz eve yakın alınıcak.. Nişanlın denmemesi gereken bir şey demiş, yakın oturmakla iç güveysi olmak aynı şey mi sanki? Hele de annenin özel bir durumu varken

Bende aynı fikirdeyim.Eğer gerçekten seviyosa senden önce annene yakın oturalım yada eğer tekse anneni yanımıza alalım diyebilir.
ayrıca servis güzergahında olmasıda çok önemli değilmi.çalışan bayan için 5 dk bile çok önemli.Bu konuda bile nişanlın senden önce servis güzergahına yakın yeri tercih etmeli.

Şöyle ki o semtte de benim semtimde 3+1 daire 500 tl ancak o semtte eski benimki 0 bina yani daha ucuz oluyor, ayriyeten ortada birde tutmamız şehrin merkezi oluyor evler hem pahallı hemde dip dibe nefes alacak yer yok

Şöyle ki o semtte de benim semtimde 3+1 daire 500 tl ancak o semtte eski benimki 0 bina yani daha ucuz oluyor, ayriyeten ortada birde tutmamız şehrin merkezi oluyor evler hem pahallı hemde dip dibe nefes alacak yer yok

Evet sizin semtte oturmanız daha mantıklı, hem evlerin yeniliği, hem senin işin hem de annenin durumu dolayısıyla çok iyi olur. Tavsiyem sakin sakin konuş nişanlınla. Durumları anlat, iç güveysiyle uzaktan yakından alakası olmadığını anlat. Endişelerini anlat. Sonuçta hem çalışıp, hem kendi evinin işini halledeceksin ve aynı zamanda annenle ilgilenmen gerekiyor, uzak olursanız sen ne ara ilgileneceksin annenle, bunları anlat. Anlamamakta ısrar ederse, evlilik olayını bir daha düşün derim. Bu arada kayınvalide adayın nasıl biri?

annesinin semtinde oturmak için israr eden kızlara kızıyorum normalde, ama senin sağlık sorunu nedeniyle mümkünse aynı binada oturman daha iyi olur özellikle annen sen gidince yalnız kalacaksa.

Canım sanırım ben evlilik olayını düşün dediğin kısımdayım..Çünkü çok konuştum uzun zamandan beri çabasını veriyordum en son dün senin ne geçerli sebebin var dinlemek istiyorum dedim,,bana bu iç güveylilkle ilgili sebeplerini saydı, hatta galiba bende mi suç bilmiyorum ama bugüne kadar hep sen baskındın dedi hep istediğini yapıyorum ama artık bu iş öyle değil dedi, ama bu basit bir kapris değil ki nerde hata yaptım anlamıyorum...Kayınvalidem çok sakin görgülü bilgili bir kadındır konuşuken önce düşünür sonra söyler onu severim, kayınpederimide severim ama henüz tanımadığım için bazen asıl kaynanalık yapacak olan sanki oymuş gibi geliyor. Sözünün dışına çıkılmasına asla tahammülü yok hep dediği olsun istiyor
Not: Beni çok severler el üstünde tutarlar (tabi daha nişanlıyız sonrasını bilemem)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…